פורום הפרעות קצב לב - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פענוח בדיקת הולטר לב (לת)
יששכר 26/10/2021 | 13:59בבדיקה של הולטר לב , בן 49 בעל כושר גופני גבוה. (איש ברזל ואולטרה מרתון) קצב לב מינמאלי :44 מקס' 104 ממוצע 55 הפרעות קצב חדריות : 660 - PVC's . סך 1.1% מסך כל הפעימות בלילה) קצב על חדריות : 17 Pac's הפרעות הולכה : לא שינוי st : לאפתח בחלון חדש -
דופק מתחת ל-40 בזמן שינה (לת)
מאן 16/10/2021 | 11:28בן 17 לאחרונה השעון מראה לי דופק של מתחת ל-40 בזמן שינה ( בדרך כלל ל-10 דקות) כמה פעמים במהלך השינה. אני מתעמל באתלטיקה לאחרונה בגלל פציעה פחות התעמלתי. האח זה תקין?פתח בחלון חדש -
הולטר (לת)
חן 03/10/2021 | 20:45היי דוקטור ביצעתי הולטר ואני ממש בלחץ לא מוצאת תור לקרדיולוג ההולטר יצא קצב סינוס מהירות מינמלית 46 פעימות לדקה מהירות מקסימלית סינוס טכיקרדיה 146 פעימות לדקה ומהירות ממוצעת 75 פעימות לדקה הפרעות קצב חדריות כמפורט הפרעות קצב על חדריות כמפורט אציין כי כבר חודש פלוס סובלת מחוסר איזון כמו סחרחורות והרגשה של גלי חשמל אשמח לתשובהפתח בחלון חדש -
SVT
ישראל 29/01/2019 | 23:10בן 62סובל מ SVT. לפני 10 שנים צרבו לי. לאחר כ 5 שנים התופעה חזרה ועתה אני מקבל התקף פעם בחודש. ההתקף נמשך עד 20 דקות. הערב אני בהתקף שנמשך כבר שעתיים וחצי. לקחתי לפני שעתיים 5 מ"ג קרדילוג וזה לא עובר.אשמח לקבל הצעה להמשך טיפולפתח בחלון חדש-
SVT
Bezelhapekan Schmidt 03/10/2021 | 12:52שלום רב בהמשך לשאלתך, אפשר לפנות אלי ישראל 0528189181 -
תגובה לישראל
יאיר 03/10/2021 | 12:43היי, קראתי את השאלה שלך בפורום. אני מתמודד עם svt כבר תקופה ומחפש אנשים לשוחח ולהתייעץ איתם על אבלציה, מבין ממך שעברת את התהליך. האם אוכל ליצור איתך קשר?
-
-
קוצב לב וחיסון (לת)
שלומי 26/09/2021 | 14:42שלום ד"ר לפני כ11 שנים עברתי השתלת קוצב לב שמעתי שיש תופעות לוואי לחיסון השלישי כמו דלקת בשריר הלב ואני חושש לקחת את החיסון בגלל זה. אשמח לשמוע חוות דעתך! תודהפתח בחלון חדש -
פיענוח אקו לב (לת)
איה 24/09/2021 | 20:09שלום רב עשיתי השבוע בדיקת אקו לב ואשמח ואודה על פענוח הממצאים. רקע עלי בת 50+ עברתי לפני 3 חודשים אבילציה של וריד הריאה לפני כחודש חזר לפתע פרפור הפרוזדורים ( 5 ימים אחרי שהפסקתי בהוראת הרופאים את הכדורים מולטאק ופארדקסה) ועברתי היפוך חשמלי . כיום אני לוקחת מולטאק וקרדילאק פעמיים ביום תוצאות בדיקת האקו "חדר שמאל בגודל ותפקוד תקין , חדר ימין בגודל ותפקוד תקין , עליה שמאלית בגודל תקין , אי ספיקה אאורטלית קלה, אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה טריקוספידלית קלה-בינונית, לחץ דם ראתי מוגבר במידה קלה." האם עלי להיות מודאגת. תודה רבה על התשובה והפגת החששות שלי.פתח בחלון חדש -
החסרת פעימות כל היום.. כמעט (לת)
אני 19/09/2021 | 17:42מזה שבוע שאני מרגישה מידי יום הרבה פעמים ביום הפסקת פעימה. בזמן ספורט לא מרגישה אך במיוחד במנוחה מרגישה מאוד. קבעתי תור לקרדיאולוג עוד שבוע אך זה ממש טורדני. עשיתי בדיקת אקג יצא תקין לחץ דם תקין אני מודדת מידי יום. חייבת לציין שאני נוטלת סלואו דראלין 80 מזה 22 שנה. בגיל 22 היה לי דופק מהיר מאוד ולחץ דם גבוה בבית חולים בירור מקיף שעשו לי ללב ולהכל יצא תקין מאז אני נוטלת סלואו דראלין 80? עם זאת מרגישה בשבוע האחרון החסרת פעימות מידי יום? מה דעתך?פתח בחלון חדש -
סחרחורת, בחילה, זיעה קרה ותחושת עלפון
יערה 25/09/2014 | 17:56שלום רב, לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול... אמש בזמן שעמדתי מול הראי והתאפרתי בחדר האמבטיה, התחלתי בבת אחת להרגיש סחרחורת (כמו כשקורה כשעוברים ממצב ישיבה למצב עמידה מהר מידי). חשבתי שזה יעבור תוך מספר שניות, אך במקום זאת הסחרחורת החריפה והתחלתי לחוש בחילה, זיעה קרה, טשטוש ראיה, "אוזניים סתומות" ובאופן כללי תחושה שאני הולכת לאבד הכרה. התיישבתי וזה לא עזר, ממש היתה לי תחושה רעה כאילו הדם אוזל לי מהפנים, ההכרה שלי מעורפלת ואני הולכת למות (זו התחושה הכי קרובה למה שהרגשתי). בסופו של דבר, אולי בגלל שהרגשתי שהדם לא מגיעה לי לפנים כופפתי את הראש קדימה אל בין הרגליים ותוך כחצי דקה הרגשתי שאני שוב בהכרה מלאה והתופעות חלפו כמעט בבת אחת (עדיין הרגשתי חלשה, אבל התאוששתי בשעות לאחר מכן). מה הסיבה לתופעה? יכול להיות שהדם פשוט לא הגיע לפלג הגוף העליון בדקות האלו? האם אני צריכה לגשת לרופא המשפחה בנוגע לזה? או להתייחס לזה כאירוע חד פעמי חולף? אני אישה צעירה בשנות השלושים לחייה, רזה, לא שותה ולא מעשנת. אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה.. תודה ושנה טובה.פתח בחלון חדש-
מכירה את זה
:) 26/08/2021 | 21:02גם אני חוויתי אתמול את התחושה הזו וגם פעמיים נוספות בחודשיים האחרונים. כשהייתי אצל רופא הוא אמר שאין מדובר בבעיה רפואית אלא בתופעה ויזו וגאלי. מוזמנת לקרוא על זה בגוגל. בהצלחה :) -
תשובת מומחה כאב בחזה
ד"ר נחום אדם פרידברג 26/09/2014 | 21:38יערה שלום הסיפור לא נשמע קרדיאלי בכל אופן אם הכדור גורם לך תחושה לא נעימה - עדיף להמנע משימוש בו בכל מקרה יש להתיעץ עם רופא שאחרי קבלת סיפור מדויק ובדיקה יכול להמליץ על המשך טיפול ובירור בברכה ד"ר נחום פרידברג -
תודה רבה
יערה 26/09/2014 | 15:09אני לא חושבת שזו צרבת...היתה לי בעבר צרבת, ומה שחוויתי עם הנורופן לא דומה אפילו. זה לא כאב שורף כמו בצרבת. זה כאב לוחץ פעימתי, כאילו הלב רוצה לצאת החוצה בכל פעימה. ושכחתי לציין שעוד תופעת לוואי שהתלוותה לנורופן היתה צלצול באוזניים (זה פשוט פחות הטריד אותי מהכאב בחזה). קראתי באינטרנט שהתופעות יכולות להיות קשורות לזה שבכדור יש חומרים שמכווצים כלי דם וזה יכול לגרום לזה שלא יגיע מספיק דם ללב ולאיברים אחרים או משהו כזה. אבל שזה קורה בדרך כלל לאנשים שלוקחים כמויות גדולות של נוגדי דלקת או שיש להם כבר מחלות לב, ואני לקחתי רק כדור אחד בשבוע... בזמנו כששאלתי את רופא המשפחה על הנושא, הוא לא הכיר את התופעה, ולא היה לו הסבר, לכן חשבתי שאולי אתה תכיר.. -
תשובת מומחה כאב החזה
ד"ר נחום אדם פרידברג 26/09/2014 | 14:11יערה שלום התיאור שלך הכי מתאים לצרבת (באנגלית Heart burn) שנובע מגירוי של הוושט ולעיתים חלק עליות של קיבה הנמצא ממש בסמיכות ללב. כמובן שזה רק מחשבה כללית- רצוי מאוד להתיעץ עם רופא המשפחה. -
תודה רבה! ועוד שאלה...
יערה 26/09/2014 | 13:27תודה רבה על התשובה המהירה והמקיפה. הרגעת אותי מאוד, זה היה אירוע מאוד מפחיד, ועכשיו אני מבינה שיש הסבר לתופעות שחוויתי (ובאמת הרגשתי צמאון רב אחרי האירוע). יש לי שאלה נוספת שאולי תוכל לתת לה מענה...פעם הייתי לוקחת נורופן או אדוויל בגלל כאבי ראש (בעיקר בקיץ. כשבערך פעם בשבוע כאב לי מאוד הראש) . הייתי לוקחת לא יותר מכדור אחד בשבוע. שמתי לב שלא הרבה זמן אחרי שאני לוקחת את הכדור (תוך חצי שעה עד שעה), מתחילות לי לחיצות כואבות בחזה, ממש איפה שהלב. כאילו כל פעימה של הלב לוחצת לי אותו החוצה. ההרגשה היא כאילו הלב לוחץ, אבל לא לחץ רציף, אלא בפעימות. בהתחלה חשבתי שזה קשור לכאב הראש או כאב הגרון, אבל כיוון שזה נראה לי מוזר, אז חשדתי שזה בעצם הכדור, ולכן החלטתי לנסות לקחת אקמול בפעם הבאה כשכואב לי הראש. ואכן עם אקמול ואופטלגין לא היתה לי אותה תופעה של לחץ בחזה. כיוון שאני בכל זאת מעדיפה נורופן, כי הוא משפיע עליי מהר יותר מאקמול, ניסיתי לקחת נורופן לילדים (כפית אחת בלבד), ושוב אחרי שלושת רבעי שעה התחילו הלחיצות הכואבות בחזה... קראתי באינטרנט שכאבים בחזה זו אחת מתופעות הלוואי (הפחות שכיחות) של תרופות נוגדות דלקת. האם אתה מכיר את התופעה? מה גורם לה? תודה שוב ושנה טובה ומאושרת. -
תשובת מומחה עלפון
ד"ר נחום אדם פרידברג 26/09/2014 | 09:45יערה שלום התיאור שלך אופיני מאוד (ממש לפי הספר....) לעלפון ואזו-ואגלי (common faint) התופעה נובעת מהצטברות דם בורידי הגפיים התחתונות, בעקבות עמידה ממושכת הוגרם לחוסר החזר דם מספיק ללב הימני המפעיל רפלקס המלווה פעילות יתר של המערכת סימפטטית - תחושת דפיקות לב והזעה - מוביל לתגובה של העצב התועה - וגוס - בחילה והאטה בדופק והרחבה של כלי דם - מה שמוביל לעלפון. התופעה שכיחה מאוד ומתרחשת אצל כל אדם שני לפחות פעם בחיים. הטיפול המידי ישיבה או שכיבה - הפעלת שיריר רגלים ושתיה של מיים עם תוספת מלח. פעולות למניעה - שתייה מספקת והמנעות ממצבים שמובילים לתחושת עלפון כגון עמידה ממושכת ללא תנועה. בכל מקרה כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה. אם התופעות חוזרות או מחמירות - לשקול בירור. שנה טובה ובריאות טובה ד"ר נחום פרידברג
-
-
איוושה סיסטולית וחיסון (לת)
טליה 26/08/2021 | 14:31שלום האם קיום איוושה סיסטולית משפיע על ההחלטה לחיסון 3 תודה מראשפתח בחלון חדש -
אי ספיקה אורטלית טריויאלית מסתם טריקוספידלין (לת)
ליאן 23/08/2021 | 12:22היי אשמח לייעוץ לגבי סיכום מבחן מאמץ של אבא שלי. 'אי ספיקה אורטלית טריויאלית מסתם טריקוספידלין' רשומים כבר לרופא.פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים