פורום ביופידבק - עמוד 5
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ילד בכיתה ה'
ג'ני 11/12/2014 | 18:04הבן שלי בכיתה ה', כבר מגן חובה הוא אותר כסובל מקושי לשבת לזמן ממושך. מעבר לכך הוא מתקשה לקבל סמכות מאחרים, לא כל כך מצליח לשמר קשרים עם חברים והישגיו בלימודים לא מרקיעים שחקים. הוא כבר טופל בעבר על ידי מגוון רחב של טיפולים, רגשיים ופיזיולוגיים כולל טיפולים תרופתיים. האם ביופידבק יכול להתאים לנו ולהוריד מהמינון התרופתי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה למינון תרופתי
גב' שרית רותם 11/12/2014 | 18:04שלום וברכה, כחלק מהטיפול המערכתי פסיכולוגי אצלנו נוכל לסייע ולהוריד את המינון של הטיפול התרופתי ואף להפסיקו בכלל. התרופות מלוות איתן תופעות לוואי לא נעימות שאותן טיפול ביופידבק יכול להעלים וכמו כן לסייע בהתמודדות עם הקשיים הנוספים שבנך עובר תוך חיזוק וייצוב הקשרים החברתיים שלו אשר יובילו לחיזוק הביטחון האישי- רגשי ומעבר לכך הורדת מדדי ההיפראקטיביות.
-
-
הפלות
ריקי 09/12/2014 | 17:51לאחרונה עברתי הפלה קשה של ילדי הראשון בשבוע העשירי להריון. בימים הראשונים בכיתי הרבה, אך לאחר שלושה ימים גם בעלי וגם אני החלטנו שאנחנו צעירים וחיינו עוד ארוכים ויהיו עוד ילדים. המשכתי בתפקוד רגיל, חזרתי לעבודתי, וחשבתי שזה מאחורי. בניגוד למה שהרגשתי, אחותי טוענת שמאז אני קצרת רוח, לעיתים לא נעימה לסביבתי, כולל לבעלי שחשב כמוני שזה בסדר לחזור לתפקוד כרגיל. יש להוסיף שמאז שאני זוכרת את עצמי כנערה, נהגתי לתלוש לעצמי שיערות מהראש אך מאז ההפלה התופעה התגברה מאוד ובעלי כבר התחיל להעיר לי שכדאי לפנות לאיש מקצוע. יש משהו שיכול לעזור לי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לריקי
גב' שרית רותם 11/12/2014 | 18:02ראשית כל, הרשי לי להביע את הבנתי לאובדן שחווית, זוהי אכן אחת החוויות הקשות שאיתן אישה יכולה להתמודד. נשמע מדברייך שאת אישה חזקה המודעת לעצמה עם יכולת שליטה ואופטימיות. החלטתך עם בעלך לחזור לשגרת החיים הרגילה נשמעת מתבקשת עבורך, אך היה בכך כנראה צעד שהקדים מדי ודחף אותך להתמודדות שלא תאמה בכל התחומים את הצרכים שלך. ייתכן שהקדמת במעט את המאוחר, ומשהו בגוף שלך מאותת לך שאת עדיין לא בשלה לחזור לשגרה. הטיפול בביופידבק כחלק מתהליך פסיכולוגי מקיף ומעמיק יכול לסייע לך לעשות את האינטגרציה המתבקשת בין הצרכים של גופך לבין הצרכים הרגשיים שלך ולפיכך לעזור לך להתמודד באופן מסתגל יותר לחוויה הקשה שחווית.
-
-
חושש מנהיגה
איתי 10/12/2014 | 17:55אני בן 26, עדיין אין לי רישיון כי אני מפחד ללמוד נהיגה. לאחרונה אני בזוגיות שמאוד מתאימה לי אבל חברה שלי התחילה להתלונן על כך שרק היא זאת שנוהגת ואחראית על דרכי ההגעה שלנו ממקום למקום. עניין נוסף שמטריד אותנו הוא שאני לא מסוגל לצאת מגבולות העיר בה אני גר, ברגע שאנו עולים על הכביש המהיר עם הרכב ומתחילים לצאת ממנה אני נתקף בהתקפי חרדה שבאים לידי ביטוי בחוויה של מחנק, דופק מהיר ותחושה שתכף אני מקבל התקף לב. במקום הראשון בו אפשר לעצור את הרכב אנחנו עוצרים. אני יוצא מהרכב, נרגע, מתאושש וברור לי שאנחנו לא ממשיכים מעבר לנקודה הזאת אלא מסתובבים וחוזרים לעיר. האם וכיצד טיפול משולב עם ביופידבק יכול לעזור לי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חששות מנהיגה
גב' שרית רותם 11/12/2014 | 18:02שלום איתי, נשמע שאתה חווה התמודדויות לא פשוטות. הקשיים שעליהם אתה מנסה להתגבר לבד אינם פשוטים. הטיול בביופידבק כחלק מתהליך פסיכולוגי מקיף ומעמיק יכול להגיע לשורש הבעיה ולסייע לך בהתמודדויות היום יומיות הקשות. השימוש בביופידבק נפוץ כטיפול יעיל לבעיות פסיכולוגיות בעלות תסמינים גופניים בולטים כפי שהזכרת שאתה חווה, פאניקה אשר באה לידי ביטוי במחנק, דופק מואץ והרגשתך שהשלב הבא הוא התקף לב. המטרה היא שעל ידי הטיפול המשולב תוכל להגיע לשליטה עצמית שתאפשר לך לשלוט בהופעת התסמינים.
-
-
האם הטיפול יכול לעזור לבעיות קשב וריכוז אצל ילדים
רוני אביב 08/12/2014 | 13:51איך השיטה עובדת על ילדים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לרוני
גב' שרית רותם 10/12/2014 | 15:26לשאלתך, האם הטיפול עוזר לבעיות קשב וריכוז אצל ילדים התשובה מורכבת. ביופידבק, מתחלק לשני סוגים עיקריים- 1. נוירופידבק שזה למעשה ביופידבק למאפיינים מוחיים [גלי EEG, העלאת טמפרטורה של אזורי מוח קדמיים (HEG)]. 2. ביופידבק, עם פרמטרים גופנים, מוליכות חשמלית, דופק, נשימה, מתח שרירים וכדומה. ביופידבק מהסוג הראשון הוא זה שמומלץ במצבים של הפרעת קשב וריכוז ויעיל במיוחד גם בקרב ילדים צעירים. ביופידבק מהסוג השני מסייע בהקלה על מאפיינים התנהגותיים שנלווים להפרעת קשב וריכוז אך אינו פותר ונותן מענה לקושי של הקשב עצמו. אם ילדך סובל מהפרעת קשב וריכוז שמלווה גם במאפיינים של קשיי התנהגות, חוסר שקט רגשי ומוטורי וכיוצא בזה, הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול מערכתי- אינטגרטיבי, אשר כולל גם נוירופידבק (ביופידבק מהסוג הראשון) וגם התערבות פסיכולוגית שמשלבת ביופידבק מהסוג השני.
-
-
התנהגות מוזרה של הילד
שושי 08/12/2014 | 12:34בני החל השנה את כיתה א' ובימים הראשונים נראה היה שהוא הולך בשמחה לבית הספר ובסך הכל הוא מרוצה והדברים מתנהלים כצפוי ובהתאם לגילו. אבל לאחר כשבוע נודע לנו שהוא נעדר משיעורים רבים, הולך למנהל ולאנשי צוות ומתלונן על מחושים וכאבים שונים, בוכה, נצמד למבוגרים ומתקשה לשחק בהפסקה עם חבריו (אותם הוא מכיר כבר מהגן). אני רוצה להדגיש שבגן הילד היה מקסים, בכלל הוא ילד שובה לב שכולם אוהבים אותו ונהנים מנוכחותו. אך משהו כרגע פתאום נראה לנו שהשתבש, קשה לנו להצביע מה זה וברור לנו שאנו זקוקים לעזרה מקצועית. האם ביופידבק יכול להיות הדרך הטובה ביותר לטפל בעניין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לשושי
גב' שרית רותם 08/12/2014 | 12:35שלום שושי, נשמע מדבריך, שבנך מתקשה לקבל את השינוי והסביבה החדשים לו על אף ההיכרות עם החברים מהגן. הדרישות של המסגרת המובנית של בית הספר, הצורך לשבת זמן ממושך בכיתה והיעדר ההיכרות עם החוקים והציפיות ממנו בבית הספר, במקביל להיכרות שלו עם עצמו כילד טוב שמבצע את המצופה ממנו על הצד הטוב ביותר מלכדה אותו ויצרה דפוס התמודדות של "הכל או לא כלום". כרגע ילדך חווה תחושה של חוסר וודאות המובילה לחוויה של חוסר אונים, והדרך שלו להחזיר לעצמו שליטה היא על ידי ויתור על תפקידיו כתלמיד, והפניית תשומת הלב שלו ושל סביבתו לכאבים שלא בהכרח קשורים לכאב פיזי אמיתי. על אף שייתכן שהמצוקה הרגשית שלוכל כך גדולה שאכן הוא חווה באמת כאבים פיזיים. בעזרת הטיפול בביופידבק ובליווי טיפול פסיכולוגי, ניתן יהיה לעזור לו להבחין בין כאב אמיתי לכאב שנובע ממצוקה רגשית, ולעזור לכם להבין כיצד ניתן להקל עליו ולסייע לו לפתח מנגנון התמודדות שונה ויעיל יותר אשר יסייע לו להתאקלם בבית ספרו החדש בצורה תואמת כמצופה מבני גילו.
-
-
ילד לא חברתי, מה לעשות?
עירית 04/12/2014 | 15:54שלום שרית, בני בן ה15 יושב כל היום מול המחשב והטלוויזיה. אני מנסה לעודד אותו לצאת להיפגש עם חברים אך הוא לא מעונין. אני שומעת מחברים שמדברים על תופעת התמכרות למסכים. אינני יודעת אם אכן זו תופעת התמכרות או סתם שלב חולף, אולם ברור לי שדרך התנהלותו עם המסכים אינה בריאה ולדעתי היא פוגעת בהתפתחות התקינה שלו ובוודאי פוגעת במערכת היחסים שלו איתנו (הוריו) ועם אחיו. ניסיונותינו לנתק אותו מהמסכים נתקלים בהתנגדות לעיתים אף אלימה, הוא מגיב בתוקפנות כלפינו פיזית ומילולית. מה ניתן לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לעירית
גב' שרית רותם 04/12/2014 | 15:56שלום עירית, התופעה שאת מתארת, היא תופעה מוכרת ההולכת ורווחת בבתים רבים במציאות המודרנית, תופעה זו נחקרת לאחרונה ונכתב עליה רבות ואכן ההתמודדות לא פשוטה. נראה שמאוד נכון לפנות להתערבות מקצועית שתסייע לכם כהורים לפתח כלים ובטחון להתמודד ביעילות עם הקשיים של ילדכם. אתם וילדכם צריכים להבין, היכן השימוש במסך הינו להנאה ולצורך ומאידך מהו השלב בו השימוש במסכים הינו מוגזם והרסני כפי שאת מתארת. בעזרת הטיפול במרפאתנו המשלב טיפול פסיכולוגי מעמיק עם הביופידבק ניתן יהיה לעזור לכם ולילדכם ולאפשר לו להבין ולזהות את הצרכים הרגשיים אשר אינם מקבלים מענה ומקבלים ביטוי בתוקפנות ובאובדן שליטה. על ידי ההיכרות עם המדיה של הביופידבק דרך העבודה עם המסך האהוב על הנער ניתן יהיה לעזור לו ללמוד לווסת את ההתנהלות היום יומית שלו מול פיתוי המסכים.
-
-
קרחות בילד בן שלוש
שי 03/12/2014 | 17:44הילד שלי בן שלוש, לאחרונה הצטרף למשפחתנו תינוק חדש ומאז הוא החל לבטא כל מיני כעסים, רגרסיה התנהגותית, בכי רב והכי מדאיג אותי זה שהוא התחיל למשוך לעצמו שיער ולתלוש לעצמו את השיער וכבר ממש ניתן לראות קרחות בראשו. האם ביופידבק מתאים לגילאים צעירים כמו גיל שלוש וכיצד טיפול המשלב ביופידבק יכול לעזור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ביופידבק לטיפול בילדים
גב' שרית רותם 04/12/2014 | 15:55שלום שי, ראשית כל ארצה לענות לשאלתך הנרמזת לגבי הגילאים להם טיפול ביופידבק יכול להתאים. אכן טיפול המשלב ביופידבק יכול לענות לצרכים של ילדים צעירים אף כמו גילאי שלוש. בזכות משחקי המחשב הידידותיים המרכיבים את הטיפול בביופידבק. נשמע שילדך חווה ערעור של הסטטוס שלו במשפחה, סביר להניח שהוא מתקשה לקבל את הפרטנר החדש שהצטרף למשפחה, ואין הוא בטוח שהצטרפות ילד נוסף אינו מהווה איום על מקומו ועל אהבתכם אליו.הוא בחוויה של חוסר אונים ואובדן שליטה מסוים. לדעתו הדרך שלו להבטיח יציבות ועקביות ביחסכם אליו הינה דרך התנהגויות תינוקיות יותר ודרכים רגרסיביות. ייתכן שהוא גם סובל מקשיים באינטגרציה החושית וצורך בעוצמות גרייה גבוהות, בעיקר כשהוא במצוקה ולכן הוא מספק צרכים אלה על ידי תלישת שיערות ראשו. הטיפול בביופידבק אף בגיל צעיר זה יש ביכולתו לעזור לילד לפתח יכולת חיבור בין הרמזים הגופניים למצוקה הרגשית/ נפשית, ולפיכך, זיהוי על ידי משחק מחשב ידידותי של התחושות הפיזיולוגיות המלוות את המצוקה הרגשית, יכול לקדם את הבנת המצוקה ולנתבה להתמודדות אדפטיבית (מסתגלת ומתאימה) יותר לצרכים שלו של צמיחה וגדילה בהתאם לגילו ומצבו.
-
-
קשיים בלימודים וביופידבק
חנה 02/12/2014 | 09:54שלום שרית, אני אמא לילד בכיתה ה', הילד שלי לא רוצה ללכת לבית ספר ומתלונן על כאבי בטן. אני מרגישה שהכאבים האלו נובעים מפחד בלתי מובן לי, שיש לו מהמורה שלו לחשבון. שמתי לב שהוא מתלונן על הכאבים דווקא בימים שיש חשבון במערכת ואני זוכרת שלפני מספר שבועות הוא הגיע הביתה כועס ורוטן שהוא שונא את המורה לחשבון ויותר הוא לא לומד חשבון בחיים. האם טיפול בביופידבק יכול לעזור לנו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לקשיים בלימודים וביופידבק
גב' שרית רותם 02/12/2014 | 10:03שלום חנה, נשמע מדברייך, שלדעתך הילד סובל מכאבי בטן שאינם על בסיס פיזיולוגי. ראשית- חשוב להיות בטוחים בכך על ידי בדיקות פיזיולוגיות מתאימות ומעקב רפואי אצל רופא המשפחה. אם ונמצא שאכן מצבו הפיזיולוגי בריאותי תקין, טיפול בביופידבק המשולב עם טיפול פסיכולוגי מעמיק אכן יכול לעזור לו. בטיפול ביופידבק לומדים לעשות את החיבור בין המחשבות, התחושות והרגשות לבין מיצג של מרכיבים פיזיולוגיים שמוצגים על צג המחשב בצורת משחק. הטיפול יכול לסייע לו להבין את הקשר בין החששות שלו מהמורה לחשבון ומחשבון בכלל, לבין כאבי הבטן שלו ובהמשך לכך, את היכולת שלו לשלוט בפחד ובחששות הללו, כמו גם היכולת שלו לשלוט בכאבים. בנך ככל הנראה חווה חוויה של אובדן שליטה בסיטואציה של שיעורי חשבון אשר באה לידי ביטוי בכאבי הבטן שלו. בכך שנסייע לו באמצעות הביופידבק להחזיר לעצמו חווית שליטה הן על מחשבותיו ורגשותיו כלפי חשבון והן על כאביו הגופניים נאפשר לו להתמודד ביעילות עם קשייו האמיתיים סביב חשבון (המורה, התוכן הנלמד, וכיו"ב) מבלי שהתמודדות זו תלווה בכאבים גופניים.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים