פורום הגדלת חזה והרמת חזה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
כאבים בתפרים
כריתה שחזור 08/06/2024 | 08:22שלופ דר שבוע וחצי אחרי ניתוח כריתה ושחזור שהשחזור בוצע על ידיך כבר יומיים שורף לי בתפרים התפרים עדיין מכוסים במדבקות לכן אי לי אפשרות לראות אם נראה טוב אבל בגדול לא רואה שינוי בצורת התפרפתח בחלון חדשתשובת מומחה כאבים בתפרים
פרופ' ליאור הלר 23/06/2024 | 23:49הי הייתי שבועיים ללא קשר לאינטרנט. אני מקווה שהבעיה נפטרה. במקרים של שאלות אחרי הניתוח רצוי לפנות לצוות שעובד איתי. גם במרפאה הפרטית וגם בבית החולים הצוות זמין 24/7 בידיוק למצבים בהם אני לא יכול לענות באתר. בכל מקרה יתכן שבעתיד הקרוב אני לא אהיה יותר אחראי לאתר זה. תודה
צבע שיער לאחר הרמת חזה
רות 10/05/2024 | 08:27האם מותר לצבוע שיער שבוע לאחר הרמת חזה? צבע מכיל אמוניהפתח בחלון חדשתשובת מומחה צבע שער להאחר הרמת חזה
פרופ' ליאור הלר 25/05/2024 | 20:55שלום רב מצטער שהתשובה שכתבתי ליפני שבועיים לא עלתה לאתר. סביר להניח שמדובר בתקלה. בכל מקרה אם זה עדיין רלוונטי מותר לצבוע את השער תוך זמן קצר לאחר ניתוח הרמת חזה. בברכה
שד אחד מוקם גבוה יותר
חן 25/05/2024 | 20:02שלום. אני כארבעה חודשים לאחר ניתוח הגדלת חזה. שתל ימין מוקם גבוה ופנימה יותר משתל שמאל. כתוצאה מכך בחלק התחתון של שד ימין ניתן להבחין ממש בחוסר. אציין ששד שמאל נראה טבעי ויפה כי הוא למטה ונוטה החוצה יותר. המנתח אמר להגיע בעוד כחצי שנה לביקורת. השאלה שלי- האם אבצע עיסויים לשד ימין כלפי מטה והחוצה יש סיכוי שהשתל יזוז קצת ויהיה שיוויון בין הצדדים? תודהפתח בחלון חדשתשובת מומחה שד אחד ממוקם גבוה יותר
פרופ' ליאור הלר 25/05/2024 | 20:53שלום רב המצב שאת מתארת הינו מצב שכיח. מציע בשלב ראשון לבדוק אם הייתה אסימטריה כלשהיא בים השדים כבר ליפני הניתוח. לעתים קרבות קיימת אסימטריה כזאת והיא מודגשת לאחר הניתוח. במידה והאסימטריה נובעת ממיקום לא סימטרי של השתלים ניתן להשתמש ברצועה שמניחים סביב בית החזה ומייצרים לחץ על השד (שתל) . בנוסף העיסוים שתיארת עשוים לעזור. במידה וכל הפעולות האלה לא עוזרות ועברה מעל חצי שנה מאז הניתוח אפשר לשקול למקם את השתל המקום הרצוי על ידי ניתוח שהוא ניתוח קטן יחסי. בברכה
שוני בגובה השדיים
מודאגת 02/05/2024 | 23:58אני יומיים לאחר הרמת חזה ללא שתל. פתחתי מעט 4 קרסים של החזייה הציץ וראיתי ששד אחד גבוה מהשני, פטמה ימין נמוכה משמאל. סגרתי את החזיה ואני קצת בלחץ. זה נורמלי השוני בגובה?פתח בחלון חדשתשובת מומחה שוני בגובה הפטמות
פרופ' ליאור הלר 04/05/2024 | 12:02אפשר לתקן שוני בגובה הפטמות אבל: צריך להחליט מה הסיבה להבדלים בגובה, מידת השוני וחשוב להחליט מתי הזמן הטוב ביותר לבצע את הפעולה. את זה כדאי להחליט עם המנתח בברכהשוני בגובה השדיים
מודאגת 04/05/2024 | 09:00ואם אכן יש שוני בגובה פטמות יש מה לעשות?תשובת מומחה שוני בגובה השדיים
פרופ' ליאור הלר 03/05/2024 | 06:29שלום רב לא ניתן לבצע הערכה טובה של השדיים כאשר לובשים חזיה (אפילו באופן חלקי). רצוי להוריד את החזיה לגמרי ואז לבדוק את הסימטריה. הנקודה השניה קשורה לעובדה שאת נמצאת קרוב מדי לניתוח וצפוי שהשדיים ישתנו במהלך השבועות הקרובים. השינוים הצפוים הם בכל מישורים כמו צנחה של השד, ירידה מסוימת בנפח, שינוי צורה ויתכן גם צניחה מסוימת של הפטמה. בגלל סיבות אלה רצוי להמתין עם ההערכה של התוצאה. כמו כן רצוי לבדוק אם הייתה סימטריה בין השדים ליפני הניתוח. ברוב המקרים, כבר ליפני הניתוח השדיים אינם זהים לגמרי ולכן לא צפוי שגם אחרי הניתוח יהיו זהים. יחד עם זאת צריך לקחת בחשבון שקיימת אפשרות שהניתוח יצר או החמיר מצב של אסימטריה שבאלידי ביטוי בגובה הפטמה ולכן לאחר שמבצעים הערכה של המצב כדאי לדבר עם המנתח ולהציג את הנקודה שמטרידה אותך. בכל מקרה מציע להוריד את החזיה לגמרי ולבדוק את המצב ולקחת בחשבון שצפויים שינוים בתקופה הקרובה. בברכה
נפיחות בטנית לאחר החלפת שתלים והידוק כיסים
נלי 23/04/2024 | 01:26אני נמצאת כמה ימים לאחר הפרוצדורה שבנושא וסובלת מבטן עם מראה ותחושה ׳היריונית׳ - נפוחה ומתוחה מאוד, מאוד מטריד וגורם אי נוחות. לפני כן בטני הייתה די שטוחה ושרירית. מה יכולה להיות הסיבה והאם מצריך פניה לבדיקת רופא? -נאמר לי ע״י צוות המרפאה כי ישנן מטופלות שמגיבות כך לחומר ההרדמה וזה אמור לחלוף מעצמו וגם שאין מה לעשות בנדון. עברתי הרדמה מלאה פעמיים בעברי ולא סבלתי מהנ״ל. אשמח להכוונה ולעצה להקלה.פתח בחלון חדשתשובת מומחה המשך לגבי החלפת שתלים ונפיחות בטנית
פרופ' ליאור הלר 23/04/2024 | 20:44שלום רב אני חוזר על תשובתי שניתוח החלפת שתלים לא אמור לגרום לנפיחות בטנית לתווך ארוך. תפיחות של הבטן יכולה להיות בימיים הראשונים על רקע ההרדמה וגם על רקע בצקת שיכולה לרדת מהשדיים לאזור דופן הבטן, אבל מצב זה אמור לעבור לרוב תוך מספר ימים. במצב נדירים זה יכול להימשך מעל שלושה שבועות . כאמור נפיחות של הבטן בעקבות הניתוח שעברת אמורה לחלוף. בברכההמשך לגבי החלפת שתלים ונפיחות בטנית
נלי 23/04/2024 | 15:02מבינה את תשובתך, ד״ר, וראיתי שענית כך גם לגבי שאלות דומות בעבר, אבל בוודאות אין פה טעות במראה הבטן לפני ואחרי וגם איני סובלת מעצירות. ברשת יש דיווחים רבים (בעברית ובאנגלית) על נפיחות בטנית - אשמח לדעת האם שמעת על דיווחים כאלו והאם יש מזור. תודה מראשתשובת מומחה נפיחות בטנית לאחר החלפת שתלים
פרופ' ליאור הלר 23/04/2024 | 13:12שלום רב הניתוח שעברת לא אמור לגרום לנפיחות בבטן. במידה וההרדמה גורמת לתפיחות של הבטן, זה אמור לעבור תוך יום-יומיים. צריך לבדוק את התמונות ליפני הניתוח וליראות איך הבטן הייתה קודם והאם ניתוח באזור בית החזה לא גרם ליראות דברים באור הבטן שקודם לא שמת לב אליהם. כמו כן, ליפעמים לאחר ניתוחים ישתופעה של עצירות שגורמת לתפיחות של הבטן. בכל מקרה ניתוח החלפת שתלים והרמה לא אמור להשפיע על הבטן. בברכה
שתלי מוטיבה
גל 21/04/2024 | 12:51שלום ד"ר מה היתרון של שתלי מוטיבה ביחס לשתלים אחרים? האם הם מותאמים לניתוח הגדלה שמשלב גם הרמה ? האם זה שתל אנטומי ?פתח בחלון חדשתשובת מומחה שתלי מוטיבה
פרופ' ליאור הלר 23/04/2024 | 13:06שלום רב שתלי מוטיבה הם שתלים עגולים קצת יותר רכים משתלים אחרים. קיים דגם של שתלי מוטיבה בשם מוטיבה ארגונומים והם אפילו יותר רכים מהשתלים הסטנדרטים. שתלים אלועולים קצת יותר יקר. החיספוס של שתלי מוטיבה הוא יותר עדין ביחס לשתלים אחרים וזה יכול להוות בעיה במקרים מסויימים מכיוון שהשתלים לא "נתקעים" או לא מתקבעים בכיס שהמנתח מניח אותם ולכן יש שכיחות קצת יותר גבוהה של מקרים בהם השתל מתהפך או גולש כלפי מטה. בברכה
סיבוך אחרי הגדלת חזה
ראנה 18/04/2024 | 19:36שלום לך פרופ׳ , אני מקווה שתענה לי ותעזור לי , אני אחרי חודש של החלמה בהגדלת חזה ( 325) , לפני כמה ימים התחילו כאביל מתחת לשתל מצד שמאל , הייתי אצל המנתח פעמיים ובדק אותי , הוא אומר שזה מהתפרים הפנימיים . אים נפיחות אין חום ואין דלקת ( אחרי בדיקת דם) , אבל אני היום חזרתי לאותם כאבים של היום הראשון , וזה מחמיר כל יום , בזמן זה אני מוגבלת בהליכה ובשינה, איזה בדיקות אםשר לעשות עוד??פתח בחלון חדשתשובת מומחה סיבוך אחרי הגדלת חזה
פרופ' ליאור הלר 19/04/2024 | 06:38שלום רב כאבים אחרי ניתוח הגדלת חזהיכולים להיגרם עקב מספר סיבות כמו דימום, לחץ של השתל או פגיעה בעתב באזור הניתוח. צריך לזכור שהעצבים מאד קטנים ולא ניתן ליראות אותם אבל ליפעמיים לחץ של השתל וחתך בזמן הניתוח יכול להפעיל אותם ולגרום לכאבים. כך למשל תפרים פנימיים יכולים לגעת או ללחוץ על עצב ולגרום לכאבים. סיבות נוספות קשורות לפעילות יתר שגורמות לשתל "להשתפשף" או ללחוץ על העצבים ואז יש כאבים. בשלב זה הייתי ממליץ לבצע בדיקת אולטרסאונד לבדוק שאין שטף דם (אפילו קטן) שיכול לגרום ללחץ פנימי וכאב. כהמלצה שניה הייתי ממליץ להימנע מפעילות גופנית על מנת לאפשר למקום הניתוח להחלים יותר ולמנוה מגע/לחץ של השתל על העצב. כמו כן רצוי לקחת תרופות נגד כאבים לפחות לתקופה מסימת. במידה והכאבים ימשכו בעוצמה רבה יש אולי מקום לשקול בדיקה במרפאת כאב וחסימה של העצב התחושתי שמעביר את הכאב מהאזור שכואב ואולי אפילו שחרור התפרים הפנימים. כמובן שאת כל הפעולות שהצעתי יש לעשות בשיף פעולה עם המנתח. בשלב זה לא הייתי מגדיר את המצב הסיבבוך מכיוון שכאבים אחרי ניתוח הם דבר צפוי. בברכה
עיוות בשד
חלי 12/04/2024 | 16:21היי פרופ עשיתי אצלך לפני כחודשים הגדלה מאוד מאוד מרוצה אבל היום שמתי לב שאני מרימה את הידיים שד שמאל כאילו השתל למטה וניהיה עיוות בשד כאילו השתל זז מהמקוםפתח בחלון חדשתשובת מומחה עיוות בשד
פרופ' ליאור הלר 13/04/2024 | 17:42שלום חלי קודם כל אשמח לבדוק אותך וליראות את מידת הבעיה בהקשר למצב שאת מתאר ההסבר הוא שכאשר את מרימה את הידים השדיים זזים כלפי מעלה. אותו דבר גם השריר זז כלפי מעלה. השתל שאיננו חלק אינטגרלי מהשד לא בהכרח זז אותו דבר כמו השד ולכן יכול להיווצר מצב שהניראות של אזור החזה שונה מאשר כאשר הידים במצב הרגיל. צריך לזכור שהשד והשתל הם שני גופים שונים שלא בהכרח מתנהגים אותו דבר כאשר עושים שינוי תנוחה. יש עוד מספר גורמים שמשפעים על המצב כמו כמות רמקת השד שיש לכל מטופלת, סוג הרקמה ועוד מספר נתונים. כאמור במידה ואת מעונינית אשמח ליראות אותך בברכה
שתל אנטומי
אור 06/04/2024 | 20:56שלום ד"ר האם ניתן להשתמש בשתל אנטומי בהגדלה והרמת חזה ? אני לא אוהבת את מראה השד העגול זה נותן מראה לא טבעי וכדורי. ברוב הייעוצים שהייתי הרופאים התאימו לי שתל עגול של מנטור ולא שאלתי על השתל האנטומי האם מותאם בכלל לניתוח שמשלב הרמה (דרגה 2/3) הוא נותן מראה ממש טבעי לעומת העגולים באיזה תנאים כן ניחן להשתמש בו ?פתח בחלון חדשתשובת מומחה שתל אנטומי
פרופ' ליאור הלר 06/04/2024 | 21:34שלום רב לדעתי, בניתוח הגדלה והרמה אין עדיפות לשתל אנטומי ביחס לשתל עגול. מכיוון שהשד המורם מוסיף נפח יחסית משמעתוי מעל השתל לא ניתן להבחין אם השתל אנטומי או עגול. יחד עם זה אם השתל האנטומי מסתובב תיווצר בעיה מבחינת צורת השד ביחס לשתל עגול שאם הוא מסתובב השד ממשיך להיראות אותו דבר. העובדה שרוב הרופאים הציעו לך שתל עגול של מנטור מגובה בשיקול דעת מקצועי ואילו היית מגיעה אלי הייתי מציע לך אותו שתל. השתל האנטומי בעל יתרון בהגדלת חזה (ללא הרמה) בנשים שיש להם שד יחסית שטוח. בברכה
הוצאת שתלים ושאלה של החלפה/הרמה
ואל 30/03/2024 | 19:45שלום,יש לי קרע אינטרה קפסולרי משני הצדדים שנתגלה בעקבות כאבים ,אין דליפת סיליקון, אין שינוי בצורת השדיים. השתלים מ2007. נאמר לי שעליי להוציא שתלים בבית חולים ציבורי בגלל שיש לי לחץ דם גבוה לא מאוזן(ניסו לאזן מזה 15 שנה) ולעתים הפרעות קצב לב מהירות, אמרו שצריך להיות בית חולים/טיפול נמרץ למקרה חירום, אני בת 39. חיכיתי לבית חולים שיבא 7 חודשים! וכשהגעתי גיליתי שניתן רק להוציא ולא ניתן לעזור לי לשפר את המראה, לא ניתן לעשות הרמה קטנה או אפילו החלפת שתל והם רק מוציאים ומה שיהיה יהיה... אני אובדת עצות ,חיכיתי המון זמן ונותרתי ללא מענה :-( בניתוח הראשון באמת היו לחצי דם נורא גבוהים ואני כן מפחדת לבצע במקום שאין בו מענה לסיבוך חלילה. האם יש בית חולים שיכול לעזור? אני ממש צריכה הכוונה. תודה רבה!פתח בחלון חדשתשובת מומחה הוצאת שתלים והחלפה או הרמה
פרופ' ליאור הלר 30/03/2024 | 20:16שלום רב בבית החולים אסף הרופא ניתן לבצע את הניתוח כולל הכנסת שתלים והרמה של השדיים. כמובן שיש עלות לניתוח מכיוון שיש מרכיב אסטתי, להערכתי זה יעלה קצת פחות מאשר באופן פרטי אבל לא משמעותי. כמובן שיהיה צורך בבדיקה ואישור של רופא מרדים. קיימת מרפאת שד שפעילה כל יום ראשון בשעה 8 בבוקר. להערכתי תוכלי לקבל תור כבר ליום ראשון הבאה וניתן יהיה לבצע את הניתוח תוך זמן קצר (כמובן אם יהיה אישור ממחלקת הרדמה ואם זה יסתדר לך מבחינת המחיר). מציע להתקשר לזימון תורים ולבקש תור למרפאת השד של כירורגיה פלסטית, מרפאה שמתקיימת כל יום ראשון בבוקר. מספר הטלפון של מרכזיית בית החולים הוא 089779999 בברכה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים