פורום מלנומה והסרת שומות - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שונה שלא הוסרה בשלמותה
מירי 15/11/2021 | 17:40שלום, לפני כחודש הורידו לי שומה חשודה. זו לא היתה הסרה דחופה אבל הרופא המליץ להסירה לפני בוא הקיץ. לצערי תשובות הביופסיה עדיין לא הגיעו אך בימים האחרונים שמתי לב כי יש כתם קטנטן בצמוד לצלקת. רופא העור שלי שבדק אותי שוב היום, סובר שבמהלך הניתוח לא הסירו את הנגע בשלמותו אך ביקש לחכות לתוצאות הביופסיה על מנת לדעת כיצד להתקדם הלאה. שאלתי היא האם זה דבר שכיח? האם רצוי לבצע הסרה חוזרת של הנגע גם במידה ומדובר בממצא שפיר? אני בחששות כבדים מכך שעדיין אין תוצאות אך הרופא המטפל אמר שבדרך כלל כשמדובר בממצא בעייתי תשובות מגיעות לרוב תוך שבועיים כך שמהבחינה הזו זה דווקא סימן טוב... האם יש אמת בדבריו? בגלל השתלשלות העניינים אני לא רגועה ותוהה מה לעשות כעת.פתח בחלון חדש-
תשובת הביופסיה
מירי 18/11/2021 | 10:01בוקר טוב. עברו מס' ימים והתקבלה תוצאת הביופסיה: אבחנה מאקרוסקופית: קטע עור בצורת פאנץ' בקוטר 0.3 ס"מ על פניו נגע בגודל 0.2 ס"מ. אבחנה מיקרוסקופית: compound nevus T01000 M87600 הפתולוג הבודק: פרופ' עופר בן יצחק. האם אפשר להסיק מזה שהשומה תקינה? איזה הסבר יכול להיות לכך שיש כתם לצד הצלקת והאם יש צורך להסירה בכל זאת? -
תשובת מומחה שומה שלא הוסרה בשלמות
פרופ' אסתר עזיזי 15/11/2021 | 21:59שלום רב, בשלב הנוכחי לא ניתן לקבוע מהו הממצא ליד הצלקת הכירורגית או את המשך הטיפול. למען הסדר הטוב מוטב להמתין (בסבלנות, בלי לחץ) לדוח הפתולוגי שיקבע את האבחנה של השומה שהוסרה ויציין האם הוסרה בשלמות או לא ( גם אם הכירורג טוען שכן) . אז ניתן יהיה לקבל החלטה האם יש צורך להמשיך ולהסיר את שארית השומה או להסתפק במה שכבר נעשה. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי מנהלת רפואית ספוט-קליניק, ת"א -
משהו נוסף ששכחתי לציין
מירי 15/11/2021 | 18:08הכירורג שהסיר את נקודת החן הסביר שהוא תמיד לוקח שולי ביטחון מהשומה וכך עשה וביצע תפרים. אני תוהה איך קורה שלמרות שולי הביטחון, עדיין נשאר חלק מהנגע? זה לא סימן מטריד?
-
-
הסרת שומה בלייזר/גילוח
בן 31 02/11/2021 | 12:07היי יש לי 2 שומות שאני רוצה להסיר להלן תמןנות http://www.up2me.co.il/imgs/17289412.jpeg http://www.up2me.co.il/imgs/78405681.jpeg חלק מהרופאים אומרים שאפשר לבצע את ההסרה בלייזר, אך רופאה אחרת אמרה לי ששומות בולטות עדיף לא בלייזר ושהיא מבצעת בגילוח עם סכין. כבר לא יודע למי להאמין כי כל רופא עובד בשיטה שלו. השאלה שלי היא כזו- במידה והם לא חשודות, איזה שיטה הכי עדיפה אסתטית ? כי אחת הנקודות שאני רוצה היא על האף ואני חושב שקצת קיצוני לחתוך שם עור עם סכין באיזור הפנים. הבנתי שלייזר יותר מדיוק ונקודתי. אודה לתשובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסרת שומה בלייזר/גילוח
פרופ' אסתר עזיזי 07/11/2021 | 11:30שלום רב, אנא ראה תגובתי מ 2/11/201. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי מנהלת רפואית ספוט-קליניק -
תגובה
בן 31 05/11/2021 | 10:34הבנתי שדווקא השומןת הבולטות הם פחות מסוכנות ואלה הקטנות או השטוחות יותר. שאלה נוספת האם הסרה בפלזמה עדיפה מלייזר? ראיתי שזו שיטה חדשנית יותר -
תשובת מומחה הסרת שומה בלייזר/גילוח
פרופ' אסתר עזיזי 02/11/2021 | 20:52שלום רב, איני יכולה לחוות דעה האם השומות שבתמונה הן חשודות או לא , ללא בדיקה דרמוסקופית פרונטלית, ובהסתמך רק על התמונות בלבד. בעקרון אני אישית מעדיפה תמיד הסרה כירורגית על מנת לאפשר בדיקה פתולוגית של השומה שהוסרה גם במקרה שאינה חשודה קלינית. במקרה שלך הייתי ממליצה להסיר את השומה מאחורי האוזן בשיטה כירורגית . זו על האף ניתן ככל הנראהלהסיר גם בלייזר. לגבי התוצאה הקוסמטית , כדאי לדון על כך עם הכירורג עצמו. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי מנהלת רפואית ספוט-קליניק
-
-
הרחבת כריתה
לימור 03/11/2021 | 17:36לפני חודש הייתי בכללית אסתטיקה וכרתו לי שומות תוצאות בדיקת הפתולוגיה הראו שאני צריכה לעשות כריתת הרחבה מה זה אומר זה כמו עכשיו ביצעתי כמו ניתוח קטןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרחבת כריתה
פרופ' אסתר עזיזי 03/11/2021 | 23:51שלום רב, מקובל לבצע כריתת הרחבה כאשר השומה שנבדקה לא הוסרה בשלמות והיא עלולה לשוב ולהתפתח, או במקרה שאובחנה כשומה אטיפית (קדם סרטנית) או סרטנית (מלנומה). הרחבת השולים מתבצעת בהרדמה מקומית וההיקף שלה ( בד"כ - ברוחב של מס מ"מ מסביב ומתחת לצלקת המקורית) תלוי בגודל השומה שהוסרה לבדיקה , בגודל הצלקת שנותרה, מיקום השומה וכד'.. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי מנהלת רפואית ספוט קליניק
-
-
שומה ע"ש בייקר Beckers Nevues
רומי 14/10/2021 | 19:32שלום, לבן שלי בן 17.5 יש שומה Beckers Nevues על החזה העליון עד לצוואר. זה ניראה כמו כתמי פיגמנטצייה נמרחים על העור והעור באיזור זה לא חלק. כמו כן צומח על השומה שיער כהה. מבקשת לשאול: 1. האם אפשר לעשות טיפול לייזר להסרת שיער באיזור השומה ? 2. האם אפשר להסיר את השומה ? וכיצד? 3. האם שומה כזאת יכולה להתפשט? אודה מאוד לתשובתך בברכה, רומיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Beckers nevus
פרופ' אסתר עזיזי 23/10/2021 | 21:00שלום רב, ראי תשובתי מ 17.10.2021 בברכה, פרופ' אסתר עזיזי -
האם אפשר לבצע הסרת שיער בלייזר על האיזור של שומה בייקר?
רומי 22/10/2021 | 15:44כי על איזור השומה יש שיער שחור והבן שלי רוצה להסיר שיער בלייזר -
תשובת מומחה Becker's nevus
פרופ' אסתר עזיזי 17/10/2021 | 13:59שלום רב, עפ"י הספרות המקצועית טיפולים בסוגים שונים של לייזר עשויים לסייע לפחות באופן חלקי במקרה זה, אך הדיעות חלוקות. הסרה כירורגית בטכניקה כזו או אחרת אינה מקובלת ותגרום להצטלקות . השומה אינה עלולה להתפשט ואינה כרוכה בסיכון סרטני ( להבדיל משומות /נקודות חן מלאנוציטריות ). בברכה, ]פרופ' אסתר עזיזי
-
-
הסרת שומה בקרקפת-מלנומה שטחית
פ.א 08/10/2021 | 20:54שלום רב בוצעה אצלי הסרת שומה בקרקפת שהסצברה כמלנומה 1 סמ עם שוליים נקיות בוצעה הרחבה של 4 ממ מהנגע ותשובה ללא מלנומה מעבירה כאן הניירת אנא התיחסותך.תודה בברכה פנינהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הסרת שומה בקרקפת מלנומה שטחית
פרופ' אסתר עזיזי 11/10/2021 | 15:19שלום רב, אנא צרפי את הניירת, כולל דוח פתולוגי מקורי כדי שאוכל להתייחס לפנייתך. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי מנהלת רפואית ספוט-קליניק , מיטב המומחים לרפואת העור
-
-
התקרחות בקו המצח וצידי הראש מיואשת
אביבית 09/10/2016 | 12:59שלום וברכה, אני בת 45 לפני כ 3 שנים התחילו לי קרחות שהתחילו בקו המצח כנסיגה לאחור,אחר כך התחיל בצידי הראש קרחות שנסוגות לאחור. הנסיגה מתרחבת לאט לאט לכוון אחור ואני לא רואה שזה הולך להיפסק.. ביצעתי זריקות לפני כ- שנה אך שיפור קל ביותר. רופא איבחן לי אלופציה פרונטאל צלקתית ורופא אחר איבחן אלופציה אראטה. אני רואה על השורשים פצעונים אדומים ולבנים. שאלתי היא האם זה ייפסק ומתי? והאם יש טיפול שמצמיח את השיער? מיואשת.פתח בחלון חדש-
אלופציה
אוה 21/09/2021 | 09:24אשמח לשמוע מימך -
תשובת מומחה התקרחות
פרופ' אסתר עזיזי 26/10/2016 | 00:45שלום רב, הפורום מוקדש למלנומה ושומות. אנא הוועצי ברופא עור בקהילה. בכל מקרה לא ניתן לענות על שאלותיך ללא בדיקה קלינית. בברכה, פרופ' עזיזי
-
-
הסרת שיער לייזר (לת)
ערן 30/08/2021 | 20:32האם ניתן לבצע הסרת שיער בלייזר למי שהיה לו מלנומה (נק בגב סטייג'4), האם יש מגבלות? איזו שיטה הכי בטוחה? המון תודה מראשפתח בחלון חדש -
עזרה בפענוח ביופסיה (לת)
דניאל 27/08/2021 | 10:46אשמח להסבר מהמומחים מה משמעות התוצאה. תיאור מאקרוסקופי- "קטע עור בקוטר 0.7 עם נגע המכסה את רוב פני השטח" תיאור מיקרוסקופי: .intredermal nevus margin are free. מה בדיוק אפשר להבין מהתשובה? והאם הכריתה עצמה הייתה נחוצה? אני שואל כי יש לי שומה נוספת זהה לזאת.פתח בחלון חדש -
קרחות בשיער (לת)
מאי 18/08/2021 | 18:09אני כבר כמה שנים טובות מותחת את השיער שלי לאחור ובזמן האחרון נהייתה לי נשירה מאוד גבוהה וגם יש לי כבר קרחות בצידי הראש …האם יש אפשרות שהשיער יגדל בחזרה אם אפסיק ? ואם לא יש טיפול לכך ?פתח בחלון חדש -
פס כחול מתחת.לאגוגל ימין
Rotem 30/07/2021 | 23:14שלום, לפני כיומיים הבחנתי בפס מוזר כחול מתחת לציפורן..לא קיבלתי מכה וזה אינו כואב. קראתי שיש סימנים למלנומה. אשמח לתשובהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פס כחול מתחת לצפורן
פרופ' אסתר עזיזי 31/07/2021 | 21:48שלום רב, על מנת לאבחן את הממצא תחת הצפורן מומלץ לבדק ע"י רופא עור בקהילה שיוכל באמצעות בדיקה דרמוסקופית בלתי פולשנית להעריך אם יש צורך בהמשך בירור או מעקב. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי מנהלת ספוט קליניק מיטב המומחים לרפואת העור
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים