פורום חרדה - עמוד 467
-
הרחת חומרים נדיפים וסכיזופרניהאיילת 21/08/2014 | 00:17האם יש קשר בין הרחת חומרים נדיפים כגון, דבק מגע או דבקים אחרים, טושים, דלק, ספריי וכו לבין התפרצות מחלת סכיזופרניה ללא גנטיקה של המחלה ועם גנטיקה כמו כן, האם זה משנה אם זו הרחה לעיתים רחוקות, פעם ביום או יותר לבין שהייה ארוכה בסביבת מקור הריח (כגון מתדלק וכו) תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הרחת חומרים נדיפים וסכיזופרניה
ד"ר ניר עישר 02/09/2014 | 06:11אינני מומחה לנושא החומרים הנדיפים ולכן, אני לא מוכן לענות על רוב השאלה. לגבי דלקים שנמכרים בתחנות דלק, לא מוכר לי המחקר שמראה על קשר ביניהם, כנראה שהוא גם לא קיים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הרחת חומרים נדיפים וסכיזופרניה
-
ציפרלקס ואלכוהול בתחילת הטיפולמיכי 18/08/2014 | 23:04הי, אני כרגע לוקח במשך שבוע וחצי ציפרלקס 20 מג לחרדה חברתית בינתיים אין שיפור (וזה לאחר שלקחתי 10 מג 4 חודשים). יצא לי השבוע לשתות ממש קצת אלכוהול (זה אולי מגוחך אבל בערך 150 מל בירה) בשני פעמים ואני יודע שיש בעיה ושזה יכול לפגום ביעילות של התרופה - אני מאוד חושש מזה מכיוון שאני בתחילת הטיפול. האם זה יכול לעשות נזק ליעילות התרופתית בהמשך או שמא הכמות נורא קטנה שהיא לא יכולה להזיק? תודה רבההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אלכוהול לחרדה חברתית
ד"ר ניר עישר 02/09/2014 | 06:08עד כמה שידוע לי, האלכוהול מפריע להחלמה מחרדה חברתית. העובדה, שרבים מהסובלים וגם רבים מאלה שביישנים, מנסים להעזר באלכוהול. זה עוזר באותו רגע, לפעמים, אבל מקבע את הביישנות ואת החרדה החברתית והופכת אותם לעמידים יותר. הטיפול הנכון לחרדה חברתית הוא פסיכולוגי, ורק בשיטה ההתנהגותית.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אלכוהול לחרדה חברתית
-
הסברנוף 15/08/2014 | 18:03לא הסברתי טוב .לכן אסביר שוב אני נטלתי ציפרלקס 20 במשך שנה ובחודש הראשון זה השתלב עם לוריוון חזרתי לעצמי ואחכ התופעות וצימצמתי את החיים שלי לגמרי אפילו היה קצת דיכאון חזרתי לציפרלקס כבר 4 חודשים ללא שינוי הפסיכיאטר אמר לי לנוסיף רבע בונסרין אבל לא לקחתי יותר מפעמיים .אני מטופלת גם בקונגטיבי התנהגותי הפסקתי לגמרי שנה בערך וחזרתי לעצמי היתי עושה הכל רגיל אחרי זה הפסקתי לגמרי אחרי חודש חזרו לי תופעות הלוואיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תודה
נוף 16/08/2014 | 10:29אכן אני מטופלת בcbt .תודה רבה על העזרההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עכשיו זה מובן יותר.
ד"ר ניר עישר 16/08/2014 | 04:43לקחת ציפרלקס שנה וזה עבד. הפסקת והדיכאון חזר. החזרת הציפרלקס לא עוזרת. בצדק הרופא לא מוכן לתת תרופה ממכרת. אם 4 חודשים אין חזרה לנורמה עליך לחזור אל הרופא ולמתוא מינון או תרופה מתאימים. כדי שזה יהיה בשליטתך יותר, אני ממליץ לא להפסיק תרופות, מרגע שמצאת את המינון הנכון. ומצד שני טיפול CBT שיאפשר לך ללמוד איך להתמודד עם דיכאון ו/או חרדה כשהם עדיין קטניםהוסף תגובה
-
המשך להסבר
נוף 15/08/2014 | 18:07אני מקווה שתבין זה עשה לי בלאגן בהודעה ורשם לי הכל הפוך .לקחתי שנה הייתה הפסקה של חודשיים לאחר שהתופעות חזרו אני נוטלת כבר 4 חודשים .הוא לא מוכן לתת לי לוריוון שזה ממכר אבל לא יכולה לסבול יותר אין לי חיים ככה אני מרגישההוסף תגובה
-
תודה
-
חרדה שאלה דחופהנוף 13/08/2014 | 23:17אשמח לדעת אני מטופלת בציפרלקס כבר 4 חודשים ללא שיפור והוסיפו לי רבע כדור בונסרין לפני השינה לקחתי וישנתי הרבה שעות לא הרגשתי את הגוף .ממאז לא לקחתי יותר החיים שלי מצומצמים לגמרי ורוצה להרגיש יותר טוב מה עלי לעשות? תודההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אני עדיין לא מבין
ד"ר ניר עישר 15/08/2014 | 06:44נוף, שלום. המכתב שלך היה מאוד מתומצת והצדק איתך, שלא הבנתי ורק ניסיתי להעלות השארות. כדי לענות בצורה ברורה, אני זקוק להבין: כמה זמן לקחת ציפרלקס בפעם הראשונה, והאם זה עזר? כמה זמן הפסקה היתה? כמה זמן עבר מאז שקבלת שוב ציפרלקס? האם יש גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי?הוסף תגובה
-
כנראה שלא הבנת אותי
נוף 14/08/2014 | 16:59אני לוקחת עדיין את הציפרלקס 20 מג ללא הפסקות ניסיתי גם סימבלטה אני מטופלת אצל פסיכיאטר אבל את הציפרלקס לא הפסקתי רק את הבונסרין כי הוא לא עשה לי טוב .ניסיתי גם סימבלטה ללא והוא החליף לי שוב לציפרלקס .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איך להתנהל עם תרופות
ד"ר ניר עישר 14/08/2014 | 11:33שלום נוף אני מבין שאת סובלת ממשהו שלא כתבת, ברור לי שניסית להתגבר על כך ע"י ציפרלקס ובונסרין אך הדבר לא עזר לך. לפי העובדה שעברו 4 חודשים מאז שהתחלת עם הציפרלקס שלא נתן כל תוצאה, אני מבין שאת קבעת לעצמך מועדים שעל פי ההגיון כדאי לבדוק בהם את התוצאת הטיפול או השינוי שאת עורכת לעצמך. במקרה של ציפרלקס לו היית מתייעצת עם הרופא שנתן לך אותו הוא בוודאי היה אומר לך את המועד הנכון שבו יש לעשות בדיקה זו. בעיקרון תוצאת תרופת הציפרלקס אמורה להיבדק אחרי 6 שבועות או אחרי 10 שבועות תלוי במחלה שאותה רוצים לפתור. אחרי מועד זה רופא סביר ינסה תרופה אחרת. מיותר להגיד שניתן לערוך את הבדיקה הזאת רק בתנאי שאת מתמידה במהלך התקופה בלקיחת התרופה. אין לי מידע גם לגבי זה. ייתכן שגם את הציפרלקס הפסקת אחרי תקופה קצרה כשלא היהלה כל אפשרות להגיע לידי ביטוי. אחת מהבעיות הגדולות שנתקלתי בהן היא שאנשים לא מתמידים בתרופות אך מצפים לתוצאה שאין לה שום קשר למה שהם עשו, וגרוע יותר הם מסיקים מסקנות שגויות שהתרופה אינה עובדת בזמן שהם לא בדקו בכלל. בעיה נוספת, יכולה להיות שאנשים לא מגיעים למעקב וממשיכים לקחת תרופה גם אם היא לא אופטימאלית. כדי שנשיג את התוצאות הטובות ביותר עדיף לבקר אצל המומחה ולבדוק שהטיפול משיג את התוצאות הגבוהות ביותר. בכל מקרה, הייתי שוקל גם דעה שנייה של רופא כדי לדעת מהן האפשריות הטיפוליות. בכבוד רב ד"ר עישרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אני עדיין לא מבין
-
שאלה בבקשהמוטי 12/08/2014 | 14:43אני סובל מהפרעת חרדה מוכללת וptsd מטופל בלוסטרל 50 מג עם תוצאות טובות ...הדבר שאותי מעניין כשאני מפסיק טיפול יישר יש לימחרדה בעוצמות גבוהות והחרדה מתפרשת על פני ימים שבועות וחודשים האם הפרעת חרדה מוכללת זאת טיבעה ?ועוד דבר כשיש לי את מחזור החרדה העוצמתי יש לי מחשבות מפחידות ואובססיביות אין אפשרות לתאר את המחשבות תמונות ודימויים מפחידים וזה עוד יותר מפחיד ומעורר האם תמיד יש מחשבות מפחידות וטורדניות בחרדה ???????יש סיכוי שאחרי שנים של טיפול אוכל מתישהו בעתיד חחיות ללא חרדה ???הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
איך לדאוג לשליטה שלך?
ד"ר ניר עישר 14/08/2014 | 11:07האבחנה שלך לא ברורה לי - כתבת בעברית ובאנגלית אבחנות שונות. שאר השאלות משותפות לכל מחלה כרונית ולכן אני יכול לענות לך ללא קשר לכך. אם התרופה עוזרת לך, והפסקתה מחזירה לך סבל רב, מה גורם לך להחליט להפסיק את מה שיעיל ולסבול שוב? האם אתה לא אדם שלומד מניסיון? האם יש גם משהו טוב בחרדות, שחבל לך לפספס? האם יש איזה שהוא שיקול שהוא כל כך חשוב שאתה מוותר על המטרה שעליה אתה מצהיר במכתב הזה והיא שלא לסבול. ואם כן, איך אתה משכנע את עצמך, לעשות זאת שוב ושוב? לו היית מוצא כביש סלול שמוביל אותך מהבית אל העבודה וחזרה, האם הייתה מנסה מידי פעם להפסיק לנסוע בו? ולנסות לעבור דרך שדות, הרים או בתים? תוך ידיעה שהמכונית שלך מהתפכת, שאתה נפצע וצריך לעבור שיקום ארוך. איזו סיבה הייתה יכולה לגרום לך לעשות את המעשה הלא יעלה על הדעת הזה. והנה כשמדובר בבריאות והסבל שלך מפני החרדה ההגיון שלך שונה, אתה כאילו מבין בספק שעדיף לא להפסיק את התרופה אבל, כבר שואל האם בעתיד הרחוק יותר תוכל להפסיק אותו. כשאני שומע את מה שעובר עליך, אני לא מוטרד במה שתלוי בך אתה יכול להחליט שבשום פנים ואופן לא תפסיק את התרופה. מה שמטריד אותי היא העובדה שבנסיבות שונות פנימיות או חיצוניות יכולות להפסיק את השפעת התרופה ואז שתימצא את עצמך, כשה המובל אל החרדה (טבח), מבלי יכולת להציל את עצמך בדרך אחרת כי לא רכשת מיומנות מהסוג הזה. מסיבה זו למרות הצלחת התרופה אני ממליץ לך לעבור פסיכותרפיה, לרכוש מיומנות שתאפשר לך להתמודד עם החרדות שלך אם וכאשר הם יופיעו. בהצלחה ד"ר עישרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
איך לדאוג לשליטה שלך?
-
חרדות ופחדים מסכיזופרניהמורי 16/07/2014 | 14:14שלום רב ד"ר ניר וצהריים טובים!! אני בערך חמש שנים מפחדת ממחלת הסכיזופרניה, בהתחלה ידעתי שזה פיצול אישיות ואז התחלתי לקרוא המון המון חומרים על המחלה, תסמיניה ותיאורי מקרים של אנשים שחולים במחלה. קראתי המון חומר וכל הזמן אני מדמיינת כל מיני מחשבות רדיפה וגדלות וכל מיני קולות. אני מאוד פוחדת שאני לא חולה במחלה הזאת, מה דעתך על הנושא. יש רגעים שאני ממש נתקפת קולות או מחשבות רדיפה על אנשים וגדלות וכו'הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
ניסיונות לקבל אישורים והרגעות
ד"ר ניר עישר 05/08/2014 | 04:40אחד מהדברים המודגשים בספר "להפחיד את הפחד" הוא הניסיון של הסובלים מחרדה לגרום להקלה רגעית, גם אם זה יגרום לחרדות נוספות ולהפיכת הבעייה לכרונית. לכן, במקום לענות לך על השאלה, ובכך להפוך לחלק ממעגל הקסמים המרושע שגורם לך לסבול, אשאל אותך, מה ענו לך אנשי המקצוע הקודמים, ששאלת אותם את השאלה הזו? עכשיו שאת זוכרת את תשובתם, ברור לך, למה אני לא נכנס לשרשרת העונים, שבסופו של דבר אינך מקבלת את דעתם. בהצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם זו סכיזופרניה?
ד"ר ניר עישר 31/07/2014 | 17:45לא רציני לבצע אבחנה ללא בדיקה. האמת שגם לו היתה לי תשובה, כי בדקתי, הייתי אומר אותה רק פעם אחת, כי השניה כבר נועדה רק להגביר חרדההוסף תגובה
-
המשך
מורי 31/07/2014 | 09:06לא הבנתי את תשובתך האם אתה חושב שזה סכיזופרניה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה על המחמאות לספר שלי והמלצות
ד"ר ניר עישר 31/07/2014 | 02:14מורי שלום, הייתי שמח לו היית הולכת לשמוע דעה שניה. ייתכן שהטיפול בך השיג את התוצאה המקסימאלית, אך אני מסופק בכך. הייתי שמח לו עברת הערכה, גם בנושא התרופתי וגם בנושא הפסיכולוגי.הוסף תגובה
-
המשך
מורי 17/07/2014 | 10:30שלום ד"ר ניר קודם כול תודה על המענה את האמת אני נוטלת פאקסט 40 מ"ג כמה שנים אני מאובחנת כסובלת מocd אני עומדת להינשא בנובמבר בעזרת השם ואני לחוצה!! אני כל הזמן מדמיינת קולות ממש ואני לא יודעת אם זה כתוצאה מהקריאה כי לפני שקראתי לא ידעתי בכלל שזה קיים הדברים האלה דרך אגב רכשתי את הספר שלך להפחיד את הפחד ספר מעולההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדות ופחדים מסכיזופרניה
ד"ר ניר עישר 16/07/2014 | 21:24שלום מורי. חמש שנים של חרדה מפני סכיזופרניה, זה הרבה סבל. אין לי הצעות אינסטאנט בגלל שאיני יודע מה המצב האמיתי שלך. אם יש סכיזופרניה, עלייך ללמוד על הפסיכולוגיה שלה וכיצד להחזיר את השליטה על חייך. אם יש רק פחד מפני הסכיסופרניה, יש לבחון את הדרכים בהן הפכת חשש לחרדה, איך זה השתמר כל כך הרבה זמן ואח"כ להפסיק את התהליכים הללו. בשני המקרים עליך לפנות למטפל מעולה, שיוכל לחלץ אותך מהמצב אליו נתקעת. לאור ריבוי האפשרויות, אין טעם לנסות להמליץ על שיטות טיפול. הרבה הצלחה, אשמח לקבל ממך דיווח על הקורה אותך, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
המשך
מורי 16/07/2014 | 14:18יש לציין שיש לי גם המון תופעות פיזיות סחרחורות, נשימה כבדה,כאבי ראש, צמרמורות בראש בבקשה תגיד לי אם יש לי סכיזופרניה היום אפילו דמיינתי שהקדוש ברוכו מדבר איתי אבל אני חושבת שזה כתוצאה מהקריאה על מחשבות הגדלות והקולותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניסיונות לקבל אישורים והרגעות
-
טיפול cbtנעמה 30/07/2014 | 11:47האם טיפול cbt מורכב מבניית תסריטים שלילים ודברים הכי מפחידים שיכולים לקרות?הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
הצפה
ד"ר ניר עישר 05/08/2014 | 04:33הצפה היא שיטת טיפול יעילה ומהירה. אני מבין מהתיאור שלך שאת אמורה לבצע הצפה בדימיון. אני ממליץ לך לבצע אותה ואח"כ לבחון את התוצאה. כל ניסיון הפוך, קודם לביצוע לנסות לנחש את התוצאה, תגרום לך לתשובות סתמיות. אם איש מקצוע ממליץ, כדאי לך לבצע, לבדוק תוצאות, ולפעות בהתאם למסקנות שתסיקי. בהצלחה ועשי עד הסוף מבלי להפסיק באמצע, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם כתיבת תסריט אימה הוא טיפול נכון?
ד"ר ניר עישר 31/07/2014 | 01:48אכן זה מזכיר הצפה בדמיון. בשיטות טיפול אחרות, לא CBT, אמירה כזו וביצוע כפי שכתבת מקובל. בשיטה ההתנהגותית קוגניטיבית, קודמת לכך הכנה מרובה בתוך המפגשים, כך שאת כבר אמורה לבצע משהו שהוא די מוכר לך. אם המצב הוא כזה הרי זה מקובל ביותר ויעיל מאוד. אם לעומת זאת, ההכנה היתה מועטה, ואת אמורה לאלתר תוך כדי הביצוע, יש סיכוי סביר שתעשי דברים נוגדי חשיפה והצפה שיגרמו לכך שהצלחתך תהיה חלקית, אם בכלל ולכן התוצאה תהיה בעיקר, סבל מיותר ללא מזור.הוסף תגובה
-
המשך.
נעמה 30/07/2014 | 15:37יש קטע שאני אמורה להתחתן בעוד שבעה חודשיים והתחלתי טיפול cbt וממש המטפלת אומרת לי לכתוב תסריט שהחתונה מתבטלת באותו יום שאני שומעת קולות שאומרים לי לא להתחתן כי אני גם מפחדת מסכיזופרניה ומכל הקולות ומחשבות רדיפה. ממש אמרה לי לכתוב תסריט על זה שבאותו יום של החתונה מאשפזים אותי בבית חולים פסיכאטרי ורציתי לדעת אם זאת שיטת טיפול הגיונית. ואז לקרוא את התסריט המון פעמיים עד שהחרדה יורדתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הצפה וחשיפה
ד"ר ניר עישר 30/07/2014 | 14:29שלום נעמה לפי שאלתך אני מבין ששמעת על אחת מהטכניקות שקיימות בטיול התנהגותי קוגניטיבי והיא הטכניקה ההתנהגותית של הצפה. הצפה היא טכניקה שבה האדם עושה דברים המנוגדים למשהו, לנושא שממנו הוא חרד ושהם מוגזמים בצורה מוגזמת הרבה מעבר למה שאדם סביר, ממוצע היה עושה. בנוסף לטכניקה התנהגותית הזו לטיפול בחרדה, קיימות גם טכניקות כגון: חשיפה. שבהן אדם שנמצא בחרדה עושה את מה שהוא פוחד ממנו במידה שבה אדם רגיל עושה. ניתן לעשות זאת גם בהדרגה. אם הבנתי נכון את מתייחסת להצפה בדמיון, ואכן שלוש טכניקות הללו ניתנות לביצוע תחילה בדמיון אך תמיד צריך לבצע גם במציאות כי שזה יהיה יעיל. בנוסף לזה אחד הדברים החשובים ביותר זה השיטתיות, אם אדם שיטתי הוא יכול להגיע לתוצאות. כניסה אחת פעמית להצפה או חשיפה או כניסה נדירה בדמיון או במציאות יוצרים את התוצאה ההפוכה לזו שאנו מקווים להגיע אליה בטיפול. בנוסף קיימת גם הגישה הקוגניטיבית שעליה לא שאלת, וגישות נוספות שאשמח לא להרחיב. בברכה ד"ר עישרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הצפה
-
בהלה מתוך שינהחסויה:) 04/08/2014 | 07:20שלום רב, יוצא לי לעיתים לקום ממש בבהלה מתוך שינה אני ממש נעמדת עד שאני מתעוררת וחוזרת לישון הלב שלי פועם חזק..ממה זה נובע???אני עכשיו בהריון זה קצת מרתיע..הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
בהלה מתוך שינה ודפיקות לב
ד"ר ניר עישר 05/08/2014 | 04:06שלום. התעוררות תוך בהלה היא תופעה נורמטיבית, שמתרחשת כבר בשנים המוקדמות של החיים. לפעמים אנו זוכרים חלום שגרם לבהלה (אם כי לא חייב להיות לחלום תוכן שהיה מפחיד אותנו גם במצב של ערות) ולפעמים לא. קיימת עליה בכמות ההתעוררויות תוך בהלה במצבי לחץ, מתח, חרדה ו/או דיכאון, כשיש שינויים הורמונאליים וכד'. בזמן הריון, הרבה מהסיבות שציינתי (אם לא כולן) מתקיימות, ועלולות לתרום לעלייה בתדירות ההתעורריוית תוך בהלה. בקשר לדפיקות הלב, הן תוצר טבעי של הבהלה: הבהלה נועדה לגרום לאדם לצאת משלוותו ולהמצא במצב שבו הוא מציל את חייו. אם הבהלה נועדה להסב את תשומת הלב לסכנה, שינויים גופניים נועדו להכין אותנו לברוח ובעיקר לתקוף. לכן הלב מזרים הרבה יותר דם, הראות מכניסות יותר חמצן ומציאות יותר CO2, וכך הלאה. לכן דפיקות הלב והמתחים שאת חשה טבעיים במצב של בהלה. דפיקות הלב במצב זה מראות, שהלב שלך מסוגל להגיב בעוצמה ברגע בו הגוף זקוק להגברת הפעילות שלו. אני מקווה שהייתי ברור. אם יש לך שאלות נוספות, אני כאן לרשותך. בהצלחה, הריון ולידה מאושרים, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהלה מתוך שינה ודפיקות לב
-
מה הם התנאים להיפנוזה מרחוק ?אלונה 14/07/2014 | 13:17ראיתי את זה בתוכנית הריאליטי "האח הגדול ". האם אפשר להפנט מרחוק ,בלי שהמהופנט ישמע קולו של המהפנט ? תודה מראש על כל תשובההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
שוב תודה
אלונה 31/07/2014 | 12:03הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא פוחדת מאזעקה בראש,למרות שפעימות לבי מתעצמות, פשוט מפריע לי עוצמתה
ד"ר ניר עישר 31/07/2014 | 01:56אני שמח שכך. האם תוכלי לבצע את אותו תרגיל, עם השינויים הנדרשים לבעייה החדשה? לדפיקות לב שמהן פוחדים, את יכולה להשתמש בספרי: "להפחיד את הפחד". יש בו שיטה אחרת שממש תפורה, ככל הנראה לבעייתך הנוכחיתהוסף תגובה
-
תודה ,תודה ד"ר ניר עישר מאמאר חשוב
אלונה 23/07/2014 | 16:28אני כבר לא פוחדת מאזעקה בראש,למרות שפעימות לבי מתעצמות, פשוט מפריע לי עוצמתה ☺הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קישורית למאמר מורחב על השיטה להתמודדות עם פחד מאזעקות
ד"ר ניר עישר 23/07/2014 | 12:49http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4547812,00.htmlהוסף תגובה
-
תודה על תשובתך ד"ר ניר עישר
אלונה 17/07/2014 | 18:40ברור לי שאף אחד לא יכול להנמיך את אוצמת האזעקה ששומעה אותה. לא שאלתי נכון , אבל נתת לי תשובה כל כך ברורה שענה לי לשאלתי שהתכוונתי אליה ☺ שוב הרבה תודותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
היפנוזה עצמית להקטנת עוצמת רעש של אזעקות
ד"ר ניר עישר 16/07/2014 | 21:32את עוצמת הרעש לא ניתן להפחית. האזעקה תוכננה כך, שתהיה חזקה, מפריעה ושלפחות לרגע תפסיק את שלוותו של האדם ותורה לו לבצע את הפעולות שחשוב לבצע. לגבי הבהלה, הפחד והחרדה, שהם מיותרים, ניתן להפסיק אותם, אך איני מאמין שהדרך היעילה והמבטיחה ביותר היא ההיפנוזה העצמית. לגבי גלי המוח, עד כמה שזכור לי, נמצא קשר להיפנוזההוסף תגובה
-
תודה על מענה המקיף והמעניין
אלונה 14/07/2014 | 17:25ריגש אותי מאוד. האם דרך הפנוזה עצמית אפשר להקתין את אוצמת הרעש (למשל של העזקה )? דרך אגב ,אני מעמינה בטלפתיה . מה דעתך על גלי מוח והאם יש איזשהו קשר להפנוזה ? צתנצלת על השאלות שאולי לא שייכות לפורום .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מהי היפנוזה והיפנוזה מרחוק
ד"ר ניר עישר 14/07/2014 | 15:08היפנוזה היא שינוי במצב התודעתי של האדם. קיימים מספר הסברים לגבי נושאים שונים הקשורים להיפנוזה. 1. האם בהיפנוזה קורה משהו על אנושי, מיסטי, שמסביר או מוכיח אמונות שונות (למשל גלגול נשמות, טלפטיה...). 2. האם המהפנט משפיע כרצונו על המהופנט או שהאדם מהפנט את עצמו (וודו הוא צורת היפנוזה שבה המכשף דוקר בובה והאדם שאליו כוון הכישוף נפגע באותו איבר. יש שני תנאים כדי שזה יעבוד א. (וזה עונה על השאלה שלך) האדם חייב לדעת שבוצע הכישוף. ב. האדם חייב להאמין בוודו. בהיפנוזה על במה, שאסורה בארץ, המהפנט נכנס לאולם בו יש מעל מאה איש (בהנחה שכ- 10% מהקהל סוגסטיביליים - נוטים להשתכנע - יש לו מעל 10 איש שמשתכנעים שמשהו שהוא אמר מכריח אותם לפעול בניגוד לדעתם ורצונם ז"א שלמהפנט יש כח. מאלה הוא בוחר 3 שהוא ממשיך לשכנעם בדברים שנראים לא טבעיים, אך זה בגלל שאיש לא ניסה זאת בדרך נכונה.). בהיפנוזה רפואית המטפל עושה את מה שבטובתו הבריאותית של הפציינט, ולפעמים משתמש בשיטות דומות. 3. האם היפנוזה היא מצב מיוחד, או שהוא ממופיע במצבים יום יומיים רבים? למשל בזמן מדיטציה, הרפייה, קריאת ספר מרתק או סרט, שירה, ריקוד, וכו'. נראה שחלק מהמענים לשאלות ששאלתי תלוי באינטרסים של המשיב. על פי תפיסתי המהפנט מנצל את חוסר ההבנה של כל אחד מאיתנו לגבי תהליכי חשיבה ויכולות גופניות, כשניצול זה יכול להיות לטובת המהופנט, כמו בהיפנוזה רפואית להפגת כאב שיניים, או ניסיון לשכנע במשהו מופרך, כדי שהאדם יאמין ויתמוך ברעיון שהוא זר לו. לדעתי, על המהופנט להחליט מה טוב לו ופרט לאמונה מוזרה או כניסה לאיזו כת, הסכנה לא גדולה (איש לא ירצח תחת היפנוזה, בניגוד למצפונו).הוסף תגובה
-
שוב תודה
-
חרדה מתמדתאילנה 23/07/2014 | 09:01בני בן 21 חייל בשירות סדיר - ללא קשר למצב הבטחוני כרגע - סובל מחוסר שקט וסיפוק - כל דבר מלחיץ אותו עד כדי חוסר אפשרות לנשום חושב על מה יהיה ומה קורה כרגע בכלל איתו בצבא מה צריך לעשות בכדי לגרום לו לשקט נפשי - הדבר מלווה אצלו בכעס כלפי כולםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
אשמח לעשות זאת
ד"ר ניר עישר 31/07/2014 | 01:52אנא התקשרי אלי ונחשוב ביחד על מה הכי מתאים לו. אולי אף עדיף שהוא ידבר איתיהוסף תגובה
-
חרדה מתמדת
אילנה 24/07/2014 | 08:56ד"ר עישר - תודה על תשובתך המהירה בשיחה עם קב"ן צבאי לא היה שיתוף פעולה.(בצבא יש מגמת מחשבה שכולם משתמטים, או מבקשים פטורים) האם יש באפשרותך להמליץ על מטפל בירושלים (יש כל כך הרבה, איך אדע למי לפנות) תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדה מתמדת ורגזנות
ד"ר ניר עישר 23/07/2014 | 12:44אילנה שלום. אכן הגדרת את מה שאת רואה בצורה ממצא. הבעייה היא שמצב קבוע של מתחים, חרדות ותגובות של רגישות וקוצר רוח, מאפיינים את רוב הבעיות הגופניות, הנפשיות ואפילו הנובעות מלחץ סביבתי. מסיבה זו, עלי לבקש ממנו להבדק על מנת להבין את הסיבות למצב המתמשך ולהחליט על דרך התמודדות. איני ממליץ להשאיר את המצב על כנו, בתקווה שזה יסתדר, כי המצב הורס יחסים בין אישיים, מפריע להתפתחות התקינה, של בנך ואולי הגרוע ביותר שבגללו הוא יתקשה לחזור למסלול החיים הראוי לו, הוא עלול להאמין שהמצב הנוכחי הוא חלק מאישיותו ו/או אין טעם או אין לו כל אפשרות לשנות זאת. זה פוגע קשות בתחושת המסוגלות העצמית, בהערכה העצמית והרבה יותר קשה לטיפול. לכן, אני ממליץ לפנות לסיוע בהקדם האפשרי. אם הוא חייל, ניתן לפנות למערך הקב"נים ואם תרצו לקבל טיפול מחוץ לצבא באופן פרטי. חשוב גם שתציבי תעריך יעד בו את בודקת האם קרה השינוי לטובה. אם זה לא קורה, עלייך לוודא שבנך מקבל את הטיפול שיפתור לו את הבעייה (את לא אמורה לקבל שום הסבר, שאינו משפר את המצב בצורה שניתן לבחון אותה ולהעריך אותה באופן אובייקטיבי). הרבה הצלחה, ד"ר ניר עישרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אשמח לעשות זאת
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- התמכרות לאופיאטים
- סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
- טיפול פסיכיאטרי
- התמודדות אובדן
-
בדיקות קשורות
- סכיזופרניה גבולית
- אבחון פסיכיאטרי
-
תרופות קשורות
- פלופנאזין
- קלומיפראמין
-
מונחים קשורים
- המפ, קנבוס
- הזיה, הלוצינציה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםחרדה
פורום חרדה מנוהל ע"י ד"ר יששכר הרמן, מומחה בפסיכיאטריה, לשעבר מנהל המרכז לטיפול בנפגעי סמים ביפו ואחראי על ייעוצים פסיכיאטריים בביה"ח שיבא.
לפורום חרדהפורוםאורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום אורטופדיה כף רגל וקרסול ניתן להתייעץ עם ד"ר אייל הלר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטופדיה כף רגל וקרסולפורוםפסיכיאטריה ילדים
בפורום פסיכיאטריה ילדים ניתן ללהתייעץ עם ד"ר מיכאל ינקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריה ילדיםפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...