פורום שפעת והצטננות - עמוד 23
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שפעת החזירים
קרין 12/03/2013 | 14:57סיפרו לי שידיד שלי נפטר בשבוע שעבר משפעת חזירים לאחר שהיה מאושפז חודש ימים. הוא היה בן אדם בריא לחלוטין וממש כואב לי על לכתו. עם בן אדם בריא כמוהו נלכד במחלה, איך אני יכולה לשמור עליי ועל ילדיי? האם גל השפעת חזירים מאחורינו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שפעת חזירים
דר' אביהו בר-יוחאי 12/03/2013 | 16:43שלום צר לי על ידידך. הדרך הטובה ביותר להתגונן בפני השפעת היא להתחסן כנגדה כל שנה החיסון אמנם איננו מגן ב-100%, אך זוהי ההגנה הטובה ביותר שקיימת היום. באשר לשפעת הנוכחית , היא כבר כמעט מאחורינו. אפשר להמנע מלבוא במגע עם חולה חשוד. יש כמובן גם את הטמיפלו שהיא תרופה אנטי וירלית אך יעילה רק אם ניתנת מיד עם הופעת הסימפטומים.
-
-
מחלת הנשיקה
חן 05/03/2013 | 18:03שלום רב אלה הערכים שיצאו לי בבדיקת דם: EBV VCA_IgG 120 Positive EBV VCA IgM 70 Positive EBV IgG-EBNA >600 Posiitive CMV IgG Positive CMV IgM negative רציתי לדעת האם אפשר לדעת באילו שלבים נמצאת המחלה? זה חשוב לי לדעת כי אני רוצה להתחיל להתאמן לריצת מרתון והבנתי שבחודשים הראשונים למחלה יש איסור על פעילות גופנית אינטנסיבית.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחלת הנשיקה
דר' אביהו בר-יוחאי 11/03/2013 | 09:02סליחה על התשובה המאוחרת. התשובות הסרולוגיות מצביעות על זיהום בעבר ע"י EBV. הייתי אומר לפחות 3-4 חודשים בעבר וקרוב לוודאי שיותר. (מתי היית חולה?). בשלב כזה אם אין הגדלה משמעותית של הטחול ותיפקודי הכבד חזרו לנורמה אפשר, בהתאם להרגשה האישית, לחזור בהדרגה (בהדרגה), לפעילות גופנית ד"ר בר יוחאי
-
-
שפעת או צינון לא יודע
שמואל 24/02/2013 | 16:52התחיל לפני יומים בארבע התתאטשות ונזלת כמו מים עם שיעול חוסר בחשק לזוז חולשה יתרה והתחלת כאב אוזניים איזה תרופה אתה מציע לי וכאבי ראש חום 37 או 38 מה התרופה הכי טובה למחלה כי אני נימצא בארה,ב ורציתי לוודא איזה כדור אני צריך לקחת כדי להרגיש טוב יותר תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צינון או שפעת
דר' אביהו בר-יוחאי 24/02/2013 | 18:06שלום ע״פ הסימנים24 Fontaine Court High Street Southgate London N14 6LW שאתה מתאר לקית בזיהום בדרכי הנשימה העליונים ואינני מוציא מחשבון שפעת. הטיפולים המקובלים במצב דומה הם טיפולים להורדת חום (דוגמת אקמול או נורופן במידה ואין אלרגיה לתרופות אלה). באשר לכאבי האוזניים: באם קיים חשש לדלקת אוזניים תצטרך להבדק ע״י רופא שיחליט על דרך הטיפול המתאימה
-
-
צינון
דלית 11/02/2013 | 10:02בוקר טוב מזה כמה ימים אני עם נזלת וכאב גרון, ככל הנראה מגודש. זה צץ לי כאילו משום משום, ביום שבת היינו בטיול שדות של כלניות ואיך שחזרתי הביתה התחלתי עם הנזלת. זו פעם שניה בשבועיים האחרונים שאני מצוננת. אני מרגישה חום פנימי גבוהה אבל המד חום מראה חום שלא עולה על 37. האם יש סיכוי שזה יעבור לשפעת? האם כדאי להתחסן עכשיו או לחכות שהצינון יחלוף?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שפעת
דר' אביהו בר-יוחאי 20/02/2013 | 08:37מגיפת השפעת שתוקפת אותנו כל שנה היא כמו שריפה בשדה קוצים: מתחילה בפתאומיות, מתפשטת מהר ודועכת לאחר זמן קצר (בהעדר חומר בערה, שהרי חלק גדול מהאנשים שחלו מחוסנים בדרך זו). השנה איננה יוצאת מהכלל ונצפית ירודה במספר החולים. נראה ששיא המחלה מאחרנו. -
שפעת
דלית 14/02/2013 | 18:29אני מנסה להבין השפעת מאחורינו? -
תשובת מומחה כלניות
דר' אביהו בר-יוחאי 11/02/2013 | 11:05מובן שפעמיים הצטננות בתקופה זו איננה חזון נפרץ. אנחנו מתייחסים לחום רק כשהוא נמדד במדחום ולא לתחושה סובייקטיבית. בד"כ שפעת מתחילה עם חום גבוה, כאבי שרירים והרגשה כללית רעה כך שאינני בטוח שאת סובלת משפעת. האם כדאי עדיין להתחסן? וירוס השפעת עדיין "מסתובב" כך שיכול להיות שחיסון יכול עדיין להגן. יש רק לזכור שההגנה המירבית לאחר חיסון מושגת עד שבועיים לאחר הזריקה. נראה לי שאם דרגת החום שלך פחות מ-37 אין מניעה רפואית להתחסן. ממליץ לזכור ולהתחסן גם בעונה הבאה כשמגיעים החיסונים ולא לחכות להופעת המגיפה.
-
-
הדבקה ע"י יחסי מין
אדיר 18/02/2013 | 14:51האם קיום יחסי מין בשעת שפעת וכו' מדביק את הפרטנר איני שואל בעקבות הקרבה הגופנית אלא האם היחסים עצמם מהוים גורם מדבק.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שפעת ויחסי מין
דר' אביהו בר-יוחאי 18/02/2013 | 23:05שפעת איננה מחלה המוגדרת כמחלת מין , אבל, כפי שגם השתמע משאלתך , הסיכוי להמנע מהדבקה בתנאי קירבה כאלה הוא אפסי.
-
-
צינון ועייפות
מיכל 18/02/2013 | 13:11השנה פעמיים היה לי צינון, לא ידוע על שפעת. היה לי בהפרש של שבועיים. מאז אני רק עייפה, אני כל הזמן רוצה לישון, אני דואגת לא לאכול יותר מידי פחמימות, לא שיניתי שום הרגלים, כולל ההרגלים של השינה (7-9 שעות בלילה). יכול להיות שיש קשר בין הדברים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צינון ועייפות
דר' אביהו בר-יוחאי 18/02/2013 | 22:58אין סיבה שההצטננות רגילה תגרום לעייפות שאת מתארת. הייתי מבקש מרופא המשפחה לחפש סיבה אחרת. ייתכן ומדובר בווירוס אחר.
-
-
ילד מצונן
לימור 07/02/2013 | 16:12רופא הילדים המליץ לי על שימוש במכשיר אדים בחדרו של בני המצונן אך הורה להרתיח את המים לפני שמעבירים אותם למכשיר. יש לי בר מים שמחמם את המים, שאלתי היא האם אפשר להשתמש בו במקום להרתיח את המים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מכשיר אדים
דר' אביהו בר-יוחאי 07/02/2013 | 16:32ההוראה להרתיח את המים ניתנה לאחר שנתגלו מספר מקרים שבהם ילדים חלו בדלקת ראות קשה מחיידק הליגיונלה שמקורו היה במים שלא הורתחו. החיידק מסוכן בשאיפה ופחות בשתיה. מים שמקורם במכשיר שמחמם עד לרמה של 60-70 מעלות ומעלה ראויים לשימוש במכשיר אדים שכן רמה זו מחסלת את החיידק.
-
-
-
תשובת מומחה שפעת
דר' אביהו בר-יוחאי 06/02/2013 | 06:35בעיצומה של העונה עדיין כדאי להתחסן. כל זמן שלא חלית בשפעת. החיסון יהפוך ליעיל תוך שבוע עד 10 ימים
-
-
התעלפות/איבוד הכרה
אלון 05/02/2013 | 19:33שלום אני בן 40 , בריא באופן כללי , במהלך השנה מפעם לפעם מקורר כמו כולם. בעשרים שנה האחרונות אולי אני זוכר פעם או פעמיים שהיה לי חום , כלומר חום זה לא משהו שעולה לי. השאלה שלי היא כזו בשנה האחרונה בהפרש של כמה חודשים קמתי עם חום , מקורר וחולשה הלכתי לשירותים להטיל את מימיי הרגשתי מוזר ומסחורר לשניה והתעלפתי תוך כדי. מעולם לא התעלפתי לפני זה. המכנה פשוט דומה בשתי הפעמים קמתי בבוקר עם + הלכתי לשירותים= התעלפות נ.ב האיבוד הכרה היה בדיוק לשניה שנפלתי לרצפה מיד הבנתי שאיבדתי הכרה המשכתי קצת לשכב ולאחר מכן התאוששתי תוך כמה דקות בברכה, אלוןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התעלפות
דר' אביהו בר-יוחאי 06/02/2013 | 06:32שלום אלון מה שאתה מתאר מתאים לתמונה של תגובה וזו-וגלית( vaso-vagal). הדבר קורה לעיתים לא רחוקות בגיל ההתבגרות וגם ללא חום. הפתרון: בנסיבות כאלה לקום בהדרגה, להתיישב, להמתין ואז לעמוד. להטיל שתן בישיבה ולהמתין מעט לפני שקמים מן האסלה. ואחרי שכל זה נאמר כדאי אולי בכ״ז להיבדק ע״י הרופא שמא קיימת סיבה אחרת במקרה שלך.
-
-
שפעת
איריס 04/02/2013 | 15:42בני בן ה-6 חלה בשפעת (כפי שהוכח במשטח לוע). האם עדיין צריך לחסנו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שפעת
דר' אביהו בר-יוחאי 05/02/2013 | 10:45בעונת השפעת "מסתובבים" מספר זנים העשויים לגרום למחלה. אם בנך חלה בזן אחד הוא עדיין חשוף לאחרים. החיסון כולל 3 זנים. אני עדיין ממליץ לחסן את הבן כשהמחלה החריפה חולפת והעונה עדיין בעיצומה. אין סכנה עודפת בחיסון ילד שכבר חלה.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים