פורום הריון ולידה - עמוד 1226

-
מחזור מתעכב
חוששת מאוד! 05/10/2012 | 22:50אני וחבר שלי קימנו יחסי מין בחודש שעבר לא מוגנים ולאחר מכן לקחתי פוסיטנור בפרק הזמן המותר וקיבלתי מחזור. בחודש שעבר לא הייתי תחת גלולות והחודש התחלתי שוב לקחת גלולות אחרי תקופה יחסית ארוכה (חצי שנה אולי קצת יותר) שבה הפסקתי ועכשיו מאחר לי המחזור יש לי סיבה לחשוש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחזור מתעכב
ד"ר שרון מסלוביץ 07/10/2012 | 14:29שלום לך, אם את חוששת מהריון הרי שבצעי בדיקה פשוטה כדי להפיג חשש זה. הוסת מאחרת פעמים רבות לאחר פוסטינור והתחלה מחודשת של גלולות. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
שכחתי לציין
עדין חוששת 05/10/2012 | 22:54שהחודש כן קימנו יחסי מין אבל עם קונדוםהוסף תגובה
-
-
תוצאה של חלבון עוברי
יוליה 04/10/2012 | 12:04שלום קיבלתי היום את התוצאה של החלבון עוברי אני בת 29.5 AFP 0.64MOM HCG 1.65MOM uE3 0.79MOM הסיכון לתסמונת דאון בשילוב גיל ובדיקות 1:480 הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:990 תוצאה של השקיפות הייתה 0.99 מ"מ בסקירת מערכות מוקדמת נמצא מוקד אקוגני בחדר שמאל של הלב האם לדעתך יש מקום לבדיקת מי שפיר? אני מאוד מודאגת תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
חבל
יוליה 05/10/2012 | 22:17אולי היית יכול לעזור לי לפתור את הדילמה..... חג שמח!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תודה
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 21:34תודה על המחמאות. אינני עובד כרופא נשים ראשוני בקופות. אני מנהל מרכז בריאות האשה של מכבי ומשמש כרופא מומחה להריון בסיכון גבוה במסגרת המרכז. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
תודה רבה אתה פשוט מקסים!
יוליה 05/10/2012 | 21:18אני לחלוטין מבינה שאין סיבה רפואית לביצוע הדיקור, מה גם שהנתונים סטטיסטיים בלבד, עם זאת לצערי רופאת הנשים שלי היא לא ממש אשת שיחה, לא רואה סיטואציה בה אנחנו מפתחות דיון מעמיק ומגיעות להחלטה משותפת ולכן אני מבולבלת היות ואת ההחלטה צריכים לקבל אני ובעלי בלי שיש לנו את כל המידע הנחוץ לכך.... תודה רבה על תשובתך! עם אילו קופות חולים אתה עובד? אני בלאומיתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה המלצה על דיקור
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 21:09אם הייתי הרופא המטפל שלך הייתי מזמין אותך לשיחה ומשוחח עמך על הסיבות הרפואיות והלא רפואיות לבצע דיקור. במהלך הדיון היינו מסכימים כי אין סיבה רפואית לדיקור. באשר לסיבה שאינה רפואית - זה כבר תלוי באיך תתפתח השיחה מבחינת השקפותייך. בהצלחה,שרוןהוסף תגובה
-
חלבון עוברי
יוליה 04/10/2012 | 20:35תודה רבה על תשובתך לאור תוצאות הבדיקות כפי שהוצגו, במידה והיית הרופא המטפל שלי, האם היית ממליץ לבצע את בדיקת מי השפיר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חלבון עוברי
ד"ר שרון מסלוביץ 04/10/2012 | 20:28מוקד אקוני כממצא מבודד אינו מעלה סיכון לתסמונת דאון באופן משמעותי ולכן הסיכון נותר 1:490. תוכלי לבצע דיקור מי שפיר בשבוע 20 ואף מאוחר יותר. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
חלבון עוברי
04/10/2012 | 18:27תודה רבה על תשובתך הרופאה שלי בחופש עד 10/10, אז אהיה כבר בשבוע 20, השאלה אם עדיין אוכל לבצע מי שפיר במידה ונחליט? והאם המוקד אקוגני בלב מעלה את הסיכון מעבר ל1:480 כפי שיצא בבדיקת החלבון העוברי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה תוצאה של חלבון עוברי
ד"ר שרון מסלוביץ 04/10/2012 | 18:06שלום יוליה. הסיכון ממנו אנו ממליצים על דיקור הינו 1:390 ומעלה. כלומר סיכון של 1:490 שהוא ביכון נמוך מהסף אותו הזכרתי אינו מהווה סיבה לדיקור. אך הדיון אינו מסתכם בכך. זהו דיון ארוך שהייתי מציע שתבצעי אותו מול הרופא שלך. הפורום אינו המקום לדיון בשאלה כה סבוכה ואישית. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
לאחר לידה
מ 04/10/2012 | 22:17שלום רב, ילדתי לפני 4 ימים והשתחררתי אתמול...כשהייתי בבית החולים אמרו לי שאם יהיה קריש דם או דימום מוגבר להודיע להם . כשהייתי בשירותים בניגוב יצא לי קריש דם (גוש) גדול , בגודל כ-5-6 ס״מ שמתי לב גם שהדימום היום מעט יותר. השאלה האם זה בסדר ? תודה מראש על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לחכות?
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 21:34אם החום לא יורד ואת חשה ברע - עדיף שלא לדחות את הבדיקה.הוסף תגובה
-
שאלה
מ 05/10/2012 | 21:15האם אפשר לחכות ליום א' ????הוסף תגובה
-
תשובת מומחה חום אחרי לידה
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 21:13שוב שלום. פורום זה אינו מתיימר לתת תשובות לשאלות קליניות הדורשות בדיקת רופא. חום לאחר לידה בהחלט מצדיק פנייה לרופא לאיתור מקור החום. קיימת סבירות גבוהה כי השד הוא המקור אך ישנם מקורות אחרים (רחם) וחשובים יותר. לגבי דוסטינקס: יעילותו כמעט ואינה קיימת בחלוף 3 ימים ויותר מהלידה. המינון שהרופא שלך נתן לך מומלץ מיד לאחר הלידה אך אם חולפות למעלה מ 24 שעות, נהוג לחלק את שני הכדורים ל 4 חצאים וליטול חצי כדור כל 12 שעות. כאמור, אני בספק רב באשר ליעילות הדוסטינקס בשלב בו את נמצאת. עצתי לך: הפסיקי לשאוב גם אם תפוח וכואב. שימי קרח עטוף בבד על השד. קשרי את השדיים בלחץ עם חולצת טריקו. השתמשי בכרוב להורדת גודש. והכי חשוב - הבדקי לאיתור מקור החום. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
חום אחרי לידה
מ 05/10/2012 | 20:40שלום רב, כפי שרשמתי ילדתי יום שני בבוקר, ועכשיו בשעות הערב התפתח לי חום 38.4 ,אני לא מניקה וניסיתי לייבש את החלב עם כרוב, החזה תפוח מאוד,חם וכואב, אני מתחילה עכשיו טיפול בכדור לייבוש החלב ...האם לדעתך החום מהחלב..? ומה עלי לשים לב בתופעות? שאלה נוספת הרופא המשפחה אמר לי 2 כדורים ביום אבל בסופר פארם אמרו חצי בבוקר וחצי בערב מה לעשות ? תודה על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה לאחר לידה
ד"ר שרון מסלוביץ 04/10/2012 | 22:30שלום לך ומזל טוב. הופעת קריש דם לאחר לידה היא נורמלית לחלוטין ואם אינה מלווה בדימום חריג - אינה מסוכנת כלל. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
כתמים לבנים על הרגליים (לת)
נטלי 05/10/2012 | 21:07תודה רבה דר׳ שתהיה לך שבת שלוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קביעת גיל הריון
ליאת 05/10/2012 | 17:41המחזור האחרון היה בתאריך 4/9/12 בתאריך 3/10/12 נמצא בטא 883. האם זה הגיוני כיוון שרמת הבטא מתאימה לשבוע מתקדם יותר? (יש לי ביוץ מוקדם האם זה משפיע?) מהו גיל ההריון שלי ומתי ניתן לבדוק דופק? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קביעת גיל ההריון
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 21:07שלום ליאת. קביעת גיל ההריון נעשית על סמך גיל הוסת האחרונה עד שבוע 8 אז ניתן לבצע אולטראסאונד (שמדגים דופק) לצורך תיעוד מדויק יותר של גיל ההריון. ערך הבטא אינו נועד כלל לקביעת גיל ההריון. לפי הוסת האחרונה, היית בשבוע 4.2 בעת בדיקת הבטא וסביר להניח שעקב הביוץ המוקדם, ההריון שלך "בוגר" בכמה ימים, כלומר סביב שבוע 5. הרמה מתאימה בערך לשבוע זה. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
מינון ברזל
מאיה 05/10/2012 | 15:48שלום רב, אני בשבוע 33 ועד עכשיו נטלתי כל יום שני כדורי אקטיפרין (תוסף ברזל עם מינון של 34 מ״ג כל אחד) מאז השליש השני להריון, בהמלצת הרופא המטפל. לא נאמר לי שיש הצדקה כלשהי על פי בדיקות הדם שלי (אנמיה או דבר דומה). האם מדובר במינון גבוה מדי? האם יש סכנה בנטילת מינון גבוה מדי של תכשיר ברזל? תודה וחג שמח, מאיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מינון ברזל
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 21:03שלום מאיה. הגוף מסוגל לספוג כמות מוגבלת של ברזל ביום וכולה נמצאת בכדור בודד של אקטיפרין כך שאין כל הגיון ליטול שני כדורים...הכדור השני יצא בצואה ויצבע אותה בצבע כהה.אין סכנה במינון גבוה אך הוא מיותר לחלוטין ועלול להוביל לעיצרות/כאבי בטן. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
ברזל ללא חומצה פולית
אני 05/10/2012 | 13:47אני בשבוע 22, בשל ירידה בערכי ההמוגלובין שלי התבקשתי ליטול שני כדורי ברזל ביום במקום אחד. בחודשי ההריון האחרונים אני נוטלת כדור אחד של אקטיפרין ביום, הבעיה היא שהכדור מכיל גם חומצה פולית, אותה אני מקבלת גם בכדור אומגה 3 אותו אני גם נוטלת בהמלצת הרופא. האם קיים כדור ברזל יעיל אחר שלא גורם לעצירויות ולא מכיל חומצה פולית? במידה ואמשיך ליטול אקטיפרין, אצרוך כ- 1200 מק"ג חומצה פולית ביום, האם המינון הזה מסכן את ההריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ברזל ללא חומצה פולית
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 21:02שלום לך. הגוף מסוגל לספוג כמות מוגבלת של ברזל ביום וכולה נמצאת בכדור בודד של אקטיפרין כך שאין כל הגיון ליטול שני כדורים...ירידה בהמוגלובין הינה נורמלית בהריון. השאלה היא האם מחסני הברזל שלך (פריטין) מדולדלים. אם כן, והרמה אינה מגיבה לכדור בודד של אקטיפרין - יש לשקול ברזל תוך ורידי אך מקרים אלה הינם ספורים. באשר לחומצה הפולית - את רחוקה מאד מרמה רעילה יומית (כ 10000 מק"ג). בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
כתמים לבנים על הרגליים
נטלי 05/10/2012 | 10:50שלום דר׳ מסלוביץ. אני בהריון ראשון בשבוע 35 ויש לי בצקות ברגליים שהתחילו משבוע 30 בערך. שמתי לב שמידי פעם מופיעים לי כתמים לבנים בכל מיני גדלים על הכפות רגליים וגם על החלק מתחת לברך. הכתמים האלה מופיעים למספר שניות בודדות ונעלמים. שמתי לב שזה קורה לאחר עמידה ממושכת על הרגליים. האם תופעה זו הינה נורמלית לשבוע שאני נמצאת בו או שמא עלי ללכת ולהיבדק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כתמים לבנים על הרגליים
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 20:59שלום נטלי. שינוי צבע גפיים קורה כמעט בכל הריון ולרוב קשור להצטברות נוזלים חולפת מתחת לעור. אם את מודאגת בקשר לכך - ציני זאת בפגישתך הבאה עם רופא הנשים שלך. לא הייתי ניגש לבדיקה מיוחדת רק בשל כך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
-
שלום, יש לי שאלה..
מירב 05/10/2012 | 18:42אני בהריון שבוע 7, קיימתי יחסים עם בן זוגי עם קונדום... הנוזל שלו יצא קצת החוצה מהקונדום לכיוון השערות... רציתי לדעת אם זה גורם להריון נוסף, בנוסף להריון הנוכחי? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שאלה
ד"ר שרון מסלוביץ 05/10/2012 | 20:54בוודאי שהיא צוחקת...הוסף תגובה
-
וואוו
? 05/10/2012 | 20:28מקווה שאת צוחקתהוסף תגובה
-
-
אורך צוואר ומדדי ברזל
סיון 04/10/2012 | 10:26שלום רב, אני בשבוע 32, הריון תאומים. בשבוע שעבר עשיתי בדיקה לאורך צוואר, והוא היה 21 מ"מ. ערכי הברזל שלי הם: iron 39 hemoglobin 9.8 אורך הצוואר נראה לי קצר, והערכים נמוכים ועם זאת, הרופא לא ציין שומדבר מיוחד ורק ביקש לחזור עוד שבועיים להפניה לקביעת תור לניתוח קיסרי. האם תקין? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אורך צוואר
סיון 05/10/2012 | 10:36תודה רבה על תשובתך. אני אמתין לראות מה יחליטו לעשות ביחידה לסיכון גבוה. תודה רבה וחג שמח :)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אורך צוואר
ד"ר שרון מסלוביץ 04/10/2012 | 20:34רוצה להבהיר - לא קרה שום אסון ואת לא הולכת ללדת מחר. יש נטייה לראות הכל בשחור ולבן במהלך הריון. הרופא שלך נהג בצורה סבירה לחלוטין כשלא הלחיץ אותך עקב צוואר באורך 21 ממ...הדבר היחיד שהייתי מוסיף הוא זריקה להבשלת ריאות. גשי למוקד קופ"ח ובקשי לראות רופא נשים לשם כך. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
אורך צוואר ומדדי ברזל
סיון 04/10/2012 | 18:32אני לא מבינה למה הרופא היה שאנן ולא התייחס לזה בכלל.. יש לי תור רק לעוד שבועיים להריון בסיכון. האם המתנה עד לתור תהיה חוסר אחריות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה אורך צוואר ומדדי ברזל
ד"ר שרון מסלוביץ 04/10/2012 | 18:03שלום סיון. 1. לא בודקים ריכוז ברזל בהריון משום שהוא תמיד יהיה נמוך בשל דילול שלו ולא בשל רמה מוחלטת נמוכה. אם את רוצה לבדוק את רמת מחסני הברזל יש לבדוק פריטין ולא ברזל. הרופא ששלח אותך לבדיקה זו היה אמור לדעת את זה....2. הצוואר אכן קצר והוא מעמיד אותך בקבוצת סיכון ללידה מוקדמת (אם כי הסיכון קטן). יש מקום לזריקה להבשלת ריאות (צלסטון) ומעקב אחר צוואר הרחם בעוד שבוע. בהצלחה, שרוןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
הזרעה תוך רחמית IUI
-
בדיקות קשורות
-
תרבית וגינאלית לקנדידה
-
גונדוטרופין שלייתי אנושי בדם
-
תרופות קשורות
-
בלאומיצין PFI
-
נומגסטרול + אסטרדיול (זואלי)
-
מונחים קשורים
-
אי-ספיקה שלייתית
-
דירוג פיגו (FIGO)
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםסקירת מערכות
בפורום סקירת מערכות ניתן להתייעץ עם ד"ר יזהר ארז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סקירת מערכות