פורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כפל עורי וכתמי צואה
אלמוגי 29/12/2024 | 18:02שנה וחצי לאחר ניתוח טחורים פנימיים, ישנו כפל עורי שנשאר כתוצאה מההחלמה שלו. בימים האחרונים שמתי לב לכתמי צואה בתחתונים לאחר הפרחת גזים. לעיתים שורף, מה אעשה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתמי צואה
ד"ר רפאל אלון 29/12/2024 | 18:24כנראה אין קשר לקפל העור. נא לפנות לבדיקת פרוקטולוג
-
-
פיברומה אנאלית בגודל 1 ס"מ
שירה 14/12/2024 | 23:24אובחנתי ע"י פרוקטולוג פלוס קולונוסקופיה, מבינה שצריך ניתוחון על מנת להסירה, שאלתי אילו סוגי ניתוחים מתאימים האם ניתן בלייזר, מה נחשבת לפעולה עם הכי פחות סיבוכים /כאבים, אני בכללית אך מוכנה לעשות באופן פרטי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיברומה
ד"ר רפאל אלון 18/12/2024 | 22:30לא ברור לי מה הממצא. כנראה יש צורך בכריתתו בהרדמה מקומית ותפירת שולי הפצע הניתוחי
-
-
מרככי יציאות
מאיה 17/12/2024 | 10:38היי אני סובלת מפיסורה כבר מס׳ חודשים ללא הטבה, לכל אורך התקופה לקחתי נורמלקס בכל יום ובשבוע האחרון מרגישה שהוא לא עוזר והיציאות לא מתרככות. יש כאבים מאוד חזקים ובלתי נסבלים בעת היציאה. יש מוצר אחר שאתה מציע? משלשל כלשהו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסורה
ד"ר רפאל אלון 18/12/2024 | 22:28מציע ניתוח לפיסורה בהקדם
-
-
סרח אנלי
ענת 17/12/2024 | 08:24שלום לדר יש לי סרח אנלי מהרקטום הוא צורב מה ניתן למרוח על מנת שלא יצרוב העור אם אני לא מעונינת להסירו תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה סרח
ד"ר רפאל אלון 18/12/2024 | 22:28ניתן למרוח משחה לטחורים או משחה כמו דרמקומבין
-
-
הכנה לקולונוסקופיה
ש-כ 18/12/2024 | 11:13שלום. אם אני מבצעת קולונוסקופיה ביום א' בתאריך 22/12 בשעה 19:00 בערב. יש הכנה שלושה ימים לפני. האם ההכנה מתחילה ביום חמישי בתאריך 19/12 בשעה 8:00 בבוקר או 72 שעות לפני הבדיקה בשעה 19:00 בערב? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הכנה
ד"ר רפאל אלון 18/12/2024 | 22:27הפני השאלה לרופא הבודק
-
-
אנוסקופיה מוגבלת בגלל ריבוי צואה נוזלית
יורם 13/12/2024 | 06:26שלום דוקטור לא ענית לי על השאלה איך הפרוקטולוג קבע במכתב סיכום שאין סימנים מחשידים חוץ מהפיסורות למרות אנוסקופיה מוגבלתדרך אגב עליי לציין שהפרוקטולוג ביקש ממני לעשות חוקן לפני הביקור במרפאתופתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אנוסקופיה
ד"ר רפאל אלון 14/12/2024 | 13:30איני יכול להסביר מה שמישהו אחר אמר... כנראה שמה שראה הספיק לו כדי להגיע למסקנה זן. הפנה השאלות אליו
-
-
אנוסקופיה מוגבלת בגלל צואה נוזלית מרובה
יורם 12/12/2024 | 19:51שלום דוקטור אתמול הייתי אצל פרוקטולוג בגלל דימומים חוזרים ונשנים מפי הטבעת במכתב סיכום כתב הפרוקטולוג : בבדיקה -ללא טחורים חיצוניים,סקין טאגס מרובים,פיסורה קדמית ופיסורה אחורית ללא רגישות,טונוס מעט מוגבר,ללא גודשים בדופן רקטום תחתון אנוסקופיה מוגבלת בגלל צואה נוזלית מרובה(למרות ששעתיים לפני הבדיקה עשיתי חוקן) אך לא נצפו ממצאים חשודים בתעלה האנאלית מלבד הפיסורות שאלתי היא מה הכוונה לטונוס מעט מוגבר? ואיך הוא היה יכול לרשום שלא נצפו ממצאים חשודים למרות שהאנוסקופיה הייתה מוגבלת? ושאלה נוספת למה למרות שעשיתי חוקן ניקוי הייתה צואה נוזלית מרובה בתוך התעלהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אנוסקופיה וקפלי עור
ד"ר רפאל אלון 12/12/2024 | 23:35קפלי עור,סביב פי הטבעת נוצרים במהלך החיים אצל חלק מהאנשים. הסיבה לצואה נוזלית בזמן הבדיקה היא החוקן שביצעת. טונוס מוגבר פירושו לחץ מוגבר בסוגר האנאלי, כנראה בשל הפיסורות שאובחנו -
סקין טאגס מרובים
יורם 12/12/2024 | 19:57כהמשך לשאלתי הקודמת מה יכולה להיות הסיבה לסקין טאגס מרובים?
-
-
שרירי העיכול והעצבים
שי 06/12/2024 | 07:42שלום רציתי לדעת יש קשר בין ניתוק עצבים לאחר ניתוח הזעת יתר בכפות הידיים לבין בעיות עיכול שהתעוררו לאחר מכן מאין חוסר תחושה או שיתוק זמני בשרירי העיכול מדי פעם לא תמיד שגורם להרגשה לא נוחה ועצירותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשר
ד"ר רפאל אלון 06/12/2024 | 08:53אין קשר בין ניתוח להזעת יתר בידיים לבין בעיות במערכת העיכול
-
-
פיסורה
ליסה 05/12/2024 | 22:27הייתי אצל פרקטולוג עדה רוזן וקיבלתי את האנטרולין ומשחה אנטיביוטית נוספת לבליטה שהייתה נפוחה ומודלקת הבליטה התכווצה אציין שעברו 5 ימים מתחילת הטיפול ... ולוקחת כל יום כשבועיים נורמלקס ככה שהיציאות סדירות אבל חווה כאבים כמו כאבי שינים ושורף לאחר כשעה אחרי היציאות למשך כמה שעות עד שזה נרגע ולמחרת הכל רגוע ובסדר ואז שוב ביציאה הבאה חוזר חלילה האם ככה ההחלמה של הפיסורה ... כי הרופאה בדקה ואמרה לי ביום ראשון שהפיסורה בשלבי החלמה אבל הכאבים אחרי יציאות הותשתיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פיסורה
ד"ר רפאל אלון 06/12/2024 | 08:53את סובלת מפיסורה וקבלת הטיפול המתאים. צריך לנסות הטיפול במשחת אנטרולין למשך 2-3 שבועות ואם אין הטבה לשקול ניתוח
-
-
אחרי ניתוח פיסורה וטחורים
רון 01/12/2024 | 21:23שלום לפני ארבעה ימים עשיתי ניתוח לפיסורה ולטחורים, מאז הייתי מספר פעמים בשירותים אך היום נהייתה לי תחושה של עצירות, רק חלק מן הצואה יוצא (למרות שלוקחת פרפין ונורמלקס ומשתמש באנטרולין לפיסןרה) האם זה לגיטימי ויחלוף? או שמא ללכת לקבל חוקן או נרות כי זו הרגשה לא נוחה ולא נעימהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אחרי ניתוח
ד"ר רפאל אלון 02/12/2024 | 22:41אחרי ניתוח יכולה להיות הפרעה. לא מומלץ חוקן בשלב זה אחרי ניתוח
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים