פורום ניתוחי ריאות, בית חזה - עמוד 6

-
מודד פחמן בדם בן 26
איתי 15/02/2022 | 03:37היי דוקטור, יש לי בעיות נשימה כבר כמה חודשים, עשו לי בדיקת גזים וראו שיש לי פחמן גבוה בדם, אבל אמרו שבכמות שלא אמורה להפריע לאורך חיים, להשיג עוד בדיקה כזאת זה יהיה קשה, ולפי מה שהבנתי יש מכשיר כמו מד סטורציה רק לפחמן שנקרא co oximeter)אני יודע שהמכשיר אמור להעלות כמה אלפים אבל כסף זה ממש לא הבעיה שלי) רציתי לדעת האם אתה מכיר את המכשיר הזה, ואם אפשר לגלות רמות גבוהות של פחמן דרכו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מודד פחמן בדם בן 26
ד"ר רונן גלילי 15/02/2022 | 23:03איתי שלום, חייב להודות שאיני מבין את פנייתך. לא ברור לי בכלל אם מדדו לך. רמת CO או רמת. CO2 רמת CO אינה בעיה כרונית ונמדדת נקודתית ולא ברור לי למה בכלל מדדו אותה. בכל מקרה אם יש לך ספק כלשהו ניתךן לפנות למרפאת רפואת ריאות לבדיקת רופא ריאות ולבצע בדיקת גזים בדם סטנדרטית וללא כל עלות במערכת הציבורית. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
נשימת/שאיפת פירורי "בד לא ארוג"
רוני 12/02/2022 | 17:06שלום, יש לי מתקן תלייה לבגדים שהכיסוי שלו עשוי מחומר שמוגדר: Non-woven fabric, לאחר מספר חודשים, הוא החל להיקרע/להתפורר, כל נגיעה בו לצורך הזזה/פתיחה, גורמת לקרע/התפוררות, היום החלטתי להסיר את הכיסוי ובעת ההסרה הוא כמובן התפורר, חלק לחתיכות גדולות יחסית וחלק לפירורים, האם יש סיכון בריאותי בנשימה של הפירורים האלה? לא שיערתי שפירוק של ארון בד יידרוש מסכת אבק, הייתכן? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נשימת/שאיפת פירורי "בד לא ארוג"
ד"ר רונן גלילי 13/02/2022 | 09:46שלום, לא נראה שיש משמעות כלשהי לבד שהתפרק. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
בדיקת ct
אתי 19/03/2018 | 22:16שלום.עקב כאבי גב ובטן כחודש לאחר לידה הופנתי לעשות ct בבדיקה נמצא נוזל פלוראלי דו צדדי בכמות קטנה.הלכתי לרופאת משפחה שטענה שאין לזה משמעות.נראה לי קצת מוזר מעבר לזה בכבד באונה ימינית נראה אזור מאודר 1.1 ס"מ לזה שלחה אותי לאולטרסאונד וטענה שכנראה המינגיומה. האם עליי להתעקש לבדוק את הנוזל? זה יכול להיות מסוכן?מחלה ממארת או משו שקשור ללב אני בחורה בת 32 בריאה בדרכ עם לחץ דםגבוהה שנשאר מההריון .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נוזל פלאורלי
ד"ר רונן גלילי 13/02/2022 | 09:45שלום אתי, לא נראה שיש קשר או משמעות לנוזל מלפני 4 שנים. אם ישנה הפרעה כלשהי או ספק מציע להבדק ע״י רופא ריאות ולבצע CT חזה . בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
Ct
אתי 10/02/2022 | 09:18אגב זה בדיוק מה שהופיע בct והעורקים הראתיים הראשיים הודגמו תקינים. שערי הראות תקינים. קנה הנשימה והסמפונות הראשיים תקינים. שדות הראה מראים אוורור ומירקם תקין. לא הודגם תהליך תסניני או מוקדי. נוזל פלאורלי דו-צדדי בכמות קטנה. לא הודגם נוזל פריקרדיאליהוסף תגובה
-
נוזל פלוראלי בכמות קטנה
אתי 10/02/2022 | 09:13דר שלום ,לפני כ4 שנים חודש אחרי לידה עשיתי ct עקב כאב בגב (שעבר) בבדיקה עלה כי כי נוזל פלוראלי בכמות קטנה.התייצעתי איתך ואמרת שכנראה אין לזה משמעות ואפשר לחזור על הבדיקה אחרי 6 שבועות .הרופא משפחה שלי לא חשב שצריך. היום אני שוב חודש וחצי אחרי לידה ולאחרונה היו לי מעין צפצופים כאלה בנשימה וכאב מעומעם בנשימה עמוקה. אני בלחץ האם פיספסתי משהו בזמנו והיום זה כבר מאוחר מידי. האם יכול להיות שהנוזל לפני 4 שנים היה סרטני שהתפתח?ממש אשמח למענה אני ממש בחרדההוסף תגובה
-
בדיקת ct
אתי 21/03/2018 | 07:48תודה רבה לך !וחג שמחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה נוזל פלאורלי
ד"ר רונן גלילי 21/03/2018 | 07:21אתי שלום, מעט נוזל פלאורלי אינה משמעותית בייחוד לאחר לידה אשפוז. המנגיומה בכבד הוא ממצא שפיר ואינו דורש בירור או התערבות. אם עדיין את חוששת אפשר לחזור על CT לאחר 6 שבועות. בברכה. ד"ר גליליהוסף תגובה
-
-
נשימת סיליקה חד פעמי - סיכון
נועם 03/02/2022 | 18:30שלום, רציתי לשאול האם ממקרה חד פעמי בו נחשפתי לאבק סיליקה/שיש מלאכותי יש סיכון כלשהו לנזק לטווח ארוך? אתאר בקצרה את המקרה: אני עובד במקום בו אנו מבצעים מדי פעם, תחזוקה למשאבות (ללא כל קשר לשיש/אבק), בד"כ אין קשר אליי (אני לא מכונאי), הפעם הייתי נוכח בפירוק של המשאבה שהגיעה מלקוח והיא הכילה שאריות של מה שעבר בה – אבק לבן של שיש מלאכותי (שנוצר בתהליכי החיתוך/ניסור וכו'). לצערי הרב, מברג פנאומטי שהשתמשו בו בסמוך אליי, על מנת לפתוח את ברגי המשאבה, נתן משב רוח שהעיף את האבק מהמשאבה לכיוון הפנים שלי. ביום-יום אין לי נגיעה או קרבה כלשהי לאבק כזה. בסוף היום, כשקראתי על הנושא, נבהלתי מאוד ואני מודאג. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
נשימת סיליקה חד פעמי - סיכון
נועם 04/02/2022 | 23:09תודה רבה ד"ר, הבגדים למכונת הכביסה כרגיל? יתנקו משאריות אבק סיליקה שאולי הגיעו אליהם? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה נשימת סיליקה חד פעמי - סיכון
ד"ר רונן גלילי 04/02/2022 | 13:57נועם שלום, מחשיפה חד פעמית לא קורה כלום. תהיה רגוע. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
CT חזה - מה מצבי?
אליעד 24/12/2021 | 12:26שלום, מה לא תקין ומה לבדוק הלאה? בן 75, בירור בגלל שיעול קל כחודשיים וכאב סימטרי בעת לחיצה בבית החזה בקוים אנטרואקסיאליים, שולל כאבים בנשימה עמוקה, שולל קוצר נשימה. לא מעשן. בבדיקת רופא: "מצב כללי טוב. ריאות - כניסת אוויר טובה ושווה, ללא צפצופים או קריפיטציות, נשימה בועית. רגישות של שרירי הפקטורליס דו"צ". צילום חזה: "צל הלב אינו מורחב. אין לראות סימני גודש או תסנין.סינוסים קוסטופרניים פתוחים. ציור ריאתי אינטרסטיציאלי מוגבר על פני שתי הריאות - ללא שינוי לעומת בדיקה קודמת". ממצאי CT חזה בקרינה נמוכה עם חומר ניגוד, כולל שחזור חתכים דקים, כולל שחזור קרונלי וסגיטלי (בוצעה השוואה ל- CT בטן מ- 2016): "במדיאסטינום מספר בלוטות לימפה קטנות, ללא עדות ללימפואדנופתיה. אאורטה ועורקי הריאות בגודל תקין. הסתיידות בעורקים הקורונריים. בריאות ללא עדות למחלה פרנכימתית. ללא עדות לקשריות. ללא עדות לתסנינים. ברונכים מרכזיים פתוחים. ללא עדות לתפליט פלוירלי. ללא עדות לתפליט פריקרדיאלי. במעבר חזה בטן: ללא ממצא חריג. מבנה גרמי: שינויים ניווניים בעמוד שדרה, ללא עדות להרס גרמי. לסיכום: ללא עדות לממצא ריאתי ראוי לציון". תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CT חזה
ד"ר רונן גלילי 24/12/2021 | 23:29שלום רב, כפי שרשום בפיענוח הבדיקה תקינה. בברכה, ד"ר גליליהוסף תגובה
-
-
אבחנה לאחר סיטי חזה
מדי 18/12/2021 | 18:09היי, בת 62. סובלת כבר 4 שבועות משיעוצ טורדני, טופלתי ב2 סוגי אנטיביוטיקה, אך ללא הועיל. אתמול התקבלו תוצאות סיטי בית חזה: תסנינים רב מוקדיים על פני 2 הראות, כנראה על רגע דלקתי/זיהומי באבחנה מבדלת זיהום אטיפי כגון mycobacterium avium complex לייעוץ פולמונולוג במעקב הדמייתי. שינויים ברונכיאקטטיים בריאות כמתואר. קשריצ בבלוטת התריס, לקורולציה סוניגרפית. מה כל זה אומר? האם יש סיבה לדאגה. בעבר הייתי בסיכון לשחפת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אבחנה לאחר סיטי חזה
ד"ר רונן גלילי 19/12/2021 | 00:09מדי שלום, הממצאים, כפי שרשום בפיענוח שהבאת, מצביעים על תהליכים דלקתיים / זיהומיים. יש לפנות לרופא מומחה במחלות ריאה. זהו פורום לניתוחי ריאה. החלמה מהירה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
מחלת ריאות (לת)
זהבה120 31/10/2021 | 18:57שלום רב .מימצאים של סריקה טומוגרפית של: בית החזהבמנח אקסיאלי, ללא חומר ניגודי, בקרינה נמוכה מודגמת הרחבה של האאורטה העולה, קוטרההמירביכ- 42 מ"מ. בשדות הריאות נצפו שינויים אינטרסטיציאליים וברונכיאקטטיים עדינים מודולריים סוב פלאורליים בגודל של עד כ-5 מ"מ הרמה של הסרעפת הימנית ותהליךפרנכימתי עם מרכיב תמטי בסגמנט הקדמי שלRLL מעל הסרעפת באוזניי זה נשמע כמו סינית אבקש תרגום שאבין את כל המימצאיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טימי ציסטה במדיסטנאום
דנה 25/10/2021 | 22:59האם יש קשר בין כדוריות דם לבנות נמוכות בספירת הדם לציסטה ? והאם זה מעיד על כך שהציסטה ממאירה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה במדיאסטינום
ד"ר רונן גלילי 25/10/2021 | 23:19סביר להניח כי אין קשר בין הדברים ואין קשר לציסטה עם ממאירותהוסף תגובה
-
-
ציסטה צמודה ללב
דהב 22/10/2021 | 14:15בת 47 לפני 3 שנים דלקת ריאות ממושכת כ8 חודשים לסירוגין. בסיטי התגלתה ציסטה שגודלה בין 2.5-10 סמ( ללא חומר ניגוד)בהמשך בסיטי נוסף גדלה והיה סימנים של בלוטות מוגדלות. עתה עשיתי סיטי עם חומר ניגוד שאומר שהציסטה גדלה בכמה מילימטרים בשנה וחצי לא משמעותי.נכתב שאולי 1 .טימיק ציסטי מה זה??? וצריך לבדוק באקו לב אם אין לחץ על הלב הימני. 2.מה הסימנים ללחץ על הלב הימני?? עתה עשיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה צמודה ללב
ד"ר רונן גלילי 24/10/2021 | 00:58שלום, ציסטה בבית החזה היא תהליך גידולי עם תוך נוזלי. על פי המידע שמסרת נראה כי מדובר בציסטה ממקור בלוטת התימוס. זוהי בלוטה שקיימת בילדות באיזור בית החזה הקדמי בסמוך ללב ולכלי הדם הגדולים, והולכת ומתנוונת עם השנים. לעיתים צומח ממנו תהליך גידולי היכול להיות יותר נוקשה או לעיתים בצורת תוכן נוזלי. בדרך כלל מומלצת הסרה ניתוחית של הציסטה עם השומן המקיף אותה בבית החזה היות ובעתיד תתכן גדילה נוספת ואף אפשרות לשינויים ממאירים בטווח הרחוק. ניתן לבצע את הניתוח בגישה זעיר פולשנית באמצעות שימוש במיכשור וידיאו (תורקוסקופיה) ללא צורך בפתיחת בית החזה. לצורך ייעוץ נוסף והרחבה יש צורך לבחון את צילומי ה CT עצמם. אשמח לייעץ בפגישה מסודרת או ממליץ שתפני להתייעצות עם כירורג חזה אחר. בברכה, דר׳ גליליהוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת סי.טי בית החזה
סיגל 11/10/2021 | 08:27בת 50 עם תת פעילות בלוטת התריס, מטופלת ביותירוקס 1,400 בשבוע. לאחר שנה ממחלת הקורונה, עם קשיי נשימה , לעתים סוג של עקצוץ או כאב קל בחזה שמאל, בבדיקת סי.טי : באספקטים אחוריים של האונות התחתונות הודגמו שינויים רטיקולריים עדינים. באספקט אחורי אונה תחתונה מימין הודגם מוקד תת פלאורלי מסוייד זעיר. דופנות הסימפונות מעט מעובים. הודגמו מספר קשריות שמורל קטנות בע"ש גבי. אודה מאוד להנחיות מה עליי לעשות בהמשך ואם למעקב, תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה CT חזה
ד"ר רונן גלילי 12/10/2021 | 00:55סיגל שלום, הממצאים המתוארים נראים חסרי משמעות קלינית ואינם דורשים טיפול או בירור. מציע להשלים את ההתייעצות שלך עם רופא מומחה לרפואת ריאות. זהו פורום ניתוחי ואין תיאור ממצאים הדורשים טיפול. בברכה ד"ר גליליהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מורסה בריאה
-
פגם במחיצה הבין-פרוזדורית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח כריתת תוספתן
-
דיקור כפורת הלב
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
סימון לפני ניתוח
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
מונחים קשורים
-
אבנית קיבה
-
דפיברילטור

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםבוטוקס ומילוי קמטים
בפורום בוטוקס ומילוי קמטים ניתן להתייעץ עם ד"ר מוני פרידמן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בוטוקס ומילוי קמטיםפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםמחלות שד וכירורגיה של השד
בפורום מחלות שד וכירורגיה של השד ניתן התייעץ עם ד"ר יסמין דגן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות שד וכירורגיה של השדפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתר