פורום הגדלת חזה והרמת חזה - עמוד 22
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
- פתיחה קטנה בצלקת ניתוחת לאחר הגדלה והרמת שדייםאלמוג 20/04/2021 | 20:43שלום רב דוקטור, אני שלושה שבועות לאחר ניתוח הגדלה והרמה. אתמול שמתי לב שייש לי מקום קטן פתוח (מעיין עיגול בין הקו האנכי של ההרמת לבין פתיחת צלקת לצורך הכנסץ השתל). היתייעצתי עם הרופא המנתח והוא אמר לי למרוח משחה ולשים תחבושת. לדבריואין דאגה כי יש עוד 3 תפירות פנימיות. אני מעט לחוצה, מה הסבירות להסתבכות, האם זה שכיח ותוך כמה זמן זה אמור להיסגר? האם עליי להתאמץ פחות עם ניד? תודה רבה על תשובתךפתח בחלון חדש
- פתיחה קטנה בצלקת ניתוחת לאחר הגדלה והרמת שדייםאלמוג 21/04/2021 | 10:35תודה רבה על תשובתך המהירה. היום הסתכלתי ויש עוד שתי מקומות (בקוטר דומה ל- חודי עיפרון) שנפתחו. יצאה לי משם הפרשה נוזלית כתומה בהירה. המנתח אמר לי להגיע מחר, אולי יש צורך בתפירה. השאלה שלי כיצד הוא מוודא שבפנים אין קרעים. כמה זה שכיח נושא הקרעים הפנימיים של התפר. ביצעתי את הניתוח אצל כירורג מומחה בעל וותק וניסיון.....
- תשובת מומחה פתיחה קטנה בצלקת הניתוחית לאחר הגדלה והרמה פרופ' ליאור הלר 20/04/2021 | 22:19שלום אלמוג המקום שציינת הינו מקום מאד שכיח לתיחה לש הצלקת. בדרך כלל הצלקת מחלימה לבד. יחד עם זאת יש לשמור על המקום מאד נקי (סטרילי), להימנע ממאמצים ובמידה ואת מעשנת להפסיק את העישון לגמרי. במצבים אלה הסכנה הגדולה ביותר קשורה לאפשורת של חשיפה של השתל אבל כפי שמנתח שלך אמר יש עוד שכבה של רקמה של עוטפת את השתל. צריך לדאוג שחתך בשכבה שניה זו לא יפתח. כל עוד השתל עטוף ברקמה סביר להניח שהכל יסתדר. בברכה
- פתיחה קטנה בצלקת ניתוחת לאחר הגדלה והרמת שדיים
- שדיים לא זהים לאחר הגדלת לזהשדיים לא זהים 10/04/2021 | 13:16עשיתי הגדלת חזה לפני חודש ושמתי לב שהשדיים לא ממש זהים וגם פיטמה אחת באמצע ובשנייה יותר לצד יש מה לעשות בנוגע לזה?פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה שדיים לא זהים לאחר הגדלה פרופ' ליאור הלר 20/04/2021 | 22:34שלום לעתים קרובות מטופלות שעשו הגדלת שדיים שמות לב שהשדיים לא זהים. למצב זה יכולות להיות מספר סיבות: יתכן והשדיים לא היו זהים כבר ליפני הניתוח (ברוב המקרים) והכנסת השתלים גרמה שההבדל יהיה יותר בולט. גם בלי שההבדל יהיה יותר בולט מטופלות שעשו הגדלת שדיים שמות לב להבדלים מכיוון שאחרי הניתוח יש נטיה להיסתכל ולבחון את השדיים בצורה יותר קפדנית ביחס למישהי שלא עשתה ניתוח בשדיים. סיבה נוספת לאסימטירה נובעת מגורמים קשורים לניתוח: למשל אם הכיס של השתל לא זהה לגמרי בין שני השצדדים יכול להיוצר מצב של אסימטירה. מספיק שבצד אחד הכיס יהיה מספר מילימטרים יותר גבוה או יותר בצד ואז נוצרת אסימטריה מסוימת. הסיבה השלישית קשורה לתגובת השד להכנסת השתל. כך למשל יכול להיוצר מצב שהשדיים היו זהים לגמרי ליפני הניתוח, הכיס עבור השתל נעשה בצורה זהה אבל, בגלל תכונות שקשורות לרקמת השד, שד אחד נמתח קצת יותר מהשני או שצונח קצת יותר מהשד השני ואז נוצרת אסימטריה. לרוב אין סימטירה מוחלטת בין השדיים לא כאלה שעברו ניתוח ולא כאלה שלא עברו ניתוח. במקרה שלך הייתי מציע לדבר עם המנת שלך, לבדוק האם הייתה אסימטירה ליפני הניתוח או שהאסימטירה נוצרה בגלל גורם ניתוחי. במקרה ומדובר בגורם הקשור לטכניקה ניתוחית מציע להיתיעץ עם המנתח אם מידת האסימטריה מצדיקה תיקון. לעתים קרובות ניסיונות להגיע לסימטירה מוחלטת נגמרים עם תוצאה פחות טובה. בהצלחה
- תשובה לנופישדיים לא זהים 13/04/2021 | 10:14אריק בראל
- איפהנופי 12/04/2021 | 19:39איפה עשית את זה
- תשובת מומחה שדיים לא זהים לאחר הגדלה
- הוצאת שתליםדנה 19/04/2021 | 20:41שלום, אני 14 שנה עם שתלים בעקבות אסימטריה אחרי 3 לידות מאוד רוצה להוציא את השתלים מהחשש שזה דבר סינתטי ומסוכן בגוף.. בגיל 17 הייתי חייבת לעשות את הניתוח כי התביישתי מאוד בשוני הגדלים. אני מאוד מפחדת מהמראה שיהיה אחרי ההוצאה.. באם הזרקת שומן יכולה להיות תחליף? החלק של החזה למעלה מרגיש דק ומרוקן.פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה הוצאת שתלים פרופ' ליאור הלר 20/04/2021 | 22:23שלום דנה הזרקת שומן יכולה ליפעמים לאפשר מתן נפח לשד אם כי לא באותה מידה כמו השתלים. על מנת לתת תשובה סבירה צריך לבדוק אותך ולהעריך את כמות רקמת השד שיש לך, כמות השומן שניתן להזריק ואת מצב השד. לפי הנתונים שנתת סביר להניח שיהיה צורך גם בהרמה. ממליץ להיבדק על ידי מנתח פלסטי שיוכל לתת לך תשובה יותר מדויקת לאחר הבדיקה. בברכה
- תשובת מומחה הוצאת שתלים
- סכנות עתידיית בגלל השארת הקופסיותשירן 05/04/2021 | 18:40האם אחרי שהוצאתי שתלים והקופסיות נשארו בגוף, יש עדיין סכנת ביופילם? או סכנה כלשהי? הם דרגות 1. ו2.פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה סכנות עתידיות בגלל השארת קופסית פרופ' ליאור הלר 08/04/2021 | 20:47שלום שירן לפי הספרות הרפאוית אין סכנות עתידיות בהשארת קופסית בוודאי לא כאשר היא ברגה 1-2. בברכה
- תשובת מומחה סכנות עתידיות בגלל השארת קופסית
- הוצאת שתלים דו"ח ניתוח ושטיפת כיסמרינה 06/04/2021 | 14:52היי, בדוח ניתוח שלי רשום: כריתת צלקות קודמות, הוצאת שתלים, תפירה עם מונוקריל תוך עורי. לא הבנתי, לא ניקו את כיס השתל עם תמיסה אנטי חיידקית? לא נוהגים לרשום את זה?פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה הוצאת שתלים דו"ח ניתוח ושטיפת כיס פרופ' ליאור הלר 08/04/2021 | 20:45שלום מרינה אני כמעט בטוח ששטפו את הכיס עם תמיסת סאליין ואנטיביוטיקה. זאת פעולה שיגרתית בניתוחים כאלה באותה מידה שבסוף הניתוח מכסים את החתך הניתוחי עם פלסטר ולא רושמים זאת בדוח הניתוח. במהלך הניתוח מתבצעים הרבה מאד פעולות ולא ניתן לירשום ממש את כולם אחרת דוח הניתוח היה ארוך מאד והיה לוקח המון זמן לרשום אותו. כמו שאמרתי זאת פעולה שיגרתית שמתבצעת בניתוחים כאלה אבל כאמור אני לא הייתי בניתוח ולכן אם את לא שקטה בנושא הזה מציע לשאול את המנתח שלך אם אכן שטף את הכיס. בברכה
- תשובת מומחה הוצאת שתלים דו"ח ניתוח ושטיפת כיס
- 250 סיסימבואסת רצח 06/04/2021 | 17:09עשיתי הגדלת חזה 250 cc וזה מאוד קטן הוא הסביר לי שזה הכי גדול שהוא יכל להכניס השאלה היא כמה זמן אצטרך לחכות עד שיוכל לעשות ניתוח להחלפת שתלים לשתלים יותר גדוליםפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה 250 סיסי פרופ' ליאור הלר 08/04/2021 | 20:40שלום קביעת גודל השתלים תלוי במימדי הגוף, מימדי השדיים ואלסטיות רקמת השד. אם הגורם המגביל הינו רקמת השד (כלומר הרקמה הדוקה מדי) אפשר להמתין מספר חודשים עד שהרקמה תמתח ואז לנסות להכניס שתלים יותר גדולים. יחד אם זאת אם הגורם המגביל קשור למימדי בית החזה כמו רוחב בית החזה או רוחב בסיס השד הייתי מציע להיזהר מלהכניס שתלים יותר גדולים. במקרה כזה שתלים גדולים יכולים לבלוט מהצדים או בחלק העליון של השד וזה כבר לא יראה כמו שד שעבר הגדלה אלא כמו שד שהכניסו בו שתלים גדולים ואיבד את הצורה שלו. מציע להיסתכל על תמונות של בחורות שעברו הגדלה עם שתלים מאד גדולים ואיך השדיים ניראים. על מנת שהשד יראה מוגדל וטבעי צריך להכניס שתל שמתאים למעטפת השד. מציע להיתיעץ עם מנתח שלך בעוד כ4 חודישם ובמקרה והגורם המגביל קשור לכמות רקמת השד יתכן וניתן יהיה להכניס שתל יותר גדול. במידה והגורם המגביל קשור למימדי הגוף מציע להיזהר. בהצלחה
- תשובת מומחה 250 סיסי
- הוצאת שתלי סיליקון מהחזהשלול 03/04/2021 | 19:57שלום, לפני כמעט שנתיים עברתי ניתוח להחלפת שתלי סיליקון החזה, בעקבות התקשות קופסית מסביב לשתל (מתחת לשריר). כיום אני שוב באותו המצב והגוף שוב דוחה את השתלים באותו האופן. אני חווה כאבים, גושים שפירים שנוצרו באותו השד.. והחלטתי סופית להוציאם. משיחה עם המנתח נאמר לי כי הוא לא מתכוון להוציא את כל הקופסית, מחשש לפגיעה בריאה.. רציתי לדעת מהי ההשלכה של השארת הקופסית בחזה, והאם היא תיספג בהמשך. תודהפתח בחלון חדש
- הוצאת שתלי סיליקון מהחזהשלול 04/04/2021 | 14:57תודה רבה על תשובתך המפורטת והמקצועית.
- תשובת מומחה הוצאת שתלי סיליקון מהחזה פרופ' ליאור הלר 03/04/2021 | 20:06שלום במידה ומוצאים את רוב הקופסית אין שום השלחה להשארת חלקים מסויימים ממנה. יחד עם זאת מכיוון שיש התקשות של הקופסית במקרה שלך יש לדעתי מקום להוציא את כולה ואם לא ניתן את הרוב ולכן חשוב לדעת על איזה אחוז קופסית מדובר שתישאר. כמו כן אפשר לבדוק גם עם מנתחים אחרים שמרגישים יותר בנוח להוציא את כל הקופסית או חלקים יותר נרחביים ממנה. אגב; די קשה פגוע בראות בניתוח הוצאת קופסית , לכן מנתח מנוסה יוכל להוציא את כל הקופסית. בברכה
- הוצאת שתלי סיליקון מהחזה
- 3 שבועות לאחר ניתוח להגדלת חזהמרגישה עצלנית 30/03/2021 | 12:54אני מרגישה נהדר השאלה היא מתי אפשר לחזור לבצע מעט ספורט לא משו אגרסיבי אלא הליכות וסקוואטים זה יכול להזיק?פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה 3 שבועות לאחר ניתוח הגדלת חזה פרופ' ליאור הלר 03/04/2021 | 19:55שלום כחודש לאחר ניתוח הגדלת חזה אפשר להתחיל פעילות ספורטיבית. מציע להתחיל בהדרגה; למשל הליכה. כמו כן מציע להימנע מהפעלת שרירי החזה בהתחלה ולהתחיל להפעיל אותם כששה שובועת מהניתוח בהצלחה
- תשובת מומחה 3 שבועות לאחר ניתוח הגדלת חזה
- בצקת בתפר ניתוחימיואשת 02/04/2021 | 14:56שלום רב 7 חודשים לאחר הוצאת שתלים מהחזה ( לא נעשה הרמה) יש בצקת לאורך התפר שגם גורם לעיוות בשדים. 1.האם זה נורמלי שיש בצקת כ"כ הרבה זמן? 2 האם יש דרך לטפל ולזרז את ספיגת הנוזלים? 3.האם חליטת פטרוזיליה יכולה לעזור? בברכהפתח בחלון חדש
- תשובת מומחה בצקת בתפר ניתוחי פרופ' ליאור הלר 03/04/2021 | 19:52שלום רב לא סביר ששבעה חודשים לאחר הניתוח תיהיה עדיין במקצ באזור התפר. לעתים קרובות, לאחר הוצאת שתלים נוצרים עודפי עור באזור התחתון של השד לכן יתכן שמדובר בעודפי עור ולא בצקת. בכל מקרה רצוי להיבדק על ידי המנתח ולקבל אבחנה מדויקת של הבעיה. הטיפול הוא שונה במקרה של בצקת או עודפי עור. הטיפול בחליטת פטרוזיליה לא מוכר לי. מציע להגיע לאבחנה לש הבעיה ולטלפל בהתאם. לעתים עיסוי לימפטי יכול לעזור באזורים בהם יש בצקת. בברכה
- תשובת מומחה בצקת בתפר ניתוחי
- חוסר שביעות רצון מניתוח הגדלת חזהעדי 23/03/2021 | 17:09התנתחתי לפני כשנה וחצי - הגדלה והרמה עם אי סימטריה ברורה בחזה. כבר בתחילת התהליך היה ניתן לראות שהשתלים תפסו צורה שונה אבל אני חיכיתי שנה עמ שהשדיים באמת יתרפאו ויהיה ניתן לראות את התוצאה הסופית. - הבעיה שאחד השתלים יושב למעלה בצורה עגולה ויפה(על השד שהיה קטן יותר) והשד השני ניראה כמו טיפה ויש לו קצת נפילה. בנוסף כאשר אני עושה "שריר" בחזה השד שניראה כמו טיפה ממש מרים את השתל למעלה וזה ניראה ממש עיוות של השד. ובעוד שבצד השני שאני עושה שריר לא רואים שינוי השתל והשריר עולים למעלה כמקשה אחת. הרופא שניתח אותי הוא אחד הטובים ומקבל המון המלצות. אני שילמתי המון כסף על הניתוח אבל אני לא מרוצה מהתוצאה. איך אני יכולה להגיד את זה למנתח שלי בלי לפגוע בו? האם יגבה ממני כסף על ניתוח נוסף לתיקון? האם המנתח יכול שלא להסכים עם החוסר שביעות רצון שלי ולחייב אותי בעלות על ניתוח חדש?פתח בחלון חדש
- תשובת מומחה חוסר שביעות רצון מניתוח הגדלה והרמה פרופ' ליאור הלר 03/04/2021 | 19:48שלום עדי מה שמאיה כתבה לא מבוסס על שום עובדה. ברור שהיא לא מכירה את המקרה הפרטי שלך וזו דעתה האישית. בניתוחים במגזר הפרטי לא משתתתפים מתמחים. על הדוח הניתוח רשום שמו של כל מי שהיה בחדר הניתוח בזמן הניתוח שלך כולל המנתח, המרדים, האחות הרחוצה והאחות המסתובבת. לא ניתן להסתיר שמות של אנשים שהיו ביתוח כך אם את רוצה לבדוק את דוח הניתוח את יכולה לבקש אותו וגם זכותך המלאה לקבל את הדוח. במגזר הציבורי כאשר משתתפים מתמחים בניתוח הרופא האחראי משגיח בקפדנות רבה על מה שקורה בצד שבו משתתף המתמחה ולכן המתמחה לא עושה שום שלב בניתוח ללא אישור והשגחה של הרופא האחראי. כפי שציינתי מציע להיפגש עם המנתח ולשאול את השאלות הספציפיות שרשמת במייל הראשון. בברכה
- לעדימאיה 02/04/2021 | 16:37ברור שלא היתה הסכמה ולא רשום בדוח ניתוח אבל לצערי מומחה ניתח אותי וגרם לפאשלה בחדר ניתוח המנתח לא היה והמרדים הרדים אותי ואמר שזה רק טישטוש אבל זה לא היה טישטוש אלא הרדמה מלאה
- תגובה למאיהעדי 02/04/2021 | 15:17אני בהלם ממה שאת מספרת לי איך גילית על זה ? האם זה היה כתוב בדוח ניתוח? האם היתה לזה הסכמה?
- תגובה לעדימאיה 02/04/2021 | 15:08ככל הנראה זה לא המנתח ניתח אותך אלא מתמחה זה מה שעשו לי
- תשובת מומחה חוסר שביעות רצון מניתוח הגדלת חזה פרופ' ליאור הלר 28/03/2021 | 20:49תיאורטית יתכן שהמנתח שם את השתלים במישורים שונים אם כי זה לא ממש מקובל. מציע לישאול אותו ואם כן מה היה שיקול הדעת בביצוע פעולה בצורה כזו. אני בטוח שאם עשה את הניתוח בצורה כזו יהיה לו הסבר להחלטה זו. את יכולה גם לבקש את דוח הניתוח ולבדוק בדוח הניתוח. בברכה
- חוסר שביעות רצון מניתוח הגדלת חזהעדי 28/03/2021 | 20:41תודה רבה על תשובתך פרופסור. יש סיכוי שהמנתח שם לי שתל אחת מתחת לשריר ושתל אחד מעל השריר? בקריאה של הפוסטים בפורום הבנתי ששתל מתחת לשריר גורם לעיוות של השד כאשר עושים "שריר" בחזה וזה בדיוק מה שתארתי על ההבדל בין הצדדים. האם מצב כזה יכול לקרות?
- תשובת מומחה חוסר שיעות רצון מניתוח הגדלה והרמה פרופ' ליאור הלר 28/03/2021 | 20:32שלום עדי לכל מנתח יש את המדיניות לשו לגבי גביית תשלום עבור ביקורים חוזרים או ניתוחים לתיקון הניתוח הראשון. לגבי האם המנתח יפגע או לא מההערות שלך, זה פחות חשוב. מה שחזוב שיהיה דו שיח טוב בין מטופל למנתח כדי שכל אחד יבין את השני. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון מספר גורמים: כפי שציינת את סבלת מאסימטירה של השדיים כבר ליפני הניתוח. מניסיוני אני כמעט ולא מכיר מקרה של אסימטירה של השדיים שנעלם לגמרי אחרי ניתוח הגדלה והרמה. האסימטירה יכולה להיגרם משוני בגודל השדים, מיקום השדיים, צורת השדיים, סוג הרקמה של השדיים (שונה בכל צד) ועוד הרגה מאד גורמים. הניתוח כולל השתלים יכולים לשפר חלקית רק חלק מהגורמים שציינתי. כמו כן לאחר הניתוח השדיים משתנים וצונחים בהתאם לסוג העור, גודל השתל סוג רקמת שד ועוד גורמים נוספים. כלומר, גם אם בתום הניתוח הושגה סימטירה טובה יותר מאשר הייתה בתחילת הניתוח לא בהכרח התוצאה תשמר לאורך זמן. מה שאני מנסה לומר הוא שכאשר יש אסימטירה התחלתית כמעט בטוח שלא ניתן להשיג סימטירה לאחר הניתוח ואת זה חשוב לומר למטופלת ליפני הניתוח על מנת ליצור רמת ציפיות סבירה. מה שכן ניתן להשיג הוא שיפור במצב השדיים והאסימטריה; כלומר השדיים יהיהו יותר סימטרים ויראו יותר טוב מאשר ליפי הניתוח אבל לא ניתן להגיע לסימטירה ברורה. מקווה שעשיתי לך קצת סדר במחשבות. מציע שתבדקי את התמונות שליפני הניתוח ובכל מקרה לדבר עם המנתח לשך. בברכה
- תשובת מומחה חוסר שביעות רצון מניתוח הגדלה והרמה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים