פורום מלנומה והסרת שומות - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ציסטה חלבית (לת)
NOAM 11/09/2022 | 11:55יש לי ציסטרה חלבית בפנים (הובחן ע"י רופא). מבדיקה באינטרנט (באנגלית) ראיתי שיש 3 סוגי טיפול. חיתוך עם סכין, חיתוך עם מחט. ושימוש בלייזר ( שמגיעים פעם נוספת להוציא את השאריות ממה שהבנתי). רציתי שיהיה כמה שפחות צלקת. הבנתי שהכי פחות צלקת זה בשיטה של הלייזר. שחיפשתי בארץ מקום שמאפשר הורדה של ציסטרה חלבית בלייזר ולא מצאתי כלום פרט ל 2 (ואחד מהם הפסיק), הבנתי שלא בטוח שהם מטפלים בצורה שראיתי שכתוב באינטרנט ולא נתנו לי הסבר טוב מה הטיפול (+ הלייזר וכו שמשתמשים) הקליניקה החידה שמצאתי זה madical c. אני לא מכיר את הקליניקה ואין לי מושג אם זה טיפול לייזר זהה למה שראיתי באינטרנט ואם זה משאיר פחות צלקת מאשר הטיפולים האחרים בארץ. שהגעתי לרופא בכללית ושאלתי היה להם טיפול בסכין בלבד, אפילו לא המחט. אשמח לדעת אם יש משהו שאני מפספס ומה דעתכם על הקליניקה והטיפול הספציפי שהם מספקים (שאין לי מספיק מידע עליו). בנוסף אם יש שאלו ספציפיות שאני יכול לשאול את הקליניקה ויתנו לי תשובה, וזה יועיל להחלטה?פתח בחלון חדש -
פענוח MRI (לת)
אבא דואג 08/09/2022 | 08:12שלום רב, קיבלנו תשובת MRI של הבן שלנו שהוא בן 17 והיינו רוצים לקבל הבהרה על משמעות תוצאות הבדיקה ולאיזה רופא עלינו לפנות להמשך בירור. נכון לעכשיו לא קיבלנו תשובות מהרופאם שפנינו אליהם. להלן פענוח הבדיקה: בן 17, במעקב עם ציסטה ארכנואידלית. FLAIR,T1,T2,SWI,DWI ללא ועם גדוליניום. בהשוואה לבדיקה קודמת מ2.2019. ממצאים וסיכום: הציסטה הארכנואידלית הרטרו-צרבלרית מייצגת ממצא התפתחותי שפיר. לא דורשת מעקב הדמייתי. ובעיקר אין צורך בלהזריק גדוליניום בכל פעם. אין צורך בבדיקות נוספות. ללא שינוי מהבדיקה הקודמת. המוח תקין כמו מקודם. עדיין היפרטרופיה של מבנים לימפתיים בצוואר העליון (המעגל על שם WALDEYER). ממצא אקראי של תהליך בלתי מוגדר בשומן הקרקפתי הפריאטלי מימין אשר עובר האדרה עם גדוליניום ולא היה בבדיקה הקודמת חתכים 130 עד 143 סדרה 801. התארגנות שלאחר חבלה? אחר? לקורלציה קלינית.פתח בחלון חדש -
הסרת דומות (לת)
אנונימי 07/08/2022 | 22:34שלום. לפני כחודש הסרתי שומה באזור הפנים במכון לטיפולים אסתטיים והמטפל השתמש בעט פלזמה לייזר. כיום לא רק שנותרה לי צלקת אלא שהנקודה נותרה במקומה והמקום נראה כמו כוויה. אני מאוד מתלבט מה לעשות כי המענה שקיבלתי לא היה כ"כ מקצועי לטעמי וטיפול נוסף אף עלול להחריף את המצב. תודה מראש.פתח בחלון חדש -
נקודת עור מעל הפות (לת)
Sera 25/07/2022 | 15:36היי לפני כמה חודשים יצא לי נקודת עור ללא מוגלה ולאחרונה ליד יצא עוד אחת קטנה רציתי לקבל חוות דעת תודהפתח בחלון חדש -
נקודת חן תינוק (לת)
מיכל 14/07/2022 | 20:37שלום, יש לי תינוק בן 4.5 חודשים. בתקופה הראשונה היה לו פצע בפנים, באזור שבו המוצץ נוגע בעור. בהתחלה חשבנו שזה שפשוף מהמוצץ אבל זה לא ממש עובר.. היה פצע, נעלם, חזר, ועכשיו זה מעיין פצע שלא עובר. יש לו טיפה גוון חום והוא בולט על פני השטח. יכול להיות שמדובר בנקודת חן שיוצאת? גם בגיל כזה? לא ממש יצא לי לראות תינוקות בגיל הזה עם נקודת חן.. אם כן, האם כדאי לקבוע תור לרופא עור? תודה רבה!פתח בחלון חדש -
איך משיגים את ד"ר שלווה מרדי?
דוד 07/03/2017 | 09:38שלום, לפני מספר שנים הייתי אצל ד"ר שלווה מרדי לצורך הסרת נקודות חן. אני רוצה לחזור אליו לביקור נוסף אך מספר הטלפון שלו מנותק כבר תקופה ממושכת. מישהו יודע כיצד ניתן ליצור איתו קשר? תודה.פתח בחלון חדש-
דר שלווה מרדי היה רופא לא מוערך...וחבל
בטי 11/07/2022 | 15:39האם אפשר לרכוש את תכשיריו? -
שלווהמרדי
שונא שומות 24/03/2022 | 15:27אם הוא עדיין פעיל תמצא אותו בבזל שוויץ -
היי
מיכאל 20/09/2020 | 22:17לצערי דר שלווה מרדי נפטר לא ממזמן. -
תשובת מומחה איך משיגים את דר' שלווה מרדי?
פרופ' אסתר עזיזי 05/08/2020 | 12:22שלום רב, אין לי מידע על הגישה לדר' שלווה מרדי. בכל מקרה, למיטב ידיעתי דר' דוד צמח רופא עור בכיר באיזור המרכז מיישם את הטיפול בתכשיר של דר' מרדי במרפאתו. חשוב לציין בהקשר זה שיש לשקול לפני השימוש בתכשיר האם זו אכן הדרך המומלצת להסרת הנגע בעור או שמא עדיף להסירו בשיטה כירורגית על מנת לשלוח לבדיקה פתולוגית ולוודא שהנגע שהוסר היה שפיר. בברכה פרופ' אסתר עזיזי מנהלת רפואית ספוט-קליניק -
פרופ מרדי
אור 03/08/2020 | 12:52וכל את- איך משיגים את פרופ' מרדי? לא יתכן שהוא נעלם לגמרי. ומעדיפים אותו -
תשובת מומחה ד"ר שלווה מרדי
פרופ' אסתר עזיזי 27/07/2017 | 08:03שלום רב, אין לי מידע על הגישה לדר' שלווה מרדי. בכל מקרה, למיטב ידיעתי דר' דוד צמח רופא עור בכיר באיזור המרכז מיישם את הטיפול בתכשיר של דר' מרדי במרפאתו. חשוב לציין בהקשר זה שיש לשקול לפני השימוש בתכשיר האם זו אכן הדרך המומלצת להסרת הנגע בעור או שמא עדיף להסירו בשיטה כירורגית על מנת לשלוח לבדיקה פתולוגית ולוודא שהנגע שהוסר היה שפיר. בברכה פרופ' אסתר עזיזי -
תשובת מומחה דר' שלווה מרדי
פרופ' אסתר עזיזי 27/07/2017 | 08:01שלום רב, אין לי מידע על הגישה לדר' שלווה מרדי. בכל מקרה, למיטב ידיעתי דר' דוד צמח רופא עור בכיר באיזור המרכז מיישם את הטיפול בתכשיר של דר' מרדי במרפאתו. חשוב לציין בהקשר זה שיש לשקול לפני השימוש בתכשיר האם זו אכן הדרך המומלצת להסרת הנגע בעור או שמא עדיף להסירו בשיטה כירורגית על מנת לשלוח לבדיקה פתולוגית ולוודא שהנגע שהוסר היה שפיר. בברכה -
גם אני מעוניינת להגיע לד"ר שלווה מרדי.
עדי 26/07/2017 | 23:58אני מעוניינת להגיע לד"ר שלווה מרדי. אשמח לקבל פרטים לכתובת אי-מייל: edist63@gmail.com תודה רבה עדי
-
-
הסרת נקודת חן (לת)
אורטל 13/06/2022 | 20:45מעוניינת להסיר נקודת חן בלייזר ע״י רופא עור, התייעצתי עם רופא שאמר שבהתחלה זה יהיה שחור אחרי הסרה. אני מאוד רוצה להוריד אבל חוששת להיות עם דבר ככ לא אסתטי על הפנים למשך שבועיים. אשמח להמלצה על רופא אור שמוריד עם לייזרפתח בחלון חדש -
הסרה של sebaceous hyperplasia (לת)
רונית 30/03/2022 | 15:24שלום, הייתי אצל רופא עור ואובחן לי את הנ״ל מתחת לעיניים יש הצטברות של כל מיני גדלים כבר כמה שנים. רוצה להסיר את זה. האם יהיו צלקות? מהן השיטות להסרה ואיזו הבטוחה והאם שיפור מיידי תודה מראשפתח בחלון חדש -
כאבים לאחר הסרת גוש שומני (לת)
אבי 25/03/2022 | 00:12פרופ' עזיזי שלום רב ,לפני מספר שנים הוסר גוש שומני מתחת לשכמה הימנית שלי שהתברר כשפיר .לפני כשנה וחצי התחלתי לחוש מעין "זץ" לא נעים בעליל כל אימת שאני מרים את יד ימין לגובה .ממש כמו זרם חשמלי בנקודת הניתוח.אותה תחושה שחשים כשמקבלים מכה במרפק מצידו הפנימי.לכאורה זה נשמע דבר זניח, אבל זה מאוד מאוד מטריד וכואב מספר רב של פעמים ביום.שאלתי , האם התופעה מוכרת ויותר חשוב מכך האם ניתן לעשות משהו בנדון ?תודה מראשפתח בחלון חדש -
שומה מוזרה.מלנומה?
אימא מודאגת מאוד 23/03/2022 | 18:07שלום רב! לבני בן 26 מיום הלידה יש נקודות חן עם פיגמנט לא אחיד.מספר שומות כאלה הוחסרו בעבר והיו תקינות. היום עבר בריקת שומות ועל כף היד התגלתה שומה 2 מ"מ חומה בהירה.בתיאור רשום שהפיגמנט של השומה אינו אחיד ואינו בfurrows.מה זה אומר?האם יש חשד למלונומה?הומלץ להסיר את השומה על ידי אקסיזיה או פאנץ.האם מסירים את השומה במרפאה או חובה להיות בבית חולים? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שןמה מוזרה
פרופ' אסתר עזיזי 23/03/2022 | 23:19שלום רב, מהמאפיינים שציינת - שומה קטנה (2 מ"מ) בגוון חום בהיר שאינו אחיד ואינו ממוקם בתעלות דמויות חריצים (furrows) להבדיל מהרכסים המקבילים להן על עור כף היד - כל אלה אינם מעידים בהכרח ובוודאות שמדובר במלנומה. ואם אכן מדובר במלנומה סביר להניח שמדובר בשלב מוקדם (התחלתי) של המחלה הניתן לריפוי שלם. בכל מקרה ניתן להסיר את השומה לבדיקה במרפאה באופן אמבולטורי ואין חובה לבצע את הפרוצדורה בבית חולים. בשלב זה , אם הממצא אינו חד משמעי, ניתן להסתפק במעקב קצר טווח - עד 3 חדשים- עם תיעוד דיגיטלי של התמונה הדרמוסקופית של השומה, כדי לבדוק בטווח זמן זה ,האם חל בה שינוי כלשהוא בגודל , בגוון או במבנה הדרמוסקופי . מעקב כזה עשוי לסייע בהחלטה האם אכן יש צורך להסיר אותה , במקרה של שינוי כלשהוא, או להסתפק בהמשך מעקב במקרה שלא חל כל שינוי בשומה. בברכה, פרופ' אסתר עזיזי מנהלת רפואית ספוט קליניק
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים