פורום סרטן ריאות - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תוצאות מלחיצות בבדיקת CT (לת)
ג'וני 23/11/2021 | 22:02שלום רב, ביצעתי אתמול בדיקת CT וקיבלתי את התוצאות הבאות: -אוורור מעט לא אחיד של בסיסי הריאות עם איזור של כליאת אוויר ב-RLL - ממצאים לא ספציפיים. -תפליט פריקרדיאלי בכמות גדולה באספקט אחורי של הלב. -תפליטים פלאורליים מינימליים דו"צ. האם צריך להקדיש תשומת לב לתסמינים אלו או שזה תקין? חשוב לציין שאני מתאמן בחדר כושר וכבר תקופה סובל מקוצר נשימה וכאבים בחזה בזמן מאמץ. האם זה יכול להיות קשור לממצאים אלו? תודה מראש לעונים.פתח בחלון חדש -
טיפול אלטרנטיבי/משלים בסרטן (לת)
אלטר 15/11/2021 | 22:57https://www.cure-cancer-naturally.com/reviewsפתח בחלון חדש -
תוצאות בדיקת סי טי לגילוי סרטן בקבוצת המעשנים
ראמי 08/11/2021 | 11:39התיאורד אינו מוגדל. אין לראות לחץ על הקנה. בתי השחי ללא גושים. במדיאסטינום בלוטה זעירה קדמית לקרינה ובחלון האאורטו פולמונלי, אין לראות גושים. שערי הריאות במגבלות חוסר ההזרקה וטעניקת הבדיקה, ללא גושים. בריאות עיבוי פלוירלי מינימלי בפסגה משמאל. סירכה זעירה באונה האמצעית מימין. בשאר הריאות אין לראות גושים, אין תסמינים אין חללים ואין תפליטים פלוירלים. במעבר חזה בטן במגבלות טיכניקת הבדיקה, רושם לאדרינל שמאלי מגושם. אין לראות גושים. אין סימנים להרס גרמי. בסיכום: איוורור תקין של הריאות, ללא גושים או תסמינים פרט לסירכה באונה האמצעית מימין רושם לאדרינל שמאלי מגושם.פתח בחלון חדש-
בדיקת סי טי
ראמי 08/11/2021 | 11:44השאלה האם יש בתוצאות הבדיקה משהו שמצריך מעקב או בדיקה חוזרת פשוט אני מאוד חושש
-
-
קרציאוניד (לת)
רוס 01/11/2021 | 20:53שלום עברתי ניתוח להוצאת מימצא 12מ"מ שגדל בריאה אומנם במשך 9 שני באטיות הוחלט להוציא עם סגמנט הביופסיה חזרה נאמר לי שזה קרציאוניד ושהכל בסיידר גם בדיקת דם כרומגן A יצאה טובה היתבקשתי לפנות לרופא אנדוקריולוג מכיוןן שיש לי עוד 2 קשריות אחת 8מ"מ ואחת 5מ"מ מהו קרציוניד האם שפיר ? האם אצטרך שוב ניתוח להורדת הקשריות או שיתכן שהם ישארו כך בגודלם האם גם הם קרציוניד כמו הקשרית שהוציאו אשמח לקבל קצת מידע תודהפתח בחלון חדש -
קליטה קלושה (לת)
רון 26/10/2021 | 14:54בתוצאות פט סיטי לגבי קישרית בריאות נאמר כי: "קליטה קלושה (1.5 SUVmax) בהצללה כתמית מסוע GGO בקוטר כ-1.0 ס"מ ב-LUL. אין לראות קשריות בשאר שדות הריאות." אין ממצאים בעייתיים בכל שאר האזורים (צואר, בטן, כליות, לבלב, טחול, שלד, שריר, למפה ועוד). אשמח להבין את משמעות הממצא לגבי הקשרית.פתח בחלון חדש -
ממצאים בבדיקת PETCT (לת)
מאי 19/10/2021 | 12:59היי, במסגרת בדיקת PETCT שעשיתי (כשנה וחצי לאחר גילוי מלנומה) התקבלו בין היתר הממצאים הבאים: שדות הריאות עם שינויים פיברוטיים תת פלאורליים הבולטים בעיקר בפסגות ואוורור מוזאיקה, ללא דינמיקה מהותית, מודגמת קשרית משולשת RLL סמוכה לפיסורה, גם הפעם במימדים של 8*6 מ"מ בחתך 175-203 ,ללא קליטת FDG אשמח לחוות דעתכם מה זה אומר? עשיתי בדיקת petct קודמת לפני כחצי שנה ולא היתה התייחסות לממצאים כאלה. תודה, מאיהפתח בחלון חדש -
ריאות (לת)
hen 12/10/2021 | 09:40שלום רב אשמח אם מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי עד שאני אחזור לרופא ריאות, ממצאים שנמצאו בסיטי קשרית קטנה בבסיס הריאה מימין 4 מ"מ ומשמאל 7 מ"מ תוכן נודולרי עדין בטרכאה ובסימפונות הראשיים יתכן תוכן הפרשתיפתח בחלון חדש -
ריאות (לת)
hen 12/10/2021 | 09:37היי, אני במעקב אצל רופא ריאות ועד שאני אחזור אליו שוב רציתי לדעת אם יש פה מישהו שיכול להסביר לי קצתפתח בחלון חדש -
תשובה ל - pet ct
מירית 22/02/2017 | 14:25שלום לד"ר הנכבד, אני חות סרטן ריאה תאים לא קטנים שלב 4. בתשובה של הפט סי.טי שקבלתי רשומים כל מיני מונחים שאינני מבינה.מה הכוונה לקליטה פתולוגית? מה זה אומר ממצא היפרמטבולי? מה זה הצללה אלבאולרית? אודה לך באם תבהיר לי קצת את העניינים כי קבלתי תשובה די מפחידה . תודה.פתח בחלון חדש-
מיפוי אזורי גוף
יוסי 06/10/2021 | 13:16אים יש לי בקע מפשעתי האים יש כאב שאני אמור להרגיש?עשיתי פט סיטי חשד לסרטן ריאות וכתוב בתוצאה של הבדיקה שיש לי בקע מפשעתי ואני לא מרגיש שום כאב,זה נוראמלי. -
המשך
מירית 22/02/2017 | 16:10עדיין לא. בטח אתחיל עכשיו.כי זה צילום ראשון אחרי ההקרנה . בצילום האחרון לא נראו כל הממצאים הללו. תודה רבה ד"ר. -
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 22/02/2017 | 15:39לצערי כן מקווה שאת מקבלת טיפול שמתאים למיט כגון קסלקורי או סיריאיניב -
המשך
מירית 22/02/2017 | 15:31תודה ד"ר על התשובה המהירה. אז אם רשום ממצאים היפרמטבולים בפלאורה השמאלית, קשריות היפרמטבוליות בשער הריאה השמאלית וברטרו פריטונאום עליון זה אומר שאלו גושים סרטניים? יש לי מוטציית met. -
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 22/02/2017 | 14:29קליטה פתולוגית והרמטבולית - הכוונה לרב למחלה סרטנית הצללה אלביאולרית יכולה להיות דלקת
-
-
פענוח בדיקת CT (לת)
רון 04/10/2021 | 23:59שלום רב, מפאת חוסר זמינות של רופאים בקופה שלי אשמח לקבל התרשמות ראשונית על CT ריאות שביצעתי לאחרונה. ראשית אדגיש כי בעברי סבלתי מסרטן אשכים GERM CELL TUMOR הוסר אשך ימני בוצעה לפרוטומיה לאחר שנמצאה גרורה באזור רטרופריטונאום ליד כליה ימין כתוצאה מכך נוצר הדירונפרוזיס קל בנוסף עברתי שלושה מחזורי כימותרפיה- BEP. קיום לאחר כ5 וחצי שנים אני עם בעיית יתר בלוטת תריס לאחר המחלה הרגשתי מועקה בחזה קושי נשימתי ולחץ שלא עובר לאחר אכילה לאחר שלל בדיקות התגלה כבד שומני ובCT חזה התגלו הממצאים הבאים: ממצאי הבדיקה: - בלוטת התריס אינה מוגדלת, אי אחידות של אונה שמאלית. - האאורטה בקוטר תקין. - לב אינו מוגדל ללא תפליט פריקרדיאלי. - מלאות רקמתית במיצר עליון קידמי. - קנה הנשימה וושט ללא סטיות. - לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות או מסודיות בתחנות המיצר או בשערי הריאות. קשריות לימפה בחלקן מוגדלות בבתי השחי דו"צ עד קוטר מרבי כ 1.4 משמאל. - אין עדות לתפליט פלאורלי. - ללא ממצא תסניני בריאות. - מוקדים ריאתיים בחלקם מסוידים בריאות דו"צ בגודל עד 0.3 ס"מ מימין - ממצאים בלתי ספציפיים. - במעבר חזה/בטן: * אדרנלים הודגמו בגדר הנורמה. * סיכות מתחתיות ברטרופריטונאום מימין. . בטן מ 03.02.2015- CT * קשרית לימפה מעט מוגדלת בשער הכבד בקוטר עד 1.1 ס"מ - ידוע מבדיקת - בחלון לעצמות ללא ממצא גרמי הרסני, שינוים ניוונים קלים לאורך עמ"ש הנסרק. לסיכום: - ללא ממצא תסניני בריאות. לקורלציה קלינית, - ?THYMIC HYPERPLASIA ? - מלאות רקמתית במיצר עליון קידמי - שארית של הטימוס .MRI מעבדתית ולשקול המשך בירור ע"י בדיקת .US - אי אחידות של אונה שמאלית של בלוטת התריס - לקורלציה עם בדיקת - יתר הממצאים לפי הפירוט לעיל אשמח להסבר לגבי הממצאים מה הם יכולים להיות ומה עליי לבצע. תודה מראשפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים