פורום ניתוחי ריאות, בית חזה - עמוד 8

-
ילום חזה
דנה זיי 13/07/2021 | 21:08בצילום חזה נמצא הצללה מוטלת על שדה רטרו סטרנלי בבסיס חזה בצילום חזה לטרלי בלבד ללא תסמין אלבלוארי גס נוסף תפליט או גודש.צל הלב והמיצר בגדר הנורמה ,הסרעפת וכל השאר תקין .זוהי התשובה לגבר בן 55 ,נשלח לסיטי.האם אפשר לדעת מה זה אומר? האם עלי לדאוג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הצללה
דנה 14/07/2021 | 07:05האם יש סיבות נוספות להצללה חוץ מדלקת ריאות או גוש ? כי דלקת ריאות לא הייתההוסף תגובה
-
תשובת מומחה צילום חזה
ד"ר רונן גלילי 13/07/2021 | 23:49דנה שלום, קשה לומר ללא צילום CT. לאחר ביצוע הבדיקה ניתן יהיה להבין האם יש ממצא ומה טיבו. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה צד שמאל
ריקי 08/07/2021 | 22:37שלום. יש לי מידי כמה חדשים כאבים בחזה צד שמאל שמייחסת אותם לרגישות יתר ומעין דלקת בשרירי מסוים בין הצלעות כי לפני הרבה שנים סדקתי צלע ומאז רגישות מידי פעם. 3 ימים ארקוקסיה לרב מסדר את העניין. הפעם שוב החל ממש מתחת לשד ,כאב חזק למדי שלא נותן מנוח ומתגבר בזמן נשימה. יש שעות שהכאב ממש מתפשט לחלק נרחב של בית החזה עם הקרנה לשריר בגב. מרגיש לי קצת שונה ממה שתיארתי קודם. עושה מידי פעם בדיקות כמו אקג ואקו דופלר ותמיד יצר תקין. גם עושה ממוגרפיה בסדירות ותקין. מה אתה מייעץ לי? אני עושה ספורט קל כמעט כל יום +רצה 8 ק"מ 3 פעמים בשבוע. רזה. לא סובלת משום בעיות מיוחדות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבים בחזה צד שמאל
ד"ר רונן גלילי 11/07/2021 | 00:23ריקי שלום, נראה כי הכל כשורה, איני רואה סיבה לבירור נוסף או טיפול. מיחושים מסוג זה יכולים להופיע לסירוגין. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
שינויים פיברוטיים בבסיסי ראיות דו״צ
ללי 30/05/2021 | 13:49שלום ד״ר, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה , לפני כשבוע ביצעתי ct בטן שגרתי והתקבלו הממצאים הבאים: ״ הודגמו שינויים פיברואטלקטטיים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה עדינות באזורים פרא-קרדיאליים ב-RML ובלינגולה ובבסיס הריאה משמאל.״ בסיכום הבדיקה נכתב: ״ מצב לאחר כריתת כיס מרה עם הרחבה דיפוזית של דרכי המרה , ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת , פרט לכך ללא ממצאים פתולוגיים חריגים בבטן ובאגן , שינויים פיברוטיים בבסיסי ראיות דו״צ.” חשוב לי לציין שאני לא סובלת משיעול או כאבים בחזה . מה יכןלה להיות הסיבה לממצאים הנ״ל? אודה לעזרתך .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינויים פיברוטיים בבסיסי ראיות דו״צ
ד"ר רונן גלילי 02/06/2021 | 23:43ללי שלום, אלו שינויים ללא משמעות קלינית. זהו תיאור של מעט הצטלקויות בבסיסי הריאות. שינויים אלו נמצאים בהרבה בדיקות CT ובדרך כלל לא גורמות לשום הפרעה. יתכן קשור לגיל, סימני דלקות ישנות בעבר הרחוק ועוד. אם תרצי להרחיב את התשובה יש צורך לקבוע הערכה מסודרת על ידי רופא ריאות ולא כירורג חזה שזהו הפורום הנוכחי. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
קשרית 5 מ"מ במיצר חזה עליון
עלמה 29/05/2021 | 18:18שלום, בבדיקת CT בית חזה שביצעתי (מסיבות אחרות) התגלתה קשרית 5 מ"מ במיצר חזה עליון, למרות ממצא זה שוחררתי מאישפוז והרופאים לא ייחסו חשיבות לזה. שאלתי היא מה זה אומר? זה גוש? זה משהו שיכול להיות מסוכן ודורש בירור נוסף? שמעתי שז יכול להיות קשור ללימפה/ תימוס? אם כן דורש בירור ובדיקה למי עליי לפנות? באופן יחסי כמעט כל בדיקות דם תקינות למעט לימפוציטים גבוהים . תודה עלמההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סליחה שאלתי כבר את השאלה בפורום הזה
עלמה 29/05/2021 | 18:38סליחה שאלתי כבר וקיבלתי תשובה, תודההוסף תגובה
-
-
עובש ותסמינים נשימתיים
טל 21/05/2021 | 02:18שלום רב, אני משתעלת מזה 3 שבועות במהלך רוב שעות היום, ממש נחנקת, בעיקר בלילה. הייתה הטבה באמצע למספר ימים, ממש כמעט נעלם, בתוכם היו יומיים של שלשולים שעברו עם הרבה כדורי "קל בטן" ולאחר כמה ימים חזרו התקפי השיעול הנוראיים. הרופאים אמרו ויראלי ויעבור ו"כולם כך", הגרון תקין הריאות נשמעות תקין, אין חום, אין נזלת. נזכרתי שטרם תחילת השיעול ניקיתי ארון עץ שהתפתח בו עובש נוראי בחדר הרחצה שלי ועכשיו אני חרדה נורא שחטפתי מוקורמיקוזיס או אספרגילוס. יש לי תור לרופאה ולצילום חזה רק ביום ראשון ואני מטפסת על הקירות בינתיים. האם זה סביר? האם יש דרך לדעת עד ליום ראשון? להעריך סבירויות? למשל העובדה שאין לי חום משנה? או שהשיעול אינו דמי? אין לי מחלות רקע אבל אני נוטה "לתפוס" הרבה דברים וחושבת שהמערכת החיסונית שלי חלשה וגם התזונה שלי לא טובה וירדתי משמעותית במשקל בשנה האחרונה. איך בודקים את הדברים הללו בכלל? בבקשה עזור לי אני ממש מטפסת על קירות. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עובש ותסמינים נשימתיים
ד"ר רונן גלילי 22/05/2021 | 23:03טל שלום, זהו פורום לניתוחים ובעיות כירורגיות בבית החזה. שאלתך נוגעת בתחום רפואת ריאות - יש לפנות לפורום אחר. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
קשרית 5 מ"מ במיצר חזה עליון
עלמה 19/05/2021 | 14:04שלום! עשיתי CT בית חזה עקב דלקת בשריר הלב וכאבים עזים באזור החזה, ונמצאה בסיטי קשרית במיצר עליון 5 מ"מ, ממצא לא ספציפי. מה זה אומר? זה יכול להיות קשור למיוקרדיטיס חריפה שיש לי כרגע או שזה משהו אחר? הכוונה לגוש? זה עלול להיות מסוכן ודורש פעולה פולשנית או שאין התייחסות לעניין מבחינה רפואית? בביהח לא התיחסו לממצא ושחררו אותי אבל ברצוני לדעת אם אני זקוקה לאיזשהו בירור נוסף בעניין תודה, עלמההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשרית 5 מ"מ במיצר חזה עליון
ד"ר רונן גלילי 20/05/2021 | 23:53עלמה שלום, קשה לענות ללא בחינה של הצילומים עצמם. בכל מקרה קרוב לודאי שמדובר בקשרית לימפה ובגודל של 5 מ"מ זהו ממצא תקין. איני סבור שיש לממצא משמעות כלשהי אך כאמור, על מנת לתת מענה נכון ומקצועי יש צורך בבחינת הצילומים עצמם. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
צילום חזה
אוקסנה 18/05/2021 | 20:41היי היום עשיתי צילום יזה עבור הבת שלי בת השנה לאחר חום שעולה ויורד לסירגון להלן הפעמוח אפשר פענוח לזה?? דפנות ברוכנים פריהילרים מעט מעובים וסימני נפוח יצר קל בריאות. משמאל על קצה קגמי של צלע 3 מוטל מוקד סמיך 0.6 ס״מ -ארטפקט? אי גרמי בצלע? אחר? זה משהו שאני אמורה להילחץ?!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה צילום חזה
ד"ר רונן גלילי 20/05/2021 | 23:51אוקסנה שלום, קשה לענות מבלי לראות את הצילום עצמו. על הכתוב קרוב לודאי שינויים המתאימים לתהליכים זיהומיים בריאה. לגבי הממצא של 6 מ"מ, קרוב לודאי ללא משמעות. מציע להיוועץ ברופא הילדים ראשית. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
קשרית בריאה
תמר 01/05/2021 | 15:17שלום רב, שמי תמר בת 53 בריאה בדרך כלל, לא מעשנת וללא מחלות רקע . לאימי היה סרטן שד לפני 30 שנה. בעקבות שיעול חוזר ונשנה הומלץ לי לבצע בדיקת ct ריאות. בתאריך 19.6.20 ביצעתי ct ריאות ללא חומר ניגודי ובו נמצא "קשר תת פלואורלי בריאה שמאלית עליונה בגודל כ 7-8 ממ" לאחר ייעוץ עם רופא ריאות הומלץ לי לבצע ct ריאות חוזר על מנת לברר אם הקשרית גדלה. בתאריך 17.11.20 בוצע ct חוזר ובו נמצא "קשרית תת פלאורלית בLUL בגודל 8 ממ" לאחר ייעוץ נוסף הוחלט לבצע בדיקת pet ct ובנוסף ct חוזר לאחר מספר חודשים. בוצע pt ct שלילי, ללא קליטה. בתאריך 25.3.21 בוצע ct נוסף ובו נמצא "קשר תת פלאורלי בLUL בקוטר 10.5 ממ בעל גבולות לא סדירים". לאחר התייעצות עם רופאת ריאות נאמר לי כי להערכתה יש חשד מינורי שזהו גידול סרטני,מאחר שבדיקת הpet שלילית אך לא ווידאית שהרי ישנם סוגי גידולים סרטניים דיי נדירים שלא מתגלים בבדיקת הpet. מבקשת את חוות דעתך המקצועית בנושא; 1. בהתייעצות עם כירורג נאמר לי שכדאי להוציא את הגוש בניתוח. מיקום הנודול בעייתי ואי אפשר להגיע אליו עם צינורית אלא רק בצורה כריתה כירורגית. האם כדאי לקחת את הסיכון בכניסה לניתוח מסוכן מסוג זה כדי להוציא גידול מסויים מסוג זה שכרגע אינו נראה ממאיר? 2. האם גידולים מסוג זה נפוצים והאם ישנם מקרים שגידולים כאלה נשארים בריאות ומפסיקים לגדול/להתפתח? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשרית בריאה
ד"ר רונן גלילי 02/05/2021 | 01:25תמר שלום, קשרית בריאה בהחלט יכולה להיות גם גידול ממאיר סרטני בשלב מוקדם ולכן לא תהיה קליטה בבדיקת PET CT. על מנת לענות על שאלתך לגבי כריתה ניתוחית עלי לבחון את צילומי ה CT באופן אישי על מנת להעריך את מיקום הקשרית, האם השתנתה, המאפיינים שלה. בהתאם ניתן יהיה לומר אם יש מקום להתקדם לכריתה ניתוחית ואיזה סוג ניתוח, כלומר מה גודל הריאה הנדרש לכריתה. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
-
אני לא יודעת אם זה קשור ספיציפית לפורום הזה אבל אשמח לעזרה
אנונימית 18/04/2021 | 17:26הייתי עם החולצה ובטעות משכתי את החולצה ביחד עם הפטמה ממש כלפי מעלה ממש הרגשתי שהיא עוד שניה יצאה לי מהמקום זה היה די כואב כי זה היה די חזק שמשכתי האם עשיתי לעצמי נזק והאם יעבור הכאבים האם באמת היא יכלה לצאת או רק ההרגשה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אני לא יודעת אם זה קשור ספיציפית לפורום הזה אבל אשמח לעזרה
ד"ר רונן גלילי 18/04/2021 | 23:11כנראה שזה לא הפורום...הוסף תגובה
-
-
בדיקת סיטי חזה
מיכל 16/04/2021 | 22:34היי. בת 55 עישון מועט בעבר.בבדיקת ct חזה בקרינה נמוכה נכתב: אטלקטזה לוחית בלינגולה. בrml הרחבה פריפרית מקומית של סימפונות קטנים עם הסננה נודולרית עדינה בצורת tree en bud אציין כי בבדיקת ct **בטן** לפני שלושה חודשים נכתב תסנין פסי עם מרכיב נודולרי בחלקו התחתון של rul יתכן תוכן בברונכים פריפריים מה המשמעות? האם זה יכול להיות סרטן חס וחלילה? אציין כי בבדיקה ב2018 לא ראו כלום והבדיקה הייתה תקינה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת סיטי חזה
ד"ר רונן גלילי 18/04/2021 | 23:10מיכל שלום, נשמע כמו ממצאים חסרי כל חשיבות קלינית, יתכן מעט שינויים דלקתיים. ע"פ התיאור לא נראה שיש צורך במעקב או בירור אם כי רצוי שהצילומים יבחנו ע"י רופא ריאות. בברכה, דר' גליליהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
ציסטה ברונכוגנית
-
פגם במחיצה הבין-פרוזדורית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דיקור כפורת הלב
-
ניתוח מעקף עורק כלילי
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
CT, סי טי
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אנתרופומטריה
-
אינסולינאז

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר