פורום קטרקט וקטרקט בלייזר - עמוד 2

-
החלמה לאחר ניתוח קטרקט
איריס שטיינברג 30/01/2025 | 14:45עברתי לאחרונה ניתוח קטרקט בשיטת לייזר ואני בתקופת ההחלמה. אני רוצה להבין האם התסמינים שאני חווה הם חלק מהתהליך הרגיל. שמתי לב לסנוור ויובש, ואני תוהה תוך כמה זמן זה אמור להשתפר. ועוד דבר - האם יש המלצות מיוחדות לשיפור ההחלמה לתוצאה מיטבית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה החלמה לאחר ניתוח קטרקט
ד"ר אייל כהן 31/01/2025 | 17:03שלום רב, המהלך הצפוי לאחר ניתוח קטרקט הינו שיפור הדרגתי הן בראיה והן בתחושה. לרוב לאחר הניתוח חדות הראיה צפויה להשתפר במהלך השבועות הראשונים ואמורה להתייצב סביב חודש לאחר הניתוח. לגבי תחושת יובש או אי נוחות בעין, תחושות אלה לרוב משתפרות במהלך החודשים הראשונים לאחר הניתוח אם כי ישנם מקרים בהם תחושת האי נוחות תמשיך גם אחרי 6 חודשים. לצורך זירוז ההחלמה ממליץ שימוש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר בתכיפות של 4-6 פעמים ביום כמו כן ניתן להוסיף משחה כדוגמת ויטאפוס בלילה במידה והשיפור בתחושה אינו מספק לאחר 3 חודשים מהניתוח ממליץ לפנות למרפאת עין יבשה בבית החולים איכילובהוסף תגובה
-
-
התלבטות בין ניתוח רגיל לניתוח בלייזר
יעקב לוי 30/01/2025 | 14:12"שלום, אני שוקל לעבור ניתוח קטרקט ומתלבט בין השיטה הרגילה לבין ניתוח בלייזר. אני בן 68, עם כמו קוצר ראייה גבוה, ורוצה להבין מהי הבחירה הנכונה עבורי. מהם היתרונות והחסרונות של ניתוח קטרקט בלייזר לעומת השיטה הרגילה? האם יש גורמי סיכון שצריך לקחת בחשבון, ובאיזה מקרים באמת כדאי לבחור בלייזר? אשמח מאוד לתשובה מעמיקה מרופא עיניים או ממי שעבר את התהליךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יתרונות קטרקט בלייזר
ד"ר אייל כהן 31/01/2025 | 16:57שלום רב שימוש בלייזר בניתוח קטרקט (כגון Femtosecond Laser-Assisted Cataract Surgery – FLACS) מציע מספר יתרונות בהשוואה לניתוח קטרקט מסורתי: 1. דיוק גבוה יותר – הלייזר מאפשר חיתוך מדויק ומתוכנן של הקרנית וקפסולת העדשה, מה שמפחית טעויות אנוש ומשפר את תוצאות הניתוח. 2. פחות טראומה לרקמות – הלייזר מפחית את הצורך באנרגיית אולטרסאונד לפירוק העדשה, מה שמקטין את הנזק האפשרי לתאי האנדותל בקרנית. 3. שיפור בבקרת הצילינדר – ניתן לבצע תיקון מדויק יותר של אסטיגמציה (צילינדר) על ידי חיתוך מבוקר של הקרנית. 4. הפחתת סיבוכים – החתכים המדויקים של הלייזר מקטינים את הסיכון לקרעים בקפסולת 5. שיפור בראייה – הדיוק המשופר מאפשר תוצאה אופטימלית יותר, במיוחד למטופלים המקבלים עדשות תוך-עיניות מתקדמות (כגון מולטיפוקליות או טוריות). למרות היתרונות, חשוב לציין שהניתוח בלייזר עשוי להיות יקר יותר כמו כן למרות האמור לעיל אין להסיק כי ניתוח בשיטה הידנית אינו טוב או עלול לסכן את המטופל, בידיים מיומנות ניתוח בשיטה הידנית הינו בטוח ומאפשר קבלת תוצאות טובותהוסף תגובה
-
-
קטרקט עם קבלת טשטוש (לת)
חרדה קיצונית 20/01/2025 | 23:56אני אמורה לעבור ניתוח קטרקט מאחר פחד חרדה קיצוני , לא נשלט . הומלץ לי לעשות את ניתוח קטרקט עם סדציה טשטוש מתונה האם אכן טשטוש יעזור לי להירגע לא לזוז לשתף פעולההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ניתוח קטרקט רגיל לעומת קטרקט בלייזר
מיכל 12/01/2025 | 12:05שלום ד"ר, אני מתלבטת אם לעבור ניתוח קטרקט באמצעות לייזר, או בשיטה הישנה. תוכל להסביר מעט על ההבדלים בין השיטות השונות? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קטרקט בלייזר לעומת קטרקט ידני
ד"ר אייל כהן 12/01/2025 | 12:22שלום רב, ביצוע קטרקט בלייזר הינה אופציה מועדפת על ידי רופאי העיניים והמטופלים בשנים האחרונים לאור מספר סיבות: 1. מאפשר ביצוע ניתוח מדוייק יותר 2. מאפשר ביצוע ניתוח עם שימוש באנרגיה מופחתת בתוך העין 3. מאפשר מרכוז טוב יותר של העדשה המושתלת בעין לסיכום - יש עדיפות על שימוש בלייזר לעומת ידני אך אין בכך לומר שהניתוח הידני איננו טוב בברכההוסף תגובה
-
-
ניתוח קטרקט (לת)
עופר 28/10/2024 | 16:53לפני כחודשיים עשיתי ניתוח קטרקט בעין שמאל עם עדשה לרחוק, הניתוח עבר בהצלחה ואני רואה בעין זו מצויין אחרי חודשיים ניגשתי לאותו ניתוח בעין ימין אלא שלאחר 4 ימים מהניתוח התחלתי לראות מקרוב טוב ומרחוק מטושטש… כנראה שהשתילו לי עדשה לקרוב במקום לרחוק, מה אפשר לעשות או לתקן אם בכלל….הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאב אחרי ניתוח קטרקט
נינה 02/08/2023 | 18:42לפני 3 שבועות עברתי ניתוח קטרקט בלייזר בעין ימין . עדיין יש כאב ואי נוחות בעין במיוחד החל מאחהצ. מטפטפת טיפות ( 3 סוגים) בבוקר ובערב ,ו סיסטיין כל שעה מאחהצ . האם יעבור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כאבים בכל הצד המנותח ,לאחר כחודש מניתוחוח הקטרקט.
שרה 19/10/2024 | 10:54כל הצד של העין המנותחת כואב. ראש, שיניים,העין עצמה,הייתי במיון עיניים, הכל תקין.מבחינת הניתוח.אז למה יש כאבים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה כאב
ד"ר אליה לוינגר 03/08/2023 | 21:21שלום רב, אני מעריך שכן, בכל מקרה אם אין שיפור ממליץ על בדיקה של הרופא המנתח.הוסף תגובה
-
-
כיסוי עין אחת למספר דקות (לת)
דברת 04/10/2024 | 07:18שלום, בת 30, עשיתי בדיקת ראיה בה כיסיתי עם היד עין אחת מספר פעמים (פעם לבדיקת חדות ראיה, פעם לדף עם נקודה וקווים סביבה ועוד בדיקה שלא יודעת את שמה), כל פעם לכחצי דקה, בחלק מהמקרים חזרתי על הכיסוי יותר מפעם אחת כי לא כיסיתי בצורה מלאה את העין (ראיתי מרווחים בין האצבעות), האם זה יכול להזיק לעין/לראייה בצורה כלשהי? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סוג עדשה לניתוח קטרקט בעין שניה (לת)
דני 09/09/2024 | 19:02עברתי ניתוח להסרת קטרקט באחת העיניים. המנתח הכניס עדשה שהגדירה כ 2 מטר, מניח שזה מיועד לתחום ביניים. אני קרוב לשבועיים לאחר הניתוח וחל לי שיפור לקרוב אך ירידה לרחוק. מתוכנן בקרוב לניתוח בעין השניה להכנסת עדשה מונופוקלית. לאיזה תחום מרחק מומלץ לעשות את העדשה בעין השניה לקבלת אופטימום בין קרוב לרחוק. מה מתקבל בפועל אם מכניסים בעין אחת עדשה לקרוב/ביניים ובעין השניה עדשה לרחוק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פס שחור בצד אחרי ניתוח קטרקט (לת)
רחל פוקס 26/08/2024 | 09:49שלום דר. חודש אחרי נתוח קטרקט בעין ימין, מדי פעם חווה לחץ בעין וגם רואה פס שחור מעוגל בקצה שדה הראיה בצד ימין. בנוסף ריצודים בשעות היום, פחות בערב. הראייה מצוינת, וגם בדיקה עם הרחבת אישונים ובדיקת לחץ עיני בסדר. מה ההסבר וכמה זמן יימשך? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מבט מאומץ לצד והשפעה על העיניים (לת)
רוני 18/07/2024 | 17:08שלום, הייתי היום בבדיקת עיניים מקיפה בהרחבת אישונים, תוך כדי הבדיקה של מנורת הסדק, הייתי מסונוור לגמרי והעין הייתה מלאה דמעות, כשהרופא ביקש ממני להביט שמאלה, הסטתי את המבט עד הסוף שמאלה כלומר "התאמצתי" להביט הצידה ככל הניתן כי לא הייתה לי תחושת כיוון. נשארתי במצב הזה משהו כמו 20 שניות, האם זה מזיק בצורה כלשהי לעין? מעלה את הלחץ בעין? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קרע ברשתית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח רדיאלי של הקרנית
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עיניים
-
תרבית עין
-
תרופות קשורות
-
אזלאסטין
-
מונחים קשורים
-
רשתית (רטינה)
-
אזוטרופיה

פורומים נוספים בתחום
פורוםהסרת משקפיים בלייזר
בפורום הסרת משקפיים בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל ונדר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הסרת משקפיים בלייזרפורוםקטרקט וקטרקט בלייזר
בפורום קטרקט וקטרקט בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קטרקט וקטרקט בלייזרפורוםבריאות העין
בפורום בריאות העין ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל היימס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בריאות העיןפורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםסרטן העין
בפורום סרטן העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן העיןפורוםהסרת משקפיים
בפורום הסרת משקפיים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הסרת משקפיים