פורום קיצור קיבה - כרורגיה בריאטרית - עמוד 31
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה לרופא
ריין 08/04/2014 | 02:57שלום, אני בת 33, סובלת מהשמנה מאז היותי ילדה. בעברי, תקופה של בולימיה, המאופיינת בהקאות יזומות על מנת לרזות/להשמין פחות. כיום, הנני שוקלת ניתוח שרוול (BMI=40)ושאלותי הן: 1. האם יש לעובדה זו השלכות על ניתוח בריאטרי בכלל ו/או על בחירת סוג הניתוח? והאם השלכות אלו הינן רפואיות (כלומר, כרוכות בסיכון פיזי)? 2. האם בדיקת צילום הבריום צפויה להעיד על כך וכיצד? אילו ממצאים עלולים להשפיע על החלטת המנתח/הועדה לדחות את בקשתי לניתוח? מודה מראש על תשובותיך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בולמיה
ד"ר גדעון סרוקה 24/06/2014 | 16:08הצלחת הניתוח תלויה בגורמים רבים, ובינהם התנהגות המנותח. יש חשיבות רבה לקיומן של הפרעות אכילה מסוג בולמיה ועל כן עלייך לעבור הערכה אצל מטפל מוסמך (רצוי פסיכולוג/ית) המתמצא בהפרעות אלו לפני ההחלטה ללכת לניתוח.
-
-
הוצאת טבעת שנפלה וזיהום
רביה 23/03/2014 | 21:39שלום רב , בעלי הוציא טבעת מקיבתו בגלל שנפלה לאחר 4 שנים. הוא עבר את הניתוח ומספר ימים לאחר הניתוח חש ממש בכאבים וחום ואושפז בבית חולים במשך חודש וחצי ! עדיין הוא מאושפז ,לרוב , יש לו חום .הוא עבר כבר 5 סיטי .ניקוזים .מתן אנטיביוטיקות וכו..... האם הגיוני ? האם יתכן שבאותו בית חולים תקף אותו חיידק ( נקבה ) עמיד כ"כ ? מדובר ברשלנות ?עד מתי המצב ימשך ? הגיוני להעבירו כ"כ הרבה סיטי ? תודה רבה .פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח הוצאת טבעת שהסתבך...
ד"ר גדעון סרוקה 23/03/2014 | 22:19לא ניתן לענות על שאלותייך מבלי לדעת את כל פרטי המקרה. הדרך הנכונה מבחינתך היא לבקש לשוחח עם הרופא האחראי על הטיפול בבעלך - ולהבין ממנו מדוע המהלך לאחר הניתוח הינו כזה - יתכן כי מדובר על טבעת שחדרה לקיבה באופן חלקי ולכן בזמן הוצאתה - נוצר חור או נקב בדופן הקיבה. במקרים כאלו יתכן וההחלמה מהניתוח ממושכת יותר. בכל מקרה התשובות צריכות להינתן ע"י הרופאים המטפלים בבית החולים בו הוא מאושפז.
-
-
סובל מאולקוס
Albert 11/03/2014 | 23:15האם מי שסובל מאולקוס יכול לעבור קיצור קיבה? סובל מהשמנת יתר חולנית. בתודה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אולקוס וקיצור קיבה
ד"ר גדעון סרוקה 12/03/2014 | 15:09אולקוס או כיב קיבה הינה בד"כ מחלה חריפה וניתנת לריפוי. רצוי לבצע גסטרוסקופיה, על מנת להבין בדיוק היכן הכיב והאם יש צורך בביופסיה ממנו, ורק לאחר ריפוי מלא שלו עם גסטרוסקופיה חוזרת לשקול את ביצוע הניתוח לקיצור קיבה.
-
-
ניתוח טבעת למרות ניתוח קיצור כיבה
ליאת 09/03/2014 | 10:55שלום רב שמי ליאת ב2011 עברתי ניתוח שרוול והיה יופי כמעט במיידית לאחר ההורדה נקלטתי להריון ושוב עליתי במשקל השאלה שלי למעשה האם כיום אני יכולה לקיים את הניתוח טבעת למרות שעברתי שרוול. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טבעת לאחר שרוול
ד"ר גדעון סרוקה 12/03/2014 | 15:07ליאת שלום, יש רופאים שמאמינים באפשרות כזו של הוספת טבעת לניתוח שרוול או מעקף קיבה. אני אישית מאמין כי מי שעבר שרוול ועולה במשקל - ניתוח הבחירה עבורו כולל מרכיב מטבולי כלומר או מעקף קיבה או מעקף תרסריון. אשמח להסביר לך המשמעויות במרפאה.
-
-
עמידה בתנאים
חנין 26/02/2014 | 14:36שלום אני מעוניינית לעבור ניתוח קיצור קיבה ורציתי לדעת אם אני עומדת בתנאים כולסטרול 207 שומנים 277 HDL 42 LDL 110 NON HDL 166 משקל 99 גובה 164 הסטוריה משפחתית של סוכרת ושומנים גבוהים אני גם ניסית כל מיני דיאטות אך ללא תוצאות משביעות רצוןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הוריה לניתוח
ד"ר גדעון סרוקה 26/02/2014 | 15:35חנין שלום, ה BMI שלך הוא 36, כך שעם הפרעת השומנים שיש לך ניתן לשקול ביצוע ניתוח בריאטרי. על מנת להחליט עליך להבדק במרפאה ולהבין את סוגי הניתוחים השונים והסיכון בניתוח. נושא הסיפור המשפחתי לא רלוונטי בשלב זה. אשמח לקבוע לך תור למרפאתי ונוכל להחליט כיצד להתקדם בתהליך.
-
-
היכן ואצל מי כדאי לעבור ניתוח בריאטרי?
שושי 31/12/2013 | 10:32היכן ואצל מי כדאי לעבור ניתוח בריאטרי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אצל מי לעבור ניתוח בריאטרי?
דר' גדעון סרוקה 05/01/2014 | 11:09מאוד כדאי לבחור מנתח בעל ניסיון בביצוע כל הניתוחים הקיימים על מנת שיוכל להמליץ על סוג הניתוח המתאים אישית לך. כמו כן כדאי להיות במעקב מסודר במרכז רב תחומי לטיפול בהשמנת יתר ולשקול השתתפות בקבוצת תמיכה של מטופלים העוברים אותו סוג ניתוח.
-
-
איך אוכל להחליט מהו הניתוח המתאים לי?
גידי 29/12/2013 | 10:50איך אוכל להחליט מהו הניתוח המתאים לי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יש מספר שאלות חשובות שצריך לשאול לפני החלטה כזו
דר' גדעון סרוקה 31/12/2013 | 10:31יש מספר שאלות חשובות שצריך לשאול לפני החלטה כזו- ראשית : מה רמת עודף המשקל ? ב BMI מעל 50 וודאי מעל 60 יש לשקול ביצוע מעקף קיבה או תרסריון ולא להסתפק בניתוח מגביל. שנית: האם יש תסמונת מטבולית משמעותית וקשה לטיפול? במידה וכן שוב כדאי לשקול ניתוח עם השפעה מטבולית ברורה כמו מעקף קיבה או תרסריון. שלישית: האם מדובר בניתוח חוזר אחרי ניתוח בריאטרי קודם? במידה וכן ההחלטה יותר מורכבת וקשורה בהגברת הסיכון הניתוחי לדליפה. במצב כזה יש לשקול בחיוב ביצוע מעקף תרסריון על מנת להמנע מסיכון כזה. כמו כן רצוי מאוד להבין מדוע נכשל הניתוח המקורי ולא לחזור על אותה טעות פעמיים.
-
-
-
תשובת מומחה יש שלושה מנגנונים שונים
דר' גדעון סרוקה 29/12/2013 | 10:49למעשה יש שלושה מנגנונים שונים – הראשון הינו הגבלה על כמות המזון שניתן לאכול עד תחושת שובע או מלאות – זהו המנגנון העיקרי בניתוח טבעת, שרוול וגם קיים במעקף קיבה. השני הינו שינויים מטבוליים המתרחשים עקב הניתוח – בשרוול עקב הסרת חלק מהקיבה, במעקף קיבה ומעקף תרסריון עקב שינוי המסלול אותו עובר המזון בדרכו והשלישי הינו מנגנון של תת ספיגה של שומנים והוא מתרחש בעיקר במעקף תרסריון.
-
-
-
תשובת מומחה דימום
דר' גדעון סרוקה 24/12/2013 | 09:21דימום מופיע בד"כ ביומיים הראשונים לאחר הניתוח, כאשר המטופל נמצא בהשגחה בבית החולים. בד"כ הדימום פוסק באופן עצמוני. לעיתים נדירות צריך לתת למטופל דם ולעיתים נדירות עוד יותר צריך לחזור לחדר ניתוח על מנת לשטוף את חלל הבטן ולעצור את הדימום. ניתוח זה מבוצע בד"כ שוב בגישה לפרוסקופית באותם החתכים וההחלמה ממנו מהירה.
-
-
-
תשובת מומחה סיבוכים
דר' גדעון סרוקה 23/12/2013 | 10:55בניתוח טבעת הסיכון הניתוחי קטן מאוד, אך לטווח ארוך יש סיבוכים רבים הקשורים בטבעת – החלקת הטבעת, חדירת הטבעת לקיבה, זיהום הפורט שהושתל בדופן הבטן. בניתוחים האחרים – מדובר בעיקר בדימום ודליפה מקו הסיכות או החיבורים בין הקיבה למעי .
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים