פורום סרטן המעי הגס

-
כאב בטן וגב תחתון צד שמאל (לת)
אורי 22/03/2025 | 15:34שלום בת 55, סובלת כ3 חודשים מכאב בטן תחתונה צד שמאל, גב תחתון בחודשים האחרונים יש פחות יציאות , צואה לא קשה. אך בתדירות של אחת ליומיים שלושה עברתי ניתוח להסרת שחלה ימנית ושתי חצוצרות בגלל ציסטה שהיתה שפירה נבדקתי אצל גניקולוג, us כליות ובטן תחתונה תרבית שתן ונרתיק ובדיקות דם שהיו תקינות יומיים אחרונים החלה הפרשה נרתיקית ירוקה קולונוסקופיה אחרונה לפני 3 שנים תקינה( פעם 4 שהכל תקין, נבדקת בשל מחלתה של אימי , בגיל 65) האם יש סיכוי שהכאב ממקור גסטרו? האם יש מקום לביצוע קולונוסקופיה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
יציאות רכטליות עם (לת)
אוקי 16/03/2025 | 10:20האם תתכן יציאה מהרכטום לאחר ניתוח וביצוע קולונוסטומיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כריתת פוליפיםללא שליחה לביופסיה (לת)
מטילדה 15/02/2025 | 20:12אני בת 78. בדו"ח בדיקת קולונוסקופיה נכתב בין השאר "שני פוליפים ססליים בגודל 5-6 מ"מ נכרתו עם לולאה קרה בשלמות ממעי רוחבי דיסטלי אך אבדו במעי." עד כמה חמור שלא תתבצע ביופסה? מה עלי לעשות? (המלצת הרופא להגיע בעוד 5 שנים ואז יוחלט אם לבצע בדיקת קולונוסקופיה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סמן סרטני - Tumor marker - CA 72-4
רות 06/02/2025 | 19:48שלום. מהם הערכים התקינים של סמן סרטני - Tumor marker - CA 72-4הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
האם ערך של 5.2-5.6 זהו ערך תקין?
רות 06/02/2025 | 20:43האם ערך של 5.2-5.6 זהו ערך תקין?הוסף תגובה
-
-
דימום מפי הטבעת (לת)
יוני 13/01/2025 | 11:46שלום ד"ר. אני לא חושב שיש לי סרטן אבל אין פורומים אחרים לשאול בהם :) אני בן 43. בריא מאוד. כבר 10 שנים שיש לי מידי פעם דימומים מפי הטבעת סביב יציאה. לפעמים היציאה עצמה צבועה באדום בהיר ולפעמים רק בניגוב אחר כך זה מגיע. אין כאבים, אין תחושה מציקה ואין נפיחות או כאבי בטן. היציאות לרוב רכות. בתקופה האחרונה זו תקופה בה יש יותר דימומים לאחר יציאה. אתמול והיום לא היה אבל הבוקר התאמנתי (קפיצות וכאלה) ואחרי שהתקלחתי והלתבשתי קרה משהו שלא קרה אף פעם - פתאום ראיתי שיש לי כתם דם על המכנסיים. ניגבתי והיה הרבה דם וקצת קרישי דם ונפסק. אני יודע שצריך לבדוק אבל בגדול, האם זה יכול להיות פשוט טחור שהתפוצץ? עכשיו מרגיש בסדר ואין דימום. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
Mri מוח (לת)
עידו 16/12/2024 | 22:14אשמח לעזרה בבקשה תיאור הבדיקה והממצאים ממצא בדיקת MRI של המוח הבדיקה בוצעה בשקלול T2,T1,FLAIRDWI ללא הזרקת גדוליניום. ללא הזרקה עקב סרוב הנבדק. התוויה קלינית: אירוע ראשון של פרכוס תוך שנה, לפני שנה. ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבנה גומה אחורית תקינים. חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים תקינים. מוקדים בודדים של אות חריג בחומר לבן תת קורטיקלי פרונטלי דו צדדית לא ספציפיים . מבנה ההיפוקמפוס סימטרים אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים. DVA בהמספרת המוחון מימין. התרשמות: בדיקה ללא הזרקה . מוקדים בודדים של אות חריג בחומר לבן תת קורטיקלי פרונטלי דו צדדית לא ספציפיים . ללא ממצא בולט פתולוגיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טבולר אדנומה עם דרגה נמוכה של דיספלזיה
יעל תגרין 13/11/2011 | 16:41לאחרונה עברתי קלונסקופיה חוזרת אחרי 3 שניםהוצא פוליפ ובבדיקה הפתולוגית אובחן כטבולר אדנומה עם דרגה נמוכה של דספלזיה,האם זה מחייב המשך טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סרטן מעי הגס
אסתר שמע 12/07/2024 | 15:38כתוב שאין דיספלזיה י אבל יש לי אנדומה, בקולונוסקופיה גילו נגעיםהוסף תגובה
-
סרטן מעי הגס יש לי אנדומה בצורה קלה
אסתר שמע 08/07/2024 | 10:37האים א י יכולה לחלות בסרטן המעי הגסהוסף תגובה
-
אדמנוה קלה עים דיספלזיה קלה שניכרתה
אסתר שמע 21/06/2024 | 06:44האים אני יכולה לחלות בסרטן המעיהוסף תגובה
-
דיספלזיה קלה
אסתר שמע 14/06/2024 | 12:13האים זה יכול לגרום לסרטן המעיהוסף תגובה
-
אדמנוה קלה עים דיספלזיה קלה שניכרתה
אסתר שמע 30/04/2024 | 16:04האים אני יכולה לחלות בסרטן המעי?הוסף תגובה
-
כאבים ברקטום
אווהף 07/08/2022 | 19:19דגני בןקר הם הגורם?הוסף תגובה
-
בבדיקת קולונוסקופיה נמצא ונכרת פוליפ בסיגמה (TALGD)עם דיםפלזיה נמוכה . נ
יפים קרייזל 24/06/2022 | 10:35בבדיקת קולונוסקופיה נמצא ונכרת פוליפ בסיגמה (TALGD)עם דיםפלזיה נמוכה מה צריך לעשות עלי. וגם מה במילים פשוטות מצאו בפליפ הנ"ל.?הוסף תגובה
-
תרגום מילולי של כל המילים במושג tubular adenoma with low grade dysplasia
משה אסם 26/03/2022 | 20:19הרופא יכול לתרגם את המונח הזה לעברית פשוטה בנוסף על ההסבר מה הטיפול הנחוץ ? קודם כל להסביר להדיוטות והרי זה מי שאנחנו, השואלים. לפחות אני כזה בוודאות. אני לא מבין לטינית, מה פשר התופעה. האם זה גידול שפיר עם פוטנציאל לממאירות ?האם זה גידול לא שפיר אבל גם לא בעל פרופיל של ממאירות פוטנציאלית ?הוסף תגובה
-
שלום יעל
דר' י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית וקולופרוקטולוגיה 13/11/2011 | 22:54טובולר אדנומה עם דרגה נמוכה של דיספלזיה מחייבת קולונוסקופיה חוזרת כעבור שנה.הוסף תגובה
-
-
כאבי גב (לת)
שמחה לביא 16/06/2024 | 11:48יש קשר בין סרטן המעי הגס שיש כבר גרורות בכבד ובטחול, וכן שיניוניות בריאה לבין כאבי גב חזקים? מה אפשר לעשות כדי להקל על הכאבים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
בדיקת CRP
חיים 19/04/2013 | 17:19גבר בן 40, לאחר מס' חודשים של עצירויות ושלשולים לסירוגין. בעיקר עצירויות. היו מס' פעמים של צואה דקה. פניתי לגסטרואנטרולוג והוא שלח אותי לבדיקת דם. ה-ESR יצא בבדיקה 12. ראיתי שהוא די בתחום. הבדיקה השניה של ה-C REACTIVE PROTEIN יצאה לא ב"ב טוב. הערך הוא: 97. ראיתי שצריך להיות בין 0.11 עד 0.5 מה עושים ? מה המשמעות ? האם זו דלקת ? ואם כן, היכן היא ? באיזה איבר ? קבעו לי סיגמוסקופיה לעוד 3 שבועות, ללא קשר לבדיקת הדם. תודה על התשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ALPHA FETOPROTEIN TM
קטי 10/05/2024 | 13:20תוצאת הבדיקה שלי 2..22 אבל הGGT שלי 65 אני אישה בת 70 עוד חודשהוסף תגובה
-
בדיקת דם C-REACTIVE PROTEIN
א.א 22/12/2022 | 22:02עשיתי בדיקת דם התוצאה 1.95MG/DL מה המשמעות התלוננתי על כאבי בטן ובחילות ויציאות מרובותהוסף תגובה
-
סיגמואידוסקופיה
חיים 03/05/2013 | 09:51סליחה, אבל שכחתי לציין שמדי פעם ישנה הרגשה של אי התרוקנות מלאה בשירותים. וכן שלעיתים לאחר ישיבה בשירותים יש לי הרגשה שאני צריך לתת שתן וכשאני נכנס לשירותים השתן לא יוצא מיד אלא בטפטופים וזה לוקח יותר זמן מהרגיל. תודה רבה.הוסף תגובה
-
בדיקת סיגמואידוסקופיה
חיים 03/05/2013 | 09:45שלום לרופאים הנכבדים, שמי חיים, בן 40 וכבר "שוחחנו" בפורום זה. השבוע בוצעה לי בדיקת סיגמואידוסקופיה. (בעבר ד"ר זיו המליץ שאעשה בדיקת רקטוסקופיה כי זה יותר זמין ולאחריה קולונוסקופיה). למיטב הבנתי, סיגמואידוסקופיה הוא שם מודרני לרקטוסקופיה. בקיצור, הבדיקה נעשתה, לפניה עשיתי 2 חוקנים בהפרש של חצי שעה לערך. הבדיקה בוצעה ללא טשטוש, ו-"הרגשתי" היטב את הצינור שהוחדר כולל הרגשה של רצון להתפנות במהלך הבדיקה. בסיכום הבדיקה הרופא כתב:"החולה נוטר בעזרת אוקסימטר. נבדק מעי גס עד גובה 40 ס"מ. ממצאי הבדיקה: מעי גס דיסקלי נבדק ונמצא תקין. ביקורת חוזרת במרפאה עם CRP חוזר. הרופא אמר שלא נמצאה סיבה לתלונותיי ולכן כדאי שאעשה שוב בדיקת דם. ואם גם הפעם ה-CRP יהיה גבוה אז הוא ימליץ על קולונוסקופיה מלאה. רציתי לשאול את הרופאים הנכבדים: עדיין יש לי כאבים מדי פעם באיזור המותניים ומעט בגב התחתון. תדירות היציאות הסתדרה פחות או יותר, לאחר שהתחלתי לעשות הליכה של כחצי שעה ביום. גם מבנה הצואה הפך להיות מוצק יותר (לעיתים רחוקות מופיעה צואה דקה). ייתכן שישנה דלקת בכל זאת ?? האם חובה קולונוסקופיה ?? אי אפשר לקבל מרופא המשפחה אנטיביוטיקה "כללית" שמצד אחד "תטפל" בדלקות קיימות אם ישנן ומצד שני לא תהיה מסוכנת ? והכי חשוב: אם כואב לי במותניים ולא התגלה דבר בסיגמואידוסקופיה (שבודקת עד לאזור זה) למה לעשות קולונוסקופיה שבודקת באיזור גבוה יותר ??? אודה על תשובתכם.הוסף תגובה
-
CRP
דר זיו 20/04/2013 | 21:05הי לדעתי מגיעה לך בדיקת קולונו סקופיה מלאה ורק אח״כ להגיע למסקנה ולא להתעסק בהשערותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה Crp
דר' רונן ברנר 20/04/2013 | 11:07שלום חיים. CRP הוא אכן סמן לא ספציפי לדלקת. בכדי לקבוע מדוע הערך גבוה, צריך להכיר את כל הנתונים שלך, כולל מחלות רקע וקליניק עכשווית מלאה. המלצתי כבר בעבר על קולונוסקופיה מלאה בהקדם וזו עדיין ההמלצה. פרט לכך, כדאי שרופא פנימאי יהיה מעורב בבירור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
סרטן המעי הגס- טווחי זמנים אופיניים (לת)
שואל אנונימי 04/05/2024 | 19:39שלום רב. כמה זמן בדרך-כלל לוקח מהרגע שגידול במעי הגס הופך לממאיר ועד שהוא מגיע לכבד? זו שאלה בדיעבדית בעקבות מקרה עצוב אצל קרוב ששם לב למחלה מאוחר מדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
-
קראטינין (Creatinine (Cr
-
בדיקת סוג דם
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
אימטיניב
-
מונחים קשורים
-
איזוטופ
-
אנפלזיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםראומטולוגיה
בפורום ראומטולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר זיו פז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ראומטולוגיהפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםמרפאת מטיילים רמב"ם
בפורום מרפאת מטיילים רמב"ם ניתן להתייעץ עם ד"ר עמי נויברגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מרפאת מטיילים רמב"םפורוםגסטרו ומחלות כבד
בפורום גסטרו ומחלות כבד ניתן להתייעץ עם ד"ר שי מטלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גסטרו ומחלות כבדפורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלב