פורום ביופידבק - עמוד 4
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ריטלין (לת)
יערה 23/08/2015 | 05:51היי, אני יודעת שזה לא ממש הפורום המתאים אך אנסה בכל זאת.. יש לי תור לנוירולוג לקבלת מרשם לריטלין.אני נוטלת גלולות, בעיקרון אמרו לי שאין קשר בין השניים אבל יש לציין בפניו שאני לוקחת גלולות. אני מגיעה לתור עם הוריי ואין לי אפשרות להגיע לבד,ואני מפחדת שהוא יזכיר או יציין בפניהם שאני נוטלת גלולות וסתם למשל מתאים לי יותר סוג מסויים. בכל אופן רציתי לדעת האם זה אפשרי להתקשר למרפאה ולבקש לדבר איתו ולבקש שלא ישתף את ההורים? אפשרי לדבר עם הרופא ולבקש בקשה כזאת או שלא יתייחסו אליי ברצינות? בת 16 וחצי. אשמח לתשובה :)פתח בחלון חדש -
אובדן של בן זוג
בלה 20/07/2015 | 10:49שלום וברכה.לפני המון שנים איבדתי את בן זוגי ממחלה קשה.אומנם עברו הרבה שנים,אבל קשה לי לעקל שהוא כבר איננו בחיים.כול פעם שאני מסתכלת בתמונות שהיו לי איתו אני נכנסת לסוג של עצב ופחד למה הוא איננו?לא מגיע לו.הייתי מעוניינת לדעת איך לחזור לחיים שמחים בלי טיפולים בינתיים, אלא עזרה עצמית.אני מאוד מודה לכם.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התמודדות עם כאב של אובדן
דר' שרית רותם 21/07/2015 | 13:59בלה יקרה שלום וברכה, התמודדות עם אובדן של אדם קרוב על אף חלוף השנים והקבלה שבן זוגך אינו לצידך יותר זהו תהליך לא פשוט כפי שאת מתארת. השלמת המציאות עם האובדן משתנה בין אדם אחד לאחר. מצבי הפחד והעצב שאת מתארת ניתנים לשינוי אך לצערי קשה לי לומר שיהיה זה אפשרי לשנות אותם מבלי לקבל סיוע חיצוני מאיש מקצוע. ישנם דרכים שונות ומגוונות אשר יכולות לסייע לך בהתמודדות שלך, אך כאשת מקצוע, אין לי אלא להסתמך על הידע והנסיון המקצועי שלי. לפיכך לצרכים שאת מתארת ולרצונות שלך להחזיר שמחה לחייך, ניתן לומר שללא הכוונה ראשונית של איש מקצוע מיומן האתגר גדול וטומן בחובו מכשולים גדולים יותר.
-
-
החלמה מסרטן
מירב 20/05/2015 | 12:06שלום. סיימתי טיפולים לסרטן השד לפני חצי שנה אבל מאז אני בחרדות שזה יחזור. האם יש משהו שאפשר לעשות מלבד טיפול פסיכולוגי וכו'?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בחרדות באמצעות ביופידבק
גב' שרית רותם 20/05/2015 | 13:16מירב שלום, צר לי לשמוע על ההתמודדות המאתגרת והלא פשוטה שאת עוברת. בנוגע לשאלתך- ביופידבק בהחלט מהווה דרך נוספת להתמודדות עם חרדות. באמצעות למידה והבנה של התהליכים הפיזיולוגיים שמתלווים לחווית החרדה, הביופידבק מסייע לשלוט לווסת ולהפחית את התחושות הללו על ידי עבודה על שינוי דפוסי הנשימה. בעזרת תרגול בביופידבק נלמד לשלוט במאפיינים פיזיולוגיים שונים (נשימה, דופק, מוליכות חשמלית של העור מתח שרירים וכו') ובכך להעצים את יכולת השליטה והמסוגלות שלך להתמודדות יעילה ומותאמת לחרדות שלך. מאחלת לך בריאות ונחת, שרית
-
-
בעיות קשב וריכוז
יעל שיימן 08/03/2015 | 10:29שלום רב, ביתי בת ה-6 סובלת מבעיות קשב וריכוז אשר גורמות לה לחוסר ישיבה ממושכת דבר המפריע לה במהלך היום יום הן בבית ספר והן בפעילויות חברתיות. האם שיטתך תוכל לסייע?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה ליעל, עבור ילדתה בת ה6 שסובלת מבעיות קשב וריכוז
גב' שרית רותם 09/03/2015 | 11:53אני שומעת מדברייך שאת מחפשת מענה לקשייה של בתך בת ה-6 אשר ככל הנראה אובחנה והוגדרה על ידי איש מקצוע כלשהו כסובלת מהפרעת קשב וריכוז. לשאלתך, האם הטיפול יוכל לעזור לבעיות קשב וריכוז אצל בתך, התשובה מורכבת. כפי שנכתב בעבר בפורום, ביופידבק, מתחלק לשני סוגים עיקריים- 1. נוירופידבק שזה למעשה ביופידבק למאפיינים מוחיים [גלי EEG, העלאת טמפרטורה של אזורי מוח קדמיים (HEG) וכדומה]. 2. ביופידבק, עם פרמטרים גופנים, מוליכות חשמלית, דופק, נשימה, מתח שרירים וכדומה. ביופידבק מהסוג הראשון הוא זה שמומלץ במצבים של הפרעת קשב וריכוז ויעיל במיוחד גם בקרב ילדים צעירים. ביופידבק מהסוג השני מסייע בהקלה על מאפיינים התנהגותיים שנלווים להפרעת קשב וריכוז אך אינו פותר ונותן מענה לקושי של הקשב עצמו. אך אם בתך סובלת מהפרעת קשב וריכוז שמלווה גם במאפיינים של קשיי התנהגות, עם חוסר שקט רגשי כפי שאת מציגה וכיוצא בזה, הייתי בונה עבורכם תכנית טיפול מערכתי- אינטגרטיבי, אשר כולל גם נוירופידבק (ביופידבק מהסוג הראשון) וגם התערבות פסיכולוגית- רגשית ממוקדת לפיתוח תהליכים של ויסות רגשי, המשלבת ביופידבק מהסוג השני. מנסיוני בתחום, כמו גם ממחקרים מדעיים רבים, תכנית טיפול מערכתית- אינטגרטיבית מהווה את הפתרון האופטימאלי היעיל ביותר בקרב ילדים עם קשיי קשב וריכוז. בהצלחה לך ולבתך, שרית.
-
-
-
תשובת מומחה האם חרדה משפיעה על תוצאות בדיקת EEG?
גב' שרית רותם 09/02/2015 | 14:07ל' שלום וברכה, לשאלתך, האם חרדה משפיעה על תוצאות בדיקת גלי המוח הנקראת EEG, התשובה היא שאכן ישנם דפוסי תפקוד נוירולוגיים אופיינים לאדם הסובל מחרדה. בדרך כלל, מוצאים עודף ניכר של גלים מהירים המכונים גלי ביטא אשר לרוב יעידו על הפרעת חרדה או מצב חרדתי. לעיתים הם מעידים גם על תופעות אחרות. מקווה שלכך כיוונת בשאלתך וקיבלת את המענה. אשמח לסייע ולענות על שאלות נוספות. שרית
-
-
ADHD
עירית 21/01/2015 | 17:09שלום, בני בן ה-5 סובל מרמה גבוהה של ADHD. שמעתי הרבה טיפולי ביופידבק בהקשר של בעיות אלו. אשמח לדעת מהן הסכנות שבטיפול ומה ההבדל מנוירו-פידבק? ואם כן האם נוירו-פידבק יש להתאים להפרעות שכאלו.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לעירית- לגבי ילד בן 5 הסובל מ-ADHD
גב' שרית רותם 22/01/2015 | 16:19עירית שלום רב, אני שומעת מדברייך שאת מחפשת מענה לקשייו של בנך בן ה-5 אשר ככל הנראה אובחן והוגדר על ידי איש מקצוע כלשהו כסובל מהפרעת קשב וריכוז בעוצמה גבוהה. תוך כדי כך את שואלת מה ההבדל בין טיפול בנוירופידבק לטיפול בביופידבק. באופן הפשוט ביותר, נוירופידבק הינו למעשה תת סוג של ביופידבק אשר מכוון לשינוי מאפיינים של תפקוד מוחי/ נוירולוגי (גלי EEG של המוח, זרימת דם במוח וכיו"ב) ולכן הוא מכונה נוירופידבק. כאשר ביופידבק מוכוון לשינוי מאפיינים של תפקודים גופניים (מתח שריר, טמפרטורת עור, מוליכות חשמלית של העור, קצב הלב ודפוס הנשימה.) אכן הטיפול הנפוץ יותר הנותן מענה מקיף ל-ADHD הינו- טיפול נוירופידבק. אולם, בעזרת ביופידבק ניתן לסייע למאפיינים שמלווים את הקושי (כגון ויסות רגשי, הפרעות התנהגות, שליטה בהתנהגות וכו'.) אשר נשמע מדברייך שאצל ילדך הם משמעותיים. לפיכך, אם לא מתאפשר לעשות טיפול בנוירופידבק, יש ורצוי לשקול טיפול בביופידבק אשר כאומר ייתן מענה לסימפטומים ההתנהגותיים המלווים להפרעת הקשב. בהקשר לשאלתך לעניין הסכנות בטיפול בביופידבק- לא נמצאו עדויות ממחקרים רבים שנערכו בכל רחבי העולם על תופעות לוואי לטיפול בביופידבק שעלולות להוות סיכון למטופל וגם אם מדובר במטופל צעיר כמו ילדך. בהצלחה, שרית רותם, קליניקת קשב-בטיפול
-
-
טיפול ביתר לחץ דם בביופידבק
יאיר 25/12/2014 | 13:59אני בן 66 נואשתי מהטיפול התרופתי, האם טיפול בביופידבק יכול להשפיע?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה ליאיר
גב' שרית רותם 30/12/2014 | 23:12צר לי לשמוע שאתה מאוכזב מהטיפול התרופתי . אכן ביו פידבק יכול לעזור בטיפול ביתר לחץ דם . מומלץ בחום להיוועץ עם מומחה בתחום .
-
-
כאבי בטן כתוצאה מטראומה
שושי 18/12/2014 | 18:23לא מזמן הייתי עדה לתאונת דרכים קשה. הייתי שם לפני שהגיע האמבולנס ולכן יצאתי לראות אם אוכל לעזור. אחד הנפגעים נהרג מהתאונה והתמונה שלו שרוע על הקרקע לא עוזבת אותי. כל פעם כשהתמונה עולה בזיכרוני אני נתקפת בכאבי בטן חזקים ולא מצליחה להשתחרר מהם. מה אפשר לעשות כדי שאצליח לשלוט בכאבי בטן הללו?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לשושי
גב' שרית רותם 24/12/2014 | 09:38אני מצטערת בכאבך. מה שאת מתארת נשמע כמו חלק ממנגנוני הפחד שלנו שלרוב מופעלים כדי להגן עלינו מסכנה אך לרוב אם אין האירוע הופך טראומתי הביטויים הגופניים חולפים כשהסכנה עוברת. יש מקרים בהם הפחד מהמראות שראינו נתקע ואיתו נשארים הביטויים הגופניים גם כשהסכנה חלפה ולעיתים יהיה זה פחד מוגזם אשר מתרחש בעוצמה שלא מתאימה למצב לדוגמא, ראינו סרט ולאחריו אנחנו ממשיכים לחשוב עליו ומתקשים להיפרד מהתמונות. הגוף שלנו מגיב כאילו זה סכנה קיומית למרות שהיא אינה כזו. טיפול בביופידבק עם מענה פסיכולוגי מעמיק, יכול לסייע לך להעביר ערוץ בראש ולשלוט בפחד שעולה מהיזכרות ברגעים הקשים. באמצעות הביופידבק נוכל למדוד ולראות את התגובות של הגוף אשר באמצעותן תוכלי להתאמן ולפתח יכולת התרגעות טובה יותר. אנשים רבים נעזרים בטיפול עם ביופידבק כדי לשלוט יותר טוב בפחדים שלהם או בהתרגזויות שלהם ולהפוך את הפחד שנשאר בצורה מוגזמת, לפחד שחולף כשהאירוע מסתיים.
-
-
התקפי חרדה שלא עוברים
נועם 17/12/2014 | 15:46אני בן 33 ומאז שאני זוכר את עצמי אני חווה התקפי חרדה. הפה שלי מתחיל להיות יבש, הידיים שלי קרות והקצב לב שלי מתחזק. ניסיתי כל מיני שיטות... רסקיו, נשימות וזה עדיין לא עובד.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה להתקפי חרדה
גב' שרית רותם 17/12/2014 | 15:54שלום נועם, הפרעות חרדה הוא מונח מקצועי המתייחס לקבוצה של תופעות רגשיות המלוות במתח, דאגה והן מתבטאות באופן גופני או נפשי. אכן טיפול ביופידבק מלווה בתהליך פסיכולוגי מקיף יוכל לעזור במקרים של הפרעות חרדה כמו שתיארת אשר אצלך באים לידי ביטוי בתסמינים גופנים כמו פה יבש, מתח שרירים, ידיים קרות, קצב לב גבוה ועוד. טיפול בביופידבק יאפשר לך יכולת ויסות של תגובות פיזיולוגיות שונות ולכן יוכל להקל או למנוע את החרדה כפי שהיא מתבטאת אצלך בגוף. קיימים מצבים בהם תחושת החרדה היא יותר במחשבות, ולכאורה קשה יהיה יותר להיעזר בביופידבק במצב כזה אך מאמרים אחרונים בתחום סותרים תפיסה זו ומראים כי ביופידבק יכול לעזור בהפרעות חרדה בשילוב עם אסטרטגיות קוגניטיביות שונות.
-
-
הפסקת תרופות
מירי 16/12/2014 | 10:16בתי עומדת להתחיל כיתה י', ממוצע הציונים שלה עומד על 50, הציון שלה בהתנהגות הוא ג' והיא מאוימת בסילוק מהתיכון. היא מטופלת כיום בתרופות אך הודיעה לנו כי היא מתכוונת להפסיק ליטול את התרופות. אנו אובדי עצות. אשמח לעזרתךפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה להפסקת תרופות
גב' שרית רותם 17/12/2014 | 15:54מירי שלום, ראשית כל, חשוב לאבחן את בתך. נשמע כי היא סובלת מהפרעה בקשב וריכוז המלווה בסרבנות. על ידי טיפול בביופידבק המשולב עם הליווי הפסיכולוגי המעמיק, נוכל להביא את בתך לשיפור בהישגיה הלימודיים בכדי שתוכל לעבור לפחות חלק ממבחני הבגרות שלה ובנוסף להוריד את מדדי הסרבנות, חוסר המנוחה, האימפולסיביות והאגרסיביות זאת על ידי עיצוב וחיזוק ההתנהגויות הרצויות שיביאו אותה למצב של התנהגות כוללת רצויה ומקובלת
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים