פורום קרדיולוגיה וצנתור לב
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תרופות לאחר צינתור (לת)
כמי 30/06/2023 | 21:33תרופות שקיבלתי אחרי צינתור מיקרופרין , אזקור 10 , ליטורבה 20 גורמות לי לכאבי ראש ובחילה האם קיים תחיליף שניתן בלי התופעות האלה כשהנחת היסוד שאסור להפסיק ליטול אותם. תודה רבהפתח בחלון חדש -
טיפול לאחר צינתור
בני 19/08/2014 | 11:30האם אפשר לעשות טיפול רפלקסולוגיה או עיסוי שוודי כשבועיים לאחר צינתור שבו הוכנס סטנד? אני מרגיש טוב.פתח בחלון חדש-
רפלקסולוגיה
ריקי הרטל 04/06/2023 | 09:30האם אפשר לעשות טיפול ירפלקסולוגיה 6 ימים אחרי צינתור לב -
תשובת מומחה טיפול לאחר צינתור
ד"ר אלכס גביש 21/08/2014 | 01:58כן.
-
-
אקו לב (לת)
שמואל 24/05/2023 | 13:15שלום רב, הייתי בבדיקת אקו דופלר לב, להלן התוצאות: אאורטה עולה 36, שורש אאורטה 39, פרוזדור שמאלי D2 40, שטח פרוזדור שמאלי (CVׂ4) 18, קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 31, קוטר חדר שמאלי בזמן ביאסטולה 49, עובי מחיצה בין חדרית 8, עובי דופן אחורית 8, משקל 74, גובה 1.73, lvm/bsa : 1.88 מטר/גרם מקטע פליטה מאורך של חדר שמאל: 55-64 תפקוד כולל של חדר שמאל: תקין. הערכה דיאסטולית מורחבת תפקוד דיאסטולי: תקין, מסתם תלת אורטלי תלת עלי תקין, מסתם תריקוספידאלי הוריד החלול התחתון IVC: בקוטר תקין עם תמט נשימתי תקין, סיכום: חדר שמאל בגודל תקין, תפקודו הסיסטולי הגלובלי תקין ללא הפרעה אזורית, (EF מוערך) 60%. תבנית המילוי הדיאסטולית תקינה, עליות בגודל תקין, חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים, לא ניתן להעריך ל"ד ריאתי בהעדר סיגנל PR. מבנה ותפקוד המסתמים עם דלף מיתרלי וטריקוספידאלי מינימאלי, סינוסים מורחבים לללא עדות לתפלית פריקרדיאלי , מה המשמעות של התוצאות של הבדיקה שקיבלתי? תודה מראש, שמואלפתח בחלון חדש -
הפרעות קצב (לת)
אתי 12/05/2023 | 12:41בת 48 מרגישה לעיתים דופק לא סדיר מלווה בחולשה בדיקת הולטר הן התוצאותנצפו 23 apcs במשך הבדיקה.אירועיםממקור על חדריונצפו 3 קטעי Non-sustained Atrial Tachycardia בני 5-6 פעימותבמהירות עד 162 לדקה.הפרעות הולכה לא נצפו.שינויים בקטע ST לא נצפו אירועים ממקור חדרי לא נצפו. בסיכום Few APCs Non-sustained Atrial Tachycardia בנוסף בדיקת אקו לב Normal Systolic Function of LV Normal Walls Thickness Normal Study Left Atrial Area Elnlaged (4cv ) - Mild Otherwise Normal Cavities Size Right Ventricle - Normal Function, TAPSE - 27 mm Normal Valvular Motion Tricuspid Regurgitation - Mild (-) Mitral Regurgitation - Minimal Pulmonary Hypertension - Mild No Pericardial Effusion No Diastolic Dysfunction Diastolic Function by TDIl (Septal Annuius)- E/e' = 83/9 =9.2 Diastolic Function by TDI (Lateral Annulus)- Ele' = 83/9=9.2 Average E/e' < 14 - No Elevated LVEDP (10 -14 :Border line) Mitral Annulus Plane Systolic Excursion - Septal -5 mm, Lateral - 5 mr Moderate to Severe Abnormal Relaxation Inferior Vena Cava - Dilated - Mild , Limmitted Respiratory Collapse Normal and Regular Sinus Rhythm Throughout the Test לחץ דם ריאתי 29 ממכ+לחץ בעליה ימין rap לחץ בעליה ימנית לפי ivc מוערך ב11*15 בבדיקת הדופלר הודגמו דלפים על מסתמים:אי ספיקה מיטרלית מינימלית,אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית עד קלה. וריד נבוב תחתון לא תקין מורחב באקסיפטריום מ50% תמת באינספריום קוטר נמדד 18 ממ הודגמה במנח שמאל.אני דואגת מאוד מהממצאים רופא המשפחה נתן קרדיולוג 1.25 פעמיים ביום כי אומר שזה משפיע רק ל12 שעות וכדאי שיהיה כדור נוסף בלילה.הקרדיולוג אמר שהכל בסדר ולא צריך טיפול רק אם מפריע אמשיך קרדיולוק כדור אחד1.25 אני לא יודעת מה לעשות בנתיים לוקחת 2 כדורים וזה מחליש אותי האם יש בבדיקות משהו מסוכן או מצריך בכלל טיפול?פתח בחלון חדש -
כריתת ציסטה בפריקרד? (לת)
דנה 24/04/2023 | 17:56שלום,אני בחורה בריאה בת 47 שלפני מס שנים גילו לי במקרה ציסטה בפריקרד . הציסטה גדלה לאט ועכשיו היא בגודל 8.2 ס"מ על 3.5 ס"מ. היא לא לוחצת על הלב ואקו לב תקין. האם יש צורך לכרות או לא כדאי לגעת? והאם זה נכרת עם ניתוח שבו מנסרים את בית החזהפתח בחלון חדש -
דופק מהיר
לינוי 21/06/2014 | 12:23היי ד"ר אלכס, אני בת 20 סובלת ממגרנות, בשנה האחרונה פיתחתי אלרגיה מסויימת לקפה (שמקל עליי בעת התקף), שמתבטאת בדופק מהיר שיכול להימשך בין יום עד 3 ימים. בנוסף אני לוקחת 2 כדורי אקסידול בעת התקף שמכיל גם הוא הרבה קפאין וגם גורם לי לכך. לפעמים הדופק המהיר מתלווה אחרי שתיית קפה בכאבי בטן והזעה. בלי קשר לכך יש לי דופק מהיר כ90-110 פעימות במנוחה. לפעמים יש לי דופק של כ-120 וזה משתק אותי למיטה ואני מרגישה שכל תזוזה או שינוי תנוחה רק מחמיר את זה, בעיקר אחרי אכילה או שתיית קפה. היו לי בשנה האחרונה 2 התקפים חמורים אף יותר שהגעתי למיון בגלל שהרגשתי שאני עומדת להתעלף ולא ידעו ממה זה נגרם לי. התקף 1 נגרם לי אחרי אכילה- הרגשתי שאני עומדת להתעלף ושהדופק מאוד מהיר. ההתקף השני היה לאחר שתייה מרובה של קפה ונטילת אקסידול. הרופאה שלי טוענת שזה נובע מחרדות למרות שאיני חושבת כך. ביצעתי הולטר שיצא תקין, א.ק.ג גם תקין. הרופאה שלי הביאה לי אלטרולרט ולא התחלתי ליטול כי לא הבנתי למה אני צריכה נוגדי דיכאון, בנוסף רשום באלון התרופה שהיא עושה דופק מהיר. ממה ההתקפים הללו יכולים לנבוע (מלבד הקפה), רציתי לשאול בבקשה, איך ניתן להמשיך בבדיקות? האם זה נכון ליטול את האלטרולרט בשביל הורדת הדופק? או שיש תרופות אחרות שיכולות לעזור? האם מותר לי לבצע פעילות גופנית? תודה רבה!פתח בחלון חדש-
דופק
עאסי 06/04/2023 | 10:20בגיל 80 דופק לב 110 האם זה מסוכן מה עושים -
תשובת מומחה דופק מהיר
ד"ר אלכס גביש 17/07/2014 | 08:40לינוי, שוב שלום. ממצאי ההולטר הינם תקינים גם הפעם. כאשר הכושר הגופני לקוי - קצב הלב יכול לעלות מאד בזמן פעילות גופנית. לסיכום: לא נראה שקיימת הפרעה אובייקטיבית בקצב הלב, והתלונות נובעות מההרגשה שלך. פעילות גופנית, קבועה וסדירה - יכולה לשפר את המצב, וכמו גם טיפול העוזר לשלוט על מצבי מתח ולחץ. -
הולטר חוזר
לינוי 15/07/2014 | 20:29היי דר אלכס, מכיוון שלא היה אירוע בהמלך ההולטר הקודם ביצעתי הולטר נוסף. במהלך הבדיקה הרגשתי כמה פעמים תחושה של דפיקות לב אך איני יכולה להצביע במדויק על הזמנים בהם התופעה מתרחשת. אשמח לקבל את דעתך בנוגע לתוצאות ומה זה אומר: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 61 מהירות מקסימאילית: 158 מהירות ממוצעת: 86 הפרעות קצב חדריות VPC’S:נצפו סה''כ 2 VPC'S במשך הבדיקה.משני מוקדים.( עמ' 6 ) הפרעות קצב על חדריות APC‘S:נצפו סה''כ 5 APC'S במשך הבדיקה .( עמ' 6 ) נצפו קטעי ATRIAL RHYTHM , לדוגמא: עמ' 15 . הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. הערות/סיכום: בשעה 19:49 נצפה קטע קצר של SINUS TACHYCARDIA במהירות עד 158 פעימות לדקה.( עמ' 9 ,8 ) (-בשעה זו עליתי במדרגות 4 קומות, האם הגיוני שהדופק כה גבוה בפעילות מאומצת? ) תודה רבה. -
תשובת מומחה דופק מהיר
ד"ר אלכס גביש 21/06/2014 | 22:55לינוי, שוב שלום. אני חוזר על שאלתי, שעליה לא ענית "האם היה אירוע כפי שתיארת בזמן מעקב ההולטר ? אם לא - יש לשקול בצוע הולטר חוזר." בכל מקרה, ממצאי ההולטר שצירפת - תקינים. טאכיקרדיה = דופק מעל 100 לדקה. -
בדיקת הולטר
לינוי 21/06/2014 | 19:40תודה רבה על המענה דוקטור. מצורפות תוצאות בדיקת ההולטר, אשמח לשמוע את דעתך האם יש מקום לבדיקה נוספת? בנוסף שמעתי על דבר שנקרא טכיקרדיה, יכול להיות שזה קשור? הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 65 מהירות מקסימאילית: 151 מהירות ממוצעת: 88 הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 3 APC'S במשך הבדיקה . הפרעות הולכה: מרווח PR קצר. לא נצפו גלי דלתא. יש צורך לאמת מימצא זה בא.ק.ג רגיל. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: בשעות אחה'צ נצפה קטע של סנוס טכיקרדיה במהירות מקסימלית עד 151 פעימות לדקה , שנמשך כ 3-4 דקות . ראה שעה 17:01 עמ' 6-8. Short PR Interval. -
תשובת מומחה דופק מהיר
ד"ר אלכס גביש 21/06/2014 | 19:16לינוי, שלום רב. אני ממליץ להמשיך ברור על ידי בצוע בדיקת אקו-דופלר, הבודקת את תפקוד הלב והמסתמים שבו, וכן על ידי מבחן מאמץ, הבודק את תגובת הגוף לפעילות מאומצת. רשמת שההולטר היה תקין, האם היה אירוע כפי שתיארת בזמן מעקב ההולטר ? אם לא - יש לשקול בצוע הולטר חוזר. נראה לי שפעילות גופנית יכולה רק לשפר את מצבך, ואם הבדיקות שציינתי יהיו תקינות - תוכלי לקבל אישור רפואי לפעילות במכון.
-
-
תוצאות בדיקת דם פרןפיל שומנים (לת)
RKK 16/03/2023 | 16:24שלום דוקטור, אני גבר כבן 45 ,בריא בדרך כלל ,משקל תקין ,לא מעשן ,מקפיד על תזונה ופעילות ספורטיבית ,ללא היסטוריה משפחתית של מחלות לב .היום ביצעתי בדיקת פרופיל שומנים ואשמח לדעתך המקצועית לגבי החריגות: CHOLESTEROL-216.7 mg/dL TRIGLYCERIDES-85 mg/dL CHOLESTEROL- HDL-50 mg/dL CHOLESTEROL-LDL calc-149.6 mg/dL NON-HDL_CHOLESTEROL-167 mg/dLפתח בחלון חדש -
בדיקת אקו לב לא תקינה (לת)
יוסי 10/03/2023 | 16:46שלום, בן 49,בריא,לא נוטל תרופות באופן קבוע ושומר על אורח חיים ספורטיבי ( אירובי וכח). לפני מספר ימים עברתי בדיקת אקו לב ואק"ג בעקבות סחרורות קשות שהיו לי. ואלה התוצאות: left ventricular dysfunction grade 2 מקטע בליטה שמור,ללא היפוקינזה,ללא הפרעה מסתמית,לחץ ריאתי בינוני. אק"ג ללא שינויים איסימיים,ללא קליניקה של כאבים בחזה. הומלץ לי להיות במעקב קרדיוליגי והתבקשתי לקחת את הכדורים הבאים באופן קבוע ברמה היומית: קרדילוק,tritace,micropirin. האם יש סיבה להילחץ? מנסה להבין אם מצבי גרוע :) וצריך לשנות את אורח חיים שלי על בסיס הממצאים הנ"ל. תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש -
כאבים בחזה (לת)
א.א 07/03/2023 | 06:24שלום, אבי בן 64 הגיע למיון עקב כאבים בחזה וקוצר נשימה. בבדיקות דם שנעשו ערכי הטרופטנין היו 18 ולאחר מכן 15 ו13, במרווחים של שעות. עשו לו מיפוי לב ועלה כי הבדיקות בחלק הראשון יצאו תקינות אך רק במאמץ יש חשש קל. הומלץ על צנתור אבחנתי אך אנו חוששים מכך מאוד. נשמח לחוות דעתך.פתח בחלון חדש -
דופק מהיר, סינקופה, סחרחורות (לת)
הלל 05/03/2023 | 16:42שלום, בחודש האחרון התחיל לי דופק מהיר,גם בישיבה, וגם בעמידה, התעלפתי כמה פעמים והייתי במיון שם מצאו באקג רק סינוס טכיקרדיה, אך הדופק ממשיך להיות גבוה על בסיס יום יומי, מגיע ל110 בישיבה, ו130 בעמידה, ויכול להגיע עם פעילות של הליכהאיטית גם ל150, וכן יש גלים של דופק מהיר ללא סיבה, שיש סחרחורות מלוות ולחץ החזה כאילו יש עליו איזה משהו כבד שמקשה על הנשימה, יש לי הולטר לעוד חודש, יש אפשרות לחכות עם זה, זה לא מסוכן? , עוד מתעלפת,אך לא רוצה להגיע שוב למיון, נשארת שם רק להשגחה ומשחררים ... הדופק בחודש האחרון לא ירד מ90... שזה משהו שלא היה לפני כן.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים