פורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי - עמוד 37
-
לאחר ניתוח פיסורהיובל 04/02/2020 | 09:17שלום דוקטור רפאל אז ככה,עברתי ניתוח פיסורה בשישי האחרון בשיטת חיתוך שיטחי צד שמאל מהלך ניתוח תקין החלמה נראית לי מבחינת פצע ניתוח תקינה,אין דימום מפצע הניתוח והפרשות מינימליות לגמרי כמו של פצע רגיל,יש לציין שאין אבצס ולא מורגש מהלך חריג. עד כאן בסדר אבל לאחר כל יציאה ואני משתדל לשמור על יציאות רכות עם פראפין ונורמלקס יש כאב של הפיסורה עם דגש על הפיסורה ולא על פצע הניתוח למשך שעה פלוס מינוס שנעלם לבד ואז שקט כל היום עד היציאה הבאה בבוקר למחרת. יש לציין שאני אוכל אוכל רך ושומר על היגיינה במקום. האם כאב כזה של הפיסורה הוא אופייני לאחר הניתוח? כמה זמן זה אמור בערך להחלים לגמרי? והאם יש צורך למרוח משהו להרגעה למרות שזה חולף לאחר שעה. יש לציין שהכאב הוא חזק כמו לפני הניתוח השינוי הוא בתדירות לפני הניתוח הכאב היה על פני כל היום כאשר עכשיו זה שעה מסוף יציאה. תודה ויום טובהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אשמח
ד"ר רפאל אלון 20/03/2022 | 17:32עניתי לך שההלחמה מניתוח פיסורה היא קלה וקצרההוסף תגובה
-
אשמח למענה
קרן 20/03/2022 | 17:04צר לי שאתה לא מגיב ליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח
ד"ר רפאל אלון 15/03/2022 | 08:08ההחלמה מניתוח פיסורה היא לרוב מהירה וקלה מאדהוסף תגובה
-
ניתוח פיסורה לאחר ניתוח טחורים
קרן 14/03/2022 | 21:49ערב טוב עברתי ניתוח כריתת טחורים ב7/2/22 עד היום יש לי לחץ וכאבים עזים ביציאות הייתי בביקורת היום ונאמר לי שאני צריכה לעשות ניתוח פיסורה נקבע לי לשבוע הבא ביום ב השאלה שלי כמה זמן החלמה אנחנו טסים לחופשה טיול בת מצווה ב7/4 האם עד אז אני יחלים מפחדת מאוד לאכזב את הילדה שליהוסף תגובה
-
לאחר ניתוח
יובל 17/02/2020 | 09:27תודה רבה רבה על כל התשובות דר, זה לא מובן מאליו וזה מאוד עוזר ומרגיע נודניקים כמוני. אתה עושה עבודת קודש. תודה מראה לב🙏הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח
ד"ר רפאל אלון 17/02/2020 | 08:56מילת המפתח הינה סבלנות. המצב יילך וישתפר עם הזמן. דאג ליציאות רכות. בהצלחההוסף תגובה
-
לאחר ניתוח פיסורה
יובל 16/02/2020 | 20:00היי דוקטור אז כמו שרשמת אכן יש הטבה משמעותית ואני כבר קצת יותר משבועיים אחרי הניתוח. מה שכן הפיסורה עדיין מורגשת למשל בנסיעה ממושכת ברכב או לאחר יציאות אומנם כאבים פחותים בהרבה אבל עדיין חוסר נוחות ולא ניתן להגיד שהכל עבר לגמרי. האם זה מהלך תקין של החלמה וזה עוד צפוי להשתפר או שזה המקסימום שניתן היה להוציא מהניתוח? יש לציין שבביקורת שבוע לאחר הניתוח אמר המנתח שהכל נראה תקין וביקש לנסות לתת צואה קצת יותר קשה ואז באמת באה ההטבה ושוב חזרתי לרכך. הפצע תקין ואין בעיות אחרות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח
ד"ר רפאל אלון 08/02/2020 | 16:51כןהוסף תגובה
-
לאחר ניתוח פיסורה
יובל 08/02/2020 | 13:38הרופא במבט על הפיסורה יכול לדעת אם יש החלמה מסויימת או שאין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח
ד"ר רפאל אלון 08/02/2020 | 10:13כפי שהסברתי, במקרה של פיסורה כרונית, תהליך הריפוי עלול להמשך זמן ארוך יותר מהרגיל. אם תור שבוע לא יהיה שיפור משמעותי-פנה לבדיקת המנתחהוסף תגובה
-
לאחר ניתוח פיסורה
יובל 07/02/2020 | 22:52אם כן מה ניתן לעשות עם הכאבים האלה קשה לי לתאר את תחושת הכאב אבל זה מין כאב חד אבצס לא מורגש אם אני אמור להרגיש אותו מחוץ לפי הטבעת ואין מוגלה וחום כך שאני משאר שזה לא הכיוון. אבל ברגע של כאב אחרי יציאה מה כן ניתן למרוח שם בשביל להקל? והאם לדעתך תקופה של שבוע זו לא תקופה מספקת לדעת שהניתוח לא הצליח אצלי?!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח
ד"ר רפאל אלון 06/02/2020 | 07:38כפי שהסברתי במקרה של פיסורה כרונית ממושכת ההחלמה לוקחת זמן. זה שיש הטבה זה סימן מעודד. צריך להמתין בסבלנות להשלמת ההחלמה. אין תועלת במשחת רקטוג'סיק או דומיה. אם אתה מוטרד פנה לבדיקה אצל הרופא המנתחהוסף תגובה
-
לאחר ניתוח פיסורה
יובל 05/02/2020 | 23:25שאלה נוספת וסליחה על כל השאלות,אבל איך אמורה להרגיש הצלקת מבחינת החלמה,מצד אחד היא כבר ממש לא כואבת כמו בימים הראשונים מצד שני היא מרגישה די כמו צלקת שלעיתים מפרישה ממש מעט נוזל בניגוב נראה קצת צהבהב. האם ככה אני אמור להרגיש ולהבין שזה תקין?הוסף תגובה
-
לאחר ניתוח פיסורה
יובל 05/02/2020 | 23:22אוקי אז אני מבין שאני אמור להרגיש בכל יום שעובר את הכאב פוחת ובנתיים זה המצב למרות שדווקא בעת ישיבה ואחרי יציאה תמיד מרגיש את התחושה הזו של הפיסורה. השאלה היא מתי ניתן להניח אם הניתוח הצליח ואיך אפשר לדעת מתי הפיסורה מחלימה? האם משחה כמו רקטוגסיק לאחר ניתוח זה משהו שמומלץ להשתמש או שעדיף לתת לכאב לעבור מעצמו. אני די אובד עצות בכל נושא ההחלמה למרות שיש הקלה עצומה מאז הניתוח,אני מטבעי מאוד לחוץ ואחרי שאני קורא את כל הפורומים האלה הסרטים על סיבוכים וכדומה מאוד משפיעים עליי ובמיוחד ההחלמה מהפיסורה עצמה שגרמה לי לשיתוק מוחלט מחיי היום יום. האם ניתן בכל זאת על סמך מה שאני מספר לך להניח שה פיסורה מחלימה? יש לציין שנותחתי ע״י פרופסור מהטובים באזור הצפון שאמר שאני יכול לשכוח מהפיסורה וכל מה שקורה הוא נורמלי..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח
ד"ר רפאל אלון 04/02/2020 | 20:05מכיוון שהפיסורה היתה פיסורה כרונית במשך זמן ממושך ייקח עוד כמה ימים עד שתחלים.הוסף תגובה
-
לאחר ניתוח פיסורה
יובל 04/02/2020 | 18:14הפיסורה החלה לפני כמה שנים אחרי טיפול משחתי עברה וחזרה אחרי 4 שנים כאשר הגל האחרון הוא במשך שנה לפחות עם הפוגות של כמה שבועות לכל התקף.. ההחלטה על הניתוח הייתה אחרי שלושה חודשי סבל מבוקר עד לילה של כאב פיסורה כאשר רק רקטוגסיק הייתה מקלה על הכאב יש לציין שהייתי מורח את המשחה כמה פעמים טובים ליום וכל שבוע קונה חבילה חדשההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לאחר ניתוח
ד"ר רפאל אלון 04/02/2020 | 17:55לא ציינת כמה זמן סבלת מפיסורה לפני הניתוח... פיסורה הוא פצע שלוקח לו זמן להחלים לאחר ניתוח וזמן ההחלמה תלוי ב"ותק" של הפיסורה. פנה לייעוץ לרופא המנתחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אשמח
-
פיסורהאבי 19/03/2022 | 15:24היי דוקטור אני סובל שנתיים מפיסורה מיזה 8 חודשים אני משתמש בנומלקס כול יום והיציאות רכות מאוד ולא כואבות. השאלה , כמה זמן אפשר להמשיך עם הנורמקס? ואך אוכל לדעת עם הפיסורה עברה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיסורה
ד"ר רפאל אלון 19/03/2022 | 16:24אין מגבלת זמן לשימוש בנורמלקס. כדי לדעת אם הפיסורה החלימה צריך להבדק (אם אין כאב יותר, קרוב לודאי שהחלימה)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיסורה
-
פיסטולה לצד שמאל בשפה של הנרתיקדריה 17/03/2022 | 20:32שלום, שתי שאלות : 1. הפיסטולה שלי עם פתח בשעה 12. בשפה של הנרתיק אבל אין הפרשות מהנרתיק עצמו אלא מהפתח בשעה 12. האם זה בכל זאת נחשב רקטוווגינאלי? 2. מה האופציות האפשריות? שמעתי על טיפול טוב בהודו האם אתה מכיר? 3. האם אפשר להישאר עם חוט הסטון שלי לכל החיים? כרגע עברו 5 שנים עם החוט הנל. וחיי טובים איתו, אם כך למה להסתכן בניתוח להוצאתו? מה החסרונות של הישארות איתו ברמה הרפואית? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיסטולה
ד"ר רפאל אלון 17/03/2022 | 20:46לא ניתן לענות על השאלה ללא הכרת המקרה ובדיקה גופניתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיסטולה
-
ניתוח חוזר לתיקון פרולפסדלית 16/03/2022 | 10:45אני כבת 67 בריאה אך סבלתי מפרולפס שבמהלך השנים שהגיע למצב שהיה לי כמו זנב ארוך בחוץ שהיה נכנס במצב שינה ויוצא החוצה בצורה מאורכת בעשיית צרכים , אני קוראת לו זנב בהומור למרות שאני יודעת שזה מעיים , עשיתי ניתוח לפרוסקופי דרך הבטן קיבוע רשת ללא כריתה , היה נראה שהניתוח הצליח למרות שנשאר קצת זנב מוקטן בחוץ ופי הטבעת פעור , עברו כמה חדשים והזנב לא נרפא לא נכנס , אך גם הזנב לא התארך , כאילו נותר במצב קבוע זנב פיצי ללא שינוי , ואני עדיין סובלת , הרופא אמר לי שניתן לעשות ניתוח חוזר רק שלא הבנתי ממנו שאולי ניתן לעשות את הניתוח או דרך פי הטבעת או ניתן לעשות ניתוח חוזר דרך הבטן , נראה שדרך הפי הטבעת פחות מפחיד , השאלה מה יותר עדיף לעשות, במה זה כרוך כל שיטה ? , שמעתי שהניתוח דרך פי הטבעת עלול לחזור בסיכון גבוה , האם בגלל שעכשיו יש רשת מקובעת האם זה יגדיל את הסיכויים שהזנב לא יחזור אם עושים ניתוח דרך פי הטבעת ?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פרולפס
ד"ר רפאל אלון 16/03/2022 | 18:23קשה לייעץ ללא בדיקה גופנית. אך מכיון שעברת תיקון עם רשת דרך הבטן נראה לי שהגישה עכשו צריכה להיות דרך פי הטבעת. הקיבוע שבוצע עם הרשת בניתוח הראשון אמור להקטין למינימום את סיכויי החזרה אחרי ניתוח שני דרך פי הטבעתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרולפס
-
החלמה לאחר ניתוח פיסטולהנתנאל 21/02/2021 | 10:08שלום. אשתי עברה ניתוח פיסטולה. לדברי הפרוקטולוג המנתח הפיסטולה היתה מאוד מסועפת ועברה במקום בעייתי ולכן הוא עשה את הניתוח עם חוט סיטון חותך. היא עברה את הניתוח ב18 לינואר, מעל חודש, והיא סובלת מכאבים בלתי פוסקים. היינו בביקורת לפני כשבועיים אחרי שביקשתי שיראה אותה בהקדם והוא אמר שהחוט מתחיל לצאת וזה נראה טוב ושתוך כמה ימים הכאבים ידעכו. בינתיים הכאבים לא נרגעו. היא כבר מעל חודש עם כאבים חזקים. לוקחת כל הזמן הזה נורופן (היא בהנקה מלאה וזה הכי חזק שאישרו לה), אנחנו חוששים מנזק משימוש מתמשך יום יומי בנורופן. האם כאבים כאלה שכיחים אחרי ניתוח כזה לכל כך הרבה זמן?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פיסטולה
ד"ר רפאל אלון 12/03/2022 | 13:04בד"כ אין כאבים קשים אחרי ניתוח פיסטולה. ייתכן וחוט הסיטון מהודק מידי. פני לרופא המנתחהוסף תגובה
-
פיסטולה
אופטימית 12/03/2022 | 12:44אני אחרי ניתוח פיסטןלה עם חוט סיטון אני עם כאבי תופת אחרי יציאה לוקחת משכחי כאב אבל כול בוקר זה סיוט אחד גדול מתי זה ייפסק יש לי פגישה בעוד 3 שבועות תודההוסף תגובה
-
החלמה לאחר ניתוח פיסטולה
נתנאל 27/02/2021 | 21:44המנתח לא מוכן לגעת. הוא אומר שהכל בסדר ואין מה לעשות. הוא אומר להישאר עם הכאבים ויש תור נוסף אליו רק בחודש מאי. מדובר בכאבים עזים. היא בקושי מתפקדת, יש לילות שהיא מתעוררת כמה פעמים מהכאב. גם הלכנו למיון מרוב כאב והם לא היו מוכנים לגעת בה בלי לדבר עם המנתח והוא אמר להם גם שלא לדעת ושתמתין עם הכאב עד לתור הבא. האם זה נשמע הגיוני? אם מדובר בכאבים כל כך חזקים לא כדאי לשקול אופציות נוספות? אנחנו לא יודעים למי ללכת ולהתייעץ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח פיסטולה
ד"ר רפאל אלון 21/02/2021 | 10:51כנראה חוט הסיטון מהודק מידי ולכן הכאב. פנו למנתח לטיפול בבעיההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיסטולה
-
פענוח של MREהדר 10/03/2022 | 19:53קיבלתי פענוח של mre ואשמח לקבל חוות דעתך בנושא ומה ניתן לעשות: לולאות הג'ג'ונום והאיליום הפרוקסימאלי בקוטר תקין עם תבנית רירית שמורה. באיליום הדיסטלי זוהו מספר קטעים נפרדים של עיבוי דופן בעלי דיפוזיה עצורה והאדרה תת רירית מוקדמת וביניהם הרחבת הנהור (בקוטר של עד 32 מ"מ"מ). קיימת היפרטרופיה של השומן המזנטריאלי הסמוך עם גודש וסקולרי ניכר. גם באיליום הסופי הסמוך לשסתום האיליו-צקלי הודגם קטע קצר של עיבוי דופן בעל דיפוזיה עצורה והאדרה תת רירית מוקדמת ללא הפרעה מכנית משמעותית. אין נוזל חופשי בצפק. הקולון הודגם לכל אורכו בקוטר תקין עם האוסטרציה שמורה ללא עיבוי דופן חריג. שאר איברי הבטן והאגן הודגמו ללא חריג. בסיכום: מתאים למחלת Crohn's עם מעורבות האיליום הדיסטלי (סופי ופרה סופי) על פי הפירוט לעיל.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
פענוח
ד"ר רפאל אלון 11/03/2022 | 22:13ממצאי הבדיקה מתאימים למחלת קרוהן שהיא מחלה דלקתית של מערכת העכול. עליך לפנות להמשך טיפול לגסטרואנטרולוגהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פענוח
-
תוצאות פיופסיהמטופל 11/03/2022 | 11:49לרופא שלום, תוצאת ביופסיה לאחר קולונוסקופיה נכתב TUBULAR ADENOMA OF THE COLON WITH LOW GRADE DYSPLASIA ADJACENT TO NORMAL COLONIC MUCOSA. מה המשמעות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ביופסיה
ד"ר רפאל אלון 11/03/2022 | 12:21ממצא שפיר שאינו דורש טיפולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביופסיה
-
פיסורהאילה 09/03/2022 | 22:28האם גזים יכולים לפתוח פיסורה? כמה סמן לוקח לפיזורה להיסגר לפעמים בשירותים יש לי נקודת דם טרי גם לפני שאני עודה יציאה כשאני שמה את הנייר על מקום הפיסורה רופא נתן לי משחה ו פגלאקס אבל היציאות לא ממש רכות עדיין מעט מתאמצת.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר רפאל אלון 10/03/2022 | 22:43השאלה אינה מובנתהוסף תגובה
-
המשך שאלה
אילה 10/03/2022 | 22:39הרופא נתן לי את המשחה רק לחמישה ימים … ואצה אומר 3-4 שבועות.. מה הנכון? ושוב האם ייתכן שיהיה. קודמת דם בטוסיק באשור הפיסורה גם לפני שהיתה יציאה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר רפאל אלון 10/03/2022 | 18:30שבוע זה פרק זמן קצר מידי. צריך לטפל כ3-4 שבועותהוסף תגובה
-
המשל שאלה
אילה 10/03/2022 | 17:32והאם ייתכן שאחרי שבוע יש עדיין. מידי פעם נקודה אדומה על הנייר כשאני שמה באיזור הפיסורה.. לא אמור כבר להירפא ולהיסגר סהכ 2 מ״מ לפי מה שאמר הרופא לפני שבועהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פיסורה
ד"ר רפאל אלון 10/03/2022 | 12:23גזים אינם יכולים לגרום לפיסורה. טיפול שמרני מנסים למשך מספר שבועותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
טחוריםאיב 06/03/2022 | 10:59שלום, לפני כחודשיים התחיל לי דימום בפי הטבעת, דם אדום בניגוב, לא התיחסתי כל כך ולאט לאט זה התגבר. התחלתי להרגיש גם כאבים ולחץ באזור אי אפשרות לשבת על הטוסיק. הדם מופיע גם על הקקי מסביב ולפעמים גם שהכיבה רכה יותר כטיפטוף במים או בהשפרצה על האסלה. לאחר צואה ממש כואב המקום. לא ראיתי טחורים חיצוניים. קניתי משחות והתחלתי להחריד פנימה. זה קצת עוזר ואם אני מפסיקה את הטיפול זה שוב חוזר על עצמו. אגב זה קרה לי גם לפני שנה. לציין שיש לי קצת רצפת אגן נמוכה, השמנה ביטנית ואני עם משקל עודף. מה גם לאבא שלי היו טחורים. אני מאוד מפחדת כשאני רואה את הדם מחפשת באינטרנט כל מיני אתרים ונכנסת ללחץ שקוראת על סרטן. האם הסימנים שאני מרגישה מעידים יותר לכיוון טחורים ? ממש לא יכולה לשבת על הטוסיק כואב גם עצם הזנב.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
טחורים
ד"ר רפאל אלון 06/03/2022 | 12:13עלייך לפנות לבדיקת כירורג/פרוקטולוג ולא לחפש תשובות באינטרנט ובפורומים...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טחורים
-
ניתוח המשך לפיסטולה מורכבתגלי 02/03/2022 | 11:38לאחר ניתוח ראשוני של החדרת חוט סיטון רפוי, הוצע לי בניתוח השני שיבוצע בעוד חודש לעבור ניתוח ליפט או לחלופין החדרת פקק קולגן (שלפי פרופסור ורסרבג הצלחתו 50 אחוז בהשוואה לליפט שהוא 75 80 אחוז). הייתי שמחה לקבל המלצה מה מהם כדאי לעשות? האם פקק הקולגן אכן רק 50 אחוז? ומה ההחלמה מניתוח ליפט. תודה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
נתוח
ד"ר רפאל אלון 02/03/2022 | 13:07קבלת את כל המידע מפרופ וסרברג. אין לי מה להוסיףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נתוח
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מחלות מוך השן
- שריעות הטחול
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- ניתוח הלוקס ולגוס
- הרמת חזה
-
בדיקות קשורות
- MRI שד
- ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
- טאקרולימוס
- טראסטוזומאב
-
מונחים קשורים
- אלחוש
- אונית
פורומים נוספים בתחום
פורוםפרוקטולוגיה ומחלות מעי
בפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעי ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פרוקטולוגיה ומחלות מעיפורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםטחורים
בפורום טחורים ניתן להתייעץ עם ד"ר רפאל אלון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טחוריםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזה