פורום שחלות פוליציסטיות וגידולים בשחלה - עמוד 13
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
השלכות לאחר כריתת שחלות
ב.ב. 14/10/2015 | 18:47שלום, אני בת 55 , שוקלת לכרות את השחלות מניעתית, בעקבות סרטן שד משפחתי. וגורמי סיכון אישיים (ללא לידות, טיפול פוריות , גיל). מאוד מוטרדת מהתייבשות העור לאחר הכריתה, האם כך? והאם יש עוד תופעות שעלי לקחת בחשבון. תודה נ.ב- הגניקולוג והכירורג שלי לא העלו נקודות אלה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כריתת שחלות
ד"ר קובי כהן 03/11/2015 | 13:49שלום לך סביר להניח שבגיל 55 הפעילות של השחלות שלך פסקה או לקראת סופה.לא ציינת אם עדיין יש לך ווסתות.בכל מקרה כריתת שחלות או למעשה טפולות (שחלות וחצוצרות )עלולה בהחלט בגילאים צעירים להביא לשתמונת גיל המעבר .ניתן לטפל בתופעות אלה בטיפול תרופתי או טיפול מקומי בנרתיק ובעור .בכל מקרה שאת רוצה לקבל יותר פרטים את מוזמנת ליעוץ במרכז איה מדיקל טלפון 0775717230 בברכת רפואה שלמה
-
-
טיפול ניתוחי לשחלות פוליצסטיות
ד"ר קובי כהן 24/09/2015 | 14:57שלום רב, אני בת 33 סובלת כבר שענים משחלות פוליצסטיות, עיכוב במחזור, שיעור יתר, כנראה גם השמנה שנובעת מזה, בעיות פיריון וכו'וכו'.. קבלתי כבר טיפולים תרופתיים. האם אין טיפול ניתוחי לנושא?פתח בחלון חדש-
טיפול ניתוחי לשלחלות פוליציסטיות
ד"ר דב לקסמן 26/09/2015 | 11:25שלום רב, שמי ד"ר לקסמן דב ואני מנהל תחום כירורגיה גינקולוגית במרכז איה מדיקל. אני עונה בשמו של ד"ר כהן השוהה בחו"ל. אני מזמין אותך לקרוא כתבה שכתבתי בנושא בכתובת: http://www.ayamedical.co.il ותחת שדה "תחומים" בחרי "גינקולוגיה" ושם תמצאי קישור למאמר. חשוב להדגיש שאין שיטת טיפול יחידה שנותנת מענה לכל הלוקות בתסמונת משום שהיא אינה מצב אחיד וכנראה שאנו הרופאים, מתוך מחסור בידע, כוללים תחת הכותרת "שחלות פוליציסטיות" מגוון בעיות דומות אך לא זהות. הגישה הלפרוסקופית מוצדקת בנותנה פתרון לכלל הבעיות בתסמונת (אם היא מצליחה, כמובן...). לצוות שלנו יש נסיון יחסי עשיר בטיפול הכירורגי בשחלות פוליציסטיות. אני ממליץ לך לקבוע פגישה מסודרת במרכז איה מדיקל 0775717230/220. רפואה שלמה.
-
-
לחוצה מאוד
אירה 24/08/2015 | 01:08שלום רב, אני בת 32 אחרי שני קיסריים. האחרון לפני שנה וחצי. ברקע שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר. אחרי הקיסרי האחרון המחזור היה די מסודר פעם בחודש ולא יותר מ3 ימים. החודש קיבלתי מחזור לפני הזמן. 3 ימים ראשונים הכל היה רגיל אבל ביום הרביעי התחילו כאבי בטן וגב תחתון והתחילו הפרשוץ דמיות בכל פעם שאני נכסת לשירותים המלווים בכאבי בטן תחתונה. ישר ניגשתי לרופא. אולטראסאונד תקין. בדיקוץ דם תקינות המוגלובין 14. הרופא אמר שהכל תקין ושאני גם נמצאת בביוץ ( למרות המחזור?). לקח בדיקת פאפ. אחרי יומיים שזה המשיך ניגשתי לרופא אחר. ושוב האולטראסאונד תקין, חוץ משחלות פוליציסטיות. נתן לי רשימה של בדיקות הורמונליות ואמר לחכות לתשובות של פאפ. גם אמר שכנראה מדובר בשינוי הורמונלי כי יש לי גם שעירות מוגברת בכל הגוף. נכון להיום לאחר שנגמר. המחזור המאסיבי, אני כבר 4 ימים עם כאבי בטן ופליטות של ריר דמי בכל כניסה לשירותים. קראתי באינטרנט שזה יכול להיות סימן לגידול ברחם. אני מאוד לחוצה ולא מפסיקה לבכות. אשמח לשמוע את דעתך. האם פעמיים אולטראסאונד תקין יכול להרגיע או שזה לא אומר שום דבר? האם יכול להיות שמדובר בשינוי הורמונלי כסיבה להפרשות וכאבי בטן? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כאבי בטן והפרשה דמית
ד"ר קובי כהן 07/09/2015 | 21:08היי אירה סביר להניח שהסיבה העיקרית לתלונות שציינת נובעת משינויים הורמונליים .מאידך יכול להיות שיש איזו בעיה בחלל הרחם כמו פוליפ רחמי או שרירן. במידה והתלונות ממשיכות ממליץ לשקל בצוע הסטרוסקופיה .זו הבדיקה היחידה הנותנת מענה לממצאט רחמי ולאיתור בעיה בדופן הרחם נשמח לסייע לך באיה מדיקל 0775717230
-
-
כריתת טפולות
רות 11/08/2015 | 15:11איך מתבצעת כריתת טפולות? ובמה זה כרוך? תודה מראש על תשובה רותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כריתת טפולות
ד"ר קובי כהן 07/09/2015 | 21:04כריתת טפולות משמעו כריתת שחלות וחצוצרות מבוצעות כיום באמצעות לפרוסקופיה.דהיינו יצירת נקב טבורי ניפוח הבטן בגז , החדרת אמצעי ניתוח דרך 2-3 נקבים בשפולי הבטן .בהמשך ניתוק השחלות מהרחם ודופן האגן ושליפתן דרך אחד הנקבים הניתוח נמשך כשעה ואשפוז ליום אחד . רק במקרים נדירים של סיבוך או חוסר אפשרות להמשיך בלפרוסוקפיה מבצעים פתיחת בטן
-
-
המשך לשאלה בנושא הטפולות
רות 11/08/2015 | 15:40האם ניתן לגלות ממצאים ממאירים על הטפולות ללא התערבות כירורגית ? בבדיקת סיטי בטן נמצא ממצא עם חשד דרמואידי. מה זה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ממצאים חשודים לממאירות
ד"ר קובי כהן 07/09/2015 | 20:59בדיקת ה CT היא אחת מאמצעי העזר לזהוי ממצאים באגן או בשחלות החשודים לממאירות .ישנן גם בדיקות דם הנקראות סמנים ובעזרתן ניתן להגיע לחשד לממאירות .אולם הבדיקה היחידה שמאבחנת ממצא ממאיר היא ההסטולוגיה המיקרוסקופית. לכן בחשד לממאירות לא ניתן למנע התערבות כירורגית. ציסטת דרמואיד היא ציסטה שחלתית המכילה אלמנטים עובריים כגון שערות שיניים וקרקפתרב ציסטות הדרמואיד הן שפירות מיעוטן ממאירות. נשמח לסייע לך ב 0775717230 במרכז איה מדיקל -
תשובת מומחה כריתת טפולות
ד"ר קובי כהן 23/08/2015 | 13:01לא ניתן לאבחן ממאירות ללא תשובה היסטולוגית פתולוגית ניתן לחשוד בממצא ממאחר אם אמצעי ההדמייה מעלים זאת ובדיקות דם כמו רמת סמנים אונקולוגיים
-
-
שחלות פולציסטיות
מימי 06/08/2015 | 14:24שלום אני בת 24 לפני חצי שנה נכנסתי להריון ישר אחרי שהפסקתי גלולות. ההריון התפתח עד שבוע שבע וחצי ןאז הייתי צריכה לעבור הפלה נדחית,אחרי נטילת כדורי ציטוטק פעמיים נשארו שאריות ברחם ולא קיבלתי מחזור והיו לי דימומים בעקבות השארית. לפני 6 שבעות עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת השארית אני לא מקבלת מחזור ובבדיקה אצל הרופא אמר שיש לי שחלות פולציסטיות אני שבע שנים נטלתי גלולות ולכן אני לא יודעת אם המחזור שלי סדיר או לא ומאז שנכנסתע להריון לא קיבלתי מחזור ספונטני בעקבות ההריון ההפלה וההיסטרוסקויפה. כרגע אני מאוד חוששת מהאבחנה שיש לי שחלות פוליצסטיות וזה שאני לא מקבלת מחזור כמה זמן אני אמורה לחכות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אי קבלת ווסת
ד"ר קובי כהן 07/09/2015 | 20:52אי קבלת ווסת או אמנוראה בשפה הרפואית יכולה לנבע אצלך ממספר סיבות סיבה אחת בהחלט יכולה להיות קשורה לשחלות הפוליציסטיות ואי סדירות הווסת.מאידך העדר ווסת יכול לנבע מהריון חדש . אפשרות שלישית שיש נזק לחלל הרחם והווצרות הדבקויות כתוצאה של הוצאת שארית ההריון בכל מקרה צריך לשלל את כל האפשרויות במידת הצורך פני ל 0775717230 ונשמח לסייע לך -
תגובה
לילי 24/08/2015 | 09:29לפני כשבוע נתנו לי פרוברה. קיבלתי "ווסת" לאחר שבוע בדיוק. הווסת הייתה בעוצמה של מחזור ואף יותר. יכול להיות שאי הופעת המחזור היא בעקבות ניתוח ההיסטרוסקופיה כי לאחר הניתוח אמרו שהכל נקי ושלא רואים כלום. אני אובחנתי בעלת שחלות פולצסטיות ולמיט זייכרוני לא הייתה לי בעיה עם מחזור לא הופיע. האם פרובירה יכולה לעזור להחזרת הסדירות של המחזור וביוץ סדיר או שזה שיש לי שחלות פולצסטיות מעידות על כך שהמחזור יהיה לא סדיר. אני מאוד מבולבלת כי בחצי שנה האחרונה עברו על הגוף שלי המון שינויים הורמונליים. ועצם העובדה שהמחזור לא מגיע לבד מאוד מלחיץ אותי. -
תשובת מומחה אי קבלת ווסת
ד"ר קובי כהן 23/08/2015 | 12:58היי לאר העובדה שחלפו 6 שבועות מפעולת ההסטרוסקופיה עד למועד זה לא הייתי ממתין אלא הייתי מציע לתת תכשיר פרוגסטרון להשראת ווסת .חשוב לדעת שכמות הווסת תהיה זהה לעבר.הוצאת שאריות הריון לאחר הפלה נדחית עלולה לגרם לנזק לרירית הרחם ולהדבקויות ומכאן לכמות ווסת פחותה
-
-
שחלות פוליציסטיות
מורן 23/06/2015 | 12:13שלום, הפנו אותי לעשות בדיקות דם הורמונליות על מנת לבדוק האם יש לי שחלה פוליציסטית. הנחו אותי לעשות אותן ביום השלישי למחזור אך אינני מקבלת מזה חודשיים. שאלתי היא האם אני יכולה לעשות אותם שלא במועד ועדיין לקבל תוצאות מדוייקות. בתודה מראש, מורן, 24פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שחלות פוליצסטיות
ד"ר קובי כהן 05/07/2015 | 16:49היי מורן בתשובה לשאלתך את הבדיקות ההורמונליות אכן מבצעים ביום 3-5 למחזור הווסתי אם לא קבלת עדיין ווסת עליך לבצע תבחין הריון.באם התשובה שלילית בקשי מהרופא המטפל לתת לך טיפול תרופתי להשראת הווסת עם תכירי פרוגסטרון ואז בצעי את הבדיקות בברכה
-
-
כניסה להריון עם שחלות פוליצסטיות (לת)
חנית 08/06/2015 | 15:12היי ד"ר קובי כהן, אני בת 24 והובחנתי עם שחלות פוליצסטיות לא מזמן לאחר שנה של ניסיון להיכנס להריון עם הריון כימי אחד לאחר חודשיים של ניסיון מהרגע שהפסקתי את הגלולות, ומאז המחזור לא סדיר ואיתו באה הידיעה על שחלות פוליצסטיות באמצעות אולטרסאונד ומחזור לא סדיר.. לאחר בדיקה אצל רופא נשים הודרכתי לקחת טיפול תרופתי של גלוקומין, אחרי שקראתי לא מעט על כל הנושא הבנתי שלא מעט בנות עם התופעה לוקחות איקקלומין , לא ברור לי מה ההבדל ביניהם , ומתי השפעת הגלוקומין משפיע על סידור המחזור? לקחתי את הכדור הראשון בסיום המחזור האחרון . הרופא אמר שזה כדור שיסדיר לי את המחזור וזה כנראה הפיתרון שלי לכניסה להריון , אשמח להרגעה בנושא וחוות דעת נוספת . תודה רבה והמשך יום טוב.פתח בחלון חדש -
שחלות פוליציסטיות (לת)
timi 06/06/2015 | 20:29שלום. אני בת 32 אובחנתי לפני חודשיים עם שחלות פוליציסטיות. עשיתי בדיקות דם ,פרופיל הורמונלי (רמת טוסטסטרון מעט גבוה) פרט לזה הכל תקין, בעלי עשה בדיקת זרע שיצאה תקינה. הגעתי לרופא נשים שהפנת אותי למרפאת פוריות ואמרה כי עליי להתחיל הזרעות. שאלתי היא האם למהר ולקבוע תור ולהתחיל הזרעות או שאפשר להתחיל בטיפול אחר אצל רופא נשים ואם כן איזה טיפול? תודה!פתח בחלון חדש -
מחזור מאוד ארוך
vsr 17/05/2015 | 15:42שלום, אשמח לעזרה: אני בת 28, נשואה, ללא אמצעי מניעה 7 חודשים. יש לי שחלות פוליציסטיות, אבל אני רזה (אולי מדי? 54 קילו על 170 סמ. התחלתי לעקוב אחרי המחזור רק מאז אוקטובר וגיליתי שהמחזור החודשים שלי מאודדד ארוך (האחרונים היו 52 ימים, 43 ימים, 61 ימים ועכשיו כבר 54 ימים ועוד לא קיבלתי מחזור). בתקופה הזו הייתי פעמיים אצל רופא הנשים ופעם אחת ראינו עדות לביוץ (כשהמחזור ארך כולו 43 ימים ופעם אחת ללא ביוץ (כשהמחזור ארך 61 ימים). בחודשיים האחרונים אני נוטלת מאקה כתוסף תזונה שהבנתי שיכול לעזור אבל לא השפיע, כמו כן נוטלת אומגה 3, ויטמין D, חומצה פולית ומגנזיום. מה אפשר לעשות? האם להפסיק עם המאקה? האם יש צורך בטיפול תרופתי? אצרף פה גם את תוצאות בדיקות הדם האחרונות שלי שעשיתי. אשמח לעזרה, המון תודה!!! פרולקטין 208 LH 9.3 FSH 5.6 אסטרדיול 117 פרוגסטרון 1.2פתח בחלון חדש-
תודה! תגובה-
הדר 03/06/2015 | 08:41אני מאובחנת על סמך אולטרסאונד. אשמח לשמוע על מקומות שמטפלים בתסמונת באזור ירושלים! תודה :) -
תשובת מומחה מחזור מאוד ארוך
ד"ר קובי כהן 02/06/2015 | 23:30שלום הדר ראשית לא ציינת על סמך מה אובחנת כלוקה בתסמונת שחלות פוליציסטיות?יש בהחלט בסיפור שלך מספר מאפיינים כמו ווסתות לא סדירות עם מרחק גדול בין ווסת לווסת ולא קבוע . כמו כן פרופיל הורמונלי שהוספת מראה על יחס הפוך בין גונדוטרפינים שהם ה LH FSH מה שחסר היא בדיקת האולטרהסאונד שתראה על מבנה שחלות פוליצסטי.העובדה שאת רזה אינה שוללת את התסמונת.התסמונת היא תיבת פנדורה עם הרבה סימנים וממצאים .לכל לוקה בתסמונת יש או את כל הממצאים או חלקם .בכל מקרה באשר לטיפול יש היום מגוון רחב של טיפולים והתערבויות כולל גם התערבות ניחוחית נראה לי שזה לא המקום להמליץ על טיפול אנא פני למרכז שבו מטפלים בתסמונת ועל סמך בדיקתך יומלצו לך הטיפולים הנכונים מאחל לך בריאות ופיריון
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים