פורום סרטן ריאות - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
עשיתי צילום עמוד שדרה מתני סקראלי (לת)
לילי 18/02/2022 | 11:22עשיתי צילום עמוד שדרה מתני סקראלי ממצאים: חשד לתמט קל העליון של גוף 3L מוקד סקלרוטי בקוטר 7 מ"מ מוטל על 3S מימין שאלה שלי הייתי אצל רופא אורטופד ואמר שאני צריכה פזיאוטרפיה וזה בסך הכול גיל אני בת 59 אני אמרתי שגיל זה בסך הכול מספר אני רוצה לדעת האם אין לי בעיות יותר רציניות והאם אני צריכה להיות במעקב כול שהיא כי יש לי כאבים בעמוד השדרה ויורד לרגל שמאול אם תוכלו לתת לי תשובה מה אני אמורה לעשות להמשיך במעקב או פזיאוטרפיהפתח בחלון חדש -
תוצאות ביופסיה (לת)
לינה 17/02/2022 | 18:15שלום רב, ביצעתי ביופסיה של ממצא לא ברור בריאה. בינתיים קיבלתי תוצאות חלקיות - מצ"ב הדבר היחיד שאני לא מצליחה להבין הוא הסעיף בו נרשם: אבחנה c22-905/1 ולידו נרשם 223 - M40000 התור לרופא רק בעוד חודש ואשמח לדעת האם רצוי שאנסה להקדים את התור אודה לעזרתכם לינהפתח בחלון חדש -
טגריסו (לת)
ענת 11/02/2022 | 19:23האם טרגיסו יש תופעת לוואי של כאבים מוזרים באזורים הבטןפתח בחלון חדש -
סיטי חזה (לת)
יוליאנה 27/12/2021 | 21:35בסיטי חזה שלי רואים שינוים אטלקטטים ו מבקשים מעקב הדמייתי צמוד מה זה אומרפתח בחלון חדש -
CT חזה - מה מצבי? (לת)
אליעד 24/12/2021 | 12:23שלום, מה לא תקין ומה לבדוק הלאה? בן 75, בירור בגלל שיעול קל כחודשיים וכאב סימטרי בעת לחיצה בבית החזה בקוים אנטרואקסיאליים, שולל כאבים בנשימה עמוקה, שולל קוצר נשימה. לא מעשן. בבדיקת רופא: "מצב כללי טוב. ריאות - כניסת אוויר טובה ושווה, ללא צפצופים או קריפיטציות, נשימה בועית. רגישות של שרירי הפקטורליס דו"צ". צילום חזה: "צל הלב אינו מורחב. אין לראות סימני גודש או תסנין.סינוסים קוסטופרניים פתוחים. ציור ריאתי אינטרסטיציאלי מוגבר על פני שתי הריאות - ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת". ממצאי CT חזה בקרינה נמוכה עם חומר ניגוד, כולל שחזור חתכים דקים, כולל שחזור קרונלי וסגיטלי (בוצעה השוואה ל- CT בטן מ- 2016): "במדיאסטינום מספר בלוטות לימפה קטנות, ללא עדות ללימפואדנופתיה. אאורטה ועורקי הריאות בגודל תקין. הסתיידות בעורקים הקורונריים. בריאות ללא עדות למחלה פרנכימתית. ללא עדות לקשריות. ללא עדות לתסנינים. ברונכים מרכזיים פתוחים. ללא עדות לתפליט פלוירלי. ללא עדות לתפליט פריקרדיאלי. במעבר חזה בטן: ללא ממצא חריג. מבנה גרמי: שינויים ניווניים בעמוד שדרה, ללא עדות להרס גרמי. לסיכום: ללא עדות לממצא ריאתי ראוי לציון". תודהפתח בחלון חדש -
צילום בית חזה (לת)
אלירן 19/12/2021 | 14:11היי, בת 62. סובלת כבר 4 שבועות משיעוצ טורדני, טופלתי ב2 סוגי אנטיביוטיקה, אך ללא הועיל. אתמול התקבלו תוצאות סיטי בית חזה: תסנינים רב מוקדיים על פני 2 הראות, כנראה על רגע דלקתי/זיהומי באבחנה מבדלת זיהום אטיפי כגון mycobacterium avium complex לייעוץ פולמונולוג במעקב הדמייתי. שינויים ברונכיאקטטיים בריאות כמתואר. קשריצ בבלוטת התריס, לקורולציה סוניגרפית. מה כל זה אומר? האם יש סיבה לדאגה. בעבר הייתי בסיכון לשחפתפתח בחלון חדש -
תוצאות pet ct (לת)
דידי 17/12/2021 | 13:38שלום רב , אשמח לדעת מה אומר תוצאת הסיטי האם מדובר בסרטן ריאות ? תודה ובכבוד רבפתח בחלון חדש -
תוצאות בדיקת pet-ct עם הזרקת FDG
רוני1 23/10/2018 | 17:59שלום רב, אשמח לעזה בהבנת תוצאות הבדיקה (ובאיזה שלב הסרטן אם יש): סיבת ההפניה: שאת ריאה. אין בדיקות קודמות לצורך השוואה. בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. חומר ניגוד: המטופל קיבל 77mCi.7 של FDG. צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. אברי הצוואר שמורים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: מודגמת אמפיזמה ריאתית קשה. קליטה פתולוגית של FDG בגוש פריפרי ב-RML על בסיס פלאורלי עם מעורבות אקסטרה פלאורלית בגודל כ-7.2*1.3 ס"מ, בגוש קביטרי ב-RLL בגודל כ-7*8.7 ס"מ ובגוש החודר אל המדיאסטינום התחתון ב-RLL בגודל כ-2.4*6.7 ס"מ. גוש זה משתרע רטרו קרורלית, עוטף חלקית את אאורטה היורדת והינו ללא מישור הפרדה מהושט הניראה אף הוא מעובה באיזור זה. הושט דחוק וקיים רושם של קליטה פתולוגית של FDG בדופנו בגובה זה. קליטה פתולוגית של FDG בבלוטות במדיאסטינום ובשערי שתי הריאות. בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד. מודגמות בלוטות קטנות בשער הכבד. אבן מסויידת בכיס המרה. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. רטרופריטונאום ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG .ללא עדות לתהליך הרסני. מודגמת קליטת FDG דיפוזית במח העצם, כניראה על רקע שיפעול. סיכום: קליטה פתולוגית של FDG כמתואר מתאימה לתהליך שאתי.פתח בחלון חדש-
האם זה סרטן?
מרינה 13/12/2021 | 22:44האם אני יכולה לשלוח לך את התוצאות בדיקה של הpet ct של אמא שלי? ותוכל רק להגיד לי אם זה כן או לא בבקשה? -
מחלה באונה הימנית
רוני1 23/10/2018 | 19:02האם יש טיפול למחלה זו? תודה רבה -
תשובת מומחה תשובה
ד"ר עבד אגבאריה 23/10/2018 | 18:31מדובר במחלה באונה ימנית תחתונה - ענקית עם מעורבות של המיצר וכל הנשימה באיזור ועוד גרורה באונה ימנית אמצעית. שלב המחלה הוא iiib-iv לא לניתוח
-
-
תוצאות pet Ct אשמח להסבר (לת)
Ortal Elqayam 13/12/2021 | 16:16הלן ממצאי בדיקת PET-CT עם הזרקת FDG הבדיקה בוצעה מבסיס הגולגולת עד המפשעות. הבדיקה אינה אבחנתית לחלקי המוח הכלולים בשדה הבדיקה. סיבת ההפניה: בירור נגע ריאתי. אין בPACS בדיקות קודמות לצורך השואה. בדיקת CT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. חומר ניגוד: המטופל קיבל 3.70mCi של FDG ו 75.00cc של אומניפק. צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. אברי הצואר ללא מצא משמעותי. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוה בגוש ב- RUL עם שלוחות אל הפלאורה היקפית, גודלו כ- 2.2*2.8 ס"מ. מודגמת אמפיזמה ריאתית. כמו כן מודגמים תסנינים מעטים בלבד בסיסי הריאות בעיקר מימין. המדיאסטינום ושערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. הכבד בגודל תקין, מרקמו אחיד.טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להידרונפרוזיס. רטרופריטונאום ללא בלוטות מוגדלות. אין עדות לבלוטות מוגדלות באגן ובמפשעות. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. ללא עדות לתהליך הרסני. סיכום: קליטה פתולוגית של FDG כמתואר מתאימה לתהליך שאתי ב- RUL. נחוץ בירור היסטו-פתולוגי בהתאם לקורלציה קלינית.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים