פורום הפרעות קצב לב - עמוד 77
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מוטוליום ופירפור פרוזדורים
שי 15/08/2014 | 22:44שלום.לפני 10 חודשים עברתי ארוע פירפור פרוזדורים שחלף ספונטנית.ב8 חודשים האחרונים אני סובל מצ רבות ןבחילות ומטופל בקונטרלוק.נגד החבילות המליץ לי רופא משפחה מוטיליום.בעלון התרופה רשום שמי שסובל מהפרעות בקצב הלב צריך להתייעץ עם הרופא .האם מותר לי להשתמש במוטוליום ?.תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מוטליום
ד"ר נחום אדם פרידברג 16/08/2014 | 00:45רועי שלום. התרופה אכן יכולה לגרום הפרעות קצב. הדבר שכיח יותר במבוגרים מעל גיל 60 והחולים עם מחלות מבניות. יש להתיעץ עם רופא המטפל.
-
-
פרפור פרוזדורים
רועי 15/08/2014 | 17:55שלום רב ד"ר אני בן 31 סובל מפרפור פרוזדורים התקפי, שמופיע כמה פעמים בשנה. כ 6 שנים כבר. ברקע בעבר היה לי אסטמה וסבלתי לא מעט עם הריאות(ברונכיט אסטמה )... האם יש קשר לבעית הריאות בעבר להופעת הפרעת הקצב? איך יתכן שבגילי שכולם עובדים, מטיילים בעולם וכו. ואני סובל מהפרעה זו שאינה ממש לגילי? איך זה קורה? והאם לרפואה בשנת 2014 יש דרך לרפא אותי לגמרי? או לומר לי קח כדור וזהו (שזה לא ממש ריפוי). האם יש ריפוי לזה ד"ר ? או שזה סבל לנצח? תודה רבה...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פרפור פרוזדורים
ד"ר נחום אדם פרידברג 16/08/2014 | 00:36רועי שלום למחלת ריאות יש לעיתים קשר לפרפור פרוזדורים. חלק מהתרופות והמשאפים יכולים להגביר נטיה לפרפור. למרות האמור קודם בדרך כלל בחולים צעירים המקור לפרפור הוא מקצב מהיר הנוצר בורידי הריאה או בעליה הימנית. ניתן לטפל בתרופות ובמקרים נבחרים גם בפעולה המכונה "אבלציה" או צריבה המבודדת חשמלית את מקורות הפרפור. ההחלטה על הטיפול המתאים לך ביותר צריכה להערך בשיתוף אתך עם רופא קרדיולוג העוסק בנושא (מומחה להפרעות קצב) בברכה ד"ר נחום פרידברג
-
-
מה עושים אחרי הטיפול במיון?
אנונימי 14/08/2014 | 16:48הגעתי לחדר מיון עם SVT. מה עלי לעשות לאחר הטיפול במיון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה
ד"ר נחום אדם פרידברג 14/08/2014 | 16:53שלום, מומלץ לבקש מצוות חדר מיון לצרף העתק תרשים אקג המתעד את הפרעת הקצב !!! ואקג לאחר הפרעת הקצב למכתב השחרור. לפנות לקרדיולוג העוסק בהפרעות קצב להערכת תפקוד הלב וטיפול בהמשך. יש להדגיש שתרשים אקג בזמן הפרעת הקצב חיוני לצורך אבחון המדויק של הפרעת הקצב.
-
-
לב מלאכותי
דלית 13/08/2014 | 01:06שלום רב, בן משפחתי בן ה 54 סובל מאי ספיקת לב ופרפור פרוזדורים. קוצב הלב שהושתל לו לא הועיל (הוא יכול ללכת מס' צעדים בלבד, הדופק שלו נמוך מאוד 60/40), ולכן עבר כרגע צינתור נוסף, ואמור לקבל תרופות חדשות במקום הקודמות: פרוקור ולבוסימנדן, שלאחריהן יושתל לו לב מלאכותי. רציתי לדעת מהו לב מלאכותי, מה הפרוצידורה הניתוחית (ניסור בית החזה??), והאם הוא מתאים להיות מועמד להשתלת לב? (אינו סובל ממחלות נוספות). המון תודה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לב מלאכותי
ד"ר נחום אדם פרידברג 13/08/2014 | 23:02דלית שלום. הסיפור נשמע מורכב וחסרים פרטים רבים. באופן כללי - מחליטים על השתלת לב מלאכותי (למעשה מעיין משאבת עזר ללב הכושל) במצבים בו טיפול תרופתי ואמצעים תומכים אחרים (כגון קוצב דו חדרי) לא מועילים. ההחלטה לביצוע הניתוח מתקבלת רק לאחר בדיקות מקיפות ובדיקת כל החלופות האפשריות מדובר בניתוח לב המבוצע על ידי מנתחי לב. בחולים אלו מטפל צוות רב תחומי - מנתחי לב רופאים קרדיולוגים, אחיות, פסיכולוגים, ועובדות סוציאליות. הטיפול דורש קשר הדוק עם הצוות הרב מקצועי, יש לטפל במדללי דם (קומדין) וטיפולים נוספים. על המטופל ובני משפחתו לפנות אל רופאי המרכז הרפואי בו הוא מטופל לקבלת הסבר מפורט לתהליך הבירור, הניתוח, והמעקב הדרוש.
-
-
דופק גבוה
ניר 13/08/2014 | 02:08שלום האם אדם שחי עם דופק גבוה יחסית (בין אם זה תוצאה של סטרס או סיבה אחרת) זה עלול לפגוע בלב בטווח המיידי או הרחוק? האם ברדיקרדיה בגיל מבוגר (מעל 50 למשל) עד למצב שיש צורך בקוצב יכולה לנבוע מכך שבמשך השנים שלפני הלב פעל בעומס עקב דופק גבוה? והאם זה משנה באם מדובר בדופק מעל 100 או בדופק 80-90? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דופק מהיר
ד"ר נחום אדם פרידברג 13/08/2014 | 22:54ניר שלום על מנת לענות על שאלתך - צריך לענות על מספר שאלות 1. האם מדובר בדופק מהיר הנוצר באופן הרגיל המכונה דופק סינוס. או מדובר בהפרעת קצב 2. מה הגורם לדופק המהיר 3. מה תפקוד הלב הבסיסי 4. האם יש מחלות רקע (מחלות כלי דם, סוכרת יתר לחץ דם ועוד. לסיכום יש צורך להתיעץ עם רופא ולערוך בירור בהתאם לקווים אותם ציינתי בדרך כלל דופק מהיר בגיל צעיר לא מוביל לדופק איטי בגיל מבוגר. בברכה ד״ר נחום פרידברג
-
-
הולטר
גילי 13/08/2014 | 12:44שלום רב, ביצעתי בדיקת הולטר ואלה התוצאות: הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 64 מהירות מקסימאילית: 128 מהירות ממוצעת: 84 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 61 VPC'S במשך הבדיקה. ממוקד אחד, בלטו בשעות הלילה והבוקר. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: לא נצפו. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. האם אפשר לקבל הסבר לפיענוחפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הולטר
ד"ר נחום אדם פרידברג 13/08/2014 | 22:49נילי שלום רב. בתשובת ההולטר נמצאו מספר מועט יחסית של פעימות מוקדמות (כלומר פעימות המגיעות מוקדם יותר מהקצה הרגיל של הלב) ומקורם מחדר הלב. לצורך החלטה על משמעות הממצא והאם יש צורך בבדיקות נוספות. יש להתיעץ עם רופא המשפחה ובמידת הצורך עם רופא קרדיולוג בברכה ד״ר נחום פרידברג
-
-
מה דרוש להערכת תפקוד הלב?
יצחק 12/08/2014 | 18:08שלום. אני סקרן, מה דרוש להערכת תפקוד הלב?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הערכת תפקוד הלב
ד"ר נחום אדם פרידברג 13/08/2014 | 22:45שלום רב יש אמצעים רבים להערכת תפקוד הלב. החל מראיון רפואי, בדיקה גופנית ובדיקת תרשים אקג. להערכה מפורטת יותר יש בדיקות עזר רבות - הראשונה בדרך כלל בדיקת אקוקרדיוגרפית של הלב (הדמיה עם גלי קול - אולטרהסאונד) יש עוד אמצעים רבים. הבחירה המושכלת תעשה ביעוץ עם קרדיולוג בברכה ד״ר נחום פרידברג -
תשובת מומחה תשובה נוספת
ד"ר נחום אדם פרידברג 13/08/2014 | 17:53במקרים רבים אירוע SVT חולף עצמונית. אם הקצב המהיר מתמיד, ניתן לנסות להפסיקו על ידי שיעול חזק או אמוץ שרירי הבטן בדומה ללחץ ליציאה בשרותים. במידה שאמצעים ביתיים אלו אינם מועילים, ניתן להפסיק את הפרעת הקצב במתן תרופה בשם אדנוזין (Adenosin) בווריד (באמבולנס או חדר מיון). -
כיצד ניתן להפסיק הפרעת קצב על חדרית?
יצחק 13/08/2014 | 17:50כיצד ניתן להפסיק הפרעת קצב על חדרית? -
תשובת מומחה הפרעת הקצב כשלעצמה אינה מסוכנת
ד"ר נחום אדם פרידברג 13/08/2014 | 17:49שלום יצחק, הפרעת הקצב שלעצמה איננה מסוכנת בדרך כלל כאשר מבנה הלב ותפקודו תקינים (פרט למספר מצבים נדירים). על מנת לוודא שהפרעת הקצב איננה מסוכנת, יש לערוך הערכת תפקוד הלב על ידי קרדיולוג.
-
-
הפרעת קצב על חדרית מסוכנת לבריאות?
תוהה 11/08/2014 | 17:19האם הפרעת קצב על חדרית מסכנת את בריאותי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לתוהה
ד"ר נחום אדם פרידברג 11/08/2014 | 17:40שלום לך, הפרעת הקצב שלעצמה איננה מסוכנת בדרך כלל כאשר מבנה הלב ותפקודו תקינים (פרט למספר מצבים נדירים). על מנת לוודא שהפרעת הקצב איננה מסוכנת, יש לערוך הערכת תפקוד הלב על ידי קרדיולוג.
-
-
הפרעה בקצב הלב
אורטל 09/08/2014 | 12:42אני בת 25,לא שותה,לא מעשנת,משקל תקין,לא סובלת מבעיות רפואיות משמעותיות פרט לאסטמה קלה שאיננה מטופלת בקביעות. בשנה האחרונה,הרגשתי שהלב שלי כאילו מדלג פעימה מדי פעם במהלך היום. כמו כן,בתקופה האחרונה אני מרגישה עייפות ותשישות קלה. בבדיקות א.ק.ג. שעשיתי לפני כשנה,לא נמצא דבר-הכל תקין.בבדיקות דם שעשיתי גם כן הכל תקין. האם יכול להיות שמדובר בהפרעה בקצב הלב/בפרפור פרוזדורים שהרופאה לא הצליחה לאבחן?האם עליי להיבדק מחדש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעה בקצב הלב
ד"ר נחום אדם פרידברג 09/08/2014 | 13:57אורטל שלום הרגשת ״דילוג בפעימה״ שכיחה מאוד - לרוב האנשים יש מדי פעם פעימה מוקדמת ממקור עליתי או חדרי. המודעות לפעימות אלו שונה. יש אנשים שחשים כל פעימה מוקדמת ויש כאלו שלא. במרבית המקרים אין כל סכנה בפעימות מוקדמות אך על מנת לוודא את הענין יש לבצע בירור. הכולל בדרך כלל שיחה עם הרופא לברור פרטים רפואיים, בדיקה פיסיקלית, ביצוע אקג. לעיתים יש להוסיף בדיקות נוספות כגון אקו לב (בדיקת הדמיה באולטרה סאונד של הלב) ובדיקת מאמץ. יש מספר כלים לתעד את הפעימות המוקדמות: החל בבדיקת הולטר המקליטה רישום אקג למשך 24-48 שעות ועד כלי רישום מתוכמים יותר. בכל מקרה יש לפנות לרופא המטפל לעריכת הבירור הראשוני ובמידת הצורך להפנות לקרדיולוג. בברכה ד״ר נחום פרידברג
-
-
דפיקות לב כשקופ"ח סגורה
עדנה 07/08/2014 | 10:39שלום ד"ר פרידברג, תמיד שאני חשה דפיקות לב בערב. קופת חולים סגורה! מה אני יכולה לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבחון דפיקות לב (פלפיטציות)
ד"ר נחום אדם פרידברג 07/08/2014 | 19:32עדנה שלום. יש היום אמצעים רבים לאבחון דפיקות לב מהבית. החל ממקלט "הולטר" שמקליט רישום הפעילות החשמלית של הלב ל24-48 שעות, מקליט אירועים המאפשר הקלטה ישירה של הפעילות החשמלית של הלב כאשר את חשה דפיקות לב ועד אפליקציה באי-פון. לבחירת האמצעי המתאים ביותר, כדאי להתיעץ עם קרדיולוג העוסק בתחום הפרעות הקצב. בברכה ד"ר נחום פרידברג
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים