פורום רפואת שיניים רב תחומית
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
- משחת שינייםירדן 30/03/2014 | 20:53רציתי לשאול איך יודעים מה התוקף של משחת שיניים קולגיט טוטאל כי לא כתוב תאריך רגיל אלא CP(L) ומספרים מה זה אומר?פתח בחלון חדש
- תאריך יצור ויום תחילת שימושדש 11/06/2023 | 21:35בהמשך לדוגמת 1133 , אם מופיע על גבי המוצר 12M אז אפשר להשתמש עד 12 חודשים, זאת אומרת עד אפריל 23 בשנת 2024. בנוסף להודעת קולגיט ששנתיים זה מקסימום לשימוש על פי איכות רכיבים.
- תאריך ייצור plדש 11/06/2023 | 21:22על פי מספור של AIC, למשל 1133 זה משמאל לימין, כש3 המספרים הראשונים מהווים יום בשנה,במקרה הזה 113 זה ה23 באפריל, וה3 זה לפי שנת הווה, 2023.
- תשובת מומחה משחת שיניים ד"ר אמנון אייזן 05/12/2014 | 00:24באופן תאורטי את צודקת אך שטח אחסנה לתקופה ארוכה כל כך ולהאמין שכל צוות המחסן והשיווק ישמור על שתיקה למשך 10 שנים ויותר עושה זאת ללא מעשי.
- תודה, אך שיטת המספור הזאת לא בטוחה כלל מכיווןדורי 04/12/2014 | 20:35להסתמך רק על ספרה אחת 4 או 3 לציון שנת היצור זאת טעות קשה מכיוון שסימון 3065pl4156 יכול להטעות בשנת 2023 ומי שישאר ברשותו מלאי של משחות שיניים מהשנים 2011 והלאה... יכול לנצל זאת ובשנת 2021 למכור את המשחות של 2011 כאילו יוצרו בשנת 2021 1065pl4156
- תשובת מומחה משחת שיניים ד"ר אמנון אייזן 10/04/2014 | 20:33שלום ירדן. רק היום קיבלתי תגובה לשאלתי לגבי פג תוקף למשחת השיניים. מצויינים המספרים 3065pl4156. זאת אומרת: הספרות משמאל לימין הן תאריך ייצור המשחה. 3 - שנת 2013 והיום 065 בשנה כלומר 3 במרץ. הספרות מימין מציינות מספר אצווה. על האריזה יש סימן של פח ובו המספר 12, כלומר המשחה ראויה לשימוש 12 חודשים לאחר פתיחתה. וכן, לדיברי היצרנים המשחה בתוקף לשימוש ולמכירה 3 שנים מתאריך הייצור (לא מצויין מפורשות על האריזה בניגוד למשחות ותרופות אך עדיין מתאים לתקנות) מקווה לתמצאי לכך תועלת דר' אמנון אייזן
- תשובת מומחה משחת שיניים ד"ר אמנון אייזן 01/04/2014 | 00:17שלום ירדן. לקחתי אריזה חדשה של קולגייט טוטל בביתי וגם אני לא מצאתי סימן לאורך חיי המדף של המשחה. הפנתי השאלה אל משווקי המוצר בישראל (חברת שסטוביץ) אך עדיין לא קיבלתי תשובה. נראה לי שהסימן שראית (cpl) הינו מספר אצווה. אך תאריך תפוגה חסר.לא נראה לי סביר שתכשיר רפואי כמו משחת שיניים ישווק ללא תאריך פג תוקף. לדעתי זה לא תקין. בדקתי מספר משחות מתחרות ובכולן קיים תאריך תפוגה במקום בולט. בברכה דר' אמנון אייזן
- תאריך יצור ויום תחילת שימוש
- חומץ תפוחיםלירי 30/07/2017 | 21:27האם שטיפת פה בחומץ תפוחים מלבינה את השיניים ובכלל-מומלצת?פתח בחלון חדש
- חומץ תפוחיםהילה 23/11/2022 | 18:06איך ניתן לשתות חומץ תפוחים בלי נזק לשיניים?
- תשובת מומחה חומץ??! ד"ר אמנון אייזן 31/07/2017 | 09:16שלום לילי חומץ תפוחים? ממש ממש לא!!! חומץ הינו חומצה חלשה שתגרום להמסה של חומר שן ואין להשתמש בו כשטיפות פה. בברכה דר' אמנון אייזן
- חומץ תפוחים
- כאב בלעיסה ורגישות לטמפרטורה לאחר סתימהאיתי 26/09/2016 | 01:34שלום מדובר בשן שהיו לה בה כאבים בלעיסה, ורגישות קלה בחום, ורגישות גבוהה יותר לקור. לא היה כל רגישות למתוק. בצילום שיניים נמצא חור בחלק תחתון חיצוני, וכן חוסר מגע בין השיניים. זו שן שהיה בה כבר סתימה נרחבת לבנה. חששתי מאוד (לאור התסמינים) שיש דלקת במוך השן ו/או סדק בשן, אך בצילום לא היה נראה דלקת, וכשהרופא הוציא את הסתימה הישנה הוא לא ראה סימנים לסדק. בטיפול הוצאה הסתימה הישנה, גם בשביל גישה לאזור החור. והוחלפה הסתימה. כעת חמישה ימים לאחר הסתימה, עדיין יש כאבים בלעיסה, רגישות לקור (אכילת דברים חמים לא מפריע לי במיוחד). האם זה תקין? מה הסיבה שיש רגישות וכאבים בלעיסה? תוך כמה זמן זה אמור לעבור? אין סיבה לחשוש שאולי ישנו סדק שהרופא לא הצליח להבחין בו? תודה רבהפתח בחלון חדש
- כאב בשיניים לאחר סתימהשירה 03/06/2022 | 19:56האם זה הגיוני שלאחר 4 ימים לאחר ביצוע סתימה רגילה יהיה לי כאב מתחדש בשיניים לאחר כמה שניות, כאב ללעוס דברים קשים וכאב לפהק?
- תשובת מומחה הקשית סתימות ד"ר אמנון אייזן 28/09/2016 | 11:04קיימות מספר שיטות להקשיית סתימות קומפוזיט. הותיקה והמוכרת הינה על ידי תאורת הלוגן שמיצרת חום. שיטה חדשה יותר נותנת הקשיה על ידי תאורת לד ואינה מיצרת חום. לאחרונה הוצגה מנורה להקשייה שמיצרת תאורה באנרגיה גבוהה מאוד ומספיקה הארה למשך 2-3 שניות להקשיה מלאה. אין עדיין ניסיון רב בשיטה זו והיא עדיין לא בשימוש נרחב. אני לא מכיר תאורה להקשיית הסתימות שעלולה לגרום כוויה בריריות הפה. נשמע לי לא סביר. הסתימה שקועה כנראה צורת תלוליות השן בלסת הנגדית. כן, ליטוש עמוק מידי עלול לגרום לרגישות בשיניים. דלקת או נמק במוך השן לא רואים בצילום רנטגן אלא רק לפי סימנים קליניים או בדיקות שונות בחלל הפה. בברכה דר' אמנון אייזן
- באמת רציתי לשאול בקשר להקשיהאיתי 27/09/2016 | 01:13שלום זו לא הפעם הראשונה שעושים לי סתימה לבנה. תמיד תהליך ההקשיה בוצע בעזרת המכשיר עם האור הכחול. הפעם זה לא היה כך, פעם ראשונה שרופא לא השתמש באור כחול להקשיה, ואמר (לאסיסטנטנית) שהרעיון של האור הכחול זה החום שהוא מוציא, ויש לו מכשיר אחר שמוציא חום יותר חזק (ובזמן השימוש הוא הדגיש לי שלא להזיז את הלשון כדי שלא אקבל כוויה). האם השיטה מוכרת ומקובלת? לגבי סתימה גבוהה, זו לא הבעיה אצלי. אם כבר אני חושש שאולי הסתימה נמוכה מדי, הוא שייף לי את זה לא מעט, ואני חושש שאולי הרבה מדי, השקע בשן מאוד משמעותי, באף שן אין לי כזה שקע. (יכול להיות שזה גם גורם לרגישות?) לגבי אפשרותשל בעיה במוך (דלקת/נמק), זה משהו שרופא יכול בטעות לפספס בצילום או שרואים את זה בבירור? תודה
- תשובת מומחה כאב לאחר סתימה ד"ר אמנון אייזן 26/09/2016 | 19:13שלום איתי ישנן סיבות רבות אפשריות לרגישות בשן לאחר ביצוע סתימת קופוזיט החל מסתימה גבוהה, הקשיה לא נכונה של חומר הסתימה, גירוי המוך על ידי חומרי ההכנה, חוסר אטימה ועוד. רגישות לאחר ביצוע שחזור קומפוזיט הינה שכיחה יחסית. הרבה יותר מסתימת אמלגם (שחורה). בחלק מהמקרים ליטוש קל יספיק, לעיתים יש צורך לבצע שחזור חוזר ולעיתים זה יעבור עם הזמן (למרות חוסר הנוחות). התייעץ עם הרופא המטפל. רפואה שלימה דר' אמנון אייזן
- כאב בשיניים לאחר סתימה
- רגישות חודש אחרי סתימה לבנהיוסי 13/02/2018 | 21:47שלום, לפני חודש עשיתי סתימה לבנה (זה תיקון לסתימה קיימת שהייתה לא טובה). מאז יש לי רגישות לקור (אבל זה נסבל). הייתי פעמיים בשיוף של השן כי הסתימה הייתה גבוהה. היה לי קשה ללעוס, כי לעיסה הייתה כואבת. הרופא אמר לי שהכל נראה תקין וזה רק עניין של רגישות של השן. מאתמול (כשבוע אחרי השיוף השני) הרגישות החמירה לי. האם זה הגיוני חודש אחרי סתימה שתיתכן רגישות כזאת שכואב ללעוס על השן? הרופא אומר שזה לא כאבים אלא רגישות של השן וזה יעבור לבד. אשמח לחוות דעתך. ברור לי שבלי בדיקה לא תוכל לענות תשובה מדוייקת. אני רק רוצה לדעת אם המצב הזה יכול להיות באמת הגיוני שאחרי חודש קשה לי ללעוס עם השן, ושלפני יומיים זה נהיה לי יותר רגיש/כואב במקום שהמצב ישתפר. תודה רבה מראש, יוסיפתח בחלון חדש
- שינייםSahar 17/05/2022 | 12:50עשיתי סתימה לבנה לפני כחודש וחצי.לפני שבוע זה התחיל לי שאני לועסת על שין כואב ושותה מים קרים רגישה מאוד לקור.היום הייתי אצל הרופא היא בדקה אם ספוגית שאני ינגס איפה כואב . עשתה לי שפשוף אולי קצת גבוה לאחר מכן צילום והצילום היה תקין בכל זאת המליצה לי שטיפת פהcorsodyl mouthwash ומשחת שינייםsensodyne
- תשובת מומחה סתימה לבנה ד"ר אמנון אייזן 15/02/2018 | 06:39שלום יוסי תהליך ביצוע סתימה לבנה הינו מורכב וסיבות רבות עלולות לגרום לרגישות בשן לאחר הטיפול. בחלק מהמקרים ניתן לטפל על ידי החלפת הסתימה ובחלקם הזמן יפתור את הבעיה. אם הסתימה אינה עמוקה במיוחד, רגישות חודש ויותר אחרי ביצוע הסתימה יש לשקול להוציא הסתימה ולעשות סתימה חדשה. רפואה שלימה דר׳ אמנון אייזן
- שיניים
- תפרים נמסים בפהחני 27/08/2018 | 14:28היי עברתי אתמול עקירת שן בינה כלואה ועשו לי תפרים נמסים השאלה שלי היא 1.זה הגיוני שאם אתמול שמו לי תפרים אז יש סיכוי שהם לאט לאט נופלים? כי אני מרגישה היום שזה טיפה ברפרוף ושזה נמס בפה מרגישים אותם?פתח בחלון חדש
- רפואת שינייםDrBak3r 04/11/2021 | 16:13היי,עברתי טיפול שיניים באשקלון https://drevelina.co.il לאחרונה ואני מתמודד עם משהו טיפה משונה של לאחר מכן. למרות שהטיפול עבר בהצלחה הוציאו מה שהיה צריך להוציא והיו אדיבים נורא ונחמדים. עכשיו אני כן אספר שבאתי לטיפול עם חששות בסדר? חששתי מהכאבים שכולם סיפרו לי עליהם, בפועל ההליך עבר בשלום ודי עזר לי להתגבר על החשש ממרפאות שיניים בכללי, אבל עכשיו אני כבר כמה שבועות אחרי וחווה כאב קטן ממש ליד האזור, האם ייתכן שזה מהתפרים? ואם כן לפי מה שהבנתי הם אמורים להתמוסס? אבל לא בטוח אם זה נורמלי ואם עליי לפנות שוב לרופא. אני לא רוצה ללכת סתם אם לא צריך. השאלה שלי היא כזו - האם חוויתם כאבים שכאלה? האם זה יעבור? אני לא יודע מה כדאי לי לעשות וכמובן ששום משכך כאבים שבשוק לא תרם (וגם לא ערק).אשמח לעצה.
- מודאג מהתפריםKerryLouise 03/11/2021 | 12:33מה עלי לעשות אם התפרים בפה שלי מטרידים אותי כבר היום החמישי. כדורי הכאב לא עוזרים לי, ורופא השיניים שלי אומר שתהליך הריפוי הולך כמו שצריך.
- השתלת עצםסתיו אלמקייס 10/08/2021 | 21:59היי אני מתחילה השתלת שיניים עוד שבועיים רציתי לשאול עם אחרי השתלת עצם עושים תפרים שנספגים ולא צריך להגיע למרפאה?
- תפרים לאחר עקירה כירורגיתגיא 29/12/2018 | 15:29צהריים טובים דוקטור אמנון ביצעתי עקירת שן בינה לפני שלושה ימים, התפרים עדיין במקום. האם אני יכול כבר להתחיל לצחצח באיזור או שיש סכנה שיחזור הדימום? הסיבה היא שהתפרים מפריעים לי באכילה והייתי רוצה לקדם את ההיעלמות שלהם
- תשובת מומחה תפרים נמסים ד"ר אמנון אייזן 30/08/2018 | 00:13שלום רב תפרים אמורים להחזיק מעמד כשבוע. ביום הראשון הם עוזרים בעצירת הדימום ולאחר מכן להקטין את הפתח בחניכיים במקום העקירה ולייצב הרקמות בעיקר במקרים בהם נוצר קרע או חתך בחניכיים. קורה שתפרים נופלים טרם הזמן. לרוב זה לא מהוו בעיה אלא אם הייתה עקירה מורכבת עם חתכים בחניכיים. כאשר התפרים נופלים הדבר לא מורגש. בדרך כלל זה נעלם עם האוכל. בברכה דר' אמנון אייזן
- רפואת שיניים
- דילמה בקשר לשתל דנטלידנית 25/06/2016 | 11:01שלום בקרוב אמורה לעשות סיטי ולהחליט להמשיך . מדובר בשן 27 אשר עקרו עקב סדק. שאלה היא אם במקרה יראו שאצטרך הרמת סינוס האם כדאי לעשות שתל או לוותר יש שן לפני ואחרי , אבל למרות זאת קצת מציק מרגישה את החוסר של השן ובמיוחד אני כזאת שגם שוחקת שיניים. השאלה אם במקרה יהיה צורך בהרמת סינוס ואחליט אם כדאי , אם במקרה אחליט שלא לעשות הרמת סינוס ושתל מה ההשלכות של זה לשאר השיניים? ועוד לפני שנה - שנה וחצי בערך לפני בהרבה לפני העקירה וסדק העצם בסדר גמור זה מעיד משהו על סיכוי ספיגת העצם שיצריך או לא יצריך הרמת סינוס? ומשהו שלא קשור שיעשו סיטי יש לי בעיה עם אבנית בשן אבל הצילום ייעשה כנראה לפני השיננית עוד האם זה משפיע על הצילום ו/או תוצאות הצילום?פתח בחלון חדש
- טיפול שיניים באשקלוןEmmySweet 07/10/2021 | 10:37עברתי טיפול כזה של הסינוס, טיפול שיניים באשקלון( https://drevelina.co.il ) ואני ממש יכולה להמליץ שאם את מצליחה למצוא רופא שיעבוד בשיטה החדשה היא עדיפה פי כמה. לא כל המכונים אכן מסכימים איתה ויש רופאים מיושנים יותר ופחות, אך אם יש את האפשרות, החוויה שלי הייתה דיי חלקה ובאמת לא נוראית כמו כמה מהחוויות של אנשים ששמעתי שעשו הרמת סינוס בעבר. אז אני לא יודעת מאיפה את בארץ אבל אל תתפשרי על הטיפול הראשון שרופא השיניים שלך ממליץ ואולי כדאי לעבור לרופא פרטי רק בשביל השקט הנפשי. זו עצתי
- מה עלי לעשותNihikita 04/10/2021 | 15:35שלום לכולם, שן הבינה שלי יצאה החוצה ואני לא יודע מה לעשות, לך תוציא אותה או תעזוב אותה אנא ייעץ
- דילמהדנית 25/06/2016 | 16:50ואם יהיה צורך הרמת סינוס אבל סגורה כן כדאי לעשות זה בלי תופעות כמו שהזכרת קודם והאם זה בכל זאת עם תופעות קצת יותר קשות עם שתל ללא הרמת סינוס ואם כן במה ובכל מקרה התופעות יותר קשות שתל בלסת עליונה מתחתונה ההחלמה שם יותר ארוכה?
- תשובת מומחה דילמה ד"ר אמנון אייזן 25/06/2016 | 16:06שלום דנית היום יש דרכים חדשות לעשות הרמת סינוס. השיטה החדשה אינה מתאימה תמיד אך למקרים הרלוונטים היא חוסכת את תופעות הלוואי הלא נעימות שבניתוח זה, בצקות, כאבים, ושטפי הדם. בכל זאת, לרופאים שונים תהיה דעה שונה. לדעתי, באם יהיה צורך בהרמת סינוס, והדרך היחידה הינה הרמת סינוס פתוחה, הייתי נמנע מביצוע שתל זה כל עוד יש לך את השן הקידמית יותר בפה. הייתי שוקל ביצוע גשר בין שתי השיניים לפני ואחרי השן העקורה. בברכה דר' אמנון אייזן
- טיפול שיניים באשקלון
- כאבים/ גירוי לאחר השחזת שן לכתרנטליה 04/11/2018 | 13:20שלום. במאי עברתי טיפול שורש לא פשוט שאחריו החלמתי כשבועיים. לאחר זמן מה התקינו לי מבנה. הדברים התחילו להתשבש בגדול לאחר השחזת שן לכתר, הרגשתי צריבה שהנחתי היא נורמלית לאחר ההשחזה. לאחר שהתקינו לי כתר ( מתכת בלבד כי מדובר בשן אחורית ורופא חשב שזה כי טוב עבורי), התחילה לי שריפה בכל הפה ולא רק במקום של הכתר. אחרי לקיחת ויטמין C שריפה בכל הפה נרגעה ונשארה מקומית רופא לא מצא שום בעיה ואמר שהיה לי חומר של הכתר בכתרים אחרים בפה ( כתברים עם חרסינה). הלכתי לחוות דעת נוספות ועשיתי צילום מפורט במכון אור השן של כל הפה. החלפתי רופא שהציע להוריד את הכתר ממתכת והתקין כתר זמני מבושל. זה לא פתר את הרגישות ועכשיו אני בלי כתר בכלל כבר כחודש.הלכתי למספר רופאים כולל מומחה לטיפול שורש שאמר שטיפול שורש נראה תקין. מומחה לטיפול שורש דפק על השן ולא הייתה רגישות, אלא רק באיזור של החניכיים. מצד שני אף רופא גם לא אבחן דלקת. יש לציין שזה לא טיפול שורש ראשון שלי ובטח לא כתר ראשון. מדובר לתגובה חריגה ביותר ביחס לעצמי. שורה תחתונה- אני כבר חודשיים עם כאבים וגירויים בעוצמה משתנה ולחוצה ונמצאת באי שקט כי נמאס לי לסבול את המצב של חוסר וודאות ומצד שני אין ספק שמצב מלחיץ אותי ומגביר את הכאבים. וכשאני שואלת מה ניתן לעשות בינתיים, מאחר ולא מאתרים מקור לבעיה, גם אין פיתרון.... ואני כבר נמצאת על סף יאוש ולא יודעת מה לעשות ...תודה מראש על המענהפתח בחלון חדש
- תשובה לרומינטליה 23/06/2021 | 10:29היי מציעה שתכתבי לי בפרטי במייל שציינתי בהודעה קודמת, שלא נייגע את הציבור בדיון הפרטי שלנו. כן, גם לי שרשרת הבעיות התחילה אחרי ההשחזה. אולי זה במקרה ואולי זה נגע באיזה עצב דלקתי. אולי כאב היה מתעורר בכל מקרה אחרי זמן מה. בדרך כלל שלב השחזה לא אמור להיות דרמטי או טראומטי. החליפו לי כתרים כי הרופא החדש חשב שאולי יש רגישות לחומר של הכתר, אפילו הורידו לי כתר בכלל לקופה, שום דבר לא עזר. אינני יודעת למה בעיות התחילו דווקא בשלב זה. אני לא רופאה. שוב- במקרה שלי לא ראו בעיה בשום צילום ולא בבדיקה קלינית, אלא רק בסיטי. זה אחרי שביקרתי אצל לא פחות מ 10 רופאים כולל מומחים לטיפול שורש.
- כאביםרומי 23/06/2021 | 00:59הכאבים נוצרו אחרי ההשחזה של 2 שיניים צמודות תממש מרגישה כאבים בחנייכים מתחת לשיניים.כרופא הוציא לי את הכתרים ואמר שכנראה אני רגישה לחומר והוא מכין לי כתרים חדשים.אבל המוזר שהכאבים נוצרו אחרי ההשחזה
- תגובה לרומינטליה 22/06/2021 | 22:07היי רומי. אתחיל מהסוף- אחרי הרבה רופאים הגעתי לרופא מומחה בטיפול שורש ששלח אותי לצילום סיטי ורק בצילום סיטי נראתה דלקת עמוקה. המומחה ניסה להציל את השן ולא הצליח ובסוף נאלצתי לעקור אותה, אך לפחות לא עקרתי סתם שן ללא סיבה ונמצאה סיבה לכאב וזה לא היה פסיכוסומטי , שזה הכי נורא בעיני. כמובן כל מקרה לגופו, אבל הייתי מבקשת הפניה לסיטי. במקרה שלי זה פתר תעלומה של הכאבים. אם את רוצה המלצה על רופא מומחה בירושלים, כתבי לי מייל nataliae1979@hotmail.com כי אני לא יודעת אם מקובל פה לתת שמות.
- כאביםרומי 22/06/2021 | 20:53ואוו בדיוק בול אותו דבר אצלי.אני אשמח אם נתנו לך תשובה אני כבר מיואשת
- תשובה לרומי
- פתרון קסם לאפטות - שינה טובהעומר 01/11/2020 | 12:42אחרי שנים רבות של סבל גיליתי ששינה טובה עושה את ההבדל
- תשובת מומחה אפטה בפה דר' יורם בן שבת 21/11/2012 | 13:09אפטומטיטיס הינו המונח המדעי לאותו פצע טורדני המוכר כל כך לכולנו בשם אפטה. בכל מקרה של הופעת פצע בפה אשר אינו מתרפא מעצמו בתוך פרק זמן של כשבועיים, יש להגיע לאבחנה אצל רופא השיניים, ישנם פצעים שהם סימן ל"הרפס" וישנם כאלה העשויים להצביע על סרטן הפה ואף מחלות סיסטמיות אחרות. ממה נגרמות האפטות? ברוב המקרים הן תוצאה של גנטיקה, של תזונה וחוסר איזון הורמונלי ככל הנראה הן מושפעות ממערכת החיסון. ישנם משחות שיניים ושטיפות פה המכילות סודיום לאוריל סולפט (SLS) אשר גורמות לירידת חסינות הרקמה. בין הגורמים המקדימים לאפטה נמצא: נשיכה עצמית, פציעה משן חדה, ממזון, לחץ נפשי אשר לו ישנה השפעה על הופעת האפטות, כמו כן חוסר בויטמינים: C, B12, B6, B2, B1 חוסר באבץ, חומצה פולית, ברזל, סילניום וסידן. האפטות נוצרות: ברקמות הרכות של הפה, בחלק הפנימי של השפה והלחי, רצפת הפה, החלק התחתון של הלשון, צידה הפנימי של השפה העליונה או התחתונה, החך הרך ואזור השקדים-לעיתים רחוקות יותר. האפטות מתרפאות בין 4-14 יום ללא צלקת, לבין שבועיים, ברגע שאדם פיתח אפטה פעם אחת הוא יפתח אפטות נוספות, 30% מהאנשים מפתחים נגע אחת לחודש. לרוב התופעה נפוצה בין הגילאים 10-20 שנה, עם ההזדקנות חלה ירידה בשכיחות ובחומרה. לא קיימת תרופה לריפוי אפטה אך קיימים מספר טיפולים להפחתת משך הזמן, הכאב ואי הנוחות שנגרמים כתוצאה מנוכחותה. מניעה: יש לשים לב למזון שאוכלים, מזונות שעשויים להיות חומציים. במקביל יש להגביר צריכה של אגוזים, גזר, תפוחים ובטטה. יש לשמור על הרגלי היגיינה תקינים, צחצוח ושימוש בחוט דנטלי. פצעי קור: פצעי קור וחום מופיעים בד"כ סביב השפתיים ומתאפיינים בשלפוחיות מלאות נוזלים בקצות השפתיים, בד"כ נעלמים תוך שבוע. אבצס-מורסה: אזור מקומי של מוגלה הנוצר כתוצאה מזיהום בקטריאלי המוגלה הינה תערובת של תאים לבנים חיים ומתים של אנזימים ושל חלקי תאים ורקמות הרוסות, כאשר לכל המרכיבים אין דרך להתנקז הם יוצרים את האבצס. רופא שיניים יכול לאבחן אבצס בשן בהסתמך על בדיקת הפה, מישוש הנפיחות, או על פי התגובה של המוך בשן הפגועה לשם בדיקת חיות. הרפס שפתיים: במקרים של ירידה בתנגודת החיסונית כמו בעת תחילת חום, בזמן מתח נפשי מוגבר, או לאחר חשיפה ממושכת לקרני השמש עלולה להתרחש תופעה של וירוס ההרפס בשפתיים. הטיפול היעיל הינו משחת "זובירקס", ככל שמתחילים בטיפול מוקדם יותר, כך משיגים תוצאה טובה יותר. בשלב הראשון של ההרפס ישנן שלפוחיות קטנות, זהו הזמן הטוב ביותר לבצע טיפול ראשוני על ידי "הזובירקס", שכן לאחר שהשלפוחיות נפרצות משוחררת כמות עצומה של וירוסים המזהמים את איזור הפצע ועשויים להיות מדבקים במגע גם לאזורים אחרים בגוף עם רגישות מיוחדת לעיניים.
- פתרון קסם לאפטות - שינה טובה
- מי מבצע עקירה של שיני בינה?יוליה 28/01/2019 | 16:36האם רק רופא כירורג מומחה יכול לבצע עקירה של שיני בינה, או שכל רופא שיניים יכול לעשות זאת? מה ההסמכה הדרושה לביצוע העקירה?פתח בחלון חדש
- שיני בינהד"ר מקלר 16/08/2019 | 17:21שלום יוליה, כל רופא שיניים יכול לעקור שיני בינה. https://doctormekler.co.il/
- שיני בינהד"ר מקלר 10/08/2019 | 22:38כל רופא שיניים יכול לבצע עקירות שיני בינה. במקרה של שיניים מסובכות מומלץ לפנות לרופא מומחה. אם יש לך שאלה יותר פרטנית אתה יכול לפנות בפרטי דרך האתר https://doctormekler.co.il
- שיני בינה
- "אין לנו כתר מתאים במלאי" (לת)יוסי 27/01/2019 | 13:27שלום הייתי עם בני (5) במרפאת שיניים של הקופה, ועשו טיפול שורש וכשבאו לשים כתר - לא היה במלא כתר מתאים!!! רצו בין כל החדרים ו-אין!!! שלחו אותנו הביתה ואמרו שבטיפול הבא ישימו לו את הכתר. זה תקין??? מה אני יכול לעשות?פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים