פורום רפלקסולוגיה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
טינטון
רונן אבני 04/01/2015 | 13:04אימי סובלת מטינטון שכנה שלה המליצה לה על טיפול ברפלקסולוגיה לטינטון. לא מצאתי על זה שום דבר. האם הטיפול יכול לעזור?פתח בחלון חדש-
טינטון מתריד באוזנים
שולמית 13/02/2023 | 19:54שלום, אני לומדת שנה ב ברפלקסולוגי ולמטופלת הסטאג שלי יש טינטון באוזן שמאוד מטריד אותה זה התחיל ב2016 בעקבות ניתוח של הוצאת גידול שפיר שגרם גם לאיבוד שמיעה באוזן שמאל. השאלה איך לעזור לה עם זה האם לעבוד על מערכת השתן כי האוזניים מקבילים לכליות וגם להוסיף את האוזניים. סימנים ברגל- בשתי הרגלים באצבע מס1 ו2 הן ממש דבוקות אחת לשניה בצע אדום ופטרת בציפונים, וכן יש פלישה של אויר בכל כף הרגל המון קילופים. אשמח לקבל חוות דעת(= -
תשובת מומחה טינטון
מר חגי דומב 06/01/2015 | 19:24שלום רונן ראשית כן הרפלקסולוגיה יכולה בהחלט לעזור בתופעת הטינטון אולם יש צורך במידע נוסף שכן הטינטון יכול להופיע מסיבות רבות כגון חשיפה לרעש,פגיעה בצוואר, וירוס,דלקת אוזניים,פגיעה במפרקי הלסת ועוד ,הטיפול עבור כל סיבה הוא שונה.אי לכך נדרש מידע נוסף כדי לדעת באיזו אסטרטגיה יש לפעול. על מנת שאוכל לתת לך תשובה ממוקדת אני זקוק למספר נתונים כגון,גיל המטופל, היסטוריה בריאותית, האם יש מידע/אבחון רפואי מהי הסיבה לטינטון.
-
-
חוסר תחושה באצבעות רגליים (לת)
אביגדור 04/11/2022 | 18:08שלום רב. אני בן 74 עם סכרת מאוזנת מזה 30 שנה וכולסטרול מאוזן בתרופות. אני סובל מכאבים בעמוד שדרה תחתון ולפני חודשיים קיבלתי זריקת אפידורל. השבוע בבדיקה שגרתית אצל האחות בקופת החולים הסתבר שיש לי חוסר תחושה ב3 אצבעות אמצעיות ברגל ימין. כמו כן עלי לציין שאני מנהל אורח חיים מתאים למחלות הרקע שלי כולל הליכות של 7 ק"מ 4 פעמים בשבוע. שאלתי מה צריך לעשות עם חוסר התחושה באצבעות ולמי עלי לפנות. אשמח לתשובה.פתח בחלון חדש -
נקודת הלבלב
שי 19/03/2011 | 09:58שלום, יש לי כאב קבוע וממש "גולה" בכף רגל שמאל בנקודה שלפי מפת רפלקסולוגיה זה הלבלב. מה המשמעות הפיזיולוגית של זה או ההוליסטיתפתח בחלון חדש-
קארין
קארין 27/09/2022 | 02:44היי יעל, מה שלומך? שמתי לב לתשובה שענית לבחור ששאל. לאחרונה הייתי אצל מעסה שהיא גם רפלקסולוגית מוסמכת, וכאב לי בנקודות של הלבלב. היא אמרה לי את אותם הדברים שרשמת פחות או יותר. כשלא מתוק בחיים, אז קשה ללבלב לפרק את הסוכר. אני בת 28, לא צורכת הרבה סוכר. אוכלת דבר מתוק עם הנס קפה בבוקר, אולי עוד פרי במהלך היום, וזהו. הייתי שמחה לשמוע האם יש דרך לאבחן ולהבין איך לטפל. קארין. -
תשובת מומחה המשך
גב' יעל רוקח 22/03/2011 | 17:04היי, האם בזמן האחרון אתה צורך יותר סוכר? האם בחודשים האחרונים חל בחייך שינוי 'קשה לעיכול'? יעל -
המשך
21/03/2011 | 06:44אני בן 37 ללא סכרת ושמתי לב לכך כמה חודשים -
תשובת מומחה נקודת הלבלב
גב' יעל רוקח 21/03/2011 | 00:35שי, מבחינה פיזית הלבלב אחראי על יצירת אנזימים המשמשים לפירוק החלבונים, הפחמימות והשומנים במערכת העיכול, וביצירת הורמונים (אינסולין וגלוקגון) האחראים על פירוק וויסות רמת הסוכר בדם. מבחינה הוליסטית, העזרה, במערכת העיכול, לפירוק החלבונים, הפחמימות והשומנים הינה עזרה בפירוק חוויות החיים. עזרה ב'עיכול' השגרה והחוויות היותר קשות בחיינו. העזרה בויסות רמת הסוכר בדם הינה עזרה בספיגת המתוק בחיים, השמחה. כשאדם צורך יותר מתוק בתזונה הוא למעשה מתקשה ביצירת שמחה ואופטימיות. למעשה, הלבלב מתעסק בשיגרת החיים ובשמחת החיים. הכאב שאתה מתאר, מציין רגישות בלבלב, חוסר איזון בתפקודו. מה גילך?, כמה זמן אתה חש בכאב? חג שמח, יעל
-
-
ציפורן מעובה (לת)
שיר 04/09/2022 | 21:19התחילה להתעבות לי הציפורן ברגל מאמצע הציפורן היא מתחילה להתעבות אשמח לדעת איך לגרום לציפורן לחזור לקדמותה כמו בתחילת הציפורן שהיא כן דקה רק מהאמצע מתחיל העיבוי תודה רבהפתח בחלון חדש -
ציפורן מעובה
לימור 06/05/2012 | 22:20שלום, אני רוצה לשאול על ציפורן מעובה בכף הרגל. למדתי שציפורן מעובה מעידה על כך שהמטופל עבר שלב של הישרדות, התמודדות, סכנה או איום כלשהו על הקיום הפיזי שלו. (צובר שכבות של אדמה בשביל תחושת ביטחון, האחזות) השאלה שלי, מה זה אומר כאשר ציפורן מסוימת, דווקא היא מעובה, ואחרות לא. למשל ציפורן של אצבע 3 ו-4. תודה!! לימור.פתח בחלון חדש-
ציפורן מעובה
שיר 01/09/2022 | 23:04דוקטור בהמשך לתשובתך חוסר חפיפה מספקת של שיער הראש עלול לגרום לציפורן עבה(גם לי יש ציפורן ששלושת רבעי ממנה התעבתה והשאר נראה רגיל-זאת אומרת היא העיבוי התחיל מאמצע הציפורן)ואשמח כם לדעת איך ניתן לטפל בעיבוי שתחזור להיות דקה כמו החצי השני של הציפורן..אגב משייפים או כל דרך אפשרית להחזירה לקדמותה.. תודה רבה -
הציפורן בכף הרגל הגדולה מעובה
אנט 18/07/2021 | 12:27הציפורן הגדולה בכף הרגל מעובה וכאשר אני גוזרת אותה יש מין אבקה לבנה על פניו אינה כואבת והצבע בסדר אשמח ליעוץ -
סבבה. תודה רבה :)
לימור 10/05/2012 | 19:43 -
תשובת מומחה בכיף..
גב' יעל רוקח 10/05/2012 | 19:41לימור, כאמור, ציפורן מעובה נובעת מפטריה, ולא משנה כמה היא עבה. מנסיוני, פחות משנה היכן יש פטרת, ויותר מעניין אותי למה יש פטרת?? - הסיבה לפטרת היא מערכת חיסונית חלשה. מערכת חיסון חלשה, עד כדי לאפשר לפטריה את התנאים ה'נוחים' לה, הינה חלשה גם ברמה הנפשית!. כעת הייתי בוחנת את החולשה בחוסן הפיזי והנפשי. יעל -
תודה
לימור גול 10/05/2012 | 09:08תודה יעל, אז אין משמעות לציפורן מסוימת מעובה, חוץ מפטרת באותה הציפורן? גם יש סוגים שונים של ציפורן מעובה. על מטופל אחד בקופת חולים ראיתי ציפורן מעובה ממש!!! כזאת שמתרחבת בעובי שלה לכיוון קצה הציפורן, כאילו מילאו אותה ... כמו כאלו סיבים בפנים. ויש ציפורן מעובה, שהיא לא מגיעה לעובי כזה, היא כולה פשוט יותר עבה מציפורן רגילה, נראה כמו משהו יותר קבוע כזה. אז רוצה לשאול - אם אין עוד סיבה (גם רגשית) לציפורן מסוימת (!) שעבה יותר, חוץ מפטרת. תודה. -
תשובת מומחה ציפורן מעובה
גב' יעל רוקח 10/05/2012 | 00:58לימור, לרוב, ציפרן מעובה הינה תופעה הנובעת מפטרת, לכן הייתי מוודאת כי אין המדובר בכך. בנוסף למה שציינת, הציפורן מייצגת את שערות הראש. הם אף עשויים מאותו חומר קרני.(שניהם נמצאים בקצוות הגוף, אינם מכילים עצבים, אך קשורים לגוף באמצעות שורשים המוזנים ע"י הגוף). הייתי בודקת אפשרות לקשקשים, קרקפת שומנית, נשירת שיער. כמו כן, אם אכן מדובר בפטרת- הייתי שמה דגש על מערכת החיסון. יעל
-
-
כאבים אחרי טיפול רפלקסולוגי (לת)
מאיר 19/07/2022 | 14:04לפני שבועיים עשיתי טיפול רפלקסולוגי, המטפל לחץ על 3 נקודות ברגל בעצמה אדירה, עד שצעקתי מרוב כאב (הוא אמר לי שזו שיטה מיוחדת שהוא פיתח). בימים הראשונים לאחר הטיפול דוקא לא הרגשתי כאב מיוחד, אך משעברו הימים אני מרגיש תחושת כאב לא נעימה בכף הרגל השמאלית, (באיזור של ''גב הרגל'' עד האצבע האמצעית, שם הוא לחץ בעצמה, נראה לי שזה האיזור של 'עצב הנוירומה') סוג הכאב לא ברור לי, אם אני נוגע שם כואב לי, אחרי הליכה שגרתית כואב לי, מזה יכול להיות? הרפלקסולוג טוען שאם כואב לי סימן שעדיין המקום לא משוחרר, אבל אני מפחד לחזור אליו. אשמח לתשובה במהרהפתח בחלון חדש -
כוכי (לת)
כוכי 15/05/2022 | 18:59הבן שלי חלה בתסמונת גוליין ברה לפני 4 שנים ..היום לאחר קורונה זה חזר עים נימולים בידיים וברגלים קיבל טיפול של פלזמה פרזיס 5 פעמים מתי כדי להתחיל טיפולים של פזיוטרפיה ואו רפלקסולוגיה ומה אתה ממליץ מעבר לכךפתח בחלון חדש -
האם יש חשד לפיירוני ? (לת)
היפה 21/10/2021 | 20:02אני בן 34. מאז ששינו לי את המינון של התרופות הפסיכיאטריות בכל המפגשים המיניים שלי הייתה זיקפה אבל היא יותר חלשה מזו שהייתה לי לפני השינוי במינון. האיבר במצב זיקפה ובמצב רפוי אינו כואב ולא נראה לי שיש לי את מחלת הפיירוני ( למרות שלא בדקתי את זה ), ואני בטוח ב- 90 אחוז שיש שינוי בעוצמת הזיקפה, באורך ובעובי האיבר כאשר הוא בזיקפה. מה לעשות ? האם זה קשור לכך שכל הפעמים שעשיתי סקס מאז השינוי היו עם קונדום בלבד וכאשר לא אהייה עם קונדום אז הזיקפה גם תהייה יותר חזקה וגם יותר ממושכת ? האם יש לי פיירוני ?פתח בחלון חדש -
הטיפול בשבר הקטן בזרת בכף רגל ימין (לת)
מישהו 21/10/2021 | 20:01אני בן 34 וכבר עברו 12 וחצי ימים מאז שנחבלתי בזרת בכף רגל ימין ו- 10 ימים מאז שאיבחנו לי באיבר זה שבר קטן ושחבשו לי את המקום. לפעמים אני מוריד את התחבושת כדי להתרחץ ולפעמים גם לא רק למען הרחצה ואני נשאר בלי התחבושת לפעמים גם לזמנים ארוכים. למשל עכשיו אני כבר 22 שעות בלי התחבושת. האם זה מסוכן ? האם זה יכול להרחיב את השבר ואף להביא למצב של הזדקקות בניתוח שטפי הדם נעלמו, כנראה שהנפיחות הצטמצמה, הכאבים עדיין קיימים אבל מעטים יותר ובעיקר בעת תנועה של האצבע כמו כיפופה.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדה