פורום ביטוחי בריאות וסיעוד - עמוד 3
פורום זה הינו פורום תמיכה בלבד: שיתוף, עדכון והתמודדות
-
מעבר לפוליסת בריאות תואמת
גדי 18/11/2021 | 23:25בשנת 2016 המפקחת על ביטוחי הבריאות ביצעה רפורמה בביטוחי הבריאות הפרטיים כך שיצאו פוליסות חדשות ותואמות ושמתאפשר לעבור מהפוליסות הישנות (כיסוי השתלות וכיסוי תרופת) ל"פוליסות חדשות תואמות". מופיעה בהצעה פיסקה כזו (כאן למטה), התקרות בפוליסות התואמות יותר גבוהות מהישנות וסעיפי הכיסוי פחות או יותר זהים (תרופות שלא בסל, או השתלות בחול). אז האם המעבר הזה דורש גם הצהרת בריאות בזמן המעבר (המרת הפוליסה)? "ההצטרפות לפוליסה תואמת המכילה כיסויים שלא קיימים בפוליסה הקיימת כפופה לחיתום רפואי בגין הכיסויים הנוספים"פתח בחלון חדש-
קובי גרינברגר 13/12/2021 | 18:16היי גדי, בהנחה שאתה מבצע המרה באותה חברת ביטוח, אז על הכיסויים החופפים אין צורך בהצהרת בריאות ויש כיסוי מיידי ללא תקופת אכשרה. רק בריאות בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח - הבית שלך -
המשך1
גדי 24/11/2021 | 01:32אני מתכוון למעבר (המרה) של פוליסה באותה החברה, מפוליסה לפני הרפורמה לפוליסה "תואמת" לאחר הרפורמה שהייתה ב 2016 . התקרות בפוליסה התואמות יותר גבוהות מהישנות וסעיפי הכיסוי פחות או יותר זהים (תרופות שלא בסל, או השתלות בחול). האם זה מחייב הצהרת בריאות או שזה מעבר זכויות חלק ללא חיתום וללא אשפרה? -
המשך
גדי 24/11/2021 | 01:27אני מתכוון למעבר (המרה) של פוליסה באותה החברה, מפוליסה לפני הרפורמה לפוליסה "תואמת" לאחר הרפורמה שהייתה ב 2016 . התקרות בפוליסה התואמות יותר גבוהות מהישנות וסעיפי הכיסוי פחות או יותר זהים (תרופות שלא בסל, או השתלות בחול). האם זה מחייב הצהרת בריאות או שזה מעבר זכויות חלק ללא חיתום וללא אשפרה? -
קובי גרינברגר 20/11/2021 | 14:38היי גדי, הרפורמה בשנת 2016 כוללת מספר שינויים. יש בה יתרונות וגם חסרונות ביחס למוצרים מלפני הרפורמה. הפוליסה התואמת מתייחסת אך ורק לכיסוי לניתוחים וטיפולים מחליפי ניתוח בישראל והיא נקראת "פוליסה אחידה" לגבי שאר הכיסויים כגון: תרופות שלא בסל, השתלות איברים ועוד: חלו גם בהם שינויים ושיפורים אך הם שונים מחברה לחברה. אם אתה ממיר את הכיסוי הקיים לחדש אז יש רצף זכויות על הכיסויים הקיימים. על הכיסויים החדשים שאינך מכוסה, תצטרך למלא הצהרת בריאות והכיסוי מותנה בחיתום רפואי מקדים. בכל מקרה ממליץ לך לבדוק את האפשרות להמיר את ביטוח הבריאות שלך. היות וברפורמה יש שינויים שחשוב שתדע אותם לפני שאתה מקבל החלטה כלשהי. רק בריאות בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח-הבית שלך http://kobig.bizmakebiz.co.il
-
-
ביטוח בריאות
איריס 11/08/2021 | 12:50שלום, אני אמורה לעשות בדיקה גנטית על מנת לאשר אבחנה של מחלת ניוון שרירים גנטית. מדובר על מחלה שיחסית אינה קשה והיא מתקדמת לאט. סוכן ביטוח אמר לי ששום חברת ביטוח לא תסכים לקבל אותי, גם אם אשלם יותר. האם זה נכון? תודה.פתח בחלון חדש-
תגובה
זאב בלוך 18/11/2021 | 22:32חל איסור על חברת הביטוח מלפסול מבוטח מלרכוש פוליסת ביטוח בעקבות בדיקה גנטית. כמו כן, המבטח לא יעשה כל שימוש במידע מהבדיקה - כדי לקבל או לדחות מבוטח לכיסוי ביטוחי כלשהו. -
ביטוח בריאות
קובי גרינברגר 14/11/2021 | 17:54היי איריס, מה שאמר לך הסוכן אפשרי, אך לא בהכרח זאת מה שתהיה התוצאה. זה תלוי לאיזה ביטוח את רוצה להצטרף לאחר שבחרת את סוג הביטוח, צריך למלא הצהרת בריאות ולהמתין לתשובת חברת הביטוח. בהצלחה בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח-הבית שלך http://kobig.bizmakebiz.co.il
-
-
ביטוחי בריאות פרטיים לפני אבחון סופי
גיא62 16/11/2021 | 21:37מישהו שנמצא בתהליך אבחון למחלה קשה ותוצאות הבדיקות, שעדיין לא הסתיימו, מצביעות על אפשרות של המחלה, אבל אין עדיין אבחון סופי ועדיין לא רשומה המחלה בקופה ב"האבחנות שלך" ובטופסולוגיה של הקופה. האם ניתן ואפשרי לעשות ביטוחי בריאות וחיים במצב כזה ולהתעלם מהמצב הנוכחי ולא יהיה בעיה בקרות מקרה ביטוח? (זאת אומרת לא יוזכר בהצהרת הבריאות)פתח בחלון חדש-
ביטוח בריאות לפני אבחנה סופית
קובי גרינברגר 18/11/2021 | 19:43היי גיא, במקרים כאלה חברת הביטוח מבקשת בדרך כלל לקבל אבחנה סופית כולל פירוט הבדיקות שלך. בהתאם לתוצאות הבדיקות והאבחנה הסופית ייקבעו תנאי קבלתך לביטוח. יחד עם זאת, יש כיסויים בביטוח בריאות שאתה יכול להתקבל אליהם ללא צורך במילוי הצהרת בריאות. כיסויים אלה מכסים גם מצב רפואי שהיה קיים לפני ההצטרפות לביטוח. רק בריאות בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח-הבית שלך http://kobig.bizmakebiz.co.il
-
-
פרוצדורה לבדיקות רפואיות בחול
אנונומי 09/07/2021 | 15:28מה צריך לעשות כדי לקבל שירותי רפואה בפורטוגל או ספרד ועוד?ומה צריך לעשות כדי לקבל חוות דעת שנייה ולהיבדק בחוץ לארץ בבדיקת ביופסיה ודם ?מה אני צריכה לעשות ואיך עושים כזה דבר?פתח בחלון חדש-
בדיקות אבחנתיות בחו"ל
קובי גרינברגר 14/11/2021 | 18:39היי, בעקרון, קופות החולים לא מכסות בדיקות אבחנתיות בחו"ל. בחלק מביטוחי בריאות פרטיים יש כיסוי לחוות דעת שנייה בחו"ל, אך אין כיסוי לבדיקות אבחנתיות בחו"ל, אלא אם כן זה מתבצע במסגרת ניתוח. רק בריאות בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח-הבית שלך http://kobig.bizmakebiz.co.il
-
-
ביטוח בריאות פרטי
אנונימית 26/08/2021 | 12:21שלום האם כדי לעשות ביטוח בריאות פרטי ? חוץ מהקופת חולים יש לי במכבי בברכה פזיתפתח בחלון חדש-
ביטוח בריאות פרטי
קובי גרינברגר 14/11/2021 | 18:28היי פזית, בתור רובד בסיסי חשוב לרכוש בתחילה את הביטוח המשלים של קופת חולים. זה יהפוך אותך לאזרח סוג א' בקופת חולים שבה את נמצאת. בתור רובד נוסף כדאי וחשוב לרכוש כיסויים נוספים במסגרת ביטוח בריאות פרטי בהתאם לרצונות והיכולות שלך. תמורת השקעה חודשית קטנה של כמה עשרות שקלים בלבד, ממליץ לך לרכוש מרכיבים חשובים ומקיפים שאינם קיימים בסל הבריאות ובביטוח משלים כגון: תרופות שלא בסל הבריאות, השתלות איברים, ניתוחים וטיפולים מחליפי ניתוח בחו"ל ועוד. אם את מעונינת בכיסוי רחב ומקיף יותר כמובן שתשלמי יותר. הכול תלוי ברצונות והיכולות שלך. רק בריאות בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח-הבית שלך http://kobig.bizmakebiz.co.il
-
-
ביטוח פנסיה
ללו 18/09/2021 | 12:54שלום, לאחרונה ביקשתי מסוכן הביטוח שלי לעשות לי ביטוח פנסיה. אני לוקח ציפרלקס 20 מג כל יום וחברת הביטוח מבקשת שאצהיר על "בעיות נפשיות". האם הדבר מקובל? האם זה יכול להזיק לי בעתיד?פתח בחלון חדש-
ביטוח פנסיה
קובי גרינברגר 14/11/2021 | 18:07היי ללו, מקובל שחברת הביטוח תבקש ממך למלא הצהרת בריאות בעת הצטרפות לקרן פנסיה. יחד עם זאת יש חברות שניתן להצטרף לקרן פנסיה ללא הצהרת בריאות כגון אלטשולר שחם ועוד חברות. בכל מקרה, בעת הצטרפות לקרן פנסיה יש תקופת אכשרה של 5 שנים. המשמעות היא שאין כיסוי ב-5 שנים הראשונות למקרה ביטוח הנובע ממצב רפואי קיים. רק בריאות והצלחה בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח-הבית שלך http://kobig.bizmakebiz.co.il
-
-
ביטח בריאות של ילדיי
גיורא 16/03/2021 | 10:31שלום רב, לפני מס' שנים עשיתי ביטוח בריאות לילדיי. בזמן שביטוח הבריאות נעשה ילדיי היו בריאים ללא בעיות רפואיות. עם השנים לאחד מילדיי התפתח אסטמת ילדות. (הרבה אחרי שנעשה הביטוח). האם אני מחויב לדווח על כך לחברת הביטוח ? במידה ואני מחויב האם יש אפשרות שחברת הביטוח תחריג את בעיה רפואית זאת ? האם חברת הביטוח יכולה לא לכבד את תנאי הביטוח ? בברכה, גיוראפתח בחלון חדש-
שינוי במצב רפואי בתקופת הביטוח
קובי גרינברגר 22/03/2021 | 21:55היי גיורא, תנאי קבלה לביטוח בריאות נקבעים לפני ההצטרפות והם בתוקף לכל תקופת הביטוח. ואין צורך לעדכן אם מצב בריאות השתנה לרעה. בנוסף, אם התקבלתם לביטח בתנאים רגילים - קרי מסלול ירוק, לא ניתן להרע תנאים אלא רק לשפר אותם. רק בריאות בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח - הבית שלך
-
-
למי שיש שני ביטוחי בריאות
אברהם 25/02/2021 | 13:46נכבדי אני גמלאי של אגד יש לי ביטוח רפואי בקופת חולים הכללית, ויש לי ביטוח רפואי פרטי נוסף דרך הגמלאים של אגד שאלתי אם לא מגיע לי הנחה על זה שיש לי שני ביטוחי בריאות תודהפתח בחלון חדש-
תודה
אברהם 28/02/2021 | 12:19תודה על התשובה המהירה וכך עשיתי -
שני ביטוחי בריאות
קובי גרינברגר 27/02/2021 | 18:50היי אברהם, מדובר בשני מוצרים שונים וחשובים וממליץ להשאיר את שניהם. לא מגיע לך הנחה עקב כך. רק בריאות בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח - הבית שלך
-
-
ביטוח בריאוח לאחר נסיון אובדני
שרי 04/02/2021 | 13:22שואלת לגבי ביטוח פרטי לאחר נסיון אובדני. הנסיון האובדני היה לפני שנה וחצי. במכתב שחרור ממיון נכתבה אבחנה: אובדנות והפרעת אישיות גבולית. נמצאת במעקב פסיכיאטרי. אין בעיות בריאותיות נוספות. אין קצבת נכות. מה ניתן לעשות כדי שהביטוח יסכים לבטח? האם יעשה החרגות? למה עלי לצפות? האם יבקשו מחיר יקר יותר? אשמח למידע כדי להיות מוכנה לבואי לשיחה עם הביטוח.פתח בחלון חדש-
ביטוח בריאות לאחר ניסיון אובדני
קובי גרינברגר 18/02/2021 | 19:43היי שרי, מה שהיה בעבר לא רלוונטי לגבייך. מה שחשוב זה למלא טופס הצטרפות והצהרת הבריאות כפי שכתבתי לך בהודעה קודמת. רק בריאות ובהצלחה בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח - הבית שלך -
ביטוח בריאות לאחר נסיון אובדני- המשך
שרי 08/02/2021 | 15:55תודה על על תגובתך. אכן אעשה כדברך אחפש סוכן ביטוח. רציתי לשאול איך אני יכולה להשיג עותק של הצהרת ביטוח שכבר חתמתי בעבר לחברת ביטוח? עשיתי בעבר לפני שנים ביטוח בריאות לפני שהיה לי את האבחנה הנל (אישיות גבולית ואובדנות) אבל כן היה לי אז אבחנה של דכאון ולא יודעת אם הצהרתי על זה, ואם לא הצהרתי על הדכאון, אז זה עלול לפסול לי את הביטוח ואני צריכה לעשות חדש. נכון? -
ביטוח בריאות לאחר ניסיון אובדני
קובי גרינברגר 06/02/2021 | 18:15היי שרי, יש מספר אפשרויות הנגזרות ממצב הרפואי שלך. חברת הביטוח יכולה לדחות אותך מלהתקבל לביטוח. אפשרות נוספת היא להתקבל לביטוח ולהחריג כיסויים מסוימים הקשורים לבעיה הרפואית הקיימת כגון: תרופות שלא בסל הבריאות ועוד. במקרה שלך בדרך כלל אם מקבלים לביטוח, אז אין תוספות רפואית. מה שאני מציע לך לעשות זה: 1. לפנות לסוכן ביטוח שקיבלת עליו המלצות ושעובד עם מספר חברות ביטוח 2. שהסוכן יבקש הצעות ממספר חברות ביטוח וללכת על ההצעה שתיתן לך את תנאי הקבלה הטובים ביותר 3. בעת מילוי טופס הצטרפות לצרף אישור רפואי עדכני מפסיכיאטר שיפרט את מצבך הרפואי כולל טיפול תרופתי במידה ואת מקבלת. בהצלחה בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח - הבית שלך
-
-
החרגות בביטוח אובדן כושר עבודה
דור 10/02/2021 | 03:21שלום, עקב העלאת שכר חברת הביטוח ביקשה ממני למלא הצהרת בריאות על מנת לבצע בהתאמה הגדלה של הכיסוי הביטוחי של אובדן כושר עבודה בביטוח המנהלים שלי. בהצהרת הבריאות הצהרתי שלפני 4 שנים היו לי כאבי גב ועשיתי בדיקת MRI גבי וצווארי. בתוצאות הMRI יש פירוט של בלטים ובקעים במס' גבהים ובסיכום תוצאות הבדיקה היה כתוב שינויים ניווניים בעמוד השדרה הצווארי. אין עדות למוקדי אות פתולוגים או להאדרה פתולוגית לאורך החוט. ושינויים ניווניים ודיסקוגנים בעמוד השדרה הגבי כמפורט. האורתופד הסביר לי שהשינויים הניווניים זה שינויים שבאים עם הגיל ושקשה לקבוע אם הכאבים נבעו מזה. ראוי לציין שבאותה תקופה לא נעדרתי מהעבודה עקב כך ולא היתה לי מגבלת תנועה. הרופא שלח אותי לפזיותרפיה והכאבים חלפו לאחר זמן מה , מאז עברו 4 שנים בהם לא סבלתי מכאבים ואף הגשתי לחברת הביטוח סיכום רופא אורתופדי שמאשר שלא סבלתי מכאבי גב ולא ביקרתי או טופלתי במרפאה מאז בהקשר זה. שאלתי היא האם נכון שחברת הביטוח תחריג את כל הגב ועמוד השדרה? האם זו לא החרגה כללית מידי לא לכסות כל מקרה ביטוחי שיהיה בעתיד שקשור לגב ועמוד שדרה? ובמידה וזו החרגה כללית מידי מה אתה ממליץ לבקש מחברת הביטוח? סוכן הביטוח שלי פשוט ביקש ממני לחתום על זה ולאשר את ההחרגה ולי זה פשוט נראה מוזר. תודה מראשפתח בחלון חדש-
החרגות בביטוח אובדן כושר עבודה
קובי גרינברגר 12/02/2021 | 00:06היי אור, חברות ביטוח לא אוהבות להתעסק עם כאבי גב ומחריגות בצורה גורפת אפילו מקרים קלים משלך. לפי התיאור שלך יהיה קשה לבטל את ההחרגה. מה שכן, אפשר לנסות לצמצם אותה נקודתית למה שאובחן לך, יש מקרים שזה מצליח. מה שכן, תיקח בחשבון שהגדלת שכר עד 10% לא צריך למלא הצהרת בריאות. בהצלחה בברכה, קובי גרינברגר שחם ביטוח - הבית שלך
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה