פורום הריון ולידה - עמוד 1208

-
חשש להריון
אלמוני 23/10/2012 | 13:28אני וחבר שלי שוכבים כבר חודש בלי אמצעי מניעה הוא גומר בחוץ. בתחילת החודש לקחתי פוסטינור , ובסוף החודש, בתאריך שהייתי אמורה כבר לקבל שוב, לאחר 2 בדיקות הריון שיצאן שליליות. האם האיחור במחזור ב3 ימים נןרמלי בגלל הפוסטינור? יש לי תמיד כאבים מהביוץ שבוע לפני המחזור והיה לי אותם מאוחר מהרכיל ועוד לא עבר שבוע. זה אומר שיהיה מחזור? שאין סיכוי להריון טם היה ביןץ? נןאשת לעזרה..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חשש להריון
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 13:34שלום לך. פוסטינור אכן יכול לדחות מחזור ולגרום לאיחור. זה לא מדויק שאין סיכוי להריון טרם הביוץ. עצם זה שאת וחברך שוכבים בלי אמצעי מניעה הוא הדבר המדאיג בכל הסיפור...אולי הפעם את לא בהריון אבל סיכוייך גבוהים ביותר בפעם הבאה שזה יקרה. פוסטינור הוא אינו אמצעי מניעה יעיל. הוא מוצא אחרון כאשר לא נעשה שימוש באמצעי מניעה . עלייך לקחת אחריות על חייך ולהשתמש באמצעי מניעה אלא אם את מעונינת להרות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
תוצאות נמוכות מהטווח בהעמסת סוכר 100
ravit222 23/10/2012 | 12:55הי, אני בשבוע 40, המי שפיר והכל יצא לי תקין, רק בגלל שהעובר שלי גדול, 4100, שלחו אותי לבדוק שוב העמסת סוכר 100, למרות שה50 בזמנו יצא לי תקין זה ממש קריטילי לדעת, כי אם יש לי סכרת הריון, אצטרך ללדת בניתוח קיסרי ואני מאד לא רוצה מישהו יודעת מה הערכים האלו אומרים? בצום 78 כעבור שעה 142 כעבור שעתיים 87 כעבור שלוש 67 הכל נמוך מהטווח, השניים האחרונים נמוך מאד מהטווח, מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה העמסת סוכר
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 13:28שלום רוית. הערכים אומרים שאין לך סכרת. ערכים נמוכים מהטווח חסרי משמעות בשבוע 40 ונובעים מזרימת סוכר לעבר העובר הגדול. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
אקטיפרין-פ
לירז 23/10/2012 | 12:04שלום, אני בשבוע שישי להריון ולוקחת חומצה פולית אך סובלת מחוסר בברזל, הרופא שלי אמר לי להפסיק לקחת חומצה פולית ולקחת רק כמוסות של אקטיפרין-פ שגם מכיל חומצה פולית. אני יודעת שעד סוף השליש הראשון אמורים לקחת חומצה פולית במינון 400 מ"ג ולשלב בברזל במידת הצורך, השאלה האם ב- אקטיפרין-פ יש מספיק חומצה פולית, האם זה לא יחסר לי ומסכן את העובר? אודה לתשובתך בהקדם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אקטיפרין F
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 13:26שלום לירז. זהו תכשיר מעולה המכיל את כל מה שאת צריכה בהריון כולל מינון מספיק של חומצה פולית. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הריון אחרי שליה פתח נעוצה
מיכל 23/10/2012 | 11:59האם יש בדיקה שתוכל להמליץ לי מה מצב הרחם והאם אפשר להיות בהריון או לא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הריון אחרי שליה נעוצה
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 13:24שלום מיכל. הריון אחרי שליה נעוצה הינו בסיכון משום שהנעיצות נוטה לחזור על עצמה. אין בדיקה טרום הריונית היודעת להגדיר סיכון זה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הריון אחרי שליה פתח נעוצה (לת)
מיכל 23/10/2012 | 11:57האם יש בדיקה שתוכל להמליץ לי מה מצב הרחם והאם אפשר להיות בהריון או לא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חום גבוה בהריון
גל 23/10/2012 | 08:35שלום רב -אישתי בשבוע 12 סובלת מחום כבר 5 ימים של 37.5-37.7 ,רופא משפחה איבחן ברונכית ורשם כתרופה מוקסיפן ל7 ימים (בנתיים לאחר 3 ימים של תרופה החום עדיין לא ירד),שאלתי האם חום גבוהה לתקופה כזאת ארוכה אינה פוגעת בהתפתחות העובר -מערכת העצבית\התפתחות מוחית וכו..(מקריאה באינטרנט רק העלה אצלי-האבא ההיסטרי את מפלס החרדה). גלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CMV
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 09:57כל מחלת חום במהלך ההריון חשודה כ CMV שהרה שאינה מחוסנת - עד שיוכח אחרת. בדיקת הנוגדנים CMV לצורך איתור או שלילת המחלה צריכה להיעשות כ 3 שבועות לאחר תחילתה. אם שלילית - יש לחזור על הבדיקה כעבור 3 שבועות נוספים. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
חום גבוה בהריון
גל 23/10/2012 | 09:40היי-תודה על תגובתך המהירה. אישתי אינה מחוסנת לCMV האם יכול להיות שמדובר בזה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חום גבוה בהריון
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 09:09שלום גל. מסור לאשתך איחולי החלמה. החום שאתה מתאר הוא מעל לנורמה אך אינו גבוה באופן ניכר ואינו מסוכן לעובר. בכל מקרה - ממליץ להוריד חום בכל דרך כולל אקמול ואמבטיות פושרות לכיוון 37.5 ומטה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
דימום בתחילת הריון
ש 23/10/2012 | 08:38שלום, אתמול בבדיקת רופא נצפה עובר עם דופק שמתאים לשבוע ההריון (8). בשעות הערב החל דימום אדום טרי ברמה של יום ראשון - שני של הוסת. הבוקר הדימום נרגע והפך לחום. האם יש טעם להבדק? האם יש סיכוי להמשך תקין של ההריון? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מטרת הבדיקה
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 09:55מטרת הבדיקה היא כפולה:1. לוודא שאכן לא מדובר בדימום שמסכן אותך. 2. לבדוק את תקינות ההריון שכן אם ההריון אינו תקין יש לרוקן את הרחם בטרם יגבר הדימום. אם הדימום הינו חלש או פסק - ניתן להמתין. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה, אבל מה מטרת הבדיקה?
ש 23/10/2012 | 09:24אם הדימום אינו ברמה שמסכן אותי, אין שום תופעות אחרות (חום, כאבים וכד')ובשבוע כזה אין שום טיפול שניתן לתת ע"מ לסייע להתפתחות תקינה של ההריון, מה הטעם להבדק כעת? האם במידה והמצב לא ישתנה, ניתן לדחות את הבדיקה לתור הקרוב אצל הרופא בעוד כשבוע? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה דימום בתחילת ההריון
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 09:14דימום בתחילת ההריון. שלום לך. בוודאי שיש טעם להבדק אם את מדממת. קיים סיכוי של לפחות 50% שההריון תקין וימשיך ככזה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
הריון-כן או לא?
סקרנית ומודאגת 22/10/2012 | 23:11שלום, אני נמצאית 8 ימים אחרי ביוץ. 4 ימים אחרי הביוץ התחילו לי זרמים חזקים בחזה ואני מרגישה שהחזה מתחיל להתמלא. בדיקת הריון ביתית שאמורה לזהות הריון 6 ימים לפני המחזור יצאה היום שלילית. הערב, בלחיצה, יצא לי חלב משני השדיים. האם אפשר להניח שאני בהריון? בהנחה שאני בהריון, האם זה תקין שיהיה חלב כבר בשבוע 3? יש לציין שסיימתי להניק את בכורתי לפני כשנה. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חלב
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 08:59שוב שלום. לדעתי ההפרשה מצדיקה בדיקה על ידי רופא נשים או כירורג ובדיקות הורמונליות רק אם מתברר שאינך הרה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה. ומה לגבי החלב?
סקרנית ומודאגת 23/10/2012 | 08:53האם זה תקין? או מצריך בדיקה הורמונלית?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה הריון?
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 08:49שלום לך. הסימנים של הריון מאד לא ספציפיים ולכן לא מבאחנים הריון על פי תחושות אלא על פי בדיקת HCG בדם סביב המחזור המאחר או בשתן, כשבוע לאחר האיחור. שבוע 3 להריון הוא שבוע ראשון לגיל העובר עצמו ולכן לא סביר שיהיו סימפטומים כלשהם...בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
חיסון לשפעת?? כדאי??
ליאת 23/10/2012 | 08:09שלום, אני בת 33, שבוע 17, עם שני ילדים בגילאי גן. באופן תמוה עד עתה "הצלחתי" להישאר cmv negative, לשני סוגי הנוגדנים. רציתי לשאול האם כדאי להתחסן עבור השפעת, מה שעד היום עוד לא התחסנתי כלל, ואת הילדים?? ושאלה נוספת קראתי המלצה חדשה לחסן גם נגד שעלת, האם ממולץ?? תודה רבה, ליאתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חיסון לשפעת
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 08:58שלום ליאת. חיסון לשפעת במהלך ההריון מומלץ ביותר, ואין לו שום קשר ל CMV. משרד הבריאות פרסם המלצות לחסן אוכלוסייה בסיכון כנגד שעלת ונשים הרות נכללו באוכלוסייה זו. החיסון אינו מסוכן כלל. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
תנועות עובר?
מעין 23/10/2012 | 07:54שלום אני בשבוע 16+3. הריון ראשון. בימים האחרונים נדמה לי שמדי פעם אני מרגישה פה ושם מעט תנועות בבטן. זה מורגש כמו כמה פעימות לב שלפעמים אפשר להרגיש בבטן אך זה לא בקצב של פעימות לב (הרבה יותר איטי) ומופיע במקומות שונים בבטן ורק שלוש ארבע ונעלם. אני מרגישה את זה בערך פעמיים ביום. האם זה יכול להתאים לתיאור של תנועות עובר בשלב כה מוקדם של הריון ראשון? אני מאוד רזה אם זה משנה, והתחילו לראות אצלי בליטה קטנה של בטן הריון אבל ממש בקושי.. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תנועות עובר
ד"ר שרון מסלוביץ 23/10/2012 | 08:57שלום מעיין. ישנם תיאורים על תחושת תנועות עובר החל מהשבוע ה 8-9 להריון אך בבדיקת סונר שתוזמנה יחד עם הדיווח על התנועות לא נמצא כל קשר בין התנועות שהאם מדווחת לבין תנועות העובר הלכה למעשה בשבועות אלה...לעומת זאת, החל משבוע 15-16, בעיקר אצל נשים רזות, כן תתכן תחושת תנועות שאין לה כל משמעות בשבועות צעירים אלה משום שהתנועות אינן בעלות אופי קבוע והעדרן אינו מדאיג. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
גלי חום
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
בדיקות קשורות
-
אנדרוסטנדיון בדם
-
7DHC
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
טינידאזול
-
מונחים קשורים
-
בתולים
-
אנדרוגן
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכות