פורום שחלות פוליציסטיות וגידולים בשחלה - עמוד 15
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
אופציה אחרת במקום כריתת רחם
ליטל 17/09/2014 | 17:49אני בת 47 עם מחזורים סדירים ובבדיקה נמצא שיש לי ציסטה מצד ימין בגודל 7 סמ. הרופא המליץ בגלל גילי על כריתת רחם +שחלות . האם יש אופציה אחרת ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה אופציה אחרת במקום כריתת רחם
ד"ר קובי כהן 18/09/2014 | 17:39שלום לך ציסטה שחלתית בגודל שציינת הוא ממצא הדורש הרחקה כריתה של הממצא ובדיקתו תחת מיקרוסקופ.כמובן שצריך לבצע גם בדיקות דם של סמני סרטן השחלות הדרך הנכונה לדעתי לטיפול ,הוא בצוע לפרוסוקפיה שהוא ניתוח הכולל החדרת סיב אופטי דרך הטבור ,ו והחדרת שרוולי עבודה בשפולי הבטן . בדיקה של חלל הבטן כריתת הציסטה או השחלה שליחה לחתך קפוא.אם הממצא שפיר אין צורך בכריתת רחם ושחלות אלא רק בכריתה שמרנית של הממצא הצסטי.אין צורך למהר לכריתת רחם נשמח ליעץ ולטפל בך אם תרצי לקבל חוות דעת מפורטת יותר
-
-
מחזורי וסת שמגיעים אחת לשנה
ליה 16/09/2014 | 15:10שלום ד"ר, אני בת 20 עם מחזורי וסת שמגיעים אחת לשנה , האם עלי לפנות לרופא הורמונים או רופא נשים ? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מחזורי ווסת שמגיעים אחת לשנה
ד"ר קובי כהן 18/09/2014 | 17:35היי ליה ווסתות שמגיעים אחת לשנה אינו מצב תקין.יש להגיע לאבחנה והכתובת היא רופא נשים שיבדק ויראה האם מדובר בבעיה הורמונלית או למשל שחלות פוליצסטיות.בדיקה זאת כוללת בדיקה גינקולוגית ,בדיקת אולטרהסאונד וכן בדקיות הורמונליות .בכל מקרה כדאי להגיע לאבחנה טיפול מתאים.נשמח לסייע לך ביעוץ אצלנו בריאות שלמה
-
-
פענוח בדיקות דם לאחר איקקלומין
תות 14/09/2014 | 20:20שלום רב, אני מאובחנת פוליצסטית והתחלתי איקקלומין לפני כשלושה שבועות.ביום ה 23 למחזור ביצעתי בדיקות דם והתוצאות הן: פרוגסטרון - 2.19 NMOL/L אסטרדיול - 317 PMOL/L האם היה ביוץ? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פענוח בדיקות
ד"ר קובי כהן 18/09/2014 | 17:16היי תות לא ניתן לפענח את הבדיקה ללא קבלת נתוני בדיקת אולטרהסאונד זקיקים כדי להשלים את התמונה ולקבע לגבי הביוץ.הבדיקה הבאת יכול להיות טרום ביוצית או בזמן הביוץ ומיד לאחריו נשמח לענות על השאלה לאחר קבלת נתוני גודל הזקיקים פיריון מןצלח
-
-
גידול ממהיר גבולי
גלי 14/09/2014 | 19:18אני בת 32 לפני כ-8 שנים עברתי ניתוח לפרסקופי להוצאת ציסטה בשחלה ובתשובה הפתלוגית נאמר שמדובר בגידול ממהיר גבולי. האם מותר לי להרות? האם ההריון יחמיר את הגידול או שהגידול ישפיע על ההריון ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גדול ממהיר גבולי
ד"ר קובי כהן 18/09/2014 | 17:14היי גלי גדול ממהיר גבולי או בשמו הרפואי OVARIAN BORDERLINE CARCINOMA כשמו כן הוא .הטיפול מתמצה בתקופת הפיריון בכרית הממצא או השחלה ,בהמשך מעקב סונוגרפי כולל סמנים כמו CA125 אין הוראת נגד להרות ולהפיך.הניתוח השמרני נועד על מנת לאפשר למטופלת להרות ולסיים את התכנון המשפחתי.לכן אין השפעה של ההריון על הגדול ולהיפך בריאות לשמה
-
-
ציסטה בשחלה-חשש לאנדומטריוזיס
אילנית 12/09/2014 | 13:08אני נמצאת בטיפולי פוריות בת 44. בכל תחילת טיפול כשעושים אולטראסאונד מוצאים אצלי ציסטות בשחלה. בכל פעם הטכנאית אומרת חשש לאנדומטריוזיס. לפני כשבוע וחצי נמצאב ציסטה בשחלה שמאל בגודל 24 מ"מ. (בד"כ רואים יותר ציסטות, יש תמיד אחת בגודל כזה פחות או יותר ואחרות קטנות) בטיפול הראשון נתנו לי גלולות להעלים את הציסטות הן קטנו בגודלן אך לא נעלמו. אני רוצה לציין שהוסתות שלי מאד סדירות, לא סובלת מכאבים בכלל בוסת אך הוסתות כבדות מבחינת כמות הדימום. האם הציסטות הן אכן אנדומטריוזיס והאם זה יכול לפגוע לי בתהליך? רוצה לציין שבאחד הטיפולים היה הריון אך הסתיים ככימי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תודה על התשובה
ד"ר קובי כהן 18/09/2014 | 17:10אכן יש צדק בדבריך.אם הציסטה נשארת לאחר ווסת סביר להניח שיש פתולוגיה כמו אנדומטריוזיס -
תודה על התשובה... רוצה להבהיר...
אילנית 14/09/2014 | 13:43זה לא ביוץ כי רואים את זה גם בוסת וגם מיד אחרי הוסת, זה ציסטה שהיתה קיימת לפני הטיפולים אז אני מניחה שזה לא דרמואיד והיא לא נעלמת אחרי הוסת. ברוב הבדיקות הטכנאית טוענת חשש לאנדומטריוזיס. מודה לך מאד על תשובתך ואבדוק ייעוץ במרפאת מומחים. -
תשובת מומחה ציסטה בשחלה...
ד"ר קובי כהן 14/09/2014 | 12:57היי אילנית ממצא עכור בשחלה יכול לנבמע ממספר סיבות: תוצאה של ביוץ ,אנדומטריומה ,דרמואיד,דמם לתוך ציסטה תפקודית .אין קשר לגלוי הציסטה בבדיקת סוטנר מול צילום רחם והסטרוסוקפיה .יש לעקב אחר הממצא ולבדק האם נעלם לאחר ווסץ .ניתן גם לבדק סמן הנקרא CA125 שיכול להיות סמן לגדולי השחלה או אנדומטריומה.ההשפעה על הטיפולצ תלוי באבחנת הממצא .הבעיה בעיקר בדקור של הזקיקים שלא תדקר הציסטה ולא יהיה זהום אנא פני ליעוץ במרפאת מוממחים בין השאר אצלנו -
אוטלראסאונד מהבוקר....
אילנית 14/09/2014 | 10:26שחלה ימין תקינה. שחלה שמאל החזר ציסטי עכור בקוטר 26 מ"מ. מה זה אומר? האם יכול לפגוע בטיפול? -
המשך....
אילנית 12/09/2014 | 13:10רוצה להוסיף ולציין שעשיתי בתחילת הטיפולים צילום רחם שהיה תקין והשבוע עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית ולא נמצא שום ממצא, תקין לחלוטין.
-
-
ציסטה עוברית
יפה 09/09/2014 | 19:00שלום ד"ר, ביתי בת 17 ועקב כאבי בטן נבדקה ובבדיקת אולטראסאונד נאמר לה שיש לה ציסטה עוברית, בגודל של 5 ס"מ. הומלץ לנו על המשך מעקב בלבד. האם זוהי גם המלצתך? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה עוברית
ד"ר קובי כהן 14/09/2014 | 12:52היי יפה .ציסטה עוברית נקראת בשפת הרפואה ציסטת דרמואיד והיא מכילה בתוכה חלקי עובר ,כמו שערות ,שיניים ,סחוס ,קרקפת ועוד.גודל הממצטא יכול להיות ממספר מ"מ עד גדלים שונים .ישנה התלבטות מתי להוציאה.גודל 5 ס"מ נחשב לגודל גבולי לכריתה של הממצא ,מחשש שיקרה שיזור של השחלה או הטפולה וגרימת נזק של העדר זרימת דם ,הווה אומר נמק .הסכון לממאירות של הגדול קטנה אך קיימת .בכל מקרה ממצאים גדולים קשים גם להוצאה יותר .זאת במיוחד שהניתוח להוצאתו בלפרוסקופיה . רפואה שלמה
-
-
ציסטה הורמונלית
א 08/09/2014 | 17:21היי, אני בת 24, בשנתיים האחרונות עברתי פעמיים לפרסקופיה בגלל ציסטה ובתשובה נאמר לי שמדובר בציסטה הורמונלית , מה הכוונה ? ומה ההמלצה לטיפול?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטה הורמונלית
ד"ר קובי כהן 08/09/2014 | 19:32שלום א תושה על פנייתך אלינו.ציסטה הורמונלית היא ממצא צסטי הנוצר כתוצאה מהפרעה הורמונלית או תוצאה של ביוץ הגורמים להפעת 2 ממצאים .ממצא אחד הוא ציסטה פוליקולורית הנובע מהפרעה בתהליך הקדם ביוצי ומכאן שמו .ציסטה אחרת נובעת מתוצאה של ביוץ לקוי או תקין הגורם להופעה של ציסטה צלולה או מלאת הדי דם הנובעים מדמם לתוך הציסטה.רב הממצאים מכילים נזול צלול ללא ממצאים אחרים.רובם נוטים לחלוף לאחר ווסת אחת או שתיים.במקרים אלה נהוג לעיתים לתת גלולות נגד הריון לאיזון הורמונלי וחלק גדול מהממצאים נעלם.נדיר שמתעורר הצורך בהתערבות כירורגית .
-
-
ציסטה שוקולד
רחלי 07/09/2014 | 18:49בבדיקה אחרונה נמצא באולטראסאונד בשחלה ציסטה והרופא אמר לי שזו "ציסטה שוקולד" למה בכוונה ומה הטיפול המומלץ על ידך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ציסטת שוקולד
ד"ר קובי כהן 08/09/2014 | 19:25שלום רחלי המושג ציסטת שוקולד מתייחס לציסטה בשחלה שמלאה בנוזל סמיך בצבע חום הנראה כמו שוקולד .רב ציסטות "שוקולד" מתייחסות לציסטה הנוצרת כתוצאה של מחלה הנקראת אנדומטריוזיס.הכוונה להמצאות תאי רירית רחם באגן או בשחלות ,ויש ווסת פנימית הגורמים להפעת דם סביב התאים ומכאן נובע הצבע. לא ציינת מה גודל הממצא והאם יש סימנים אחרים המחשידים לאנדומטריוזיס כמו כאבי ווסת קשים .בכל מקרה הממצא נקרא בשפה הרפואית אנדומטריומה ואם הוא בגודל מסויים וגדל לאורך זמן יש לשקל הוצאתו בניתוח לפרוסקופי ,שבו באמצעות נקבים בטבור ושיפולי הבטן מחדירים מצלמה ואמצעי ניתוח ושולפים את הציסטה כמו כן מבצעים סקירה של האגן והבטן לזהוי נגעים אחרים של אנדומטריוזיס לכן עלייך לפנות לרופאך או למרכז רפואי לנשים ולהתיעץ
-
-
ציסטה בשחלה- יש צורך בניתוח?
יפעת 04/09/2014 | 17:55אני בת 26 בהריון ראשון , בבדיקת אולטראסאונד אובחנה ציסטה בשחלה, בגודל של 4 סמ. האם דרוש ניתוח ? או שאפשר בטיפול אחר ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יש צורך בניתוח?
ד"ר קובי כהן 05/09/2014 | 17:12היי יפעת תודה על פנייתך ציסטה בשחלה בהריון הוא ממצא שכיח וקרוב לודאי קיים מתחילת ההריון .מעבר לזה חייבים לקבל פרוט של המראה הסונוגרפי של הציסטה,דהיינו האם צלולה ? חלקים מוצקים? זרימת דם? פפילציות ? ועוד .לרב אין מנתחים בהריון בשלב זה אלא אם החשד לממאירות גבוה או שהשחלה כולה מסתובבת על צירה(מה שנקרא שזור השחלה )ואז יש סיכון לאבוד השחלה.אנו ציעצים לך לבוא ולהבדק ואז להגיע להחלטה הנכונהץהמשך הריון מוצלח
-
-
ניתוח לאישה בת 70
מורן 03/09/2014 | 17:54שלום ד"ר, אימי אובחנה עם ציסטה בשחלה שהיתה לפני שנה בגודל 2 ס"מ ועתה בבדיקה לאחר שנה גדלה ל-5 ס"מ, אימי בת 70. היית ממליץ בגילה על ניתוח ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניניתוח לאשה בת 70
ד"ר קובי כהן 05/09/2014 | 17:08שלום מורן תודה על פנייתך.ציסטה בשחלה שגדלה במשך שנה מ 2 ס"מ ל 5 ס"מ ,דורשת בהחלט התיחסות ובוחדאי בשלב מסויים הוצאה של הממצא.בגיל 70 שהוא לאחר גיל המעבר ממצא כזה לא אמור להיות על רקע הורמונלי.הניתוח המומלץ הוא כריתת שחלות וחצוצרות דו צדדי.מעברה לזה מתוך הנחה שאמך אישה בריאה אין כל סיבה שלא תעברהאת הניתוח.גיל 70 היום נחשב לגיל צעיר יחסית ודורש התיחחסות בהתאם
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים