פורום פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) - עמוד 481
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
זריקות והפלה (לת)
חן 30/07/2010 | 00:52שלום, אני בת 33 נשואה כבר שנה ומנסה להיכנס להריון, ספירת הזרע של בעלי נמוכה ולכן הומלץ לי לעשות טיפולי IVF לכן התחלתי להזריק דקפפטיל ואחרי שבוע וחצי של הזרקות גיליתי שאני בהריון ספונטני. לצערי ההריון לא התפתח ועברתי הפלה :(( רציתי לדעת אם העובדה שהזרקתי את הדקפפטיל יכלה לגרום לאי ההתפתחות של ההריון?? והאם אחרי שכבר הצלחתי להיכנס להריון כדאי בכל זאת לנסות IVF ?? או שכדאי לנסות הריון ספונטני?? אודה לך על תשובתך :)פתח בחלון חדש -
פוריות (לת)
עלמה 28/07/2010 | 14:27שלום רב, אני בת 38 + 2 (לידה ראשונה קיסרית). מאז חזר המחזור שלי לאחר לידה שניה לפני כ- 10 חודשים הדימום חלש מבעבר ואף הולך ונחלש. המחזור יחסית סדיר ומופיע בין 24-29 יום. מזה 6 חודשים אני מנסה להיכנס שוב להיריון ללא הצלחה. בצעתי בדיקת פרופיל הורמונאלי שלפי הרופא שלי היא תקינה. החודש עשיתי בדיקת פרוגסטרון ביום 21 שתוצאתה היתה 1 nmol/l. בשניים מהחודשים האחרונים בצעתי בדיקות ביוץ ביתיות ונראתה עליה בהורמון 11 ימים לפני קבלת המחזור. לפי הרופא שלי הבדיקה הבאה שיש לבצע היא צילום רחם. שאלותיי הן: מה לגבי בדיקות אולטראסאונד אובדיקות לא פולשניות אחרות לפני צילום רחם (פרט לבדיקת זרע)? ממה יכולים לנבוע קשיים בכניסה להיריון לפי הנתונים שלעיל והאם יש להם פתרון? תודה רבה, עלמהפתח בחלון חדש -
שחלות פוליציסטיות (לת)
סיון 27/07/2010 | 17:20שלום, אני בת 25 מנסה להרות כחצי שנה. בחצי השנה האחרונה וסת לא סדירה. בבדיקת אולטראסאונד וגינלית שנערכה ביום הראשון למחזור אלו הממצאים: רחם קדמי, 44*32*43. שחלה ימנית 34*22, שחלה שמאלית 27*21. בשחלות נצפו מספר זקיקים, עם זאת לא במבנה שרשרת האופייני לשחלות פוליציסטיות. הרופא המטפל לא מאבחן אותי כבעלת שחות פוליציסטיות בטענה שאיני סובלת ממאפייני התסמונת: אני רזה, ללא שיעור יתר וכדו'. הוריי חולי סכרת סוג 2 והבנתי שיש לכך השפעה. כמו כן הרופא המטפל מסרב להתחיל לבדוק לעומק לפני שנה וטוען שזהו מצב זמני שיסתדר עם הזמן. רציתי לדעת אם גודל השחלות תקין, האם אני סובלת מהתסמונת ומה אוכל לעשות בנידון? כמו כן לציין שהמחזורים האחרונים נמשכו מעל 45 יום, וגם כאשר קצר מ-45 יום לא נמצא ביוץ בבדיקה ביתית. תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש -
בעיית זרע ,הפרייה (לת)
סיון 26/07/2010 | 15:09שלום רב אשמח לדעתך הרפואית: נשואה 3 שנים ללא ילדים ,ילד מנשואיי הקודמים לאחר בדיקות אצלי(אישה )הכול בסדר זרע לא טוב,אלה הנתונים : concentration :5.0 ml motility : שעה אחרי 25% vitality:81% normal morphology:2% volume:2.90 ph:8.1 בסונר אשכים: ורקיוצלה בינונית משמאל ומינמלית מימין. רציתי בבקשה שתאמר ותסביר אם אתה יכול מה לא טוב בזרע אף אחד לא מסביר ולרופא אין סבלנות . הפרייה אחת כשלה ,מנוחה חודש ועכשיו מאחר בשבוע (ללא כל טיפול ) מחכה להפרייה שנייה . האם יש סיכוי להרות מהנתונים הנ"ל ? אציין שוב שאצלי הכול תקין צילום רחם,ביוץ וכו' . תודה רבהפתח בחלון חדש -
ביוץ
אירן 26/07/2010 | 11:07שלום, אני קיבלתי זריקת אוביטרל ביום 16 למחזור כשזקיק מוביל היה 22 מ"מ. תוצאת פרוגסטרון ביום 21 למחזור היתה 45. היום- כעבור כ-17 יום התחילו מעט הפרשות חומות, כמה שאני מבינה, זה ירידה בפרוגסטרון והגעה של וסת היום-מחר. השאלה היא כזאת - אם לעשות חישוב של 14 יום אחורה על מנת לאתר את יום הביוץ שהיה יוצא לי שביוץ היה כ- 3 ימים ואולי אפילו יותר מזריקת אוביטרל- האים זה אכן נכון? האים יכול להיות מצב שביוץ היה כ-36-40 שעות מזריקת אוביטרל אבל וסת מגיעה עם איחור של יומיים? תעזרו לי בבקשה לענות על השאלה. תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אוביטרל וזמן הביוץ
מומחי אינפומד 26/07/2010 | 11:09האוביטרל היא זריקה המתזמנת את הביוץ כך שיתרחש במהלך 36 השעות מרגע קבלתה. לפי בדיקות הדם וכו’ אכן התרחש ביוץ. אם קיבלת מחזור זה אומר שלא התרחשה הפריה כפי שאת יודעת. המחזור יכול לאחר ביומיים זה לא משהו חריג. תמשיכי לנסות. בהצלחה! ד"ר שירי אורי
-
-
ממצאי בדיקת זרע
רחל 25/07/2010 | 18:19אנו נשואים כשנתים ורבע , ובינתיים לא הושג הריון. בבדיקת זרע ראשונה שעשינו (איסוף ע"י כוסית) נמצאו עשרה מליון זרעונים כולם ללא תנועה בCC אחד (היו סך הכל 3 CC בבדיקת זרע שניה שעשינו ע"י קונדום סטרילי נתגלו הממצאים הבאים: (במעבדה של ברטוב ברמת אילן) 1. נפח הזירמה 1 מ"ל 2. לא נצפו תאי זרע בזירמה לאחר סירכוז במיקרוסקופ אור רגיל 3. נצפו חיידקים רבים בזירמה וכן תאי אפיתל רבים ומעט תאי דם אדומים. 4. בחיפוש במיקרוסקופ בהגדלה גדולה בכל הזירמה לאחר סירכוזה נתגלה תא זרע אחד אובלי עם ציטופלסמה על הראש וללא תנועה. 5. לאור התוצאות דלעיל (סעיף 3) נלקחה תרבית זירמה. כיצד יתכן שינוי כה גדול בכמות הנוזל ווהזרעונים? מה לדעתם שורש הבעיה? ומה הטיפול כעת? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצאים לא תקינים בבדיקת זרע
מומחי אינפומד 25/07/2010 | 18:20נפח הזירמה עשוי להשתנות לפי מספר ימי ההתנזרות, זו הסיבה שמבקשים 3 ימי התנזרות. אבל במקרה הזה ישנן בעיות נוספות עם הזירמה. מדוע בבדיקה הראשונה היו תאי זרע ובשניה לא קשה לי לומר אבל הממצא החשוב הוא שגם בראשונה היו כולם ללא תנועה. לפי הבדיקה השניה נראה שאין כלל זירעונים ושאם קיימים הם אינם תקינים. לאור ההבדלים הייתי בכל זאת עושה את הבדיקה פעם נוספת. תוצאות כפי שהתקבלו בביקה השניה אינן מעודדות. יש צורך לקבוע האם בכל זאת קיימים תאי זרע ואפילו בודדים שניתן באמצעותם להפרות את הביצית (כמובן בהפריה חוץ גופית). אם אין כלל זירעונים שיכולים להפרות ביצית אז אין אפשרות להשיג כך הריון ויהיה צורך לחשוב על תרומת זרע. אבל! ראשית חיזרו על הבדיקה והתייעצו בבקשה עם הרופא המטפל שאני מניחה שיש כזה בתמונה ואם לא אז כדאי לפנות. בהצלחה רבה! ד"ר שירי אורי
-
-
בדיקת זרע
אילן 25/07/2010 | 18:15שלום רב, היום עשיתי בדיקת זרע,מאחר ואינני יודע איך לקרוא זאת והרופא של אשתי בחופשה בחו"ל,אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית,להלן תשובות הבדיקה: נפח: 1.0 סמ"ק,התנזלות: מלאה , צמיגות:נמוכה ריכוז: 70 מליון בסמ"ק תנועה טובה : 30% תנועה חלשה : 0% התנועה אחרי 2 שעות 20% צורות פתולוגיות : 65% פירוט הפתולוגיה : ראש גדול 11% ראש קטן 6% ראש גלילי 3% ראש טיפתי 2% ראש כפול 4% ראש אמורפי 33% פגמי זנב 5% טיפות ציטופלסמיות 1% אגרגציה : +- תאים לא בשלים : 0 בשדה לויקוציטים : 2 בשדה אריטרוציטים: 0 בשדה אשמח לשמוע מכםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מדים לא תקינים בבדיקה זרע
מומחי אינפומד 25/07/2010 | 18:16קיימים הרבה פרמטרים פתולוגיים בבדיקה. יחד עם זאת קיימים תאים תקינים ולפיכך ניתן לבצע שטיפת זרע או כמו שמכנים זאת השבחת זרע באופן שהתאים שאינם תקינים יסוננו החוצה ואיכות הזירמה תשופר. כמעט כל המדדים הינם נמוכים מהרמה התקנית, הנפח התקין הוא בין 2-6 מ"ל, תנועתיות תקינה היא כאשר מעל 50% מהזירעונים הם בעלי תנועתיות טובה עד 4 שעות לאחר מתן הדגימה. מורפולוגיה (צורה) מתארת את אחוז הזירעונים שצורתם תקינה בבדיקה מיקרוסקופית, והיא מדד חשוב ביותר ליכולת הזירעונים להפרות את הביצית. ככל שיש פחות צורות תקינות כך קטן הסיכוי להפריה. יש הרבה מאוד צורות פתולוגיות בבדיקה אבל מעל 14% צורות תקינות נחשב לתקין. כלומר, יש מספיק זרעים בעלי מורפולוגיה תקינה שיכולים להפרות ביצית. אגרגציה קובעת כי יש הצמתה של תאי הזרע עקב קיום נוגדנים לתאי הזרע. לויקוציטים (תאי דם לבנים) הם עדות לזיהום שנמצא בבלוטות הזרע או בערמונית. לסיכום, הבדיקה אמנם אינה מוגדרת תקינה אבל עדיין יכולה להפרות ביצית. אני מציעה לכם לפנות לרופא המטפל בתחום הפריון בשאלה של צורך בהשבחת זרע והזרעה. בברכה, ד"ר שירי אורי
-
-
קושי להיכנס להריון
יעל 25/07/2010 | 18:06שלום, אני בת 34, נשואה + ילד. מנסה כ 9 חודשים להיכנס להריון ללא הצלחה. לפני כשנה הייתי בהריון אך עברתי הפלה (עובר ללא דופק בשבוע 9). מאז, לא נקלטים. בחודש האחרון הרופא שלי המליץ על בדיקת רמת פרוגסטרון: ביום ה 16 למחזור - PROGESTRON - 1.70 NMOL/L ESTRADIOL - 1028.00PMOL/L ביום ה 18 למחזור - PROGESTRON - 7.90 NMOL/L ESTRADIOL - 579 PMOL/L מה אומר השינוי הזה בערכים ? מתי התרחש הביוץ? בהמלצת הרופא, התחלתי לקחת נרות אנדומטרין במשך שבועיים. יומיים לאחר סיום נטילת הנרות קיבלתי דימום חזק. האם לא הייתי צריכה להפסיק את נטילת הנרות? האם יכול להיות שהייתי בהריון - אני שואלת כי המחזור האחרון שלי היה ב 21 לפברואר והדימום לאחר נטילת הנרות הגיע רק ב 28 למרץ (שבוע איחור). יש לציין כי המחזור שלי הוא מאוד יציב ומסודר, בדרך כלל באותו תאריך כל חודש .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נרות אנדומטרין והריון
מומחי אינפומד 25/07/2010 | 18:07שלום יעל, ביוץ התרחש בין היום ה 16 ליום 18 למחזור, לפי העליה החדה ברמת הפרוגסטרון. נרות האנדומטרין הן תמיכה פרוגסטינית שהרופא רשם לך לתמיכה בקליטה של הריון. הדימום הוא לדעתי קבלת מחזור. הדימום מתרחש בעקבות צניחת רמות הפרוגסטרון במידה והריון לא נקלט (ואין המשך עליה בייצור פרוגסטרון). היות ולקחת את האנדומטרין יתכן שהדימום של המחזור נדחה והופיע עם הפסקת התרופה. להערכתי אינך בהריון אבל במידה וקיימת עדיין שאלה - אולי הדימום אינו דימום של מחזור וכדומה את תמיד יכולה לעשות בדיקה. בברכה, ד"ר שירי אורי
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים