רווקה בזוגיות פרק ב'
פורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי
עדית רונן סתר
עדית רונן-סתר הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי. את הכשרתה (תואר שני ולימודי הטיפול המשפחתי) עברה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז אלומה. כמו כן, עברה הכשרה אינטנסיבית בטיפול בטראומה במרכז הטראומה בבוסטון, המנוהל על ידי דר' בסל ון-דר-קולק. מאז 2014, מנהלת את פורום 'טיפול זוגי ומשפחתי' באתר אינפומד, וכמו כן, מלמדת מטפלים במרכזי טיפול ועוסקת בטיפול בקליניקה באזור המרכז. עדית עובדת בגישת הפסיכותרפיה הדינמית-חווייתית-מואצת, AEDP , והינה מוסמכת בגישה זו לטיפול פרטני, זוגי ומשפחתי, על ידי מכון AEDP הבינלאומי. כמו כן, עדית מחזיקה בתפקיד "שגרירה" של המכון הבינלאומי בישראל, בתפקיד המגשר בין קהילת מטפלי הגישה בעולם לבין מטפלי הגישה בארץ. 052-3364944- רווקה בזוגיות פרק ב'מיכל 30/04/2024 | 00:34היי, הכרתי בחור מדהים גרוש + 1 הבעיה היא שכשאני איתו לבד אני מאושרת ועל גג העולם ופתאום שבתו נמצאת אני מרגישה בצד הוא נותן לה את כל תשומת הלב. ניסיתי לדבר איתו על כך והוא אמר שהיא מבחינתו במקום הראשון מאוד נעלבתי מכך. דבר נוסף שמפריע לי מאוד, זה שהוא רוצה שאני אעבור לגור איתו וכל דבר מבקש חצי חצי. אני מבחינתי לא אמורה לשלם על הוצאות של בתו שנמצאת חצי מהזמן בדירה שלנו. איך אני יכולה לתווך את הדברים אני מיואשת על סף לשבור את הכלים מה גם שהיא גילתה שאני עוברת לגור אצלם והיא לקחה את זה מאוד קשה מה ניתן לעשות על מנת שאני אוכל לקבל תשומת לב זהה ולא להרגיש מיותרת שהם באינטראקציה שהיא תובעת ממנו והוא נותן לה את כל תשומת ליבו ושנית איך לתווך את עניין הכסף בלי לפגוע,תודה רבה.הוסף תגובה
- תשובת מומחה משפחה היא מערכת מורכבת עדית רונן סתר 20/05/2024 | 17:41שלום לך, תודה שכתבת לפורום. הנושא שאת מעלה הוא מאד משמעותי - כיצד לבנות מערכת יחסים קבועה ואף לתכנן תא משפחתי חדש, ב "פרק ב". בן זוגך הוא גרוש עם ילדה, על כן, עבורו מערכת היחסים איתך הם פרק חדש. במובן הזה, יש ביניכם דמיון - אתם מייצרים מערכת חדשה המתעצבת דרך העולמות של שניכם. עם זאת, מערכת היחסים של בן זוגך עם בתו - יש לה מאפיינים שונים ואינה משתווה לקשר הזוגי ביניכם. ראשית, אכן יש לבן זוגך, כאב, מחויבות בלתי מתפשרת כלפי בתו. גם במערכת משפחתית בה שני ההורים הם בני זוג, זה לא יהיה נכון להשוות בין הקשר של אב עם בתו ולבין הקשר בין ההורים, זה לא יהיה נכון לייצר היררכיה של סדרי עדיפויות. לכן, יצירת תחושה של תחרות והיררכיה (מי בעדיפות ראשונה) אינה רלוונטית: את והוא מנהלים קשר זוגי בו לכל אחד מכם יכולה להיות השפעה על הקשר; בתו והוא נמצאים בקשר אחר לחלוטין בו הוא האחראי עליה ולא ההיפך. על מנת לייצר פוטנציאל ואופק עתידי בהרכב הזה, אני מציעה להשקיע ביחסים בינך ובין בתו (שהיא תחוש בטחון וחום גם ממך, שהיא לא תרגיש בתחרות על מקומה המובטח) וביחסים עם בן זוגך לא להעמיד כתחרות את היחסים ההוריים והיחסים הזוגיים. אלה נפרדים מאלה, ויש למצוא זמן ומרחב ליחסים הזוגיים, על מנת שתוכלו להעמיק את הקשר ביניכם, לא על חשבון היחסים עם הבת. אם הבת קיבלה באופן קשה את המעבר שלך הביתה, תוכלי לבדוק בינך לבין עצמך, או בשיח עם בן הזוג: מדוע היא מתערערת, האם ישנו קשר חם ביניכם, והאם אפשר להעמיק את הקשר הזה? לגבי נושא העלויות, בדקי באילו תחומים הנוכחות של בתו היא משמעותית מבחינת כסף. ייתכן ותשלומי שכירות וארנונה אינם מושפעים מנוכחותה, וההשפעה היא בעיקר בתכולת הדירה ובקניית מזון, לדוגמה. אם זה כך, תוכלי לעשות הערכה כללית ולהציע לבן זוגך לחלוק אחרת, בתחומים בהם לבתו יש השפעה על משק הבית. כך השיח יוכל להיות יותר ענייני ולעורר פחות קונפליקט. נושאים אלה, הקשורים לביסוס חיים משותפים בשילוב ילדים בנישואים קודמים, מעוררים שאלות רבות. על כן, כדאי לך ולבן זוגך לשקול לפנות יחדיו למטפל משפחתי, שיעזור לייצר הבנות משלב זה. באתר האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי, תוכלו למצוא מטפלים מוסמכים באזורכם : https://mishpaha.org.il/ הרבה הצלחה, עדית וצוות אינפומדהוסף תגובה
- תשובת מומחה משפחה היא מערכת מורכבת
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול זוגי, טיפול משפחתי
בפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי ניתן להתייעץ עם עדית רונן סתר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול זוגי, טיפול משפחתי