פורום הפרעות קצב לב - עמוד 74
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קפיצה בקצב הדופק במהלך אימון משקולות
אייל 10/01/2015 | 15:20אני בחור בריא בדרך כלל, בן 38, ללא הפרעות או מחלות מיוחדות. במהלך אימון משקולות, מיד לאחר מאמץ חריג, הרמה של משקל גבוה ביחס ליכולת, חשתי תחושת סחרחורת ונימול ברגליים ובידיים. שעון הדופק הראה דופק של 189 ביחד עם התחושות. ההפרעה הסתדרה מעצמה כעבור דקה שתיים והדופק חזר לגבולות הנורמה. האירוע אירע היום בפעם השנייה לאחר שלפני כמה חודשים אירע בפעם הראשונה. חשוב לציין כי אני סובל מפעימות מוקדמות. ומטופל באסטו 10 מג' ביום נגד חרדה. לפני שבועיים ערכתי במסגרת בדיקות סקר ארגומטריה שנמצאה תקינה. כמו כן, לפני כשלושה חודשים, בעקבות האירוע הראשון ערכתי הולטר, אקו דופלר ומיפוי לב שכולם נמצאו תקינים. במהלך ה 5 שנים האחרונות ערכתי כ 3 אקו לב, 5 הולטרים ל 24 שעות ו לופ ריקורדר לחודש. בכל הבדיקות התוצאה תקינה למעט קצת פעימות מוקדמות ובלופ ריקורדר אירוע קצר מאוד של פרפור פרוזדורים. אשמח לדעת אם "קפיצת הדופק" במהלך האימון מסוכנת ואם יש טיפול. תודה רבה, איילפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קפיצה בדופק
ד"ר נחום אדם פרידברג 10/01/2015 | 15:30אייל שלום על מנת לענות על השאלה יש לאבחן האם מדובר בהפרעת קצב ומה טיבה. יש להמנע מכל מני תוספי מזון "טבעיים" שלעיתים מכילים חומרים לא רצוים וכמובן מסטרואידים אנבוליים. מעבר לכך אם מדובר בדופק מהיר הנמשך יותר ממספר שניות, הכלי האבחנתי היעיל ביותר הוא מקליט אקג חיצוני: ECG event recorder המכשירים היעילים ביותר להפרעות קצב קצרות יחסית הם מכשירים המקליטים אקג ממגע של אצבעות הידים - משום שהם ניתנים להפעלה בכל מקום תוך שניות. יש מקליט כזה המתחבר לסמרט פון ויש גם בישראל מכשיר העובד באופן עצמאי והניתן להשכרה בסבסוד של הקופות. בברכה ד"ר נחום פרידברג בברכה
-
-
אי ספיקת לב או בעיה ריאתית?
אילן 24/12/2014 | 22:43שלום בחולה מבוגר (שאינו מתקשר)מזה זמן משתעל, משמיע אנחות, נשמעים חרחורים בנשימה, לפעמים נושם בקצב מואץ ומאומץ. איך ניתן להבדיל האם מדובר בדלקת ריאות או בבעיה לבבית כמו אי ספיקת לב וכדומה? עקב חום הוחל בטיפול אנטיביוטי, אם כי ספירות דם יצאו תקינות, וכן תרבית דם ללא צמיחה, רק תרבית שתן חיובית, אבל זה חיידק שהיה קיים עוד לפני. בצילום ריאות אין אבחנה של דלקת ריאות: בוצע צילום AP בלבד, בישיבה ציור אינטרסטציאלי וברונכוווסקולרי מוגבר דיפוזי שערי הריאות בולטים אין עדות לתפליט פולירלי לחולה אין רקע לבבי מלבד קוצב לב עקב ברדיקרדיה, וכן מספר אירועים של פרפור פרוזודורים במסגרת אשפוז חריף עקב ספסיס, ומטופל בפרוקור) תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המשך
ד"ר נחום אדם פרידברג 27/12/2014 | 17:14אילן שלום תיאור צילום החזה לא ספציפי. אקו לב עשוי לקדם את הבירור. בחלק מבתי החולים יש מכשירים ניידים אך איכות ההדמיה בהם נחותה בדרך כלל. פרוקור יכול לגרום לפגיעה ריאתית וזה כמובן באבחנה המבדלת. בדיקת BNP לא כלולה עדין בסל הבריאות. בחלק מבתי החולים היא זמינה ובאחרים לא. בברכה ד"ר נחום פרידברג -
המשך
אילן 26/12/2014 | 01:58שלום כמובן שהמטרה בשאלה היא לא לקבל ייעוץ אישי מקצועי, אלא קצת רקע על הנתונים הנ"ל. לפי בדיקות הדם והצילום נראה שלא מדובר היה בדלקת ריאות, אף שהמשיכו את הטיפול האנטיביוטי. רציתי לשאול האם ממצאים כפי שיש בפענוח בצילום מצריכים בירור נוסף? זה מעיד על בעיה או שזה ממצא שאפשר לראות אצל חולים מבוגרים ללא משמעות? והאם יכול להיות שבעיות הנשימה והממצאים בריאות קשורים לנטילת פרוקור מזה 5 חודשים? יצא לי לקרוא שיש לפרוקור תופעות לוואי כאלו. האם צריך להתייחס לזה? הקושי בביצוע אקו זה לנייד את החולה למקום שמבצעים, אך אם זה הכרחי ויכול לתרום לטיפול כמובן שזה ייעשה. לגבי בדיקת הדם BNP האם זה קיים גם במסגרת קופת החולים או רק בבתי חולים? תודה רבה -
תשובת מומחה אבחנה מבדלת
ד"ר נחום אדם פרידברג 24/12/2014 | 23:17אילן שלום רב. האבחנה המבדלת לעיתים קשה. לעיתים קרובות יש גם בעיה ריאתית וגם אי ספיקת לב. מחלת חום או דלקת ריאות יכולת להחמיר אי ספיקת לב במנגנונים שונים (הגברת עומס על הלב, העלת דופק, הגברת תנגודת ריאתית ועוד) בסופו של יום דרושה הערכה קלינת של הרופא. כלי עזר לאבחנה או שלילה בעיה קרדיאלית - הדמית לב באקו לב, בדיקת דם ל BNP אך כאמור אין תחליף להערכת רופא אמנזה רפואית, בדיקה פיזקלית, ואינטגרציה של נתונים מעבדתיים ודימותיים. בברכה ד"ר נחום פרידברג
-
-
בדיקת דם
רותי 17/12/2014 | 14:46שלום בבדיקת דם אצל חולה דמנטי מבוגר ישנה עליה בתפקודי הכבד (AST+ALT) כמו כן BUN מוגבר (בנוכחות קריאטנין תקין), דברים שלא היו בבדיקות דם האחרונות (בוצעו בחודשים האחרונים לא מעט) ALK.PHOSPHAT 99.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.....*...) ALT(GPT) 134.30 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)* AST(GOT) 108.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)* BILIRUBIN TOTAL 0.20 UMOL/L ( 0.30- 1.20)*(.........) BUN 30.00 MG/DL ( 8.00- 23.50) (.........)* CREATININE SERUM 0.50 MG/DL ( 0.50- 1.40) (*........) SODIUM SERUM 138.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......) POTASSIUM SERUM 4.70 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (.....*...) GGT(GAMMA GT) 42.00 U/L ( 9.00- 55.00) (.....*...) האם ניתן ללמוד מהערכים הנ"ל האם הבעיה היא בכבד או במקום אחר? האם יש מקום לחשוד שאולי מדובר בבעיה לבבית? אין לויקוציטים מוגברים. האם יש בדיקות דם ספציפיות שניתן לעשות במסגרת קופ"ח על מנת לזהות את הסיבה לעליה? בצילום ריאות מלפני כמה ימים נכתב: "צל הלב מעט מוגדל. ציור ברונכווסקולרי מוגבר דיפוזי במידה קלה." תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקות דם
ד"ר נחום אדם פרידברג 17/12/2014 | 15:41רותי שלום. מדובר שסטייה קלה בחלק מתפקודי הכבד. הדבר יכול לנבוע מגורמים רבים: כגון תרופות, תת לחץ דם, זיהום, וגם אי ספיקת לב ימנית. יש לפנות לרופא המטפל בנוגע לבירור הספציפי. בברכה ד"ר נחום פרידברג
-
-
Nattokinase
דניאל 16/12/2014 | 19:49שלום התוסף Nattokinase - האם הוא אכן בעל תכונות של ניקוי כלי דם? כלומר לא רק במניעה אלא גם יכול להסיר את הרובד הטרשתי מכלי הדם? מה המינון המומלץ? האם יש התוויות נגד? נטילת אספירין 75 מ"ג זה בעייתי במקביל לתוסף הנ"ל? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Nattokinase
ד"ר נחום אדם פרידברג 17/12/2014 | 15:38שלום רב, אין לי נסיון בתכשיר זה. על פי הספרות יש לו תכונות המגבירות פירוק קרישי דם ופחיתים את פעולת הקרישה. יש בכך סיכון בשילוב עם אספרין לדימום תוך מוחי במיוחד בחולים עם יתר לחץ דם. מומלץ להתיעץ עם רופה המשפחה. יש לזכור שלתכשירים "טבעיים" יש פוטנציאל מזיק (לדוגמה קוררה) ןיש בעיתיות בצריכת תכשירים שלא מיוצרים בתהליכים מבוקרים ואספטיים. בכל מקרה חשוב מאוד לידע את הרופא המטפל בכל תוספות המזון והתכשירים מרפואה "אלטרנטיבית" אותם אתה צורך. בברכה ד"ר נחום פרידברג
-
-
צקות
יקי 16/12/2014 | 11:06שלום רב , אני חולה באי ספיקה דיאסטולית . בין הסימפטומים : קוצר נשימה ובצקות מידי פעם בשוקיים . לאחרונה אני חש " שריפה " בכפות הרגליים מידי פעם , אולם אינני מבחין בנפיחות . האם ייתכן כי יש בצקת בכפות הרגליים מבלי שתהיה נפיחות ? בברכה יקיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בצקות
ד"ר נחום אדם פרידברג 16/12/2014 | 13:35יקי שלום באיספיקה דיאסטולית יכולים להיות בצקת שריפה בכפות רגליים לא קשורה בהכרח בבצקת. יכול לנבוע מגורמים רבים בינהם סוכרת, חוסר במלחים מסויימים וויטמינים, תרופות מסוימות ועוד. יש להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הבירור הדרוש בברכה ד"ר נחום פרידברג
-
-
אבלציה
דליה 10/12/2014 | 17:59לאחר אבלציה ל svt נאמר לי כי אי אפשר היה לבצע את כל הצריבה מכיוון שהמוליכים החשמליים דקים וקרובים מאד אחד לשני. מה זה אומר ומה האפשרויות לטיפול אחר תודה דליהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ablation
ד"ר נחום אדם פרידברג 15/12/2014 | 23:40ברצון -
אבלציה
דליה 10/12/2014 | 21:59תודה רבה על תשובתך הענינית והמהירה -
תשובת מומחה אבלציה
ד"ר נחום אדם פרידברג 10/12/2014 | 21:56דליה שלום המונחים שאת מתארת לא ממש מקובלים אני מניח שהכוונה שהאיזור בו צריך לטפל באבלציה סמוך למערכת ההולכה של הלב והיה חשש שצריבה במקום עללולה לפגוע המערכת ההולכה - דבר שעלול להביא להפרעה בהולכה החשמלית של הלב וצורך בקוצב. יש בחלט פתרונות - אך בכולם יש מגבלות. אני מציע שתבקשי הסבר מופרט למצב ולחלופות הטיפוליות במרכז בו טופלת. אם ההסבר לא מניח את דעתך תמיד אפשר לבקש חוות דעת נוספת. רצוי להביא את כל החומר הרפואי כולל דו"ח של האבלציה (לא רק מכתב סיכום) בברכה ד"ר נחום פרידברג
-
-
דום לב ואוגמנטין
מיכל 14/12/2014 | 06:17בעלי שהוא בד"כ בריא לחלוטין קיבל דום לב קטלני ובמזל היה ליד רופא, עבר החייאה מוצלחת ודפיברילטור וחייו ניצלו. הוא מרגיש מצוין וכל בדיקות הלב תקינות. האם דום הלב יכול היה להגרם מתרופה בשם אוגמנטין שלקח בשבוע שקדם לאירוע? ידוע לנו ששני הוריו ואחותו היו מאוד אלרגים לתרופה זו ו/או לפניצילין ואמו כמעט מתה מנטילת אוגמנטין בעבר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דום לב
ד"ר נחום אדם פרידברג 15/12/2014 | 00:50מיכל שלום. לפי התיאור שאת מוסרת (החיאה ודפיברילטור) בעלך סבל מהפרעת קצב פתאומית שלמזלו טופל במהירות וביעילות. במקרים כאלו יש לבצע בירור על מנת למצוא את הגורם להפרעת הקצב. בלי לדעת פרטים נוספים אינני יכול לקשור את הטיפול באוגמנטין לדום לב. לעיתים יש תופעות אלרגיות לתרופה זאת. בדרך כלל אם יש תגובה אלרגית קשה היא מופיעה סמוך מאוד לתחילת הטיפול. בדרך כלל תגובה אלרגית קשה (המכונה גם שוק אנפילקטי) יכולה במקרים קיצוניים להביא למוות על ידי ירידה פתאומית בלחץ דם שלעיתים מלווה גם בחסימת דרכי נשימה. הטיפול במקרים אלו הוא בעיקרו מתן אדרנלין וטיפול תומך ולא דפיברילציה. יש להתיעץ עם הקרדיולוגים שטיפלו בבעלך לגבי מאפינים הספציפיים בדום הלב שקרה לבעלך. גם בשאלה אם מדובר בליקוי במערכת החשמלית של הלב או בשריר הלב. ומה הטיפול המומלץ על ידם למניעת הישנות בעתיד. בברכה ד״ר נחום פרידברג
-
-
דופק נמוך 47 ולחץ דם 135/80
אבי.פ. 01/12/2014 | 17:42היום עברתי פעולה כירורגית מקומית לפני ביצוע העולה נבדק לחץ הדם בידי מכשיר אלקטרוני שהראה דופק נמוך. נבדקתי לגבי הדופק שוב בידי האחות ושעון עצר וגם אז הדופק היה נמוך. לאחר הפעולה הכירורגית הערכים היו אותם ערכים שהיו קודם. השאלה שלי היא האם עניין דופק נמוך יכול לפגוע בחיי היום יום שלי. בנוסף עלי להזכיר כי הנני מבצע דיאטה מזה חצי שנה ובה רזיתי 26.5 ק"ג שאלתי האם יש לזה קשר? תודה מראש, אבי.פ.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דופק נמוך
ד"ר נחום אדם פרידברג 01/12/2014 | 22:45אבי שלום. לאנשים רבים יש דופק בערכים אלו באופן רגיל ללא כל מחלה (אופיני בספורטאים) דבר ראשון יש לבצע אקג (תרשים חשמלי של פעולת הלב) לאשר שמדובר בקצב נורמלי. אם אין תסמינים, תרשים האקג תקין, ואין ממצאים בבדיקה הגופנית רוב הסיכויים שמדובר בקצב לחב איטי טבעי. יש להבדק על ידי רופא משפחה לשלול השפעות מזיקות אפשריות של דיאטה חריפה מדי (במיוחד אם נערכת בעזרת תכשירים "טבעיים" למינהם. בהמשך יש לשקול הפניה לקרדיולוג לברור. בברכה, ד"ר נחום פרידברג
-
-
עלייה בדופק במנוחה-עזרו לי בבקשה
מחפש סיוע 24/11/2014 | 18:29בפעם הראשונה שזה קרה לי,יצאתי מהבית לקרוא לסיוע-ותך כדי הליכה הרגשתי שהגוף לא סוחב אותי,ותחושה של לאות בדיבור,וחוסר מיקוד בעיניים.בחדר מיון לא מצאו שום מדד קיצוני-אם כי זה היה כשעתיים אחרי שביקשתי סיוע. פעם אחת קלטתי את התופעה עם "הולטר" כשהדופק זינק בבת אחת ל 150-והגיע רק אחרי כ -3 שעות מנוחה מוחלטת לערכים של 90.במקרה זה התופעות שציינתי חזרו על עצמן.עם הזמן למדתי לזהות את הקושי המוזר הזה של הזרמת החמצן והחולשה ברגליים שבדרך כלל מלווה עם היובש בפה-וכשאני חש כך-אני נישכב במיטה,ולוקח נשימות עמוקות-ובדרך כלל נרדם אחרי שעה ארוכה. הקרדיולוג המליץ לי על קרדילוק-כדי לפתור את העלייה בדופק.רק לאחר שאסיים ברור לגבי הסיבה אצל רופא ריאות-כי מבחינה קרדיאלית הוא לא מצא בעיה.הרופא המטפל לא חושב שיש עם זה בעיה שבשבילי כל יום אחרי 8.30 בערב בלי בעיות זה בונוס-אבל לי –בגיל 40 פלוס זה מחסל את החיים. יכול להיות בכלל שהמקור לתופעה הינו אחר ולא ריאות-ובו צריך לטפל –כי יש איזה שהיא בעיה שגורמת לדופק לעלות כדי לפצות על משהו אם כן מה יכול להיות המקור?משהו בחילופי החומרים?עודף co2 בדם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עליה בדופק
ד"ר נחום אדם פרידברג 01/12/2014 | 22:39שלום רב אין אפשרות במסגרת הפורם לטפל באופן אינדיביואלי. ככל שאני מבין מהתיאור שלך רופא הריאות הציע טיפול (מרחיבי סינפונות CPAP) נראה לי שיש להמשיך בטיפול של הרופא הפולמנולוג. הכיון הקרדיאלי נבדק וככל שאני מבין נמצא תקין בברכה ד"ר פרידברג -
מודה ומבקש הכוונה ברורה יותר-
קשוב לגוף 01/12/2014 | 19:53רופא ריאות-לפי תגר מטאכולין-שהופסק באמצע בשל רגישות-מדובר באסטמה.סימביקורט ניתן מזה 3 חודשים בטיפול יומי. בבדיקה במאמץ לא נמצא לקוי ריאתי. אתמול בלילה,עם מכשיר cpap,התעוררתי והיה לי דופק ,בין לבין הרגשתי כיווצים באיזור שמאל שהעלו לי דופק. היה לי דופק של יותר מ 100 עד לצהריים. כשבאתי במצב דומה לחדר מיון שלחו אותי לספירומטריה בקהילה-אחרי חודש באמת הגעתי לשם. שכאתה אומר המשך ברור-למה אתה מתכוון?הרי הרופא משפחה לא מוכן לחפש כיוון נוסף מלבד מה שהרופא ריאות סיכם.אני לא יכול לגשת סתם לכל רופא לבקש טיפול-ומצד שני אתה טוען שיכול להיות שמדובר בבעיה משנית.אם כן איך מתקדמים? -
תשובת מומחה עליה בדופק
ד"ר נחום אדם פרידברג 26/11/2014 | 16:17שלום רב ככל שאני מבין בתיאור יש בעיה ריאתית - דופק מהיר וחולשה בהחלט יכול להיות משני לבעיה ריאתית. מציע שתשלימי את הבירור בכיוון זה. בברכה ד״ר נחום פרידברג -
תגובה לדברי ד"ר פרידברג
קשוב לגוף 26/11/2014 | 05:41תודה על התגובה המירה והמכוונת-אשלים לגבי מה שציינת-העלייה בדופק המהיר נמדדה על ידי הולטר-כפי הציינתי-בהוראת קרדיולוג.כל הממצאים-גם של ההולטר,האקו לב,האקג,ובדיקות ריאות-כגון תגר מטאכולין ובדיקה במאמץ-מלמדות על דבר אחד-שאין בעיה מבנית לא בלב ולא בריאות.ועדיין בבדיקות-ספיקת הריאות היתה כלכך גרועה ששיש הגיון לחשוב שיש משהו בנשימה שלא בסדר.הוגדרה התופעה בשם "סינוסטכיקרדיה"-הבעיה היא שהתסמינים של החולשה והסחרור הם לפני שהדופק עולה ומועצמים במידה והדופק עולה באופן חד וקשה.לכן אני מחפש את המקור לבעיה-והשאלה היא לאיזה כתובת לפנות-כי כמו שאמרתי-גם הקרדיולוג וגם רופא הראות מוותרים.אציין שבמהלך האיבחון נמצא אצלי דום נשימתי בשינה ברמה בינונית-ואני חושש שהמקור הוא בנתקים שקורים גם במהלך הערנות.זה ענין מורכב אבל בשנה האחרונה אני מושבת וזה הורס לי את החיים שאני חייב למצוא מוצא-אודה לך על סיוע -
תשובת מומחה עליה בדופק
ד"ר נחום אדם פרידברג 25/11/2014 | 23:18שלום רב על פי התיאור קשה לדעת במה מדובר. שאלה הראשונה האם יש מחלת לב מבנית - על פי בדיקת קרדיולוג, אקג במנוחה ובדיקת אקו לב. שנית יש לתעד את תרשים האקג בזמן הדופק המהיר - יש מספר חברות בשוק המציעות שרותי אבחון כאלו (שחל, נטלי, מוניטור) יש לפנות לקרדיולוג העוסק בהפרעות קצב על מנת לקבוע האם מדובר בהפרעת קצת או קצב מהיר ״טבעי״ המכונה סינוס טכיקרדיה - שהוא בדרך כלל משני למאמץ, התרגשות, פעילות יתר של בלוטת התריס, מחלת חום ועוד. בברכה ד״ר נחום פרידברג
-
-
אקו לב
אבשלום 04/11/2014 | 20:04אני בן 57 ידטע שנים על MVP ובשנים האחרונות גם פעימות מוקדמות עברתי אקו לב ביקורת והתוצאה- ascending aorta 30 aortic root 26 left atrium 28 septum thickness 9 end diastole 49 end systol 29 lv postrior wall 9 left atrium area 18 right atrium area 12 חדר שמאלי בגודל תקין התכווצותו טובה גלובלית ואזורית E.F.משוערך כ 60% דפנות חדר שמאל בעובי תקין שורש האורטה והאורטה העולה ברוחב תקין.סינוסים אאורטלים לא מורחבים 32 ממ עליה שמאלית בגבולות התקין. עליה ימנית ברוחב תקין. תנועתיות של המחיצה הבין עלייתית ככל שניתן להדגים ללא PFO IVC אינו מורחב עם תמט רספירטורי תקין פתיחה טובה של מסתם אורטלי המסתם תלת עלי פתיחה טובה של מסתם מיטרלי הודגם MVP סוף סיסטולי- עלה אחורי עלי המסתם מקסמטוטיים דופלר- מהירות אאורטלית תקינה איספיקה אאורטלית מינימלית איספיקה מיטרלית סוף סיסטולית קלה לחץ ריאתי תקין מוערך כ-29 ממ תפקוד דיאסטלי תקין סיכום- MVP עם MR סוף סיסטולי קל AR מינימלי מה אומרים המימצאים? שאלתי- מה פירוש שעליי המסתם המיטרלי מעט מקסמטוטיים? מה זה אומר אי ספיקה אורטלית? מינימלית מה התופעות שזה עשוי לגרום? האם המימצאים יכולים לגרום לפעימות מוקדמות? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אקו לב
ד"ר נחום אדם פרידברג 05/11/2014 | 19:08אבשלום תוצאות האקו מראים גודל ותפקוד תקין של חללי הלב. ממצא של אי ספיקה אאורטלית מינמלית חסר כל משמעות. מסתם מיקסומטוטי - מסתם עם מעט עודף רקמה וגמישות מה שגורם לצניחת המסתם או MVP. מכיוון שהדליפה במסתם קלה - ואין עדות להשפעה על גודל ותפקוד הלב. יש צורך במעקב בלבד על ידי קרדיולוג. יש לעיתים פעימות לב מוקדמות בחולי MVP. כאשר תפקוד הלב תקין בדרך כלל אין לזה כל משמעות. גם כאן כדאי להתיעץ עם רופא קרדיולוג בברכה ד״ר נחום פרידברג
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים