פורום שפעת והצטננות - עמוד 21
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מחלה (לת)
מיכל 08/11/2013 | 11:49ללא חום הרגשה כללית רעה כואב לי כל הגוף אני בת 30 ומשתעלת המוןפתח בחלון חדש -
-
חוסר ברזל -טיפול (לת)
אלון 08/11/2013 | 11:43שלום רב, גבר בן 28, בדיקות הדם האחרונות שביצעתי הצביעו על: 1.fe-iron תוצאה: 44. 2.המוגלובין, תוצאה:13.30 3.המוטריקט, תוצאה : 38.60 האם הנתונים הנ״ל הן הסבר סביר לעובדה שכל חיי אני חווה צינונים חוזרים ובנוסף רוב הזמן קר לי, בזמן שלאנשים אחרים כלל לא קר? האם הנתונים הללו בעצם מצביעים על אנמיה? הרופא נתן לי מרשם לכדורי ברזל מסוג פריפול. לפי הנתונים שציינתי, כמה כדורים עלי ליטול ביום? האם ליטול אותם לפני הארוחה או אחריה? תוך כמה זמן אני אמור לחוש בשיפור? האם היית ממליץ שאקח בנוסף לפריפול גם ויטמין b12 או ויטמינים אחרים? האם החוסרים שיש לי בגוף יכולים לגרום לנשירת שיער? תודה מראש, אלון.פתח בחלון חדש -
שיעול קשה וחולשה כללית
אורי 20/09/2013 | 16:38דר' אביהו שלום רב, חברה שלי בת 23, חולה מזה שבועיים, היא משתעלת ללא הפסקה יש לה חולשה בכל הגוף וכן גם מצוננת, היא התחילה אנטיביוטיקה וכשזו לא עזרה היא הפסיקה, תרופות נגד שיעול לא עוזרות והגוף חלש ולא מתפקד. האם יש סיבה לחשוש או שמא זו שפעת שהולכת לחלוף? אשמח לתשובה, תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שיעול קשה
דר' אביהו בר-יוחאי 15/10/2013 | 06:25שיעול ממושך ומתיש יכול להמשך הרבה זמן. זה לא שפעת. זה כן יכול להיות שעלת. אם זה נמשך הרבה זמן יש לבצע בדיקות דם מתאימות ואולי צילום חזה. לא ציינת אם חברתך מעשנת?
-
-
שיעול קשה וחולשה כללית (לת)
אורי 20/09/2013 | 16:35דר' אביהו שלום רב, חברה שלי בת 23, חולה מזה שבועיים, היא משתעלת ללא הפסקה יש לה חולשה בכל הגוף וכן גם מצוננת, היא התחילה אנטיביוטיקה וכשזו לא עזרה היא הפסיקה, תרופות נגד שיעול לא עוזרות והגוף חלש ולא מתפקד. האם יש סיבה לחשוש או שמא זו שפעת שהולכת לחלוף? אשמח לתשובה, תודה.פתח בחלון חדש -
חיסון שפעת (לת)
אדם 19/09/2013 | 18:18האם החיסון הניתן בישראל נגד שפעת עונתית מכיל אלומיניום, כספית? כמו כן האם הוא מכיל וירוסים חיים או 'מומתים'? ובאופן כללי- מה הצורה הנחשבת אופטימלית לקבל החיסון נגד שפעת עבור אדם בוגר? תודה.פתח בחלון חדש -
בהמשך לשאלות מהכתבה למעלה
לילו 25/08/2013 | 10:34חמתי (בת 51) לפני כמעט שנה עברה ניתוח להסרת גידול סרטני ומאז היא עוברת טיפולים כימותרפיים והקרנות והמערכת החיסונית שלה חלשה מאוד. בחג יגיעו אלינו קרובים עם ילד בן 2+ שקיבל את חיסון הפוליו בטיפות לפני שבוע וחצי. האם הימצאותם באותו חלל יכולה לסכן באיזו שהיא דרך את חמותי? האם חשיפתה לילדים שעברו את החיסון יכולה להדביק אותה במחלה? אשמח לתשובה מפורטת בנוגע לסיכונים. תודה:)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חמותי
דר' אביהו בר-יוחאי 26/08/2013 | 13:47נגיף הפוליו לא עובר באויר (כלומר נשימה או שיעול) ולא ברוק. ההדבקה היא עם מגע עם צואה שבה הנגיף המוחלש מופרש. מכאן שעצם השהיה בחדר עם ילד שחוסן איננה מסוכנת. כדאי למנוע מגע פיזי בין חמותך והילד המחוסן ולהקפיד על רחיצת ידיים נכונה (לפחות 20 שניות) של כל המשפחה לאחר שימוש בשרותים ולפני אוכל. הפרשת הווירוס בצואה נמשכת 6 שבועות
-
-
חיסון פוליו חי מוחלש
ק 22/08/2013 | 11:39שלום. יש לי שתי שאלות: 1. כמה זמן אחרי שיורד החום שעלה כתוצאה מוירוס והיה מספר ימים אפשר לחסן ילד בן שנה ותשע? 2. כמה זמן אחרי החיסון עדיף לא להגיע לבריכה אם בכלל? תודב מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ואם מקבל אנטיביוטיקה....
דר' אביהו בר-יוחאי 22/08/2013 | 21:37אנטיביוטיקה אינה מהווה הוראת נגד לחיסון. אם הילד מרגיש טוב, מצבו יציב ואין חום לפחות 24 שעות, אפשר לחסן -
ובהמשך לאותה שאלה
ק 22/08/2013 | 17:32ואם רשמו לילד אנטיביוטיקה כמה זמן אחרי סיום לקיחת אנטיביוטיקה אפשר לחסן? -
תשובת מומחה חיסון פוליו מוחלש
דר' אביהו בר-יוחאי 22/08/2013 | 12:261. לאחר 24 שעות ללא חום אפשר לחסן 2. אין מניעה כלל להגיע לבריכה
-
-
חיסון פוליו לתינוקת בת 7 חודשים
שירלי 22/08/2013 | 07:58האם כדאי לחסן תינוקת בת 7 חודשים שכרגע מקבלת טיפות לאוזן עקב דלקת? האם זה לא מסוכן? מה עושים? מחסנים? מחכים? יש לי בבית גם ילד בן חמש וחצי שצריך לחזור לגן. האם לחסן קודם אותו ואח"כ אותה?? מה ממולץ לעשות???פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון פוליו לתינוקת בת 7 חודשים
דר' אביהו בר-יוחאי 22/08/2013 | 12:24בהנחה שבתך קיבלה עד עתה את כל החיסונים אין מניעה לחסן אותה גם בזמן שהיא מקבלת טיפות (ואין לה חום גבוה). כמובן שאפשר לחסן גם את אחיה
-
-
שילשולים
נמצ'ו 17/07/2013 | 20:27שלום רב, אני מנהלת פעוטון לגילאי שנה וחצי - שנתיים ויש לי צורך בהבהרות מסויימות לגבי נושא השילשולים: איך ניתן לזהות שילשול בוודאות? האם גם הפרשת צואה נוזלית, אך לא מיימית נחשבת לשילשול? הנוהל בפעוטון הוא שבמידה ויש יציאה שילשולית שניה, ההורה מחוייב לבוא ולקחת את ילדו, האם זה לא מאוחר מידי ועלי לקרוא כבר אחרי היציאה הראשונה? האם תדירות היציאות חשובה? זאת אומרת אם לילד במשך 3 ימים יציאה אחת בכל יום מאוד נוזלית, האם זה שילשול? בקיצור, תחום אפור כמו שאתה מבין.... בברכה ובתודה רבה מאוד! :)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שלשולים
דר' אביהו בר-יוחאי 12/08/2013 | 09:11שלשול הוא יציאה נוזלית או רירית שיכולה להופיע פעם או הרבה פעמים ביום. לא כל שלשול הוא תוצאה של מחלה זיהומית אם כי בילדי גן רובם כן. בחלק מהמקרים השלשול מלווה בחום ובאחרים - לא. ילד משלשל לא צריך להיות בגן, אלא אם יש סיבה לא זיהומית שמסבירה את השלשול (ע"פ קביעת הרופא המטפל)
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים