פורום הגדלת חזה והרמת חזה - עמוד 57
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
נפיחות וכאב בשד לאחר הרמה והגדלה
הילה 16/08/2019 | 08:29היי, עברתי הרמה והגדלה לפני חודש. לפני יומיים התחלתי להרגיש קצת כאב בשד שמאל. בבוקר קמתי והיה נפוח ואדום.. רמת הכאב גם עלה קצת ולדעתי גם הנפיחות. המנתח שלי בחול ואמר לי להמתין יומיים לראות איך אני ואז להגיע אליו שבוע הבא. אני קצת בלחץ שזה משהו רציני.. האם אני טועה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאב ואודם חודש אחרי ניתוח
ד"ר נועם חי 16/08/2019 | 10:46הי הילה, לא הייתי מחכה, כדאי להיבדק בהקדם. נשמע שייתכן ויש לך תהליך דלקתי שדורש טיפול בהקדם עדיף לטפל בשלב מוקדם כי אז הסיכוי להצליח בטיפול גבוה יותר. רפואה שלמה, ד"ר חי
-
-
פלסטרים
אלינור 16/08/2019 | 00:28היי נותחתי במחלקה המהממת שלך ע״י דר חדד הנפלא רציתי לדעת מתי ניתן להסיר את הפלסטרים אני שבועיים ויומיים אחרי הקטנהפתח בחלון חדש-
אלינור
אלינור 16/08/2019 | 10:40אקנה את הפלסטרים עד מתי צריכה לשים את הפלסטרים ? יש לי ביקורת שוב ב26/8 -
פלסטרים
אחינור 16/08/2019 | 01:12אוקיי אז אקנה אותם ולכמה זמן עליי להמשיל להיות עם הפלסטרים? היתה לי כבר ביקורת בהוצאת הנקזים ויש עוד ביקורת רק ב26/8 -
תשובת מומחה פלסטרים המשך
פרופ' ליאור הלר 16/08/2019 | 01:10הפלסטרים שאת מתארת נקראים "סטריסטריפס". לא ניתן לקנות פלסטרים חומים מכיוון שאלה מסופקים רק לחדרי ניתוח. קיים סוג נוסף של סטריסטריםס בצבע לבן ואותם ניתן לרכוש בבתי המרקחת. הפלסטרים הלבנים נדבקים קצת פחות טוב מהחומים כך שהם נופלים לפעמים. הסיבה להחלפת הפלסטרים קשורה לעובדה שצריך לבדוק איך החתך ניראה. -
פלסטרים המשך..
אלינור 16/08/2019 | 01:02כשצריך להחמיא חשוב לעשות זאת יש לך מחלקה נהדרת מגלית המזכירה הבאמת מקסימה ועד לאחיות ששחררו אותי וכמובן לייחס שלך שלא מובן מאליו אז באמת תודה ! כוונתי לפלסטרים שמכסים את התפרים הם עליי מיום הניתוח רק החלק התחתון שמתחת לשד ירד במים על הפיטמה והקו מתחת לפטמה עדיין לא ירד האם להוריד ואם כן מהיכן אוכל לקחת כאלו פלסטרים או אילו פלסטרים ניתן לשים? -
תשובת מומחה פלסטרים
פרופ' ליאור הלר 16/08/2019 | 00:57שלום אלינור תודה על המחמאות אם מדובר בפלסטרים חומים רצוי כבר להסיר אותם , לבדוק שהצלקת בסדר ולהניח פלסטרים חדשים לעוד כשבוע. בהצלחה
-
-
שתל גבוה
הודיה 15/08/2019 | 19:51ערב טוב, אני 10 ימים לאחר הגדלת חזה (חצי שתל מתחת לשריר) ושד אחד ניראה יותר גבוה שאני נוגעת בו אני מרגישה את השתל אז זה לא נפיחות מה צריך לעשות כידי להוריד את השתל כמו שבצד השני, ומה יכולה להיות הסיבה שהשתל כול כך גבוה? יכול להיות שהוא יצאה מה "כיס" שלו ? כמובן שאני אלך לביקורת בעוד כמה ימים, אשמח לשמוע מה אפשר לעשות בלי שאצטרך לעבור ניתוח נוסף המון תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתל גבוה
פרופ' ליאור הלר 16/08/2019 | 01:04שלום הודיה בשלב זה הייתי מציע לנסות להוריד את השתל הגבוה על ידי שימוש ברצועת לחץ. זאת רצועה שמניחים אותה בחלק העליון של החזה כך שניתן לכוון את כיוון הלחץ המופעל כלפי מטה עם מירב הלחץ על השד עם השתל היותר גבוה. בדרך כלל זה עוזר. השתל לא יכול לצאת מהכיס שלו בחלק העליון של השד מכיוון ששם השריר מגביל את התנועה שלו. קיימות מספר סיבות למיקום השתל הגבוה ביניהן יצירת כיס יותר גבוה בצד אחד ביחס לצד השני. כמו כן מציע לבדוק האם השדים היו סימטריים ליפני הניתוח. לפעמים אסימטריה שקיימת ליפני הניתוח יכולה ליצור מצב כפי שאת מתארת. כאמור בהרבה מקרים ניתן לפתור את הבעיה עם רצועת לחץ בהצלחה
-
-
מאוכזבת מהתוצאה
יעלי 25/06/2019 | 18:03עברתי ניתוח החלפת שתלים לפני שבועיים(ניתוח שלישי..הראשון לפני 10 שנים השני לפני 4)בעיקבות התקשות קופסית דרגה 3 מצד ימין..הוכנסו לי שתלים בגודל 400cc בכל צד(ניתוח קודם הוכנס בימין 410 ושמאל 380 בעקבות אי סמטריה)חייבת לציין שאני בחורה רזה מאוד.שוקלת 37 ק"ג..צד ימיו (עם הקופסית)דימם לאחר ניתוח והושארתי לאישפוז.בבוקר הרופא בדק ואמר שהכל בסדר ואני משוחררת.כמה ימים לאחר ניתוח כשהורדתי תחזיה גיליתי ששד ימין נפוח יותר למרות שבמקור קטן יותר והבעיה העיקרית כשאני מתכופפת השתל בולט בצורה חריגה בצד..כאילו יוצא החוצה לכיוון הבית שחי.(לא מדובר על קפלים כי זה לגיטימי שרואים אצל בחורה רזה)ברמה האסטטית זה מציק לי מאוד!!!!צד שמאל מחלים יפה.הניתוח מתחת לשריר.השאלה שלי למה זה קורה והאם זאת עילה לניתוח תיקון(המנתח נתן לי אופציות בין 380 עד 430)אולי הבחירה שלו בשתל רחב מדי מצדיקה תיקון ללא תוספת תשלום.ואם כן מתי ניתן לנתח כי מבחינתי זה לא סובל דיחוי.זה הכניס אותי לדיכאון עמוק.שילמתי הרבה מאוד כסף ואלו שתלי פוליאוריתן שגם יקרים יותר..ושאלה אחרונה האם ניתן להשתמש באותו שתל שמין הסתם הוא שלם.(לא עברתי הריונות אם זה עוזר)אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר..מודה לך בכל ליבי על זמנך...פתח בחלון חדש-
מעוניינת לדעת בדחיפות
לידר 14/08/2019 | 03:25הייי...רציתי לדעת אצל מי עשית את הניתוח מכוון שגם אני עם משקל גוף נמוך ואני מעוניינת בשתל לא קטן -
תשובת מומחה תודה
פרופ' ליאור הלר 01/07/2019 | 08:46שלום יעל אפשר ליצור קשר איתי דרך האתר שלי. לדעתי זה קצת מוקדם להיבדק מכיוון שעדין לא הגעת לתוצאה הסופית. כמו כן בדרך כלל רצוי להיות בקשר עם הרופא המנתח מכיוון שהוא מכיר את האנטומיה שלך הכי טוב ויכול להסביר את השיקולים שלו לטכניקה הניתוחית ובחירת השתלים. בברכה -
תודה
יעלי 28/06/2019 | 14:18תודה רבה לך פרופ'הלר היקר על תשובתך המפורטת! האם זה אפשרי להיבדק על ידך?..אם כן איך אני מגיעה אליך? -
תשובת מומחה מאוכזבת מהתוצאה
פרופ' ליאור הלר 28/06/2019 | 08:52שלום יעל אני חייב לומר בתחילת התשובה שקשה לתת תשובה מפורטת מבלי לבדוק אותך. יחד עם זאת על סמך האינפורמציה שנתת לי אני חושב שהשתלים שיש לך הם גדולים מאד ביחס לגוף שלך וככול שהשתלים יותר גדולים יש סיכוי גדול יותר לסיבוכים. בנושא הנפיחות הייתי מציע לעשות אולטראסאונד של השד ליראות אם הנפיחות לא נגרמת מהצטברות נוזלים. במידה וזו הצטברות נוזלים אפשר לפטור את הבעיה על ידי ניקור ושאיבה תחת אולטראסאונד. במידה וזה נגרם על ידי מיקום השתל כדאי להתייעץ עם המנתח שלך ולדבר על אפשרות לשנות את מיקומו. לדעתי מוקדם מדי לניתוח חוזר מכיוון שבשלב זה יש עדיין בצקת ועדיין לא הגעת לתוצאה סופית. קשה להתייחס לשאלה האם זאת סיבה לבקש ניתוח חוזר ללא עלות מכיוון שצריך לבדוק האם הרופא שלך עשה טעות בשיקול דעת או שמדובר בשיקולים סבירים אבל בגלל הנתונים שלך ובגלל שמדובר בניתוח שלישי זאת התוצאה הטובה ביותר שנתן לקבל. על סמך האינפורמציה שיש לי אני חושב שהניתוח שלך מאתגר ולכן רצוי לדבר אתו בהרחבה לגבי התוצאה הטובה ביותר שניתן לקבל במקרה שלך. מקווה שעניתי לך לכל השאלות בהצלחה -
בהמשך להודעתי
יעלי 25/06/2019 | 18:15אציין רק שאני לא סובלת מכאבים בשד ימין.מבחינת החלמה הוא בדיוק כמו השמאלי רק שהוא נפוח יותר מסיבה לא ברורה
-
-
לאחר הקטנה
מור 12/08/2019 | 19:37מה ניתן לעשות עם תופעת צלקות מתרחבות ואף אדומות/סגולות כחצי שנה אחרי ניתוח?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המשך לאחר הקטנה
פרופ' ליאור הלר 13/08/2019 | 22:59הי מור לא הייתי זמין מכיוון שהיתי בטיסה ארוכה. בהמשך לשאלתך הייתי מציע בשלב זה לנסות להמשיך עם רצועות הסיליקון. מוקדם מאד להעריך אם הן יעילות או לא אבל אין מה להפסיד מהשימוש ברצועות. לא ניראה לי שהמשחה/גיל יעילים לבעיה שאת מתארת. רצוי לטפל מספר שבועות ואז לבצע הערכה ליראות אם יש מקום לשקול טיפול כירורגי של כריתת הצלקות ותפירה מחדש. כמובן שצריך לשקול גם טיפולי לייזר אבל רצוי היבדק אצל המנתח על מנת ליראות איזה שיטה מתאימה ביותר בהצלחה -
המשך לאחר הקטנה
מור 12/08/2019 | 20:07תודה רבה על המענה! אפילו הרופא שלי לא זמין אלי באותה מידה. אני כרגע משתמשת ברצועות סיליקון של newgel+, ביום השני לשימוש. והן ממש מתקשות להידבק אולי בגלל החום וההזעה בקיץ. מה ניתן לעשות עם זה? והאם זה אפקטיבי? בנוסף, לפיתרון הזה יש אחוזי הצלחה? להישאר אופטימית? המשחה עדיפה יותר? -
תשובת מומחה לאחר הקטנה
פרופ' ליאור הלר 12/08/2019 | 19:59שלום מור חצי שנה, זה עדיין מוקדם לטפל כירורגי בצלקות מתרחבות. הצלקות מגיעות לצורתם הסופית כשנתיים לאחר הניתוח. בשלב הזה אפשר להשתמש ברצועות סיליקון או משחת קלוקוט. אפשרויות נוספות הן טיפולים בעזרת טכנולוגיות כמו לייזר. אם בסופו של דבר הצלקות עדיין רחבות או שהן כל כך רחבות כך שאין סיכוי שיתרפו ויגיעו למצב סביר, ניתן לכרות אותן ולתפור מחדש. סביר להניח שהפעם המתח על פני הצלקת יהיה קטן יותר והסיכוי שהצלקת תתרחב הינו יותר קטן. כמובן חשוב להימנע ממאמצים ועישון בהצלחה
-
-
חשש בשימוש שתלי פוליאוריתן
אא 12/08/2019 | 17:00שלום וברכה, עברתי ניתוח לפני כ3 שנים להגדלת חזה. התוצאות טובות. הרופא אז המליץ לי על שתלים אנטומיים עם ציפוי פוליאוריתן וכך עשינו. אז לא התעמקתי בכל האישורים וההמלצות. היום שאני קוראת את הכתבות השונות אני מאוד חוששת לאור העובדה שמדובר בשתלים ללא אישור הFDI האם יש המלצות מיוחדות?? אני די בלחץ . תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חשש בשימוש שתלי פוליאוריטן
פרופ' ליאור הלר 12/08/2019 | 17:57שלום רב נכון לעכשיו אין המלצות מיוחדות לגבי התנהגות במקרה שיש שתלי פוליאוריטן. יחד עם זאת חשוב לזכור שהמעטפת של שתלי הפוליאוריטן היא מחוספסת ויתכן ויכולה לעורר תגובה דומה לזו שנגרמת על ידי שתלי אלרגן. מכיוון שמנגנון הפעולה שגורם לALCL לא ממש ברור קשה לי להעריך בוודאות את מידת המסוכנות של שתלי הפוליאוריטן. יש כאלה בקהילה הרפואית שחושבים שמעטפת שתלי הפוליאוריטן יכולה לגרום לתהליכים דומים לALCL בשכיחות גבוהה יותר משתלים אחרים (להוציא את האלרגן). לאור הערכה זו אני חושב שצריך לבצע מעקב קפדני כלומר בדיקה תקופתית על ידי פלסטיקאי או כירורג שד וגם הדמיה (למשל אולטראסאונד פעם בשנה). אני מניח שבעתיד הלא רחוק תיהנה המלצות יותר מדויקות בכל מה שקשור לשתלי הפוליאוריטן. חשוב לציין שנכון לעכשיו אין המלצה להחליף או להוציא את שתלי הפוליאוריטן, אבל כאמור הייתי מציע להיות במעקב תקופתי. בברכה
-
-
שתל שמונח מעל השריר
גל 12/08/2019 | 11:38תודה רבה על תשובותיך הקודמות .. שאלה נוספת לגבי מיקום השתל קראתי שרוב הרופאים ממליצים להניח את השתל מתחת לשריר בדרך הזו הם רושמים שמתקבל מראה טבעי יותר ולא עשוי. הערכת השד בזמן ממוגרפיה יותר מדויקת .השתל פלות צונח כי השריר לוחץ עליו וכו... ועם כל זאת הרופא המליץ לי להניח את השתל מעל השריר אני חוששת שזה ייתן מראה לא טבעי מה גם שכל משקל השתל מוטל על העור דבר היוצר מתיחה שלו ונטייה לצניחה . החזה שלי מעט נפול קטן אולם לטענת הרופא הוא "בשרני" אשמח לדעתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שתל שמונח מעל השריר
פרופ' ליאור הלר 12/08/2019 | 17:47זה לא מדויק שרוב הרופאים ממליצים להניח את השתל מתחת לשריר. ההחלטה על מיקום השתל הינה נגזרת של מספר גורמים ביניהם עובי רקמת השד ומידת הצניחה של השד ולכן ההחלטה היא אינדיבידואלית לגבי כל מטופלת. מכיוון שאת לא שקטה עם ההמלצה של הרופא שלך ממליץ ללכת לחוות דעת נוספת שתהיה מבוססת גם על בדיקה פיסיקלית. מבלי לבדוק אותך קשה לתת הוות דעת תומכת או מנוגדת לזו של הרופא שלך. בהצלחה
-
-
מגע שתל
גל 11/08/2019 | 17:01שלום דר' ישנם מגוון רב של שתלים שנעשה בהם שימוש בימינו רציתי המלצה על שתל רך ..האם קיים שתל של חברת מנטור שהוא רך ?בייעוץ הרופא המליץ על שתל של מנטור בחספוס עדין אולם כשנגעתי בו הוא לא היה רך חשוב לי שיהיה אישור של FDAפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מגע שתל
פרופ' ליאור הלר 11/08/2019 | 22:16השתל שהרופא שלך המליץ נחשב שתל אמין ונחשב שתל רך. אופציה נוספת: שתל ארגונומי של מוטיבה. MOTIVA למרות שאין לו אישור FDA מקובל להשתמש בו בכל העולם כולל ארה"ב ונחשב שתל אמין ואיכותי. בהצלחה
-
-
הרמת חזה פנימית
גל 09/08/2019 | 23:31שלום ד"ר ,ניגשתי למספר יעוצים בנוגע להגדלה והרמת חזה אצל מנתחים בעלי ניסיון רב .האחד הציע הרמה פנימית ללא צלקות ואילו רופא אחר הציע הרמה קלאסית שהיא מותירה צלקת. החזה שלי קטן וקצת נפול נפילה של 3 ס''מ באחד מהם . האם אפשר בכל זאת להתעקש על הרמה פנימית מה ההשלכות של פרוצדורה מסוג זה ?אשמח למענה אגב הוצע לי להניח את השתל מעל השריר האם בדרך זו נפגע המראה הטבעי של השדפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הרמת חזה פנימית
פרופ' ליאור הלר 11/08/2019 | 09:44שלום גל קשה לתת תשובה חד משמעית מבלי לבדוק אותך. יחד עם זאת אני יכול לומר שהנחת השתל מעל השריר מאפשרת הרמה מסוימת של השד כאשר הצלקת היא צלקת מתחת לשד וזה לא פוגע בצורת השד. אני לא מכיר את המושג הרמת שד פנימית. הייתי מתייחס בספקנות לתוצאות ניתוח כזה. לעתים נהוג להשתמש במושג כזה שלא ממש בצדק. אם השד שלך קטן והצנחה מינימלית יתכן שהגדלה מעל השריר שנותנת הרמה קטנה תספיק; אבל כמובן שזה לא יעוץ פורמלי. בהצלחה
-
-
אחרי ניתוח הגדלת חזה
יעל 06/08/2019 | 12:58שלום ד״ר, אני כ3 וחצי שבועות אחרי ניתוח, וישנה רגישות מלאה בצד ימין ובפרט בפיטמה, אך בצד שמאל אין רגישות בפטמה ובנוסף גם הכאב בצד שמאל גדול ייותר. רציתי לשאול אם אכן זה תקין או שמא יש לבדוק זאתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אחרי ניתוח הגדלת חזה
פרופ' ליאור הלר 06/08/2019 | 23:50שלום יעל אחרי ניתוח הגדלת שדים יש לעתים מקרים בהם יש ירידה בתחושה ואפילו העלמות של התחושה בשד אחר או בשני השדים. מצב זה נושע מבצקת ולחץ או מתיחה של העצבים בשד. ברוב המקרים התחושה חוזרת בהדרגה. מכיוון שאת זמן קצר יחסית לאחר הניתוח קיים סיכוי גבוה שגם במקרה שלך התחושה תחזו כאשר הבצקת תרד. חשוב לציין שבאותם מקרים (מועטים יחסית) בהם התחושה אינה חוזרת אין כל כך הרבה מה לעשות מבחינה טיפולית...אבל כאמור ברוב המקרים התחושה חוזרת עם הזמם. בברכה -
המשך
יעל 06/08/2019 | 12:59יש לציין כי הניתוח נעשה מתחת לשריר, 275 סיסי בשני הצדדים
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים