פורום קטרקט וקטרקט בלייזר - עמוד 88

-
הסיבה לקטרקט מולד
מאיה 04/08/2010 | 13:36בני נולד עם קטרקט דו צדדי מולד. עשינו בדיקות רבות לבירור הופעת הקטרקט המולד (גנטי תורשתי מטבולי) והכל נמצא תקין. האם יכול להיות שהקטרקט שיש לבני נובע מחוסר חמצן ממנו הוא סבל בזמן הלידה (תשניק) ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סיבות לקטרקטה מולד
דר' שמואל לברטובסקי 04/08/2010 | 17:00ברוב המכריע של המקרים מדובר בשינוי גנטי שהחל בבן שלך. לא ידוע לי שתשניק בזמן הלידה גורם להווצרות קטרקטה עושה רושם שעשיתם את כל הבירור הנחוץ.הוסף תגובה
-
-
משקפי ראייה לאחר ניתוח
מרים 27/07/2010 | 11:37שלום רב, אשמח לדעת לאחר כמה זמן ניתן להתאים משקפי קריאה ומשקפי רוחק (כולל משקף שמש אופטי) לאחר ניתוח קטארקט לאשה בגיל 80. בתודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפיים
דר' שמואל לברטובסקי 27/07/2010 | 16:01נתן להתאים אחרי כחודש מהניתוחהוסף תגובה
-
-
שבוע לאחר ניתוח
רועי 21/07/2010 | 15:25שלום רב שבוע אחרי ניתוח קטרקט - הראייה בעין נחלשה קצת, ממינוס חצי למינוס אחד בערך. האם תהליך ההיחלשות יכול להימשך? כמו כן האם עין שעברה קטרקט נחלשת אחרי חודשים ושנים כמו עיין רגילה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינוי מספר
דר' שמואל לברטובסקי 21/07/2010 | 19:35סביר להניח שלאחר שבוע המספר יציב ולא ישתנה יותרהוסף תגובה
-
-
ניתוח חוזר
עקיבא 21/07/2010 | 15:27שלום רב, אני בן 41, לפני כחצי שנה עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת, (לאחר שעברה 2 ניתוחי לייזר לתיקון הראיה) כעת חזרה לי העכירות ובלילה - בנהיגה העין כמעט לא רואה. האם ניתוח חוזר בא בחשבון, עד כמה הוא מסובך והאם לחכות לעכירות מלאה כמו שנהגו פעם ? תודה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עכירות
דר' שמואל לברטובסקי 21/07/2010 | 19:34האם אתה מתכוון לעכירות על פני שאריות הופסית של העדשה המקורית? (נקרא קטרקטה משנית) אם כן, אל תהסס וגש לבצע טיפול לייזר. הטיפול קצר ופשוטהוסף תגובה
-
-
לחץ תוך עיני לאחר לייזר
רות 21/07/2010 | 15:25במה מתבטא לחץ תוך עיני לאחר טיפול בלייזר בקטרקט משני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לחץ
דר' שמואל לברטובסקי 21/07/2010 | 19:32לרוב לא מרגישים דבר. במידה והלחץ עולה מאוד (מעל 40 מ"מ) יורגש כאבהוסף תגובה
-
-
קורטוקונס
קרן 19/07/2010 | 14:46אני סובלת בקורטוקונס בשתי העיניים האם אני יכולה לעבור את הניתוח ואם לא אז מה ניתן לעשות בכדי להיפטר מהמטרד של המשקפיים והעדשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קרטוקונוס
דר' שמואל לברטובסקי 19/07/2010 | 22:31ניתוח לייזר להסרת משקפיים אסור בתכלית האיסור במחלת הקרטוקונוס. משקפיים ועדשות מגע הינם הטיפול היעיל ביותר בהפרעות הראיה במחלה זו. מומלץ להבדק אצל רופא עיניים בשאלה האם טיפול קרוס לינקינג יוכל לעצור את התקדמות המחלה.הוסף תגובה
-
-
איתור קאטרקט
שלום לוי 19/07/2010 | 10:09הופניתי לבדיקה אצל רופאעיניים בבאר שבע עקב בעיה חוזרת של דלקת בעין ימין + דימועה. בבדיקה הממצא של הרופאהיה שיש לי התחלה של קאטרקט. האם הינך ממליץ על בדיקה נוספת לאימות הממצאים. האם קיים טיפול בשלב הראשוני המוקדם לדריסת הממצאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קטרקטה
דר' שמואל לברטובסקי 19/07/2010 | 22:29במידה והממצא הנ"ל אינו גורם לך כל הפרעה בראיה, כדאי שתעקוב אחר יו כל חצי שנה. לעיתים העכירות בעדשה (קטרקטה) נחשבת כשינויים הקשורים לגיל בלבד.הוסף תגובה
-
-
השתלת עדשות מולטיפוקליות
שמרית 15/07/2010 | 21:49אני צריכה לעבור ניתוח קטרקט ומתלבטת בנושא העדשות אני מבקשת לדעת מה הנסיון שיש בישראל בהשתלת עדשות מולטיפוקליות בניתוחי קטרקט ? ומה הסיכונים בכך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עדשה מולטיפוקלית
דר' שמואל לברטובסקי 15/07/2010 | 22:42העדשה המולטיפוקלית מאפשרת לראות לרחוק ולקרוב אני מעריך שעד עתה הושתלו מאות עדשות כאלו בארץ חסרונות: ירידה קלה עד בינונית באיכות הראיה (לא תמיד זה מפריע) יצירת הילת אור סביב מקור אור לא תמיד העדשה נותנת מענה בטווח ראיה בינוני (לדוגמא: עבודה מול מחשב)הוסף תגובה
-
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קרע ברשתית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח רדיאלי של הקרנית
-
בדיקות קשורות
-
לחץ תוך-עיני
-
מבחן עיוורון צבעים
-
תרופות קשורות
-
אזלאסטין
-
מונחים קשורים
-
לחץ תוך-עיני
-
אורתופטיקה

פורומים נוספים בתחום
פורוםהסרת משקפיים בלייזר
בפורום הסרת משקפיים בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל ונדר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הסרת משקפיים בלייזרפורוםקטרקט וקטרקט בלייזר
בפורום קטרקט וקטרקט בלייזר ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קטרקט וקטרקט בלייזרפורוםבריאות העין
בפורום בריאות העין ניתן להתייעץ עם ד"ר מיכאל היימס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בריאות העיןפורוםניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין
בפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה של העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוח הרמת עפעפיים ופלסטיקה ...פורוםסרטן העין
בפורום סרטן העין ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רייך, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן העיןפורוםהסרת משקפיים
בפורום הסרת משקפיים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הסרת משקפיים