פורום אלרגיה - עמוד 2
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אלרגיה להיסטמין (לת)
איריס אלרגיה 06/06/2023 | 12:29לבתי פריחה בצורת חברבורות נמר וגם מלאות (כעקיצה גדולה של יתוש).שמתי לב כי באכילה של מזונות כגון תות שוקולד אגוזים היא מתגברת. אלרגולוג שלל שהיא אלרגית למאכלים ואבחן אוריטקריה. בבדיקת אלרגיה נשללה אלרגיה למזונו אלה, אך נמצאה אלרגיה להיסטמין. מה פשר העניין. תודהפתח בחלון חדש -
שאלה לגבי בדיקות שבוצעו (לת)
שיר 30/05/2023 | 11:25שלום רב אודה לתשובה לבדיקות אלו אשר נעשו בעקבות פריחה מזה חודש, אשר לדעת המומחית אינוהאלרגיה ואינה אורטיקריה Eosinophils%=- 6.3% Complement -c3 = 73 תודה רבהפתח בחלון חדש -
בדיקת אלרגיה לטיטניום (לת)
סהר 24/05/2023 | 13:22שלום ד"ר אני לפני השתלות שיניים ואני צריך לבצע בדיקת אלרגיה לטיטניום אבל אני לא מוצא איפה אפשר לבצע ידוע לך איפה אני יכול לבצע בדיקה זאת תודה אני חבר מכבי אם זה משנה תודהפתח בחלון חדש -
בילקסטן (לת)
שמעון 17/05/2023 | 17:28שלום רב. אני סובל המון שנים מאלרגיה קשה לקרדית אבק וקיבלתי לא מיזמן מרשם לבילקסטן טיפול לשבוע ימים כדור אחד ביום. אם אני ממשיך לסבול מהתסמינים האם אני יכול להמשיך בטיפול מעבר לשבוע ואם כן עד מתי? תודה.פתח בחלון חדש -
עור פנים אדום (לת)
דנה 11/05/2023 | 19:29הי אני סובלת מגירוי כמעט תמידי בעור הפנים. רופאת עור אבחנה רוזציאה אך אני מרגישה שיש לי אלרגיה למזונות מסויימים. איפה אפשר לבדוק זאת?פתח בחלון חדש -
אלרגיה לניקל
ליאור 15/06/2019 | 00:05שלום, אובחנה לי אלרגיה לניקל ברמה 3 בעזרת PATCH TEST על ידי פרופ' מומחה לעור. קיבלתי דף עם הסברים לגבי הימנעות מניקל - כולל מזון. רשימת המזונות בדף היא גדולה אך חלקית לעומת הרשימה שבאינטרנט - שכוללת המון המון המון מזונות. המסקנה שהגעתי אליה - המזונות הבטוחים עבורי הם (אחוז ניקל נמוך): בשר, עוף, חלב (ומוצריו), ביצים, דבש, תפוחי אדמה, בטטה, פלפלים (גמבה). (אפילו במים יש ניקל בגלל המעבר שלהם דרך הצינורות.) השאר אסור. עדיין התרתי לעצמי שתיים-שלוש כוסות קפה ביום. לאחר כ-4 ימים נהייתה הטבה משמעותית בתופעות הנובעות מאלרגיה: * כמעט נעלמה דלקת לחמית אלרגית * הופחת משמעותית הבלפריטיס * הגודש בגרון הופחת מאוד * נזלת אלרגית הופחתה מאוד * דלקת עור ממגע באזור הפנים והראש הופחתה - אך חזרה בהדרגתיות לאחר כ-3 שבועות. אז הפסקתי עם הקפה וזה נידמה שיש הטבה בדלקת בעור, אבל צריך עוד לחכות ולראות. מאז התחלת דיאטה דלת ניקל - כמה זמן לוקח עד שתופעות האלרגיה דועכות לגמרי? מדאיג אותי במיוחד דלקת עור ממגע כי זה באזור הפנים ורואים את זה. לא יודע כמה אחוז הניקל משמעותי בכל מזון או מים.. ואני לא רוצה להסתמך על האינטרנט. מה אפשר לעשות במצב זה? יש רשימת מזונות מותרת שנותן מוסד שאפשר לסמוך עליו? ויותר מזה - למה משרד הבריאות לא מכריח יצרנים לציין את כמות הניקל בכל מוצר?פתח בחלון חדש-
אלרגיה לצבע בשיער
רחל 09/05/2023 | 10:35צבעתי את השיער בצבע אורגני, אך התברר שהחומר PPT בכמות גדולה גרמה לתגובה אלרגית . מה עושים? כל עוד הצבע על השיער האלרגייה תמשיך? זה גורם לנשירה? תודה! -
אלרגיה לניקל
רחלי 26/11/2022 | 08:20שלום רב, אובחנתי לפני שנתיים עם אלרגיה לניקל. מתבטאת רק! באיזור עור הצוואר והפנים. הסרתי את כל התכשיטים ועברתי לדיאטה גלת ניקל ככל שיכולה. האם יכול להיות קשר לסתימות כסופות וסדק באחת מהן? האם להחליפן ללבנות? אודה מאוד על תשובתך. רחלי -
נשירת שער פצעים בראש?ץ וגירודים
דורית 12/10/2021 | 17:28היו לי רסטות בראש ספר סירק אותי שעות ןממש תלש לי כמויות של שיער אני לא יודעת לקשר את הנשירה לניקל בקשתי שיקחו לי פיופסיה מהראש ואז גילו לי ניקל עברתי שנתיים של תרופות למריחה שמפו ספריי הכל היו תופעות לוואי קשות פצעים בראש קשקשת גירודים קשים תחושה של כוויה אני מאוד מודאגת השער שלי היה עד אחרי הישבן השער היצטמצם בצורה משמעותית עד לפני החזה והנשירה ממשיכה הרגשה נוראית ועצבות חאבד את הנשיות .. ניסיתי לשנות את התזונה והשיער ארך לי אבל עדיין נשירה אני מאוד מודאגת הגעתי למצב שהקליפיס לא נאחז בשיער כל נגיעה כואב מאוד כל הזמן מגרדת לגבי הקפה אני חושבת שיש בזה משהו שעשיתי הפסקה קצת נירגע -
אפתות בפה גירודים ברגליים
אבי 04/02/2021 | 16:26האם יש השפעה של ניקל על פצעים בחלל הפה -
איך בודקים ניקל בתכשיטים?
חן 02/02/2021 | 22:28שלום, שמעתי שיש מגבונים שיכולים לזהות ניקל על תכשיט, אשמח לדעת איפה רוכשים -
אבל תהליכי עיבוד המזון מוסיפים ניקל אליו
ליאור 21/06/2019 | 09:55זה ידוע לדוגמא בקקאו - הטחינה של פולי הקקאו מוסיפה כמות משמעותית של ניקל אליו. גם הבישול בסגסוגת המכילה ניקל. -
תשובת מומחה ניקל
ד"ר קובי שדה 15/06/2019 | 11:27בד"כ עניין של ימים או שבועות אם כי אין ממצאים מצביעים שיש קשר בין המנעות תזונתית מינקל לבעיות העור בד"כ הניקל הוא חומר טבעי לא חומר שמוסף עיי היצרנים הוא פשוט נמצא באדמה בו צומחים למשל הירקות
-
-
תגובה אלרגית לאבק (לת)
גלעד 07/05/2023 | 21:14שלום, עברנו לפני זמן מה לדירה, ובחדר שינה הורים וכן בחדר הילדים ישנם שטיחים מקיר לקיר, לאחרונה שתי בנותינו בנות שלוש וחצי וכן אני סובלים מאף סתום בשינה בלילה, ונושמים בעיקר דרך הפה ולכן קמים עם פה יבש , מה מומלץ לעשות ? לי יש רק של ברוכינטיס בתור ילד ( וכן אסמתי בעברי ) וכן סבלתי מאלרגיה באביב בתור ילד . אחת מבנותיי סובלת בצורה קלה מאטופיק ( בעיקר מופיע במרפקים) מה אתה יכול להמליץ לנו? טרם קנינו שואב אבק טוב , אולי יש מתקן טיהור אוויר לבית ? תודה רבהפתח בחלון חדש -
אקזמה וכאבי שרירים - האם ייתכן קשר? (לת)
כרמלה 07/05/2023 | 14:56מזה כחודש אני סובלת ממה שהוגדר ע"י רופא עור כ atypical exsema. החל ככתם על המצח שקצת התפשט, לא מגרד ולא כואב, אחרי שבועיים אקזמה מגרדת בגב כפות הידיים ובזרועות. משחות שונות לא באמת עוזרות. לא יכולה לזהות שום גורם חיצוני שאני אלרכית אליו, אך בעבר אובחנתי כנוטה לאסטמה של העור. בנוסף, לפני כשבועיים החלו כאבי שרירים בזרועות, כל פעולה רגילה מעייפת נורא. רופאת משפחה סבורה שזה לונג קוביד, ושלא קשור לאקזמה. התחלתי ליטול מגנזיום. שאלותי: האם ייתכן קשר בין האקזמה וכאבי השרירים? מה יכול לעזור לאקזמה? מי הכתובת - רופא עור? רופא אלרגיה? פונקציה רפואית אחרת? תודה רבה על ההתייחסות.פתח בחלון חדש -
אלרגיה לפלסטיק (לת)
עופר 05/05/2023 | 10:08נפיחות בשפתיים משימוש בסיגריה אלקטרונית, הפיה מפלסטיק שקוף גרם לשפתיים שלי להתנפח, לאחר החלפה של הפיה בחדשה זה נעלם, יש לי חשד שחומצה בנזואית המצוי במלח ניקוטין פגם במרקם של הפלסיק וגרם לו לשחרר פתלטיםפתח בחלון חדש -
צבע שיער מבוסס קליפות ירקות (לת)
ענבל 02/05/2023 | 23:56שלום . בשל בעיית אלרגיה אני מעוניינת לצבוע את שערי בצבעי שיער טבעיים שניתן ליצור בבית ע"י בישול קליפות ירקות. כגון תפוא , סלק ,בצל . האם מישהו התנסה בצביעה בשיטה זאת ? האם ניתן להיות בטוחים במאה אחוז שאין שום סיכון לפגיעה אלרגית בשיטת צביעה זאת ? תודה .פתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים