פורום ניתוחי מפרק הירך והברך - עמוד 62
-
קרע סמיניסקוס מידאלי אחוריגיל 20/07/2016 | 16:36שלום רב. עשתי ניתוח בברך בעקבות כאבים וגם הגבלה בכיפוף..בהדמית MRI נמצא שיש לי קרע במיניסקוס מידאלי אחורי וקידמי עם צ'יסטה ובצקת ושחיקה בסחוס..עברתי ניתוח אורתוסקופיה ובו בוצעה הטריה של הקרע וחירור הוק..היום לאחר 3 חודשים אחרי הניתוח עדיין יש את אותם כאבים ומיגבלה בכיפוף..היום ביצעתי MRI נוסף שהתשובה בו לא מובנת.. מיניסקוס מדיאלי:נראית אי סדירות בקונטור של הקרן האחורית של קונטור המשטח התחתון. סיכום: 1. מ/א הטריה של קרע במיניסקוס מדיאלי. 2.מוקדים היפראינטנסים מפוזרים בפמור וטיביה, יותר בולטים לעומת הבדיקה הקודמת. אזורים היפראינטנסים ב-MFC ו-MTP כנראה תגובת סטרס לאחר ניתוח.. אודה לך עם תתן לי תשובה פשוטה ומובנת יותר.. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 01/08/2016 | 22:50קודם כל, יש בהחלט אפשרות שהמצב עוד ישתפר. תהליך ההחלמה והשיקום יכול לארוך חודשים רבים. חשוב להמשיך בפיזיותרפיה והתעמלות במתכונות שונות - הכוונה לפיזיותרפיה 'רגילה' ולשיטות נוספות כמו אפוסתרפיה, הידרותרפיה, פלדנקרייז, פילאטיס ועוד. שילובים של תרופות משככות כאב 'טהורות' ותרופות אנטי דלקתיות מקלות על הכאבים ומאפשרות המשך פעילות. יש טיפולים רבים נוספים, לא כולם הוכחו חד משמעית מחקרית, כמו: שימוש בהתקנים (ברכיות, סדים, חבישות), זריקות תוך מפרקיות של חומרים שונים, תוספי מזון, טיפול בגלי הלם, גלי חשמל, מגנטים ועוד. לצערנו, למצבים של פגיעה משמעותית במפרק, אין בידנו עדיין פתרונות מספקים שאינם ניתוחיים. ייתכן ויש מקום לשקול ניתוח החלפה חלקית של האזור הפגוע בברך. כדי להעריך את אפשרויות הטיפול במקרה הספציפי שלך, צריך להכיר אותו באופן מלא ובלתי אמצעי - רקע כללי, בדיקה גופנית, מעבר על בדיקות הדמיה.הוסף תגובה
-
ניתוח אורתוסקופיה ברך
גיל 01/08/2016 | 18:07ולא ניתן לעשות משהו עם הכאבים של השחיקה? ככה זה נשאר סובלים את זה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 21/07/2016 | 00:09שלום. מ/א - מצב אחרי. בדיקת ה MRI מזהה את הפעולה הניתוחית שנעשתה בניתוח שעברת - הטריה של מניסקוס מדיאלי. כל שאר הממצאים לא אומרים למעשה הרבה - מתארים תגובה (היפראינטנסים) של העצמות בברך (טיביאה ופמור) לניתוח שעברת. ניתוח ארתרוסקופי נותן מענה טוב לקרע במניסקוס אך לא יכול לטפל בפגיעה סחוסית - פגיעה זו יכולה להסביר את הכאבים והגבלת הכיפוף.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
האם ניתן למצוא טפול שאינו ניתוח ל OAאיקו 01/08/2016 | 01:11שלום--האם ניתן למצוא שיטות טיפול ( למשל פיזיוטרפיה.הידרוטרפיה. וכיוצ ) לבעיה כואבת ומונעת תנועה תקינה במפרקי הירכים ? חוץ מהחלפת מפרק..ולכאבי גב תחתון ? כמובן חוץ מתכשירים אנלגטיים ואופיטיים ,וכיוצ תודה איקו לרבות NSAIDהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 01/08/2016 | 22:43שלום. פיזיותרפיה והתעמלות במתכונות שונות, יכולות לשפר משמעותית תפקוד ולהפחית כאבים הנגרמים מפגיעה במפרקים שונים - מחקרים רבים הוכיחו זאת. הכוונה לפיזיותרפיה 'רגילה' ולשיטות נוספות כמו אפוסתרפיה, הידרותרפיה, פלדנקרייז, פילאטיס ועוד. שילובים של תרופות משככות כאב 'טהורות' ותרופות אנטי דלקתיות, משלימות את הטיפול הראשוני. יש טיפולים רבים נוספים, לא כולם הוכחו חד משמעית מחקרית (כמו זריקות תוך מפרקיות של חומרים שונים, תוספי מזון, טיפול בגלי הלם, גלי חשמל, מגנטים ועוד). לצערנו, למצבים של פגיעה משמעותית במפרקים, אין בידנו עדיין פתרונות מספקים שאינם ניתוחיים. כדי להעריך את אפשרויות הטיפול במקרה הספציפי שלך, צריך להכיר אותו באופן מלא ובלתי אמצעי - רקע כללי, בדיקה גופנית, מעבר על בדיקות הדמיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
ניתוח כריתה חלקית של המיניסקוסאושרי 26/07/2016 | 12:47שלום עברתי לפני חודש ניתוח לכריתה של המיניסקוס המידיאלי רציתי לדעת האם זה ישפיע בעתיד האם אוכל לחזור לרוץ והאם אוכל לשאת משקלים על הגב ( טיולים צבא וכו )? בנתיים אני הולך רגיל ללא כאבים .. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 01/08/2016 | 21:57בעיקר באמצעות פיזיותרפיה - דגש על תרגילי יציבות וחיזוק שרירים. במקביל, מתרחשים גם תהליכי החלמה ושיקום באופן טבעי.הוסף תגובה
-
שיקום
אושרי 01/08/2016 | 13:49איך אני משלים את השיקום של המערכת עצבית -שרירית ? האם זה מתרפה אם הזמן או שאני צריך לעשות תרגילים לחיזוק המערכת ושקומה .. ושוב תודה רבה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 28/07/2016 | 19:55החלמה מלאה לפעילות אינטנסיבית אורכת בין 3 ל 6 חודשים- מעבר להחלמה מהניתוח עצמו, צריך להשלים שיקום של המערכת ה'עצבית-שרירית'. פעילות 'סקוואט' מותרת באופן עקרוני אם לא מתפתחים כאבים חריגים, אבל אין תחליף לאיך אתה מכיר ומרגיש את הגוף שלך...הוסף תגובה
-
המשך
אושרי 28/07/2016 | 12:54תודה ! כמה זמן בערך אחרי הניתוח מגיעים להחלמה מלאה ? ושמתי לב שתוך כדי שאני עושה סקוטים אני מרגיש את הברך המנותחת .האם זה נורמלי או שצריך לעצור ? נ.ב הפגיעה הייתה רק במיניסקוס ללא פגע ברצועות ובמסביב .... תודה רבה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 27/07/2016 | 23:42שלום. אם היתה פגיעה במניסקוס בלבד והניתוח בוצע בהצלחה - סיכוי טוב שתוכל לחזור לפעילות מלאה. חודש הינו שלב מוקדם יחסית בתהליך ההחלמה והשיקום.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
לאחר ניתוחזוהרית 21/07/2016 | 08:58בתאריך 30/6 עברתי ניתוח החלפת מפרק הירך. אני עושה המון הליכה האם מותר זה בסדר! ? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 31/07/2016 | 23:18אם את מרגישה בטוחה אז כן, התייעצי עם הפיזיותרפיסט/יתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 31/07/2016 | 23:18לאהוסף תגובה
-
המשך
זוהרית 31/07/2016 | 12:52ידוע לך כמה אחוזי נכות מקבלים על החלפת מפרק הירך? תודה.הוסף תגובה
-
הליכה
זוהרית 29/07/2016 | 17:41אני בדיוק חודש אחרי ניתוח החלפת מיפרק ירך. התחלתי ללכת בכוחות עצמי ללא קביים וכו׳ . השאלה שלי האם מותר לי ללכת לבד בכוחות עצמי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר איתי הולצר 27/07/2016 | 23:40אם במהלך מספר חודשים יהיה שיפור משמעותי בכאבים שלך בהשוואה ללפני הניתוחהוסף תגובה
-
המשך
זוהרית 25/07/2016 | 10:23לגבי השניה על הבטן. את הניתוח עברתי בצד. ועוד משהו איך יודעים שהניתוח הצליח?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך תשובה
ד"ר איתי הולצר 24/07/2016 | 20:50כאבים חריגים - כאבים עזים, מגמת החמרה, ללא שיפור תחת משככי כאבים. בד"כ מותר לישון על הבטן, תלוי בגישה הניתוחית (אחורית, צידית, קדמית) - פני למנתח/ת לקבל הנחיות ספציפיותהוסף תגובה
-
האם מותר
זוהרית 22/07/2016 | 21:12והאם מותר לי לישון על הבטן? אפשרי?הוסף תגובה
-
כאבים
זוהרית 22/07/2016 | 08:30תודה על התשובה המהירה. מה זאת אומרת כאבים חריגים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 21/07/2016 | 23:46כן, כל עוד לא מתפתחים כאבים חריגים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
החלפת מפרק ירךכרמי 28/07/2016 | 15:13אימי עברה ניתוח החלפת ירך בשיטה הקדמית צדדית לפני כשבוע בירך ימין.4ימים אחרי הניתוח החלה בצקת קשה ברגל המנותחת.דבר המקשה על אימי מאוד בתרגול הפיזיוטרפיה ובכלל בדריכה על הרגל .מה הסיבה לבצקת הקשה ?האם זה דבר מקובל אחרי ניתוח ?כמה זמן דרוש עד שתעבור ?מה צריך לעשות על מנת להקל על הרגל מהבצקת ?אשמח לקבל התיחסות . תודה כרמיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 28/07/2016 | 20:07שלום. בצקת במידה 'סבירה' מאד שכיחה לאחר ניתוחי החלפת ירך ונובעת ממספר סיבות כמו: ניקוז לא תקין של הוורידים ומערכת הלימפה, תפקוד לא תקין של שרירי הגפה המנותחת, שטפי דם באזור הניתוח ותהליך הספיגה שלהם ועוד. נפיחות/בצקת כזו נספגת עם הזמן והטיפול בה כולל חבישות אלסטיות, פיזיותרפיה, עיסוי לימפטי, הרמת הרגל, קומפרסים שונים ועוד. ההחלמה המלאה אורכת שבועות רבים ואף חודשים. בצקת 'משמעותית', החמרה בבצקת וממצאים נוספים בבדיקה גופנית עלולים להעיד על מצבים הדורשים ברור וטיפול מיידי כמו קריש דם, דימום, זיהום ועוד. מה זה בצקת 'סבירה' לעומת 'משמעותית' -לא ניתן לענות בהתכתבות.... פנו לרופא/ה המנתח/ת או למחלקה בה בוצע הניתוח לקבלת הנחיות על המשך ברור/טיפול- במידה ונדרשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
כאבים בברך ימיןנח 26/07/2016 | 14:28יש לי תשובה מיפוי עצמות ואני לא מבין אם יש בעיה שצריך ניתוח? סיכום: קונטוזיה גרמית ו/או CMP בפטלה מימין רושם של נזק מניסקלי לטרלי מימין פרט לכך בלי ממצא פתולוגי.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 27/07/2016 | 23:45שלום. הממצאים במיפוי אינם חד משמעיים וההחלטה על הצורך בניתוח לא תתקבל על סמך נתונים אלה. החלטה על טיפול מתקבלת על סמך הכרה מלאה של המקרה שלך - היסטוריה, ממצאים בבדיקה גופנית וייתכן שיש צורך בהדמיה נוספת כמו MRI.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
כאבים בירך ימין+ ברך ימין חזקים מאודאליזבט 24/07/2016 | 18:29לפני כחודש בעלי התחיל להתלונן על כאבים חזקים מאוד שבאים מכיוון הירך שלו לאחר מספר בדיקות הלכנו לעשות בדיקת מיפוי עצמות ובבדיקה התגלה שיש לו:קליטה ממוגברת בראש הפמור מימין - מתאים לנמק אווסקולרי AVN - שינויים אוסטיאואטריטיים במפרקי הברכיים מודגש יותר מימין שינויים אוסטיאוארטריטיים קרסול שמאל - הדגשה בפטישון הפנימי - נזק לליגמנט היטיבו. שינויים ארטריטיים ב-mid foot דו צדדי ורציתי לדעת מה זה אומר???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 24/07/2016 | 21:33שלום. את מתארת ממצאים שונים היכולים להסביר כאבים במקומות שונים. AVN - AVascular Necrosis - תהליך בו נפגעת העצם הסמוכה לסחוס המפרק, בד"כ ללא סיבה יעודה. התהליך חולף מעצמו אך עלול להשאיר נזק לא הפיך לסחוס המפרק. יש צורך לבצע גם בדיקת MRI - להעריך האם באמת מדובר ב AVN (יש מצבים אחרים הנראים באופן דומה במיפוי עצמות) ואם כן, את היקפו ודרגת חומרתו. המיפוי גם מדגים אזורים שונים בהם יש תהליכים שחיקתיים - ברכיים וכפות רגליים. גם במקרה זה, לא ניתן להעריך על פי המיפוי את דרגת החומרה (אלו יכולים גם להיות ממצאים חסרי משמעות שהתגלו במקרה בבדיקה).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
MBST להקלה בשחיקת מפרק הירךדליה 23/07/2016 | 20:17מה דעתך על שיטת ה MBST?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 24/07/2016 | 21:22שלום. לא הוכחה יעילות השיטה הזו בטיפול בשחיקת סחוסהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
צילום שקיבלתידניאל 22/07/2016 | 22:30עשיתי צילום ברכיים ורשום כך מרגל שמאל התבלטות האמיננצות האינטרקונדילריות לתוך הפרק. דר אתה יכול להסביר לי מה זה האמיננצות האינטרקונדילריות לתוך הפרק. זה רע או טוב צריך לעשות ניתוח? .הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 24/07/2016 | 21:18שלום. intercondyle eminence - מבנה אנטומי - שתי בליטות של עצם בקצה עצם השוק (ראה תמונות באינטרנט על פי המינוח באנגלית). הרצועות הצולבות מתחברות באזורים אלה. התבלטות של בליטות אלה אינה אומרת הרבה. זה בוודאי אינו קריטריון לניתוח (או טיפול כלשהו). כדי להעריך את מצב הברך, הצורך ואפשרויות הטיפול צריך להכיר את היסטוריית המקרה, ממצאים בבדיקה גופנית וייתכן שיש צורך בבדיקות הדמיה נוספות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
לאחר ניתוח MPFL ומניפולציה לפני כ3 שניםדנה 21/07/2016 | 01:37שלום דוקטור. אני מתעסקת בספורט באופן מקצועי,מאז הניתוחים הברך לא מפסיקה לעשות לי יותר בעיות,תוצאות MRI אחרון: גיד פיקה-מעובה בחלקו הדיסטלי עד האינסרציה. גיד הקאודריצפס- אות פתלוגי וארטפקט פראגמנטי באינסרציה פרוקסימלית של הגיד ווסטוס מדיאליס ו-MPFL לפיקה. בסיכום- 1)מצב לאחר ניתוח,ארטפקטים פראגמנטיים במדור הקדמי של הברך 2)שינויים כרוניים לאחר הניתוח בגיד ווסטוס מדיאליס וMPFL 3)טנדינופטיה דיסטלית של הפיקה. אשמח אם תוכל לתת לי חוות דעת על התוצאות והמלצה להמשך פעילות. תודה רבה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר איתי הולצר 21/07/2016 | 23:45שלום. ההיסטוריה שלך והממצאים בבדיקת ה MRI מעידים על בעיה במבנים ובפיזיולוגיה (תפקוד) של 'מנגנון היישור' של הברך - שריר ה'ארבע ראשי', הפיקה וגיד הפיקה. זה יכול לנבוע מסיבות שונות (כל אחת בנפרד ומשילובים שלהן) - מבנה מולד, שרירים לא מסונכרנים בעבודתם, חבלה משמעותית ספציפית או חבלות 'קלות' חוזרות, פעילות מאד מאומצת. כדי לחוות דעה במקרה ספציפי צריך להכיר אותו באופן מלא - היסטוריה, בדיקה גופנית, מעבר על בדיקות ההדמיה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- רבדומיוליזיס
- כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- פיזיותרפיה
- ניתוח ארטרוסקופיה של המרפק
-
בדיקות קשורות
- תרבית נוזל ברך סינוביאלי
- בדיקת ויטמין D
-
מונחים קשורים
- אוסטאומה
- אגן
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם