פורום הפרעות קצב לב - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מה זה רף גבוה בקוצב לב? (לת)
בוריס 20/07/2021 | 08:22שלום, במעקב ראשון אחרי השתלת קוצב לב קרדיולוג שבדק תקינות פעילות של קוצב לב אמר לאמא שיש רף גבוה ועשה שינויים בהתאם. מה זה רף גבוה? כל פעם שאמא עוברת מעקב היא מרגישה לא כל כך טוב. היא אומרת שאחרי שמונחים על חזה שלה לולאה ועושים בדיקות היא מרגישה שכאילו משהו זז בחזה וגורם לאי נוחות. האם זה בסדר? תודהפתח בחלון חדש -
פעימות מוקדמות (לת)
חנה 19/07/2021 | 16:38שלום, אני בת 40 בריאה, הופניתי לבדיקת הולטר בעקבות אבחנה של פעימות מוקדמות. תוצאות ההולטר: Basic rhythm :sinus ,mean HR =74/min. Frequent multifocal VPB's (WITH A DOMINANT MORPHOLOGY, 38000) ,2028 Couplets ,61 Triplets . Frequent Bigemini ,Frequent Trigemini and quadrugmania. 9 episodes of VT 4-5 beats, 150-185/min. Ventricular arrhythmia: 38% of total beats Occasional sinus arrhythmia. Diary : Dizziness -in parallel Basic rhythm and Bigemini מה עלי לעשות? תודה רבהפתח בחלון חדש -
שחר (לת)
שחר 14/07/2021 | 17:45דר שלום אני בת 30 בהריון שבוע 25 ללא שום הסטוריה של מחלות לב עשיתי אצל האחות בדיקת דופק שהיה על 110 לפעמים אני פשוט יושבת ומרגישה דפיקות לב מודדת בבית זה על 105-110 ולפעמים שאני רגועה זה על 91 זה לא משהו קבוע שאני חווה פשוט לפעמים אני מרגישה דפיקות לב דופק גבוה ואחרי כמה דקות זה עובר עשיתי אקג והרופא אמר שלא רואה משהו חוץ מדופק גבוה רציתי לדעת שדופק גבוה זה הפרעה בקצב הלב? ומה אני צריכה לעשות האם זה נורמלי?פתח בחלון חדש -
כאב באזור הסרעפת (לת)
איציק 13/07/2021 | 21:46שלום בן 52 ללא תרופות פעיל ספורטיבית ..בחודש האחרון כאב באזור הסרעפת שמקרין לפעמים לחזה ,לאחר אוכל מרגיש הלמות הלב וגרפסים מרובים,האם בעיות גסטרו יכולות לגרום להפרעות קצב או להגביר במידה וכבר יש? זה יותר דופק חזק מאשר אי סדירות , עשיתי אקו מאמץ לפניי 4נחודשים תקין ..וגם אקג לפניי שבועיים תקין..בדיקת כימיה בדם ובלוטת תריס תקין ...מה יכול להיות .? מלחיץ אותי .. תודה.פתח בחלון חדש -
האם אלדקטון יכול לגרום להפרעות בקצב הלב ? (לת)
בתיה מוסקוביץ 05/07/2021 | 21:00שלום רב, אני סובלת מפרפור פרוזדורים ומטופלת בפרופקס. לאחרונה אני נאלצת ליטול כדור אלדקטון בגלל שהתגלתה אצלי באקו לב - אי ספיקה דיאסטולית. יש לי רושם שכדור האלדקטון גורם לי להפרעות בקצב הלב. האם ידוע שכדור אלדקטון יכול לגרום להפרעה בקצב הלב ? בתודה ובברכה, בתיה מוסקוביץפתח בחלון חדש -
אירועי SVT בלב בריא, ופעימות מוקדמות
אבי 07/06/2021 | 20:08שלום ד"ר רוזן. אשמח לקבל חוות דעת לגבי העניין הבא. בשנתיים האחרונות חוויתי משהו כמו 3 אירועים של מן פעימות מאוד מאוד מהירות אך סדירות, זה קרה לפתע, ולווה בלחץ בראש, וככל הנראה תסמינים של חרדה לאחר האירוע, כמו בחילות קצת סחרחורות וחולשה. בפעם האחרונה פוניתי למיון ע"י אמבולנס. א.ק.ג ואקו לב יצאו תקינות. הרופאה במיון איבחנה את זה כאירוע SVT,הפרעת קצב מסוג גלשהו. זה רק על פי מה שסיפרתי שחוויתי. אני כמובן אעשה בדיקת הולטר של 24 שעות. אך עד אז, אשמח להרגעה או הפנייה לבדיקות נוספות. האם בלב בריא התופעות האלה לא מסוכנות? האם באמת מה שהרגשתי היה SVT או הפרעת קצב או משהו אחר? הלב הרגיש כמו רכבת למשך 4-5 שניות, כאילו מנסה לפעום בצורה רגילה אך לא מצליח. והאם גם חולשה למשך כמה ימים לאחר המקרה זה יותר חרדה או חלילה נגרם נזק ללב? תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש-
היי אשמח לתשובה כשיתאפשר
אבי 04/07/2021 | 12:55היי אשמח לתשובה כשיתאפשר
-
-
הפרעות קצב מצב נוירולוגי (לת)
גלעד 02/07/2021 | 19:07שלום. אני בן 53. עקב בעיה נוירולוגית יש לי הפרעות משמעותיות במערכת העיכול ועדיין לא נמצא פתרון. ירדתי במשקל בבכמה שנים ל 43 ק"ג על 1.76 מ' ואני כבר די חלש. הולך 2-3 דקות לאט ומתעייף. מרגיש הרבה פעמים דיזינס וכו'. טיפול תרופתי טרם הצליח וכנראה לא יהיה מנוס מלהזין אותי דרך הוריד כמה חודשים שאתחזק. אקו לב לפני שנתיים תקין בוצע אחרי שכבר ירדתי ל 50 ק"ג. הומלץ לבצע אקו לב עדכני להיות שקטים שאין פגיעה בלב כתוצאה מהמשקל הירוד והתזונה הדלה מאוד. יש לי תור בקרוב. אק"ג עדכני אתמול ללא שינויים לעומת העבר. באחרונה יש לי יותר ויותר תחושות של הפרעות בקצב שמגיעות לכמה שניות עד כ 20 שניות, במיוחד אחרי "מאמץ" אפילו קל יחסית כמו עמידה של כרבע שעה או שפיכה ועוד. חלק מההפרעות מהירות כ 130 בבת אחת וחלק איטי אבל מרגיש שלא סדיר או תחושת קדם עלפון. הפנו אותי לקחת לופ ריקורדר. קראתי שבחצי מהאנשים שסובלים מדום לב פתאומי יש תסמינים בחודש לפני כן כמו אי נוחות בחזה, תשישות, קוצר נשימה וכו'. ואם היו נבדקים בתקופה הזאת אולי אפשר היה להציל. מזה כשבוע לאחר מאמץ גדול מהרגיל אני תשוש מהרגיל ומתעייף ומרגיש קוצר נשימה אפילו מלשוחח בטלפון. אבקש להבין. אם יש תחושות שחלילה מקדימות לדום לב האם בדיקת אק"ג בימים לפני הדום לב היתה עוזרת במשהו? היו רואים בחצי מהאנשים שינוי באקג בשבוע שבועיים לפני דום לב? האם אקו לב שבוע שבועיים לפני דום לב היה עוזר במשהו? או שאין דרך למנוע את דום הלב? תודה רבהפתח בחלון חדש -
פעימות מוקדמות שלא פוסקות (לת)
ימית 02/07/2021 | 07:38דר שלום אני בת 41 ויש לי פעימות מוקדמות כבר 3 שנים נבדקתי אין ספור פעמים , אקו לב , אקו לב במאמץ אקג והולטר ואת כל זה אני עושה פעם בשנה, בהולטר האחרון הרגשתי את הפעימות גם שנגעתי ביד הרגשתי את אי סדירות הדופק , מדוע בהולטר יצא שאין אפילו לאףו אחת? עכשיו הבנתי שזה בעיה בפעילות החשמלית של הלב , אני מפחדת לקבל מזה דום לב מה עושים עם הדבר הזה איך ניתן לחיות בשקט ובבטחה שלא יקרה כלום ?פתח בחלון חדש -
כאבי חזה (לת)
גרי 29/06/2021 | 13:08שלום רב אני בן 58 ישנתי לאחר עבודת בוקר קמתי מזיע כולי כואבים בצד שמאל בחזה .ממה הקורה איתיפתח בחלון חדש -
האם יש אינדיקציה לקוצב (לת)
ניר 24/06/2021 | 21:10שלום וברכה לפני חודש ושלוש שבועות היה לאבי התקף לב בגלל סטנט תרומבוזיס ב LAD וכתוצאה מזה VT ובהמשך איבוד דופק והחייאה ,ב EPS שנעשה לא הופק הפרעות קצב והוחלט לחכות לאקו ביקורת .באקו ביקורת לפני שבוע ה EF עשרים וחמש אחוזים ןלכן הרופאים רוצים להשתיל ICD .השאלה שלי היא מדוע לא להמתין עוד כדי לראות שתפקוד הלב ישתפר .האם עצם העובדה שארוע הלב התייצג ב VT ואיבוד דופק משפיע על ההחלטה גם בלי קשר לתפקוד הלבבי .אני מבין שיתכן שהרופאה לא יכולה להמליץ מרחוק בלי לראות ,אבל אם אפשר מעט הסבר באופן כללי לגבי האינדיקציות במצב זה תודה רבה מראשפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים