פורום קרדיולוגיה וצנתור לב - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תחושת רטט-ויברציה
שירה 09/05/2013 | 16:36ד"ר גביש שלום לא קיבלתי תשובה ממך לגבי האם היתה ישיבה של רופאים והאם יש לך עבורי תשובה מה יכולה או ממה נגרמת לי אותה ויברציה אותה תיארתי מספר פעמים כשמהו שמרטיט לי את אזור החזה העליון, לכיוון צלעות צד שמאל חיצוני שם אני מרגישה את הויברציה/רטט הכי חזק. אני חוששת שמצבי יהיה בלתי הפיך, מכיוון שחלפו מספר רב של חודשים ללא אבחהב וללא שום טיפול למעט כפי שסיפרתי לך קיבלתי במשך חודש ליריקה 300 מ"ג שלא עזר לי. שוב אספר כי אותה תחושה מורגשת לי באופן קל כנראה בכל הגוף משהו חלש, אך מרגיש לי כאילו אותה ויברציה מצד שמאל היא אחראית על התחושה בכל הגוף. האמנם יתכן מצב כזה? כל הנוירולוגים שהלכתי אליהם אמרו לי שהבדיקה הנוירולוגית תקינה ולא נותנים לי כיוון מה זה כן יכול להיות. רופאת המשפחה אינה יודעת לאיזה בדיקות להפנות אותי. אני לא יודעת כיצד לעזור לעצמי ולמי לפנות! אנא תשובתך, עזרתך מה דעתך ומה אני יכולה לעשות על מנת לברר את בעייתי . תודה מראש שוב וסליחה באם אני מתנהגת כ"נודניקית", אך אני ממש נואשת ומבקשת עזרה. תודה ובברכהפתח בחלון חדש-
מדובר כנראה במכשיר רטט מהשכן בקומה מתחת!
אני 18/02/2023 | 16:44מכשיר ייעודי כזה נמכר באינטרנט ומטרתו לא פחות ולא יותר: הפרעה לשכן מלמעלה! המכשיר משמיע רעשים שונים או רטט ברמות שונות (או שניהם יחד!). הרטט גורם לפעימות לב חזקות, לסטרס ואי שקט, ועוד. חייבים לאסור את השימוש במכשיר! לתשומת לתשומת לב חברי הכנסת. -
יש לי בדיוק את אותם תסמינים כמו שלך!
כינרת 29/07/2022 | 20:52האם מצבך השתפר? מישהו הצליח לעלות על מה הבעיה? אני לא סובלת משום בעיה קרדיולוגית אבל הייתי אצל 3 נוירולוגים ועשיתי את כל הבדיקות הנוירולוגיות והכל תקין! מיואשת לחלוטין ולא יודעת מה לעשות -
תשובת מומחה תחושת רטט-ויברציה
דר' אלכס גביש 11/05/2013 | 20:14שירה, שלום ושבוע טוב, בישיבה היו רופאים קרדיולוגים בלבד, הבדיקה שניתן לבצע נקראת הולטר אק"ג (מעקב אק"ג ל-24 שעות), והתרופות שהוצעו - מורידות את פעילות האדרנלין בגוף, ומונעות בדר"כ תופעות של פעילות יתר של הלב. -
בהמשך לתשובתך
שירה 10/05/2013 | 08:44ד"ר גביש שלום רב, תודה רבה על היחס האדיב שלך ועל כך שהעלית הענין שלי לישיבת רופאים, תבורך ! שאלתי היא בבקשה אם אפשר לשאול, האם אותה ישיבה היתה עם רופאים קרדיולוגים בלבד, אשר אמרו שלא נתקלו בתלונה דומה, בוודאי שלא בצורה מתמשכת, הכוונה היא בתחום הקרדיולוגי? ו/או שהיו גם רופאים נוירולוגים באותה ישיבה וגם הם לא שמעו על תלונה כזו ובצורה מתמשכת? חשוב לי להבין, מכיוון שאני מנסה להבין לאיזה תחום לשייך את הבעיה שלי, אם זה לא נשמע ממצא קרדיולוגי, האם לדעתך עלי לחפש בתחום אחר? ואיזה? בכל מקרה לגבי ענין הכדורים שהוצע לי כגון דרלין, נורמיטן וקרדילוק, אני מניחה שזה קשור לבעיית לב, האם לא כדאי לבצע איזה שהם בדיקות קרדיולוגיות לפני כן? ואם כן איזה לדעתך? ו/או האם אותם תרופות לאו דווקא קשורות לבעיות לב? ואם אפשר להבין שאם אני אקח אותם על איזה חלק מהסימפטומים שציינתי זה אמור לעבוד? מקווה שהצלחתי להבהיר את השאלות שמטרידות אותי ושאלות שאמורות לכוון אותי לאיזה תחום ברפואה לשייך את הסימפטומים שלי. אודה מראש לתשובתך וכמובן סבלנותך הרבה. תודה ובברכה -
תשובת מומחה תחושת רטט-ויברציה
דר' אלכס גביש 09/05/2013 | 19:48שירה, שלום רב. בישיבת הרופאים המומחים שהתקיימה היום, הצגתי את תלונתך. אף אחד מהרופאים לא נתקל בתלונה דומה, בוודאי שלא בצורה מתמשכת. ההצעות לטיפול היו בעזרת טבליות מסוג חוסמי ביתה (דרלין, נורמיטן קרדילוק) להתחיל עם מינונים נמוכים ולהעלות לאט (פעם ב-4 ימים לפחות) במינון עד לתופעות לואי או להצלחה להתגבר על התלונה.
-
-
טיפול בגלי רדיו ופוטו טרפיה לאדם עם סטטנטים בלב (לת)
אלינה 05/02/2023 | 13:33האם אדם שעבר לפני עשור התקף לב ויש לו 2 סטטנטים יכול לקבל טיפול במכשיר ביתי המשתמש בגלי רדיו ופוטו-טרפיה לבעיה בעור הפניםפתח בחלון חדש -
נוזל בלב (לת)
איילת 28/01/2023 | 19:45יש לי 4 מילימטר נוזל בלב. האם יש צורך לנקז במידה וזה לא משתנה? כי כדורים לא מורידים את הכמות . מעבר לזה עם איזה כמות של נוזל בלב ניתן לחיות ללא בעייה ?פתח בחלון חדש -
פענוח בדיקה של הולטר לב (לת)
חלי 13/01/2023 | 02:35תוצאות בדיקה הולטר 24 ש חלי 11/01/2023 גילי 71 .מה אומרת התוצאה: פעימות עליתות מרובות? האם להתחסן בחיסון לקורונה במצב זה? תודהפתח בחלון חדש -
Cta בטן ואגן (לת)
תמי 27/12/2022 | 22:45שלום, ברצוני לדעת כמה זמן צריך לצום לפני בדיקת cta? אפשר לשתות מים? ומי שלוקח כדור לסכרת האם צריך להפסיק לפני הבדיקה ואם כן מתי להפסיק?פתח בחלון חדש -
PDA (לת)
שירלי 17/12/2022 | 12:21שלום, pda להבנתי הוא הפתח הקיים בין עורק הריאה לאבי העורקים שאמור להיסגר בלידה. לחלק מהתינוקות פתח זה לא נסגר לבד. האם בתקופה שבין הלידה לבין הניתוח שבו יסגרו את הפתח למעשה, יש כמות מסוימת של דם בגוף התינוק שממוחזר בחזרה לגוף מבלי להתחמצן מחדש? כלומר דם שמגיע מהגוף לחדר הימני, רוצה להתחמצן ולכן עובר לריאות אבל בדרך דולף בחלקו דרך אותו פתח שעדיין קיים דרך עורק הריאה ואבי העורקים. לכן האם זה נכון? שאחוז מסוים מהדם ממוחזר בחזרה לגוף מבלי להתחמצן מחדש?פתח בחלון חדש -
עיסוי לאחר צנתור (לת)
דותן 01/12/2022 | 19:24שלום עשיתי צנתור לפני חמישה ימים ללא כל ממצאים חריגים בצנתור רצית לדעת האם מותר לי לעשות עיסוי לאחר חמישה ימים ?פתח בחלון חדש -
יתר לחץ דם ריאתי ודליפה במסתם הטריקספידאלי - קורונה? (לת)
נועה 30/11/2022 | 23:12שלום, אני בת 35 (אחרי 4 לידות והריונות תקינים) עברתי קורונה לפני כשנה (אומיקרון) ובמהלכה חשתי שלא בטוב מבחינת כאבים בחזה, דפיקות לב מוזרות. הופניתי לבדיקת אקו בה נמצא לחץ דם ריאתי של 59, ודליפה קשה של המסתם הטריקספידאלי. (לא נמצאו הוכחות או סיבות נוספות ללחץ דם ריאתי). לאחר כחצי שנה של מעקב ללא טיפול וללא צינתור לבדיקת לחץ דם ריאתי, בבדיקת אקו נמצא כי לחץ דם ריאתי ירד ל37 אך הדליפה במסתם נשארה קשה. ברצוני לשאול ממה יכול לנבוע מצב זה? וכן האם יש דרך לטפל ללא התערבות כירוגית? מהי המלצתכם בנושא. וכן האם ירידה במשקל יכולה להועיל לזה? (סובלת מהשמנת יתר). אודה לתשובתכם המהירה. נועהפתח בחלון חדש -
דליפה קשה במסתם הטריקספידאלי- קורונה? (לת)
נועה 30/11/2022 | 23:04שלום, אני בת 35 (אחרי 4 לידות והריונות תקינים) עברתי קורונה לפני כשנה (אומיקרון) ובמהלכה חשתי שלא בטוב מבחינת כאבים בחזה, דפיקות לב מוזרות. הופניתי לבדיקת אקו בה נמצא לחץ דם ריאתי של 59, ודליפה קשה של המסתם הטריקספידאלי. (לא נמצאו הוכחות או סיבות נוספות ללחץ דם ריאתי). לאחר כחצי שנה של מעקב ללא טיפול וללא צינתור לבדיקת לחץ דם ריאתי, בבדיקת אקו נמצא כי לחץ דם ריאתי ירד ל37 אך הדליפה במסתם נשארה קשה. ברצוני לשאול ממה יכול לנבוע מצב זה? וכן האם יש דרך לטפל ללא התערבות כירוגית? מהי המלצתכם בנושא. וכן האם ירידה במשקל יכולה להועיל לזה? (סובלת מהשמנת יתר). אודה לתשובתכם המהירה. נועהפתח בחלון חדש -
דליפה קשה במסתם הטריקספידאלי- קורונה? (לת)
נועה 30/11/2022 | 23:04שלום, אני בת 35 (אחרי 4 לידות והריונות תקינים) עברתי קורונה לפני כשנה (אומיקרון) ובמהלכה חשתי שלא בטוב מבחינת כאבים בחזה, דפיקות לב מוזרות. הופניתי לבדיקת אקו בה נמצא לחץ דם ריאתי של 59, ודליפה קשה של המסתם הטריקספידאלי. (לא נמצאו הוכחות או סיבות נוספות ללחץ דם ריאתי). לאחר כחצי שנה של מעקב ללא טיפול וללא צינתור לבדיקת לחץ דם ריאתי, בבדיקת אקו נמצא כי לחץ דם ריאתי ירד ל37 אך הדליפה במסתם נשארה קשה. ברצוני לשאול ממה יכול לנבוע מצב זה? וכן האם יש דרך לטפל ללא התערבות כירוגית? מהי המלצתכם בנושא. וכן האם ירידה במשקל יכולה להועיל לזה? (סובלת מהשמנת יתר). אודה לתשובתכם המהירה. נועהפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים