פורום הריון ולידה - עמוד 1205

-
יתר פעילות בלותת התריס
רנה 25/10/2012 | 14:32שלום, מראש תודה על העזרה. אני מאוד לחוצה ולא ידעת מה לעשות. אני בהריון בשבוע 9+. תוצאות הבדיקות דם שלי: REE T4 18.00 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (.......*.) FREE T3 7.50 PMOL/L ( 2.66- 5.70) (.........)* TSH < 0.03 ( 0.35- 4.94) VITAMIN B12 313.00 PG/ML ( 157.00- 1060.00) (.*.......) THYROGLOBULIN 205.00 NG/ML ( 0.00- 55.00) (.........)* אנדוקרינולוגית אמרה שצריך לקחת PTU במינון קטן. PTU שייך ל קבוצה D של התרופות שמותר לקחת בהריון בשל סיבוכים לעובר. מה לעשות? תוצאות דם שלי מחמרות מבדיקה לבדיקה. איזו תגובות התפתחות יהו לעובר? אולי זה תמיד ככה בתרימסתר ראשון? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יתר פעילות
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 17:11שלום רנה. אין מה להלחץ. את בשבוע בו בחלק מן המקרים ישנה הגברה בתפקודי בלוטת תריס שנעלמת מאוחר יותר בהריון. בנתונים שאת הזכרת אין כל סכנה לעובר אך אם אינך סימפטומטית (הזעה, עור חם, עצבנות, שלשול, דופק מהיר, אובדן משקל) אינני משוכנע שהייתי מטפל כלל. PTU אינו מזיק לעובר למרות שנמצא בקטגוריה D. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
אורך ירך קצרה
בת אל 25/10/2012 | 12:15שלום ד"ר, כשהייתי בחודד 8 נאמר לי שאורך הירך של העובר קצרה ב3 שבועות מגיל ההריון. היום הילד בן 7 חודשים,באחוזון 60 בגובה אך משום מה הידיים שלו נראות לי מעט קצרות מהרגיל והראש גדול. באיזה גיל ניתן לאבחן חלילה אם תהיה בעיה בגדילה בעתיד,האם זה שהוא באחוזון גבוה מעיד שהכל תקין או שזה מוקדם לדעת. אנא מחכה לתשובתך המהירה. אמא מודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אורך ירך קצרה
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 17:08שלום בת אל. הפני שאלתך לרופאי הילדים. זה פשוט לא התחום של רופאי הנשים....בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
מחזור אחרי גרידה
קרן 25/10/2012 | 07:41היי ד"ר :-) לפני 4 שבועות ו5 ימים עברתי גרידה בשבוע ה11 כי דופק העובר פסק באמצע השבוע ה9.אני מאד מחוברת לגוף שלי ויודעת מתי אני בביוץ ולא היה מאז ביוץ. לפני שבוע הייתי אצל רופא (לבדיקה שאחרי- והכל בסדר) והוא אמר לי שלא רואים ביוץ(אני יודעת שאתם יכולים לראות את זה בUS) ובאותו יום עשיתי בדיקת הריון ויצא קו חלש- כלומר הבטא עדיין לא ירדה לגמרי ונשאר עוד קצת. פתאום היום אחרי שבוע קיבלתי דימום המזכיר מחזור. הייתכן מחזור ללא ביוץ? או שהדימום אינו מחזור ואני צריכה להבדק?( הבדיקה אצל הרופא הייתה תקינה לחלוטין, הרחם נקי, אין כאבים, אחרי הגרידה הכל היה טוב והדימום פסק מזמן) תודה ויום טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תודה:)
קרן 25/10/2012 | 14:16תודה רבה! נקווה שיהיה ביוץ ...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הריון
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 11:41בוודאי. אפשר ומומלץ! בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
כי אני רוצה להכנס להריון
קרן 25/10/2012 | 11:31ואמרו לי לחכות למחזור ואח"כ לנסות להכנס, אז אני צריכה לדעת אם זה מחזור או לא. האמת שזה מרגיש כמו מחזור (כאבי מחזור+ אופי הדימום). אז אפשר לנסות להכנס להריון אחריו? ( אם יההי ביוץ כמובן...)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה מחזור אחרי גרידה
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 09:13שלום קרן. יש דימום ללא ביוץ ואינני יודע איזה סוג דימום היה לך ומה מקורו. לא ברור לי למה זה משנה לך אם הדימום היה ביוצי או לא. המתיני לוסת הבאה ונסי שוב! בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
גדילת עובר-לחוצה
לילי 25/10/2012 | 12:04שלום אני בשבוע 31+4 לפני שבועיים אובחנה סכרת הריונית -מאז מאוזנת ע"י דיאטה בלבד. כל הזמן הזהירו אותי מעובר גדול- אבל נראה שאצלי מדובר בבעיה הפוכה. אשמח לקבל עוד חוות דעת. אני בהריון עם עובר יחיד ממין זכר, עדיין במצג עכוז. שבוע 23 הערכת משקל 577(אחוזון 34) שבוע 27 הערכת משקל 944(אחוזון 34) שבוע 29 הערכת משקל 1100 (אחוזון 21) שבוע 31 הערכת עובר 1393(אחוזון 21) - מה שמדאיג את הרופאה שלי זה הבטן והרגליים שקטנים בשבועיים. מדדי הראש תואמים לשבוע הנכון בכל המדידות. מה קרה לעובר שהוא באופן פתאומי ירד באחוזונים? האם קשור לסכרת? יש לי תור להריון בסיכון למעקב מומחה רק שבוע הבא ואני לחוצה. יש לציין שגם אני נולדתי קטנה- 2800 בשבוע 41. האם קשור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גדילת עובר
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 12:08שלום לילי. 1. אין כל קשר לסכרת. 2. העובר שלך בגודל תקין לגמרי. 3. הוא לא חצה אחוזונים בשבועיים האחרונים. 4. כמעט כל העוברים מצויים בין האחוזונים 40-60 במחצית הראשונה של ההריון ולאחר מכן מתפלגים לאחוזונים הסופים שלהם ולכן הם חייבים "לחצות" אחוזונים. לא רואה כל מקום לדאגה לפי הנתונים שמסרת. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
אנטיביוטיקה בזמן ביוץ
ק 25/10/2012 | 11:43היי, אני צריכה לעבור השתלת שן בדיוק יום לפני יום הביוץ- לאחריו אני יודעת שאצטרך לקחת אנטיביוטיקה- אוגמנטין 5 ימים. אני מאד רוצה להרות(עברתי הפלה וחיכיתי הרבה לקבלת המחזור) ולא הייתי רוצה לפספס את החודש. האם קיים סיכון להריון אם אני אעבור את ההשתלה ואקח אנטיביוטיקה ? האם עלי לחכות לחודש הבא או שזה לא אמור להזיק? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אנטיביוטיקה בזמן ביוץ
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 12:06שלום לך. אין כל חשש בזמן הביוץ. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
תןוצאות בטא
אדר 25/10/2012 | 10:47שלום, לפי חישוב המחזור האחרון שלי (22/9) אני בשבוע 4 + 5 בשני האחרון (שבוע 4 + 2)עשיתי בדיקת בטא והתוצאה הייתה 950 ולאחר יומיים שוב והתוצאה הייתה 3009 האם יכול להיות שמדובר בהריון עם תאומים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תוצאות בטא
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 10:58שלום אדר. יכול להיות. ויכול להיות שלא. הריון תאומים אינו מאובחן על ידי ערכי בטא אלא אך ורק על ידי אולטראסאונד. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
וירוס CMV
סיון 25/10/2012 | 09:45בוקר טוב. רציתי בבקשה לדעת מה זה הויירוס CMV? והאם כל אישה בהיריון צריכה לבדוקה וירוס זה? ואם כן באישה שבוע (כרגע אני בשבוע 25) תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה וירוס ה CMV
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 10:55שלום סיון. באתר זה ישנה כתבה שפורסמה על ידי בנושא CMV. קראי אותה. אם ת מחוסנת (כלומר IGG חיובי) - אין צורך להבדק בשנית. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
קיצור צוואר הרחם והתקשות בבטן
אולגה 24/10/2012 | 11:19שלום, אני בת 35 ואני בשבוע 24+5 אחרי 5 טיפולים ivf, כבר יותר מחודש ימים כל הזמן אני מרגישה התקשות של הבטן (היא נהיית כמו אבן לדקה, אבל בלי כאבים, רחם מאוד מתבלט החוצה, לפעמים זה קורה לי כל כמה דקות, לפעמים כמה פעמים ביום), הייתי פעמיים במוניטור - לא היו צירים. המצב כבר מאוד מפחיד אותי, מה זה יכול להיות? בנוסף, יש לי קיצור צוואר הרחם תוך 3 שבועות מ-41 מ״מ ל-2.96 מ״מ (צוואר סגור), ודרגת השליה השתנתה תוך 3 שבועות מדרגה 1 לדרגה 2. אין לי כאבים, אני מרגישה תנועות. נתנו לי מנוחה של 8 ימים, אמרו לי להיות במיטה ולחזור לביקור נוסף בעוד כמה ימים. בנוסף אתמול קיבלתי תוצאות של העמסת סוכר (50 גר), התוצאה מעבר לגבול העליון - 154,6. ההריון הזה מאוד יקר לי, אני דואגת שמשהו לא בסדר ופשוט לא מתייחסים לזה, כי עד עכשיו לא הסבירו לי מה מצבי ואם זה יכול להשפיע להריון. תמיד אומרים שהכל תקין, אבל לפי התמונה לא נראה לי שהכל תקין. אודה על התייחסותך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קיצור צוואר
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 10:38שוב שלום. אין צורך בשמירת הריון כעת. אין כל משמעות לדרגת השליה. פירוט דרגת השליה הוא עניין היסטורי שאין לו כל משמעות בעידן המודרני. בהצלחה, שרןןהוסף תגובה
-
קיצור צוואר הרחם והתקשויות, דרגת השליה 2
אולגה 25/10/2012 | 09:40תודה שרון על תגובתך המקצועית, האם יש צורך במנוחה נוספת או בשמירת הריון, או שניתן לחזור בינתיים לעבודה (משרדית ולא פיזית), נכון להיום אני מרגישה כבר יותר טוב, כמעט עברו התקשויות של הבטן, מקווה שגם צוואר הרחם ישאר תקין ולא יהיה צורך בזריקות. מה דעתך לגבי דרגת השלייה 2 בשבוע 24+5? האם זה יכול להשפיע למשהו כמו לידה מוקדמת, הפלה וכו׳? מתפללת שהכל יהיה בסדר.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה קיצור צוואר והתקשויות
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 08:58שלום אולגה. הצוואר שלך עדיין ארוך ותקין. יש לעקוב אחר אורך צוואר הרחם ואם מתקצר אל מתחת ל 25 ממ יש לשקול מתן צלסטון להבשלת ריאות ופרוגסטרון וגינלי למניעת לידה מוקדמת. לגבי תבחין הסוכר - פשוט בצעי את הבדיקה האבחנתית של 100 גר' על מנת לשלול או לאתר סכרת. אינני רואה כל סיבה לדאגה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
ברזל נמוך בהיריון
מיקה 24/10/2012 | 12:01שלום רב, אני בת 37 בהיריון בשבוע 14. בבדיקת דם ערך ההמוגלובין שלי נמוך מהטווח 11.4 = HB (הטווח בין 12-16) וערכים נוספים נמוכים מהטווח RBC=3.83, HCT=34.6 אני לוקחת כל יום פרנטלהמכיל 25 מ"ג ברזל. שאלתי האם ההמוגלובין לא נמוך מדי? והאם אתה מציע לי לקחת עוד תוספת ברזל? או כדור אחר במקום הפרנטל המכיל כמות גדולה יותר של ברזל? לתשובתך אודה, מיקההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המוגלובין נמוך בהריון
מיקה 25/10/2012 | 09:43תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה המוגלובין נמוך?
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 09:04שלום מיקה. ההמוגלובין שלך אינו נמוך כל לאשה הרה. הגבול הוא 10.5....פרנטל באופן כללי הוא מיותר. כל שעלייך ליטול הוא תכשיר משולב של חומצה פולית וברזל. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
לידה מוקדמת
חסויה 24/10/2012 | 23:52היי ד"ר לאחותי היה דימום באחת הלילות לפני כחודש ימים, היא הייתה בתחילת חודש שביעי שלה. בלית ברירה עשו לה יילוד מוקדם, מבלי לשמור על העוברית. כמה זמן אמור להימשך דימום אחרי דבר כזה? מתי היא תוכל לנסות שוב להיכנס להריון? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לידה מוקדמת
ד"ר שרון מסלוביץ 25/10/2012 | 09:11שלום לך. הסיפור אינו ברור לי. בשל דימום העוברית לא שרדה? האם הייתה הפרדות שליה? דימום יכול להמשך כ3-4 שבועות לאחר הלידה. טרם כניסה להריון יש לברר את סיבת הדימום (למשל לבצע בירור קרישיות יתר). קשה להתייחס לשאלתך משום שאינך מתארת את במקרה לפרטיו. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
סקירת מערכות שלישית
-
אולטרסאונד שד
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
נפארלין
-
מונחים קשורים
-
בדיקת CIN
-
ביצית

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכות