פורום טיפול בכאב
-
כאב בצלעות לאחר נפילהאריאל 09/05/2017 | 17:52אני בן 28 בערך גובה 1.80 מ' ובמשקל 90 ק"ג. חזרתי היום מהעבודה על האופנים (לא חשמליות), לקחתי זווית לא נכונה ובבת אחת מצאתי את עצמי על הרצפה. בשניות הראשונות כמעט ולא הצלחתי לנשום. לאחר קצת זמן הנשימה חזרה, והרגשתי כאב חד בצלע התחתונה השמאלית, שכנראה עיקר הנפילה היה עליה (חוץ מעוד כמה מכות יבשות שלא כ"כ מטרידות...). המשכתי בנסיעה איטית הביתה, כדי לא להתאמץ יותר מדי. מאז כואב לי מאוד באיזור הצלע התחתונה, בעיקר כשאני מתכופף, עובר מישיבה לעמידה וכד'. מה כדאי לעשות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות שמאל
דנה רובין 14/11/2024 | 16:21שלום לך, אני מבינה את הכאב והקושי שלך לאחר הפציעה בצלעות. החוויה שאתה מתאר נשמעת לא פשוטה בכלל, במיוחד עם הכאב שמחמיר בשכיבה ומגביל תנועתיות מסוימת. בהסתכלות הוליסטית, כאב הוא סימן לכך שהגוף שלך מבקש שתפנה תשומת לב פנימה. פגיעה בצלעות נוגעת לרוב לאזור ההגנה שלנו, כמו מגן סביב הלב והריאות. ייתכן שזה רומז על תחושת פגיעות או רצון להגן על עצמך במובן רגשי. לפעמים חוויות פיזיות באות לעזור לנו להתמודד עם מה שקורה בתוכנו. בנוסף, זמן ההחלמה והקלה בכאב יכולים להיות תלויים גם ביכולת שלך לשאול מדוע התאונה הזו קרתה, מעבר לעיסוק בכאב עצמו. כשכאב ממשיך להחמיר על אף שבדיקות וצילומים יוצאים תקינים, זהו לעיתים סימן לכך שהכאב הפיזי משקף קונפליקט רגשי שדורש תשומת לב. הגוף שלך מסמן שמשהו בתוכך זקוק להקשבה, ייתכן שמדובר ברגשות שלא קיבלו ביטוי או במתח רגשי שהצטבר סביב חוויה כלשהי בחייך. ברפואה הגרמנית החדשה, גישה המתבוננת בקשר בין גוף לנפש, כאב בצלעות קשור פעמים רבות לנושאים של הגנה וביטחון אישי. ייתכן שיש כאן מסר פנימי בנוגע לתחושת פגיעות או צורך בגבולות ברורים יותר. הכאב עשוי להיות הדרך של הגוף להראות לך שעליך לבדוק מה יושב מתחת לפני השטח, ולתת לכך מקום. לכן, אני ממליצה לך לשאול את עצמך – אילו תחושות או קונפליקטים רגשיים ייתכן שלא ניתנו להם מספיק מקום לאחרונה? תהליך זה של תשומת לב לרגשות ולמשמעות הכאב יכול לקדם את הריפוי לא רק של הגוף אלא גם של הנפש, ולעזור לך להבין מה הכאב מבקש ממך לשחרר. מתוך הניסיון, ההחלמה הפיזית מתקדמת ברוב המקרים תוך מספר שבועות, אך אם ישנם רגשות מודחקים או חוויות לא פתורות, הכאב עלול להימשך או לחזור על עצמו עד שהתחושה הפנימית תמצא ביטוי ותשחרר את הצורך באותה ההגנה.הוסף תגובה
-
כאב בצלעות שמאל.
עדי 14/11/2024 | 05:43באותו נושא. עברתי תאונה לפני בדיוק 3 שבועות. בן 50. חבלה בצלעות שמאל , חיצונית לא רואים כלום. גם בצילום אמר הרופא תקין. בהתחלה הכאב החמיר. לאחר שבוועיים טיפה הקלה אבל עכשיו שוב בעיקר בשכיבה האזור רגיש. קשה להסתובב בשכיבה. קשה מאד לקום. הליכה אין בעיה ישיבה אין בעיה. אפילו לרוץ יכול קצת. האם יעבור עם הזמן ומתי עפ נסיון שלךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלע שמאל אחרי נפילה ללא שבר
מר גבעון פלד 26/08/2023 | 13:24הליך ההחלמה משתנה ויותר מזה הליך ירידת הכאב. זה עלול להתארך גם עקב נעילה של מערכות טריגר ברקמה הרכה. מה שיכול לעזור זה טיפול מתחום הטריגר פוינט, עדין ולא חזק ו/או קינזיוטייפהוסף תגובה
-
כאב בצלע שמאל אחרי נפילה ללא שבר.
לני 25/08/2023 | 20:59נפלתי על צלע שמאל אין שבר. כבר כמעט 3 שבועות עם כאבים. כמה זמן לוקח לכאב לעבור? אציין אמרו לי שבועיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בצלעות
מר גבעון פלד 03/07/2022 | 15:37תלוי בהרבה גורמים כגון גיל, בעיות רקע וכו. בכל מקרה שך כאב חד כמתואר ממליץ לגשת לצילוםהוסף תגובה
-
כאבים בצלעות
רוני 02/07/2022 | 11:20נפלתי במהלך ריצה והשתטחתי ממש על הבטן העליונה ובלמתי עם המרפקים יש קושי בנשימה עמוקה ועכשיו ממש כואב לי בצלעות.מתחת לחזה.האם שווה ללכת לצילום או מה צריך לעשותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות לאחר נפילה
מר גבעון פלד 14/12/2020 | 12:22ניתן להתשמש במשחות מקומיות כגון אמאזון (יש לווודא העדר רגישויות לחומרים) או גלי רדיו RF או קינסיוטייפהוסף תגובה
-
כאב בצלעות לאחר נפילה
כר 14/12/2020 | 07:08בת 70 לאחר נפילה באב בצלעות , אין שבר או סדק. מה מומלץ לעשות בכדי למתן כאב?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות לאחר נפילה
מר גבעון פלד 07/12/2018 | 11:40מפאת גילך ממליץ בכל מקרה לגשת לאיבחון פיזי אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
כאב בצלעה בצד שמאל
יונה. 02/12/2018 | 11:12נפלתי מ כמה מדרגות על צד שמאול ו עקב כך אני חשה כאב בצלעות בזמן נשימה עמוקה . אני בת 70 ובריאה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול בכאבים משבר בצלעות
מר גבעון פלד 20/03/2018 | 09:39הטיפול בכאב יכול להעשות במגוון שיטות: טריגר פוינטס קינזיוטייפ טנס גלי rf מעבר לכך יש להתאים את הפעילות שלך על מנת לתת למקום להחלים.הוסף תגובה
-
מכות יבשות ליד הצלעות
צחי 19/03/2018 | 19:10מהם מגוון הטיפולים לכאב, לאחר שאובחן שאין שבר בצלעות?הוסף תגובה
-
תודה רבה!
אריאל 09/05/2017 | 19:38תודה רבה על התשובה המהירה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב לאחר נפילה
מר גבעון פלד 09/05/2017 | 19:31ראשית ליישם קרח על האזור, לא ישירות על העור. שנית אם ממשיך מעבר לשלושה ימים לגשת לצילום ובאם אין סדקים או שברים ניתן לטפל דרך רקמות השריר במגוון טיפוליםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלעות שמאל
-
כאבים בחזה בצד ימין כאשר אני נושמת נשימה עמוקהמור 26/07/2013 | 10:46היי, לפני 3 ימים התחיל לי כאב בחזה בצד ימין רק שאני לוקחת נשימה עמוקה, במצב של מנוחה או נשימה רגילה אין לי כאב, מה זה יכול להיות? אני עושה אימוני כוח עם משקולות ורצה פעמיים בשבוע, האם יש לזה קשר והאם אני יכולה להמשיך לרוץ במצב כזההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תרגיל לפתיחת חסימה במרידיאן הלב
דנה רובין 02/11/2024 | 20:37מרידיאן הלב הוא מרידיאן חשוב ברפואה הסינית המסורתית, והוא משויך לאלמנט האש. תפקידו העיקרי הוא להזרים את האנרגיה (צ'י) של הלב ולתמוך בפעילותו הפיזיולוגית והרגשית. מרידיאן זה משפיע על תחושות של שמחה, שלווה ורוגע, אך גם על רגשות של חוסר מנוחה, חרדה ודיכאון כאשר הוא חסום או לא מאוזן. מסלול מרידיאן הלב: המסלול החיצוני שלו יוצא מהלב, עולה אל בית השחי וממשיך לאורך החלק הפנימי של הזרוע, עובר דרך המרפק והאמה, ומסתיים בצד הפנימי של קצה הזרת. ביטויים של חוסר איזון במרידיאן הלב: כאשר מרידיאן הלב חסום או לא מאוזן, זה עשוי להתבטא ב: 1. רגשות עזים – חרדה, חוסר שמחה, עצב עמוק, או תחושת חוסר מנוחה. 2. בעיות שינה – נדודי שינה או קושי להירדם. 3. דופק לא סדיר – תחושה של פעימות לב מואצות או לא סדירות. 4. הזעת יתר – במיוחד במצבי מתח או ללא סיבה ברורה. 5. כאבים בחזה – תחושת כבדות או כאבים באזור החזה. פתיחת מרידיאן הלב: כדי לשחרר את מרידיאן הלב ולפתוח את זרימת האנרגיה, ניתן להשתמש בטכניקה פשוטה של מעבר עם היד הנגדית על הערוץ שלו: 1. ישיבה נוחה – שבי בנוחות או עמדת בעמידה יציבה והרגיעי את הגוף. 2. התחלת המעבר – הניחי את כף היד הנגדית שלך בבית השחי של היד שבה נמצא המרידיאן (היד בה את מטפלת). 3. מעבר על המרידיאן – בעזרת היד הנגדית, התחילי להעביר אותה בעדינות לאורך המסלול הפנימי של הזרוע, החל מבית השחי ועד לקצה הזרת. חזרי על הפעולה מספר פעמים עם לחץ עדין. 4. נשימות עמוקות – תוך כדי המעבר, קחי נשימות עמוקות ואיטיות, כדי לסייע בשחרור המתחים ופתיחת האנרגיה במרידיאן. 5. סיום המעבר – כאשר סיימת את המעבר, קחי רגע לעצום עיניים ולהרגיש את התחושות בזרוע ובגוף כולו. תרגולים נוספים: 1. מדיטציה של הלב – תרגול מדיטציה עם מיקוד באזור הלב יכול לעזור לאזן את המרידיאן. 2. יוגה או תרגול צ'י קונג – תרגילים שממקדים את התנועה והנשימה יכולים לתמוך בפתיחת מרידיאן הלב. 3. נקודות לחיצה – לחיצה עדינה על נקודות הדיקור במרידיאן הלב יכולה לסייע בשחרור חסימות. הטכניקה הזו היא כלי פשוט ויעיל לפתיחת מרידיאן הלב ושיפור הזרימה האנרגטית, והיא יכולה לסייע בהפחתת מתח, שיפור מצב הרוח והגברת תחושת השלווה. תרגישי טובהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרגיל לפתיחת חסימה במרידיאן הריאות
דנה רובין 02/11/2024 | 20:33תרגיל למרידיאן הריאות : תעברי בליטוף עם יד ימין שלך תתחילי בקו החזה צמוד לבית השחי , תעלי לכתף ומשם תרדי בקו ישר על יד שמאל שלך עד קצה האגודל ואחריו עוד קצת (מעבר על נקודות דיקור עם היד).. זה תרגיל שאם תעשי אותו 12 פעמים (לוקח 2 דקות) לפחות במשך 3 ימים תרגישי הקלה ויתכן אפילו שהכאב יעבור לחלוטין. המרידיאן של הריאות הוא אחד המרידיאנים החשובים בגוף מבחינת הזרמת אנרגיה ושמירה על הבריאות הפיזית והנפשית. מרידיאן זה משויך לאלמנט המתכת והוא אחראי על תהליכי הנשימה, חמצון הגוף וחיזוק המערכת החיסונית. רגשות שיכולים לגרום לחסימה במרידיאן הריאות: רגשות כגון עצב, יגון, צער וחוסר תקווה עלולים לסגור את המרידיאן הזה, במיוחד כאשר הם נחווים בעוצמה גבוהה או לאורך זמן. רגשות אלו יוצרים חסימות אנרגטיות אשר משפיעות על האיזון הכללי של הגוף והנפש. כיצד חוסר האיזון מתבטא בגוף: כאשר מרידיאן הריאות נמצא בחוסר איזון, ייתכן ותבחיני בתסמינים הבאים: 1. קשיי נשימה – תחושת קוצר נשימה או בעיות נשימה כרוניות. 2. חולשה במערכת החיסונית – נטייה להצטננויות או מחלות חוזרות. 3. בעיות עור – פריחות, יובש או אקזמה. 4. תחושת עצבות מתמשכת – תחושת מועקה או דיכאון. 5. עייפות – תחושת עייפות מתמשכת שמקשה על התפקוד היומיומי. איך מרגישים כשהמרידיאן באיזון: כשהמרידיאן באיזון, יש תחושה של שלווה פנימית ורוגע. את מרגישה פתוחה יותר, קלה בהתמודדות עם רגשות עצב וצער, וחופשייה לחוות את הרגע. התקשורת משתפרת, והיכולת להביע את עצמך באופן ברור עולה. בנוסף, יש תחושת קלילות פנימית ומערכת החיסונית מתחזקת. אם את חווה את התחושות הללו, אני ממליצה בחום לעבוד עם טכניקות שמאזנות את מרידיאן הריאות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
דנה רובין 02/11/2024 | 10:01שלום רב, קודם כל, אני רוצה להכיר בעובדה שהכאבים שאת מתארת יכולים להיות מאוד מטרידים ואף מפחידים, במיוחד כאשר הם משבשים את התפקוד היומיומי שלך. אני שמחה לשמוע שהבדיקות הרפואיות יצאו תקינות, אך יש מקום לחקור את המשמעות האנרגטית והרגשית של התסמינים שאת חווה. חשוב לדעת שהכאב שאת חווה עשוי להיות סימן שהגוף שולח על קונפליקט רגשי שלא נפתר מזמן, אפילו מתקופה מוקדמת מאוד בחיים (גילאי 0-7). בגיל הזה, אירועים משמעותיים יכולים להיטמע בגוף ללא זכירה מודעת, אך הם נשארים טבועים בתת המודע שלנו. לפעמים טריגר קטן, אפילו כזה שאנחנו לא מבחינים בו, יכול להצית מחדש את הזיכרון המודחק ולגרום לכאב להופיע בצורה פיזית בגוף. אני מבינה את התחושה המורכבת והמאוד מטרידה שיכולה להיות בכאבים האלה, במיוחד כשאין תשובה ברורה מבדיקות רפואיות. כאבים בחזה, במיוחד בצד שמאל, קשורים לעיתים קרובות לרגשות עמוקים, כמו פחד מאובדן, אהבה נכזבת או תחושת חוסר ביטחון. צד שמאל מסמל את הצד הרגשי והנשי שלנו – המקום שבו אנו חווים רגשות, קבלה, אינטואיציה וזיכרונות רגשיים. הכאב הזה עשוי להצביע על צורך להקשיב לתחושות שלא קיבלו מקום או לבטא רגשות מודחקים. הכאב בצד ימין, מצד שני, עשוי לרמוז על קונפליקטים שקשורים לפעולה, הישגיות, או תחושת אחריות שמרגישים כלפי עצמך או הסביבה. כשהכאב מופיע בנשימה עמוקה, ייתכן שהוא מצביע על קושי 'לנשום' רגשית, לקחת מרווח לנפש ולהתמודד עם לחצים. התחושות של ירידה בדופק והתחושה שאת עומדת להתעלף יכולות להיות תוצאה של עומס רגשי מצטבר או תגובת הגוף לסטרס שלא מובע בצורה חופשית. אני ממליצה לבדוק עם עצמך האם ישנם אירועים או רגשות לא מעובדים שעולים בזמן שהכאבים מופיעים. על מנת לטפל בכאב הזה, לעיתים נדרש תהליך שמעמיק לתוך התת מודע, ולא רק לשיחות רגילות שבהן מתייחסים למה שזוכרים במודע. טכניקות כמו רפואה קוואנטית, עבודה עם תדרים, איזון צ'אקרות וגישות של ריפוי רגשי עמוק יכולות לסייע לך להתחבר למקור המקורי של הקונפליקט ולהביא לשחרור אמיתי שלו. מה ניתן לעשות בשלב זה? פנייה לטיפול אנרגטי: עבודה עם מרפא המתמחה בריפוי כאב דרך עבודה עם רגש או תקיעות אנרגטית התבוננות רגשית: נסי לבדוק אם יש קשר בין האירועים בחייך לבין רגעי הכאב. למשל, האם הכאבים מתגברים בזמן מסוים ביום או בסיטואציות מסוימות? נשימה מודעת: טכניקות של נשימה עמוקה יכולות לעזור לך לשחרר מתחים מצטברים ולהרגיע את מערכת העצבים. עבודה עם התודעה: שימי לב אם את יכולה להזמין למודעות שלך תחושות של בטחון והגנה כשאת מרגישה את תחושות ההתעלפות. חזרי על מנטרות מרגיעות או הדמיה של מקום בטוח. פניה להשלמת טיפול רגשי: אם אפשר, אני ממליצה לשקול תהליך של ריפוי רגשי עמוק או עבודה עם מומחה לטיפול אנרגטי שיעזור לך למצוא את מקור הקונפליקט ולהקל על הכאב. התופעות שאת מתאר הם בדיוק המקרים בהם אני מתמחה, שהכל יוצא תקין בבדיקות ואילו את עדיין סובלת מכאבים. מאחלת לך בריאות שלמה ושקט נפשי, דנה רוביןהוסף תגובה
-
כאבים בחזה
Lalal 01/11/2024 | 21:02בת 25 משקל 67 סובלת מכאבים בחזה דוקרים על בסיס יום יומי שלא עוברים לפעמים עד מצב שאני לא מתפקדת בעיקר בצד שמאל היום הרגשתי במשך 3 שעות כאב בצד ימין בעת נשימה עמוקה ממש לא נעים עשיתי מלא פעמיים אק״ג ויצא תקין ועדיין סובלת מכאבים בעיקר בשמאל שאלתי את הרופא אם יש איזה שהיא בעייה אחרת שצריכה טיפול או שזה יכול להיות ככה כל החיים וענה שכן שתמיד יכול להיות לחצים שוב אומרת שזה לחצים שלפעמים מפריעים בתפקוד היומי + המון פעמיים שפתאום יש כמו ירידה בדופק של הלב מרגישה כאילו אני אני עומדת להתעלף תחושה מפחידה ואז זה חוזר קורה המון פעמייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ריפלוקס, טריגר פויינט, כאבים באוזן שמאל, כאב בחזה ובגב.
דנה רובין 28/09/2024 | 11:37אני אתייחס לשאלתך לפי הגישות של הרפואה הגרמנית החדשה (GNM) וקונסטלציה משפחתית. 1. הריפלוקס: GNM מקשרת בעיות בקיבה ובוושט לקונפליקט של "לא יכולה לעכל" משהו במובן הרגשי. הלחץ הנפשי שציינת יכול להיות הDHS (Dirk Hamer Syndrome) שהתחיל את התהליך. 2. כאבי גב: לפי GNM, כאבי גב קשורים לקונפליקט של "חוסר תמיכה" או "הרגשת חוסר ערך". הטריגר פוינטס עשויים להיות ביטוי של קונפליקט מתמשך בתחום זה. 3. כאבים באוזן: GNM מקשרת בעיות באוזניים לקונפליקט שמיעתי, כמו "לא רוצה לשמוע" משהו או מישהו. 4. כאב בין החזה לגרון: אזור זה עשוי להיות קשור לקונפליקט של "פחד בטריטוריה" או קושי ב"בליעה" של מצב או מערכת יחסים. 5. החמרה בכאבי הגב: לפי GNM, זה עשוי להצביע על כך שאת נכנסת לשלב הריפוי של הקונפליקט הקשור לתחושת הערך העצמי או התמיכה. לפי הקונסטלציה המשפחתית: 1. דפוסים משפחתיים: הסימפטומים שאת חווה עשויים לשקף דפוסים או קונפליקטים לא פתורים במערכת המשפחתית שלך. 2. נאמנות סמויה: יתכן שאת "נושאת" באופן לא מודע כאב או קושי של מישהו אחר במשפחה, מה שמתבטא בסימפטומים הפיזיים. 3. איזון מערכתי: הכאבים והסימפטומים עשויים להיות ניסיון של המערכת המשפחתית לאזן את עצמה, כאשר את "לוקחת על עצמך" תפקיד מסוים. 4. קשר בין-דורי: יתכן שהסימפטומים קשורים לאירועים או טראומות שהתרחשו בדורות קודמים במשפחה. המלצות משולבות: 1. התבוננות פנימית: נסי לזהות אירועים או מצבים בחייך שעשויים להיות קשורים לתסמינים, במיוחד בהקשר המשפחתי. 2. עבודה רגשית: התמודדות עם הקונפליקטים הרגשיים שזיהית עשויה לסייע בהקלה על הסימפטומים. 3. חקירת היסטוריה משפחתית: בדקי אם יש דפוסים או אירועים במשפחה שעשויים להשפיע עליך. 4. תרגילי מודעות: תרגול מדיטציה או מיינדפולנס יכול לעזור לך להתחבר לגופך ולזהות דפוסים רגשיים. זכרי, גישות אלו מציעות פרספקטיבה אלטרנטיבית ואינן מחליפות טיפול רפואי קונבנציונלי. חשוב להמשיך במעקב רפואי מסודר ולפנות לעזרה מקצועית כאשר את מרגישה צורך בכך.הוסף תגובה
-
שאלה דומה
עמי 27/09/2024 | 20:44היי אני בת 23, מתאמנת 2-3 בשבוע אימוני כוח, אוכלת בריא סה״כ . יש לי ריפלוקס במשך שנה וחצי שהתחיל מלחץ נפשי וטריגר פוינט לאורך הגב כ-8 שנים. התחילו לי בחודש האחרון כאבים באוזן שמאל והשבוע הרגשתי שכל פעם שאני לוקחת נשימה ארוכה כואב לי בין החזה לגרון וגם באוזן אני מרגישה את זה. הכאבים בגב החמירו מאוד ביחד עם זה. אין לי כיוון מה לבדוק ולמה זה שייך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
מר גבעון פלד 03/06/2024 | 13:56נורא קשה לתת מענה בפורום. למען שאדע לתת כיוון אנא פרטי: גיל גובה משקל האם את פעילה גופנית כמה זמן הכאב קיים והאם כל היממה וכל מה שרלוונטי על מנת שאוכל להתייחסהוסף תגובה
-
כאבים בחזה
שרה לאה 03/06/2024 | 12:16כאשר אני נושמת עמוק יש לי כאבים בחזה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי חזה
מר גבעון פלד 26/07/2013 | 16:14בהתאם לנתונייך אני רק מחזק את המלצתי לטיפול בטריגר פוינט טראפי. את הבדיקה החצי שנתי רצוי לבצע בכל מקרה כמעקב נכון לאורך זמן.הוסף תגובה
-
בהמשך לשאלתך
מור 26/07/2013 | 12:05תודה על התשובה המהירה, אני מתאמנת בערך כשנה פעמיים בשבוע אימוני כוח ופעמיים בשבוע ריצה, משקלי 53 וגובה 1.67 בת 28, יש לי אסתמה אבל לא רציני , זה קרה לי יום אחרי שעשיתי אימון כוח והעלתי קצת משקלים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה בעת נשימה עמוקה
מר גבעון פלד 26/07/2013 | 11:01חסרים לי פרטים על מנת לתת לך תשובה מלאה (גיל, משקל, האם את מתאמנת כבר תקופה ארוכה או שרק התחלת והאם יש מחלות או בעיות ברקע) אבל אנסה לענות לך. כאב בעת מאמץ שאינו נמשך לאחר מכן ונרגע מייד לרוב מעיד על המצאותם של טריגרים בשרירים מסוימים הגורמים לכאב. הטריגר הינו מנגנון פיזי בגוף העוזר לו לכווץ שרירים במהירות ועלולים להשאר מכווצים לאחר גמר ה"בעיה" ובכך לייצר את הכאב במאמץ עתידי הנרגע המנוחה. נכון לתאורך הייתי ממליץ לך לגשת לטיפול הנקרא טריגר פוינט טראפי וכמו לכל מתאמן הייתי ממליץ לך אם לא ביצעת זאת לגשת לבדיקה גופנית כללית אצל רופא המשפחה שלך. המלצתי היא לבצע בדיקה גופנית כוללת ובה גם בדיקת מאמץ פעם בחצי שנה. אם תשלחי לי את החסר אנסה להיות ספציפי יותר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרגיל לפתיחת חסימה במרידיאן הלב
-
התייעצות לגבי כאבים בגב בצד שמאלאנונימית 27/10/2024 | 01:09שלום! בת 29, לפני חודש חטפתי וירוס והייתי שבוע עם חום, כאבי שרירים, חוסר תאבון וכשבועיים עם חולשה ושיעול מסיבי, עם יציאה של הרבה כיח מוגלתי בעיקר בעת שינה בלילה (הייתי מתעוררת מזה). לפני כשבועיים הופיעו לי כאבים בצד שמאל בגב, באזור השחמה. הכאבים מתעצמים בעת שיעול והתעטשות- אני צריכה לקפל את עצמי ולהחזיק בגב בזמן הזה כדי להקל על הכאב. קשה לי לפעמים לקום, להתיישר, להישען על יד שמאל, לגעת בעורף עם יד שמאל, ובימים האחרונים גם בעת לקיחת נשימות עמוקות, הכאב מופיע. היום בשעות הערב, הרגשתי גם כאבים דוקרים בחזה מצד שמאל בעת שכיבה במיטה ונשימה. הכאב הוא חד מאוד וישר כשאני מרגישה אותו אני מתכווצת. לפני כשבוע אורתופד איבחן כדלקת והזריק לי חומר מוריד דלקת על בסיס סטרואידים למקום. הזריקה לא עזרה, הכאבים רק מחמירים. עשיתי גם דיקור סיני לפני כמה ימים, גם זה לא הקל על הכאב. אודה לעצות מה יכול להיות הגורם וכיצד לטפל.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בצד שמאל
דנה רובין 27/10/2024 | 12:20כאב בשכמה השמאלית עשוי לשקף עומס רגשי ומטענים עמוקים יותר. 1. השכמה השמאלית קשורה למרידיאן הלב והמרידיאן של הקיבה. כאב באזור זה עשוי להצביע על רגשות מודחקים, במיוחד בנושאים של עצב, אכזבה או אהבה שלא מומשה. כמו כן, יכול להיות קושי "לעכל" מצב או רגש מסוים, דבר שמתבטא באזור זה בגוף. 2. כאבים בצד שמאל בגוף קשורים לרוב לנושאים משפחתיים, לילדים, להורה מהמין השני או לעומס רגשי עמוק מהעבר. כאב בשכמה השמאלית עשוי לסמל מאבק פנימי או רגשות שאינם באים לידי ביטוי כלפי דמות קרובה במשפחה, כמו צורך להחזיק או לשאת אחריות גדולה מדי מבלי לשחרר. 3. הגישה הזו מתייחסת לכאבים בשכמה שמאלית כקשורים לעיתים קרובות לחוויות של נטישה, פרידה, או תחושת אובדן. זהו אזור שבו עשוי להצטבר כאב עקב הצורך "להחזיק" מישהו או משהו מבחינה רגשית, ולכן הכאב עשוי להופיע כאשר יש רצון לשחרר אך הפחד עוצר אותנו. 4. כאבים באזור השכמה השמאלית עשויים להעיד על קושי להרפות או להניח מאחור חלק כלשהו מהעבר. ייתכן כי ישנו כאב רגשי שנשמר בתוכך הקשור לאירועים שלא הצלחת לעבד או לשחרר. המלצתי היא לקחת נשימות עמוקות שיכולות לעזור לשחרר את האזור הזה. כמו כן, כדאי לבדוק האם ישנם רגשות מודחקים הקשורים לאנשים קרובים או לתחושות אשמה, עצב או אכזבה. עבודה מודעת על הרגשות הללו עשויה לסייע בשחרור הכאב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בצד שמאל
דנה רובין 27/10/2024 | 10:04שלום, הסימפטומים שתיארת עשויים להוות אינדיקציה לתהליך רגשי עמוק הקשור למערכת הנשימה והגב העליון. כאבים באזור הצלעות והגב העליון, ובמיוחד בצד שמאל, יכולים להיות קשורים לקונפליקטים רגשיים ולעומסים שהגוף חווה. מחלות ויראליות והצטברות ליחה, כפי שחווית לאחרונה, עלולות לסמן על תקופה שבה היית תחת לחץ או מאבק פנימי. כאבים המתחזקים בעת שיעול, התעטשות או נשימות עמוקות עשויים להעיד על כך שהמערכת נחלשה ונמצאת בתהליך שחרור של עומס רגשי. לעיתים, כאשר אנחנו חווים מחלות בדרכי הנשימה, ישנו רצון "לשחרר" משהו מהעבר או להתמודד עם לחץ שנשאר לא פתור. כמו כן, כדאי לבחון את הכאב גם בהקשרו הרחב יותר - האם היו לאחרונה חוויות או לחצים שאת מרגישה שמעיקים עליך רגשית? צד שמאל קשור לבית או לאמא. כתפיים או שכמות זה לקיחת אחריות על אחרים במשפחה וזה מכאיב לך כי זה הזמן להפסיק לקחת אחריות במקום אחרים. כמו כן כאב שהוא חד מאוד ( אפילו מרגיש כמו דקירה של סכין) יכול להיות זיכרון ישן מאוד למשהו שקרה, מהניסיון שלי זה גם יכול להיות כאב שעבר בהעברה בינדורית מאירוע קשה בשושלת של המשפחה. מומלץ כמובן להמשיך במעקב רפואי ולוודא שאין גורמים פיזיולוגיים נוספים שדורשים טיפול קונבנציונלי, אך לצד זה טיפולים הוליסטיים יכולים לעזור בגישה נוספת שמאפשרת עבודה על מקורות הכאב באופן עמוק ורגשי. במקרה כזה, ניתן להיעזר בטיפולים משלימים כגון ביוארגונומי, עבודה עם צ'אקרות או מרידיאנים, או אפילו עבודה עם נשימות ותנועה עדינה שתעזור לשחרר את האזור בעדינות. מאחר ולא עזרה לך הזריקה או דיקור יש שם משהו עמוק רגשי שצריך לפתור. כשהגוף מגיב בכזה כאב זה סימן שהרגש נמצא שם כבר הרבה מאוד שנים, רוב הסיכויים שאת אפילו לא זוכרת מה זה, לכן הייתי ממליצה לך לגשת לטיפול שמתמחה בתת מודע. אם את לא מכירה מטפלים כאלו באיזור שלך מוזמנת כמובן לפנות אלי בפרטי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצד שמאל
-
זריקה תחת שיקוף בL4-L5גליה 02/09/2020 | 19:18עקב כאבים קשים בגב עם הקרנה לרגל שמאל(ניקרא העצב הסכיאטי).בוצע לי במירפאת כאב הזרקה לגב של לידוקאין.(מקווה שכותבת המילה נכון).לא הזריקו סטרואידים בגלל רגשיות לחומר. הוסבר לי שהחוליות לוחצות על העצב ולכן הכאבים החזקים.ואז רגל שמאל נירדמה. רוצה להוסיף שאלה על השאלה הקודמת:האם ההזרקה שבוצעה לי זה טיפול או רק זיהוי המקום בגב המכאיב.כמו כן רוצה לדעת האם טיפול בגלי רדיו יעזור למרות שכרגע הכאבים קצת נחלשו...פוחדת שלא אעשה הטיפול ופתאום הכאבים יחזרו במלא עוצמתםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
זריקה לכאבי גב
דנה רובין 25/10/2024 | 08:48אני מבינה שאת עוברת תקופה קשה מאוד וכבר ניסית זריקות שלא עזרו. חשוב לי להבהיר שהזריקה היא משכך כאבים בלבד, ולא תרופה שמטפלת בשורש הבעיה. לכן אני ממליצה לך לחפש פתרון עמוק ומשמעותי יותר. הכאב הוא הדרך של הגוף להתריע על משהו עמוק יותר שמתרחש בנפש, והוא פשוט מביע את עצמו דרך הגוף. אם לא ניגשים אל הגורם האמיתי לבעיה, הכאב לא ייעלם ותהיי תלויה שוב ושוב במשככי כאבים. אני מזמינה אותך לדבר איתי בפרטי, ואני אתן לך תרגילים ותדרים שתוכלי להתחיל לעשות כבר עכשיו בבית, מבלי לחכות. זה יכול לעזור לך מאוד להקל על הכאב בצורה משמעותית. אני כאן בשבילך.הוסף תגובה
-
זריקה בגלי רדיובספטמבר 2024 במרכז חורב כרמל חיפה
רוז 24/10/2024 | 11:38הזריקה תחת שיקוף בגלי רדיו לא עזרה כלל בגב תחתון חזרתי לכאבים חזקים בגב כמו בהתחלה ליפני שהתחלתי את הזריקות ליפני חצי שנה ויותר גרוע אני חייבת טיפול או זריקה או אולי ניתוח כאבי תופת לא יכולה לעמוד לשבת כאבים במנוחה ממש גרוע הרופא שלי בחו״ל ויש לי יעוץ טלפוני רק בעוד חודש בינתיים סובלת מאוד מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקה תחת שיקוף בL4-L5
מר גבעון פלד 07/09/2020 | 12:09בריאות !!!הוסף תגובה
-
גליה תודה רבה
גליה 07/09/2020 | 06:36תודה רבה לך מר גבעון פלד על ההתייחסות המהירה והמענה המלומד. ביצעתי אתמול את הטיפול בגלי רדיו. כמו שאמרת לא חיכיתי אלא ביצעתי למרות החששות מהפרוצדורה. היה כואב במעט אך ניסבל. אז אני כבר אחרי ועתה נישאר לי רק לקוות שהטיפול יעזור לטווח הארוך. ושוב תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקה תחת שיקוף בL4-L5
מר גבעון פלד 06/09/2020 | 07:23כאשר בכאב קבוע לאורך כל היום במיקום ועוצמה מדובר ככל הנראה בלחץ על שושרשי העצב דבר במחייב המשך בירור וככל הנראה התערבות כירורגית. אל תנתיני עם הסבל מאחר וזה כלול לדרדר לאט את המצב . פני לרופא המטפל להמשך טיפולהוסף תגובה
-
מענה לרופא לגבי חוליה L4-L5
גליה 03/09/2020 | 14:30הכאב קבוע. בגב התחתון של הגב דרך ישבן שמאל ולאורך כל רגל שמאל עם נימול בכף הרגל השמאליתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקה תחת שיקוף בL4-L5
מר גבעון פלד 03/09/2020 | 10:47האם הכאב קבוע במיקומו ובעוצמתו או האם הוא משתנה, במהלך היום...?הוסף תגובה
-
מענה לרופא לגבי חוליה L4-L5
גליה 03/09/2020 | 09:47הכאב נימשך 5 חודשים מייסרים. ההזרקה הייתה לפני כחודש ימים נזק חולייתי רק על סמך שיחה עם רופא כאב ובדיקההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקה תחת שיקוף בL4-L5
מר גבעון פלד 02/09/2020 | 20:10הזריקה נועדה להוריד כאב כנראה מזיהוי של לחץ באזור החוליות האמורות. כמה זמן עבר מההזרקה? כמה זמן היה כאב? האם זיהו נזק חוליתי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זריקה לכאבי גב
-
כאבי גב תחתון מימין וקרוב לעמוד השדרהענבר 19/10/2024 | 02:29היי, סובלת תקופה מכאבים הולכים ובאים באזור גב תחתון צד ימין בצמידות לעמוד השידרה, מלווה בדקירות לעיתים התכופפויות ונוקשות במתיחות בצד הכאב. חשוב לציין שלאורך השנה וחצי האחרונות מתמודדת גם עם כאבים בכף רגל שמאל עד כדי ימים של צליעה (ניתוח ושיקום בייתי) בנוסף בעקבות כך ירדה רמת הפעילות שלי ביומיום מעבודה קבועה בתנועה לישיבה מרובה. ברור לי שיש קשר בין השניים והשפעה של הרגל על הגב אשמח לשמוע מה זה יכול להיות, איך כדאי להתחיל לבדוק והאם מומלץ לגשת לכירופרקט/ מסאז' ודברים דומיםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב גב ורגל שמאל
דנה רובין 23/10/2024 | 17:39היי, תודה על השיתוף שלך. הכאב שאת מתארת יכול להיות קשור למספר רבדים, וניתן להתבונן בו מנקודת מבט הוליסטית. בהיבט הפיזי, ייתכן שיש קשר בין הכאב בגב לבין הכאב בכף הרגל, במיוחד לאור העובדה שרמת הפעילות שלך ירדה באופן משמעותי. שינויים בהרגלי התנועה והישיבה המרובה יכולים לגרום ללחץ לא תקין על עמוד השדרה והשרירים התומכים. ניתוח ושיקום יכולים לשנות את היציבה ולגרום לאי-איזון בגוף כולו, מה שיכול להשפיע על הגב. כאבי גב תחתון יכולים להיות קשורים לקונפליקטים הקשורים לתחושת חוסר תמיכה, חשש כלכלי או תחושת חוסר יציבות בחיים. כאבים בכף הרגל עשויים לשקף קונפליקט של "חוסר יכולת להתקדם" בחיים או תחושת תקיעות. ייתכן שמדובר גם בשילוב של רגש וטראומה שאצורה בגוף ומקבלת ביטוי פיזי דרך הכאב. כדי להתחיל לבדוק את הגורמים, מומליצה לבדוק על אוסטאופטיה מומלץ גם לשלב התבוננות פנימית: בדקי אילו תחושות רגשיות עשויות להיות קשורות לכאב שלך. שאלות כמו: "איפה אני מרגישה שאני לא מקבלת מספיק תמיכה?" או "אילו שינויים אני מרגישה תקועה בהם?" עשויות לסייע לך להתחבר לסיבות העמוקות יותר. * צד ימין זה קונפליקט מול אבא או העבודה * צד שמאל קונפליקט מול אמא או מול עצמך. מוזמנת להמשך התייעצות בפרטיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב גב ורגל שמאל
-
תודה על הפורום החשוב ואשמח למספר שאלות בבקשה ברשותך 🙏אדווה 15/10/2024 | 16:08. בת 44 ללא סיפור משפחתי. רזה תת משקל. לפני שלושה חודשים ערב ערב יומיים לפני מחזור חודשי וסדיר כמו שעון אציין היו לי למשך שעה טיפה עיקצוצים בשד אחד בלבד שעברו. מאז אותו ערב פיתחתי חרדה מאוד קשה מסרטן שד ואני 24/7 יושבת על המיטה וממששת את עצמי . לא עובדת ולא עושה כלום. חרדה קשה כל יום כל היום. הייתי 6 פעמים בחצי שנה אצל כירורגי שד בבדיקה שיצאה תקינה. עשיתי פעמיים אולטרסאונד שד יום אחרי יום במקומות פרטיים איכותיים יצאו תקינים birdas 1 יש לי מבנה שד סמיך ומאוד קטן. מאוד. החרדות מסרטן שד ממשיכות גם אחרי בדיקות. היום בבוקר אני מסתכלת על השד ימין ואני רואה ברכס התחתון הכוונה לא על השד עצמו אלא ממש מתחתיו מתחת לשד (לא נוגע בשד עצמו) אבל צמוד מתחתיו יש בליטה שנוגעים מורגשת צלע בולטת ויש אותה גם באיזורים נוספים בבטן בקעים וקפלים באיזור הבטן. אני אציין שאני יושבת כל היום ולא עובדת ואני בכיפוף עם הטבלט אני לא יודעת אם קשור. באיזור הצלע מתחת לשד ימין טיפה בולט ויש באמצע בין השדיים טיפה מתחתיהם ביניהם כמו סימן שטף דם אבל זה לא שטף דם כי יש לי את זה זכור לי כמה חודשים. גוש בשד בדרך כלל אם מגלים זה בשד עצמו ? 2. האם פעמיים אולטסאונד בהפרש יום birdas1 יכול להעיד שהמצב לא סרטן שלב 4? 3. באיזה שלב בדרך כלל מגלים סרטן שד באולטרסאונד? (לא בממוגרפיה) אני בת 44. 42 קילו. 1.66 סמ. התחילו לי קפלים בכל הבטן. היא יוצאת כזה החוצה. אין סיפור משפחתי. בריאה בדרך כלל. לא מעשנת. חרדות ברקע. לא מתאמנת. אני נותנת פירוט מדוייק אולי אוכל לקבל מילת הרגעה ממך לגבי התיאורים שלי המדוייקים🙏🙏😔😔 הפחד שלי אני לא ידעתי מעולם.... וקראתי שזה שם אותך בקבוצת סיכון.. השאלה עד כמה. אשמח מאוד לדעתך על תיאורי. 🙏 זה יעזור לי לעבור חג מעט שקט. אין תורים לרופאים. למרות שהייתי אצל כמה כירורגי שד בחמישה חודשים אחרונים. אולטרסאונד אחד עשיתי לפני חודש וחצי אצל דר אורית גולן מרפאל ויצא birdas1 תודה רבה לך על המענה מראשהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
תשובה
דנה רובין 18/10/2024 | 16:53תודה על השיתוף שלך והפירוט המדויק. אני מבינה שהחרדה שלך כרגע תופסת מקום מרכזי, וזה טבעי לחלוטין לחוש פחד כשחושבים על בריאות הגוף, במיוחד במקרים כמו שלך, כאשר הבדיקות החוזרות יוצאות תקינות, אך החרדה עדיין ממשיכה. קודם כל, חשוב לי להדגיש שאת כבר עשית את כל הבדיקות המקיפות והמקצועיות ביותר, כולל אולטרסאונד עם תוצאות טובות ומרגיעות (BIRADS 1 מעיד על תקינות מוחלטת). כשכל הבדיקות חוזרות ללא ממצא מדאיג, זה סימן לכך שהגוף שלך במצב טוב ואין כרגע מקום לדאגה ספציפית לגבי מחלה. אבל, כשמחשבה על סרטן או מחלה תופסת מקום משמעותי, היא יכולה ליצור לחצים פיזיים בגוף. הגוף שלנו מגיב למחשבות שלנו, והחרדה עצמה יכולה להעצים תחושות כמו עקצוצים, מתח או אפילו כאב. זה מעגל שחשוב לעצור, כי מה שאנחנו ממקדים בו את תשומת הלב שלנו - זה מה שמתחזק. במקום להתמקד במחשבות שליליות, הייתי ממליצה לך לנסות ולהעביר את האנרגיה שלך לטיפול בחרדה עצמה. את כבר עשית כל מה שניתן מבחינה רפואית כדי לוודא שהגוף שלך בריא, וכעת את יכולה להתמקד בטיפול בעצמך מבחינה רגשית. חרדה היא נושא שאפשר לטפל בו, ויש לכך כלים ושיטות שונות שיכולות לעזור. למשל, מדיטציה, תרגילי נשימה, ולפעמים גם שיחות עם איש מקצוע יכולות להקל בצורה משמעותית על החרדות. במקביל, אולי כדאי לשקול להכניס מעט פעילות גופנית לשגרה שלך - זה יכול לתרום גם להרגשה הפיזית וגם למצב הנפשי. לסיכום, כרגע, אין מה לדאוג לגבי הבריאות הפיזית שלך. זה זמן להתמקד בטיפול בחרדה ולנסות להרפות מהחששות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
-
כאב גב תחתוןויקטוריה 11/06/2014 | 15:01שלום אני בת 18 השבוע , מתאמנת בחדר כושר הרמת משקולות , זה התחביב שלי שאני אוהבת ורוצה לפתח גוף שרירי קצת , אני שוקלת 47 גובה 1.61 ועושה אימונים חזקים , אני עושה סקוואטים (כשהמשקוםות על הגב ויורדיפ ועולים ) הטכניקה שלי מעולה , ואני הגעתי לאמה שאני מרימה בסקוואט 60 קילו , זה יותר ממשקל גוף , בחודשיים האחרונים הפסקתי לעשות סקוואט , כי התחיל לי כאב גב תחתון והמשכתי לעשות סקוואט חשבתי זה השריר שלי פשוט , והבנתי , עשיתי טעות , עכשיו בחודשיים האלה הגב שלי כואב כ-5 פעמים בשבוע בעיקר כאשר אני יושבת על כיסא מול המחשב וחודשיים ללא מכון , אני מרגישה אי נעימות , אני מאוד דואג ומפחדת שיש לי פריצת דיסק , אני יותר לא יעשה משקל כבד ואפסיק סקוואט להרבה זמן , יש לי כמה שאלות , זה יכול להיות פריצת דיסק ? זה לא הכי כואב אבל כואב גב תחתון ממש ליד החוליות שאלה שניה , זה בסדר שאחזור להתאמן בלי סקוואט ובלי משקולות על גב? שאלה שלישית אני צעירה עשיתי טעות של 60 קילו, ואני רוצה להיות בריאה , יש טיפול לזה ? 100% ? שלא יהיו לי יותר כאבי גב איך שלא היה לי כאבי לפני שהתחלתי להתאמן? תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב גב תחתון
דנה רובין 01/10/2024 | 12:50היי מרי, שימי לב שההתכתבות הזו מלפני 10 שנים. כל אדם הוא עולם... ולא בטוח שמה שעבד לאחד יעבוד על מישהו אחר. כאב נתפס כתוצאה מקונפליקט רגשי או פסיכולוגי המשפיע על איברים מסוימים בגוף. כאב גב תחתון שקשור לזרמים ברגליים בישיבה ובעמידה אך לא בשכיבה, עשוי להתפרש כמחובר לקונפליקט מסוים הקשור לחוויות של תמיכה, תנועה קדימה בחיים, או תחושות של עומס ואחריות. הגב התחתון קשור בדרך כלל לנושאים של תמיכה בסיסית והרגשת יציבות בחיים. אם קיימת תחושת חוסר תמיכה או קושי לשאת על הכתפיים "משקל החיים" במצב מסוים (למשל, בזמן עמידה או ישיבה), זה עלול להתבטא בכאבי גב תחתון וברגליים. ההקלה במצב שכיבה עשויה להצביע על כך שהגוף מגיב לשינוי בתנוחה או לחץ פנימי נפשי, המתרחש כאשר אין את אותן תחושות של עומס או אחריות. לכן, ייתכן שהקונפליקט או המתחים שמתבטאים בגוף שלך קשורים לנושא מסוים שמופעל בזמן עמידה או ישיבה, כמו תחושת חוסר יציבות, פחד מהתקדמות, או רגשות עמוקים הקשורים לתחושת אחריות. מקווה שזה יעזור לך להבין את הסיבות לכאב לפני שאת מנסה "לפתור" רק את הכאב. דנה רוביןהוסף תגובה
-
אותה בעיה כמו שלך
מרי 30/09/2024 | 13:59ויקטוריה שלום, אומנם עבר זמן רב :) אבל האם עבר לך אני חווב כבר 4 חודשים אותו מקרה כמו שלך. יש לך עצות איך להעביר את הכאב? הייתי מתאמנת ואני מרגישה שהגב לא אותו דבר, זרמים וכאב גב תחתון שמפיע על רגליים בישיבה ועמידה לא בשכיבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יצירת קשר
מר גבעון פלד 12/06/2014 | 16:36את מוזמנת ליצור עימי קשר 052-5396668 אנסה להתאים לך ולאביך את הטיפול המתאים ביותר.הוסף תגובה
-
המשך
ויקטוריה 12/06/2014 | 16:33תודה על כל התשובות , הגב שלי לא נרגע אם אני שוכבת , רק אחרי שעות שינה , בשכיבה גם כואב , אז הוא תפוס ..? תודה רבה , ואני רוצה בבקשה לדעת איך אפשר להגיע אליך לבדיקה , וכמה עולה פגישה , בנוסף אבא שלי סובל מפריצת דיסק שהשביתה אותו והוא היה במיון ,אם תוכל לתת לו טיפול, ולבדוק אותי.. תודה:)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב גב תחתון
מר גבעון פלד 12/06/2014 | 09:32נראה שיש לך פשוט גב שנתפס בצורה אקוטית ומייצר לך כאב חד שיכול להיות מפושט, מתגבר ונרגע בתנוחות שונות ומשתנה לפעמים במיקומים. המלצתי היא לגשת לטיפול מתחום הטריגר פוינט טראפיהוסף תגובה
-
המשך ותשובות
ויקטוריה 11/06/2014 | 22:07תודה על התשובה המהירה אני שכבתי על המיטה על גב ובדקתי : 1) רגל שמאל וימין 20 סנטימטר החזקתי חצי שניה וגם 90 מעלות חצי שניה אני לא מרגישה שום כאב בישבן או בגב . 4)הגב שלי כואב כאשר אני יושבת הרבה זמן או עומדת הרבה זמן , אני מרגישה אי נעימות וזה מתחיל לכאוב ולפעמים כאב עמום , ופשוט אי נעימות באחת מן הרגליים , זה בגב תחתון ואם אני לוחצת חזק ממש ליד חוליות השדרה זה לא נעים וכואב קצת , בשכיבה זה נרגע אבל עדיין קצת כואב אבל אם אני אקח לי שעת שינה זה יעבור , לקראת הבוקר זה עובר לא מופיע שום כאב , מופיע לקראת הערב בדרך כלל . 5. לא זכור לי כאב שהשבית אותי זכור לי פשוט כאבים חזקים שאי אפשר לסבול וצריך לקחת משכך כאבים , ואני בדרך כלל נמרצת פשוט בזמן האחרון יש לי עייפות מוגברת גם , וכל חיי הייתי קשורה לספורט הייתי בלרינה , רקדנית היפ הופ , חוג עיצוב גוף , ועכשיו מכון כושר .. 6. יש לי נויטרופילים נמוכים וליפוציטים גבוהים , זה יכול להיות קשור לגב? תודה רבה!!!!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי גב תחתון
מר גבעון פלד 11/06/2014 | 15:22קודם כל צריך להרגע !!! גם אם יש לך פריצת דיסק ועדיין אינני יודע מה יש לך זה לא סוף העולם וטיפלתי ואני מטפל בעשרות אנשים עם פריצות דיסק שחזרו להתאמן ואף מבצעים אימונים אקסטרימיים. אשמח לדעת: 1. בשכיבה על הגב כשהרגליים ישרות ואת מרימה רגל שמאל כעשרים סנטימטרים מעל האדמה ומחזיקה כחמש עשרה שניות האם יש כאב בגב או בישבן. 2. באותו מנח אם את מרימה את הרגל לאט עד מצב של כ 90 מעלות האם יש כאב מתגבבר? 3. כנ"ל לרגל ימין. 4. את אומרת שכואב לך 5 פעמים בשבוע. האם הכאב נעלם בשכיבה, מנוחה או כל מנח אחר? 5. האם היה אי פעם כאב חד וחזק, כאב שהששבית אותך?הוסף תגובה
-
ועוד
השואלת 11/06/2014 | 15:03וגם לפעמים כשאני יושנת אני מרגישה לא נעים לאורך כל רגל שמאל , תחושה לא נעימה תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב גב תחתון
-
קנאקים בגב, חזה וצווארבן 27/09/2024 | 00:12שלום אני בן 26 וזה מספר שבועות שיש לי קנאקים וקליקים בכל פלג גוף עליון. יש פעמים שיש גם כאבים שעוברים ממקום למקום באופן רנדומלי, פעם בגב בשכמות פעם בצוואר פעם בחזה ופעם בשתי הצלעות. יש תנועה אחת מיוחדת שגורמת לקאנקים חזקים בחזה זה כשאני מושך כפתיים אחורה זה עושה לי קנאקים חזקים בעצם הבריח הימנית וזה לא מפסיק כל עוד אני עושה את אותה התנועה. לפעמים הכאב מלווה גם בשריפה במקום והוא מאוד מטריד אותי. יש לי כמה בלטי דיסק בצוואר אבל בצוואר פחות כואב לי אלא יותר בגב ובחזה. האם יש סיבה לדאגה?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
קנאקים בגב, חזה וצוואר
דנה רובין 28/09/2024 | 11:29היי בן, אני עונה לך בהתאם לגישה הוליסטית שמבינה שהגוף והנפש קשורים וכל כאב הוא סימן דרך הגוף לטפל ברגש, לכן חייב להתייחס לכאב ולחקור (ללכת לטיפול ולהבין מה "יושב" שם שמכאיב לך) אחרת הכאב יחמיר. אתייחס לשאלתך באופן הוליסטי, תוך התמקדות בקשר בין הגוף, הנפש והרגשות: 1. הקונפליקט הרגשי: לפי גישה זו, הסימפטומים שאתה חווה עשויים להיות קשורים לקונפליקט רגשי או טראומה שטרם פתרת. הכאבים באזור החזה והגב העליון יכולים להצביע על תחושות של חוסר ערך עצמי או קונפליקט הקשור ליחסים עם אחרים. 2. שלב הריפוי: הקנאקים והכאבים הנודדים עשויים להצביע על כך שאתה נמצא בשלב הריפוי. לפי הגישה, זהו סימן חיובי המעיד על כך שגופך מנסה לאזן את עצמו ולהתגבר על הקונפליקט. 3. סמליות הסימפטומים: - החזה והצלעות: יכולים לסמל הגנה רגשית או קושי ב"לנשום" במובן הרגשי. - הגב והשכמות: עשויים לייצג עומס רגשי או תחושה של חוסר תמיכה. - הצוואר: יכול לסמל גמישות מחשבתית או קושי ב"לסובב את הראש" לכיוונים חדשים בחיים. 4. התנועה הספציפית: התנועה של משיכת הכתפיים לאחור, שגורמת לקנאקים בעצם הבריח, יכולה לסמל קונפליקט הקשור לאחריות או לנטל שאתה מרגיש שאתה נושא. 5. המלצות לפי הגישה: - התבוננות פנימית: נסה לזהות אירועים או מצבים בחייך שעשויים להיות קשורים לתסמינים. - עבודה רגשית: התמודדות עם הקונפליקט הרגשי שזיהית עשויה לסייע בהקלה על הסימפטומים. - קבלה: הבנה שהסימפטומים הם חלק מתהליך הריפוי יכולה לסייע בהפחתת החרדה סביבם. 6. שילוב גישות: למרות שהרפואה ההוליסטית מספקת פרספקטיבה, חשוב לשלב אותה עם גישות רפואיות קונבנציונליות. מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי הסימפטומים הפיזיים, במיוחד לאור בלטי הדיסק שציינת. זכור, גישה זו מציעה פרספקטיבה אלטרנטיבית ואינה מחליפה ייעוץ רפואי מקצועי. חשוב להקשיב לגופך ולפנות לעזרה מקצועית כאשר אתה מרגיש צורך בכך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קנאקים בגב, חזה וצוואר
-
כאבים בזמן נשימה עמוקהעמי 23/09/2024 | 01:34היי אני בת 23, מתאמנת 2-3 בשבוע אימוני כוח, אוכלת בריא סה״כ . יש לי ריפלוקס במשך שנה וחצי שהתחיל מלחץ נפשי וטריגר פוינט לאורך הגב כ-8 שנים. התחילו לי בחודש האחרון כאבים באוזן שמאל והשבוע הרגשתי שכל פעם שאני לוקחת נשימה ארוכה כואב לי בין החזה לגרון וגם באוזן אני מרגישה את זה. הכאבים בגב החמירו מאוד ביחד עם זה. אין לי כיוון מה לבדוק ולמה זה שייך.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב בזמן נשימה
דנה רובין 23/09/2024 | 15:21מנקודת מבט הוליסטית ולפי הגישה שבה אני מטפלת, הכאבים שאת חווה עשויים להיות קשורים לרגשות, וטראומות בעבר. הנה מספר כיוונים שמתייחסים לאלמנטים השונים והקשר שלהם לגוף: אלמנט האוויר (ריאות והקשר לנשימה): כאב בחזה ובגרון, במיוחד בעת נשימה, עשוי לרמוז על חוסר איזון במרידיאן הריאות. האוויר קשור לתקשורת, זרימה והתחדשות. קשיים בנשימה יכולים להצביע על תחושת מחנק רגשי או קושי בביטוי עצמי, אולי רגשות מודחקים הקשורים למתח שאת חווה. אלמנט המים (כליות והאוזניים): כאבים באוזן שמאל יכולים להיות קשורים למרידיאן הכליות, שמקושרים לאוזניים מבחינה אנרגטית. אלמנט המים מייצג פחדים עמוקים וביטחון בסיסי. ייתכן שהכאבים באוזן מסמנים פחדים מודחקים או חוויות של חוסר ביטחון או חרדה שצפות ומופיעות. אלמנט האש (לב והקשר לרגשות אינטנסיביים): תחושת הכאב בין החזה לגרון עשויה להצביע על חוסר איזון במרידיאן הלב. אלמנט האש קשור לאהבה, התלהבות, אך גם לעומסים רגשיים כמו חרדה או כעס שהצטברו ולא זכו לביטוי מלא. טראומות עבר וטריגר פוינט: הכאבים בגב והקשר לטראומה רגשית מתמשכת יכולים להוות סימן לכך שטראומות רגשיות ישנות מתבטאות בגוף דרך נקודות כאב כרוניות (טריגר פוינט). הגוף עשוי לאחסן רגשות לא מעובדים במערכת השרירים, והכאבים יכולים להיות תזכורת לצורך בעיבוד הטראומה הזו. הכאבים שאת חווה עשויים להיות תוצאה של חסימות אנרגטיות ורגשיות שמבקשות להשתחרר - לכאב יש נטייה להחמיר כשאנחנו לא מטפלים במה שיצר אותו מלכתחילה. לפי גישה של הרפואה הגרמנית החדשה, שהוקמה על ידי ד"ר רייק גיארד המר, ריפלוקס קשור לקונפליקט של "לא להיות מסוגל לבלוע" או לעכל סיטואציה מסוימת בחיים – יכול להיות קונפליקט אישי או מקצועי שגורם לתחושה של "חוסר יכולת לבלוע" את המצב או הפחד מלהיות מוצף. הקונפליקט הזה משפיע על הוושט והקיבה ברמה הביולוגית, כאשר הגוף מגיב דרך ריפלוקס על מנת לשקף את הקושי הנפשי לעכל את המצב. ממליצה על טיפול שמשלב תת מודע. טיפלתי במאות מקרים של כאבים שברגע שהטראומה שוחררה ברמה הרגשית הכאב נעלם לחלוטין! סוגי טיפולים שיכולים לעזור לך: קינסיולוגיה, מוח 1, טיפול אנרגטי, אורתופדיה רגשית. יכולה לפנות אלי בפרטי ואנסה למצוא לך מטפל באזור שלך. 052-8595121הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בזמן נשימה
-
כאב בצד שמאל מתחת לחזה לאחר נפילהעדינה 21/09/2024 | 22:49שלום, אני חולת טרשת נפוצה בת 39 עם קשיי הליכה וספסטיות ביד ורגל שמאל. היום נפלתי על צד שמאל ונחבלתי בצלעות. כואב לי בשינויי תנוחה מישיבה לעמידה, כשאני מתמתחת מצד לצד וגם כשאני משתעלת. הכאב ממש מתחת לחזה, לא יכולה להגיד שהוא חד אבל מרגיש מעבר לכאב של מכה. האם עליי לגשת לצילום? ממש מנסה להימנע מלהגיע לבתי חולים... תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב מתחת לחזה
דנה רובין 23/09/2024 | 13:01כאב בצלעות (גם אם זה ממכה) עלול להיגרם מתחושה שאת לא מספיק מוערכת, או לא הרגשת מספיק אהובה בילדות (צד שמאל של הגוף קשור לאמא). כדי להפחית את הכאב צריך להבין מה יצר אותו אחרת כל פעולה שהיא עוסקת רק בכאב היא פלסטר.. ממה שאת מציינת כל צד שמאל שלך שקשר גם להליכה וגם ליד קשורים ליכולת שלך לעשות - האם את מוצאת שהרבה פעמים "מרימה ידיים"?, רגליים - האם את מצליחה "לעמוד על שלך" - בגלל שזה צד שמאל של הגוף מדובר על דברים שקשורים לבית - ילדים , זוגיות, משפחה..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב מתחת לחזה
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- היצרות תעלת עמוד השדרה
- אוסטאופניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- עיסוי רפואי
- פלדנקרייז
-
בדיקות קשורות
- אנדוסקופיה
- מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מונחים קשורים
- עצם הירך
- אוסטאובלסט
פורומים נוספים בתחום
פורוםניתוחי מפרק הירך והברך
בפורום ניתוחי מפרק הירך והברך ניתן להתייעץ עם ד"ר תומר כהן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי מפרק הירך והברךפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם גב' דנה רובין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםפסיכותרפיה
בפורום פסיכותרפיהניתן להתייעץ עם גב' רונית חיימוב, הדרך של רונית, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכותרפיהפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם