פורום ביוץ והזרעה - עמוד 384

-
שאלה
שרון 09/05/2012 | 20:13שלום ד"ר, אני מטופלת באיקקלומין, 2 כדורים ביום. הזרקתי אוביטרל ב- 26/4 וקיימנו יחסים ב- 27-29/4 כולל. בדר"כ אין לי תסמינים מיוחדים לפני קבלת מחזור. א. האם ייתכן הריון אף כי אני לא חשה שום "תסמין מקובל"? ב. מתי ניתן לעשות בדיקת הריון ביתית? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת הריון חיובית
ד"ר גילה בן דוד 11/05/2012 | 11:41בשורות נפלאות שרון. זה לא שאריות אוביטרל. זה הריון. שיהיה במזל.הוסף תגובה
-
תוצאה
שרון 11/05/2012 | 05:17שלום, תודה על התשובה המהירה. ערכתי בדיקת הריון ביתית אתמול בערב, 10/5 וכן הבוקר ונצפה קו חלש. האם ייתכן שאלו שאריות של האוביטרל או בהכרח הריון? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה זמן לבדיקת הריון
ד"ר גילה בן דוד 10/05/2012 | 01:11שלום שרון כל אישה חווה הריון בצורה אחרת ואף הריונות שונים של אותה אישה יכולים להתסמן בצורה שונה. את יכולה כבר לבצע בדיקת הריון ביתית בהצלחההוסף תגובה
-
שכחתי להוסיף
שרון 09/05/2012 | 20:15כי אני מטופלת גם במטמורפין, 2 כדורים ביום.הוסף תגובה
-
-
האם ניתן להיכנס להיריון בזמן המחזור
ערן 09/05/2012 | 05:33שלום לך דוקטור אני ואישתי קימנו יחסי מין בזמן המחזור ביום השלישי למחזור האם ניתן להיקלט להיריון בזמן הזה תודה רבה לך על התשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ימים לא בטוחים
ד"ר גילה בן דוד 09/05/2012 | 22:09הסיכוי להריון ביום השלישי למחזור הוא קטן מאוד אך קיים. בעיקר במצבים בהם יש שילוב של מחזורים קצרים לאישה וזרע מצויין לגבר. במידה ואינכם מעוניינים בהריון ממליצה להשתמש באמצעי מניעה נוספים מעבר לשיטת ה"ימים הבטוחים"הוסף תגובה
-
-
שאלה
מיכל 07/05/2012 | 14:55שלום ד״ר, בוצעו הזרעות 24-25/4, היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית, יש לציין כי יש לי כאבי בטן אדירים ואין לי חולשה ברגליים, מה שיש לי לפני כל מחזור אלא במקום זה יש כאבי בטן, לפי החישוב מחר אני אמורה לקבל, האם יש סיכוי עדיין להריון או שזה חד משמעי??? בנוסף אציין שהיו תרופות מלוות לפני כן- אוביטרל ואיקקלומין.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת הריון נוספת
ד"ר גילה בן דוד 09/05/2012 | 22:00שוב שלום מיכל אם טרם קבלת מחזור זה הזמן לבדיקת הריון נוספת בהצלחההוסף תגובה
-
תגובה נוספת
מיכל 09/05/2012 | 11:16שוב שלום ד״ר, טרם קיבלתי מחזור ואין לי תסמינים של מחזור יש לציין כי בהזרעות תנועת הזרעים לאחר השבחה היו ביום הראשון 96% וביום השני 97% אני מזכירה שעשיתי בדיקת הריון ביתית לפני יומיים- שלילית, מה יכול להיות?!?!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה בדיקת הריון ביתית
ד"ר גילה בן דוד 07/05/2012 | 19:05שלום מיכל בדיקות ההריון הביתיות רגישות ומדוייקות מאוד, וברובן מזהות הריון עוד לפני האיחור הצפוי במחזור. על האריזה מצויינת מידת הרגישות שלהן ( רגישותן בדרך כלל תואמת את מחירן ). אינני יודעת באיזו בדיקה השתמשת, אך לצערי רוב הסיכויים שאת לא בהריון. בהצלחה בהמשך הדרך.הוסף תגובה
-
-
ביוץ
יעל 07/05/2012 | 13:56ד"ר בן דוד שלום, בשנתיים האחרונות היו לי מחזורים סדירים כל 36 ימים. לפני כשלושה חודשים עברתי הפלה כימית בשבוע 5, שמיד אחריה היה לי מחזור. המחזור הבא הגיע כ 42 ימים אחרי (ולכן לא קימנו יחסים בימים הנכונים). החודש הרופא עשה לי מעקב זקיקים באולטרסונד וביום ה 13 למחזור ראה שיש זקיק מוביל בגודל 20 מ"מ ורירית 8 מ"מ ולכן קבע שזהו זמן הביוץ. לא נעשתה בדיקת דם. היום אני ביום ה 17 ועדיין יש לי הפרשות מרובות ורטיבות בנרתיק. שאלתי היא האם יתכן שבאמת הביוץ החודש היה כל כך מוקדם, והאם הרטיבות מעידה על כך שאולי עדיין לא בייצתי (אני חוששת לפספס שוב את זמן הביוץ)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ביוץ ורטיבות - מאיתותי הגוף
ד"ר גילה בן דוד 07/05/2012 | 18:46שלום יעל ברמה העקרונית במחזור בן 36 יום הביוץ מתרחש סביב היום ה 22 לוסת. אם את מעוניינת בתזמון מדויק ממליצה לבצע מעקב זקיקים בשילוב עם בדיקות דם. שווה לנסות גם מעקבי ביוץ ביתים אך חלק מהנשים לא יצליחו למצוא את זמן הביוץ בעזרתם. ואכן, חלק מהנשים יודעות לזהות את זמן הביוץ אצלן ע"פ איתותי הגוף , שרטיבות היא אחת מהם. שווה גם להקשיב לגוף. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
ביוץ (לת)
יעל 07/05/2012 | 13:56ד"ר בן דוד שלום, בשנתיים האחרונות היו לי מחזורים סדירים כל 36 ימים. לפני כשלושה חודשים עברתי הפלה כימית בשבוע 5, שמיד אחריה היה לי מחזור. המחזור הבא הגיע כ 42 ימים אחרי (ולכן לא קימנו יחסים בימים הנכונים). החודש הרופא עשה לי מעקב זקיקים באולטרסונד וביום ה 13 למחזור ראה שיש זקיק מוביל בגודל 20 מ"מ ורירית 8 מ"מ ולכן קבע שזהו זמן הביוץ. לא נעשתה בדיקת דם. היום אני ביום ה 17 ועדיין יש לי הפרשות מרובות ורטיבות בנרתיק. שאלתי היא האם יתכן שבאמת הביוץ החודש היה כל כך מוקדם, והאם הרטיבות מעידה על כך שאולי עדיין לא בייצתי (אני חוששת לפספס שוב את זמן הביוץ)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ביוץ (לת)
פתח בחלון חדש -
רמת פרוגרסטרון תקינה להשרשה והריון
שירה 06/05/2012 | 17:26שלום, מהי רמת פרוגרסטרון תקינה שבוע לאחר ביוץ על מנת להעיד שהרמה מספקת להשרשה והריון ? באילו מקרים תישקל תמיכה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לא על הפרוגסטרון לבדו
ד"ר גילה בן דוד 06/05/2012 | 21:14שירה שלום להוכחת ביוץ מבצעים בדיקת פרוגסטון כשבוע לאחר הביוץ ומצפים לראות רמהשל מעל לכ 15 ננומול לליטר. קחי בחשבון שלנשים שונות רמות פרוגסטרון שונות ורמת פרוגסטרון גבוהה או נמוכה יותר לא היא שקובעת אם תהיה השרשה והריון! למעט במקרים חריגים הוספת תמיכה נשקלת בהתאם לקליניקה ולא לפי בדיקות דם.( הכתמות לפני המחזור שלב לוטאלי קצר וכו ). בהצלחההוסף תגובה
-
-
תזמון הזרעה
לימור 30/04/2012 | 19:06ד"ר ערב טוב, אני לפני הזרעה - סיבוב 3 (מנת זרע מבנק הזרע) איקקלומין כדור וחצי ליום חמישה ימים מהיום החמישי למחזור התוצאות של הבוקר היו: E2-1400 LH-15 P - קטן מ 1.7 בהתחלה נאמר לי לבוא להזריק אוביטרל מחר בבוקר ולבצע הזרעה ברביעי אחה"צ. לפני שעה עשיתי בדיקת ביוץ ביתית והיא יצאה חיובית. התקשרתי לרופאה שלי שביקשה עדיין לבוא בבוקר לקבל את הזריקה ולבצע את ההזרעה רביעי בבוקר במקום אחה"צ. אך השאלה היא מכיוון שכבר עכשיו יש קפיצה ב LH (לפי הבדיקה הביתית) הזרעה ברביעי בבוקר לא תהיה מאוחרת מדי? האם לא עדיף לבצע הזרעה מחר אחה"צ? אני אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא, בתודה מראש, לימורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת ביוץ ביתית והזרעה
ד"ר גילה בן דוד 03/05/2012 | 00:44שוב שלום לימור את צעירה וכפי שציינת הסיבה לטיפולים איננה אי פריון. נשמע שאת ביידים טובות ומסורות, ומטופלת במסלול מתאים. לגבי בדיקת הביוץ הביתית. ברגע שהבדיקה הופכת חיובית הדבר מעיד שהחל LH SURGE. כדאי לבצע הזרעה למחרת בדיקת ביוץ ביתית חיובית. את ביצעת הזרעה כ 36 שעות לאחר הופעת בדיקה חיובית במעקב ביוץ - ההזרעה שביצעת היא בהחלט בטווח הזמנים בהם ניתן להרות. בהצלחה.הוסף תגובה
-
הזרעה
לימור 02/05/2012 | 10:03דר בוקר טוב, קודם כל תודה על התגובה, עדיף מאוחר מאשר בכלל לא :) אני בדיוק סיימתי את ההזרעה אז נחזיק אצבעות ... בעיקרון כמה זמן מהרגע שבדיקת ביוץ ביתית חיובית ניתן להרות ? הבדיקה הייתה חיובית בשני בערב. ( בבוקר עדיין היה שלילי) לגבי הגיל אני בת 31. הסיבה להזרעה היא תרומת זרע. 2 הטיפולים הראשונים היו על בסיס טבעי והחודש התחלתי לקחת איקקלומין. בגלל שסיבת הטיפולים היא תרומה ולא אי פריון (לפחות עד כה) אז כרגע מבוצעות רק הזרעות. כמובן בליווי רופא פוריות. המון תודה ויום מקסים , לימורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה הזרעה מאוחרת
ד"ר גילה בן דוד 02/05/2012 | 07:44שלום לימור קודם כל התנצלותי על התגובה המאוחרת. התשובה שלי בודאי כבר לא רלוונטית. את אחרי או ממש לקראת הזרעה ושיהיה בהצלחה. על פניו יתכן שהיה עדיף לבצע את ההזרעה מוקדם יותר, אך אין בידי נתונים נוספים שיש לרופאה המטפלת שלך כגון גילך,הרמות הבסיסיות של הורמון הפרוגסטרון והLH שלך, מה היה במחזורי הטיפול הקודמים ועוד ועוד. ועוד אוסיף כי למרות שעדיף לבצע הזרעה לפני או בסמוך לחריגת הביצית מהזקיק. גם הזרעה שמבוצעת לאחר הביוץ יכולה להניב הריון. אסתכן בניחוש שאת שייכת לחתך הגילאים המבוגר יותר, אם זה אכן כך כדאי בהחלט לשקול להתקדם הלאה בטיפול !!! בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
בדיקת דם לפרוגסטרון
אושר 29/04/2012 | 19:14שלום, רציתי לשאול, רופאת הנשים שלי הפנתה אותי לבדיקת פרוגסטרון לעוד שלושה שבועות, האם עליי להיות בצום? או ערה מס' שעות בטרם הבדיקה? בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת דם וזהו
ד"ר גילה בן דוד 30/04/2012 | 11:09שלום אושר אין צורך בצום, ערות או הערכות מיוחדת אחרת לפני הבדיקה.הוסף תגובה
-
-
פרוגסטרון שבוע לאחר הזרעה
דנה 19/04/2012 | 20:05שלום רב, בתאריך 10.4 הזרקתי אוביטרל לאחר 5 ימים של 3 איקקלומין ביום ומעקב זקיקים. בתאריך 12.4 בוצעה הזרעה. היום, 19.4 עשיתי בדיקת דם על מנת לוודא שהיה ביוץ. תוצאות הבדיקה: פרוגסטרון 34.8 אסטרידיול E2 1488 שאלתי היא, האם התוצאות תקינות? האם הן מעידות שהיה ביוץ והאם בגלל האיקקלומין והאוביטרל לא צריכות להיות גבוהות יותר? והאם ניתן להסיק מתוצאות אלו שיש או אין הריון? תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פורגסטרון לאחר ביוץ
ד"ר גילה בן דוד 22/04/2012 | 22:01דנה שלום התוצאות מעידות שאכן היה ביוץ. רמות הפרוגסטרון והאסטרדיול לא בהכרח גבוהות יותר לאחר שימוש באיקקלומין ובאוביטרל. זה תלוי במספר הזקיקים שנוצרו ובדרך שבה האישה מגיבה. רמות ההורמונים שלך מעודדות אך מוקדם לדעת בשלב זה לגבי הריון. אם את ממש סקרנית ניתן לחזור מחר על בדיקת הדם, רצוי בשילוב עם בדיקת ביתא להריון. אז ניתן לדעת. בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
הקפאת ביציות
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד
-
אולטרסאונד וגינלי
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
מונחים קשורים
-
אלחוש שדרתי (אפידורל)
-
גוף מחילתי

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכותפורוםאורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן
בפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ורצפת האגן ניתן להתייעץ עם ד"ר יאיר דייקן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורוגניקולוגיה, דליפת שתן ...