פורום אפילפסיה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בדיקת רמת תרופה בדם -קפרה
O 16/03/2019 | 20:46האם יש עוד מקום לעשות את הבדיקה חוץ מאסף הרופא?פתח בחלון חדש-
בדיקת רמת הקפרה נמצאת בהריון , מה מס טלפון והמחלקה באיכילוב אשר מבצעת בדיקה זו
רמת התרופה קפרה אפילפסיה 03/07/2023 | 19:54יש לקבל אמצעי התקשרות באיכילוב מחלקה ומס טלפון להזמנת הבדיקה מעבדה של רמת תרופת הקפרה, נמצאת בהריון. -
זה במעבדת התרופות שם
יובל 04/04/2019 | 11:53הכניסה מויצמן/דפנה, קומה מינוס אחד המכון לבדיקות מיוחדות (משהו כזה). צריך להביא טופס התחייבות מקופת החולים (הליך דומה לאסף הרופא). מקבלים אותך מיד והתשובה מגיעה כבר למחרת בבוקר. הייתי כל פעם מלווה את אשתי לאסף הרופא והיינו מחכים לפעמים חודש(!) לתוצאה...כמובן שבהיריון זה ממש בעייתי כי חייב לדעת מיד. בקיצור, מאז שעברנו לאיכילוב הרבה יותר טוב ונוח. -
איכילוב?
רועי 02/04/2019 | 14:47אפשר בבקשה פרטים על איכילוב? גם אישתי תמיד עושה באסף הרופא ונאלצים להמתין המון זמן לתוצאות. -
כן. אפשר גם באיכילוב
יובל 31/03/2019 | 11:02ושם מקבלים את התשובה כבר יום למחרת. אישתי הייתה עושה באסף הרופא והיה לוקח המון זמן לקבל תשובות. ואז גילינו שאפשר גם באיכילוב...מומלץ מאוד.
-
-
אפילפסיה (לת)
אביבית 05/06/2023 | 20:07שלום היה לי התקף אפילפסיה חד פעמי בגיל 20. מאז לא היה יותר. האם אני יכולה להשתמש במכשיר לפנים שעובד על שיטת emc ופוטוסינטזה. האם אפשר להשתמש במכשיר כזה? תודה אביביתפתח בחלון חדש -
האם אחת מתופעות הלוואי של טגרטול היא אנמיה אפלסטית (לת)
נעמה 12/03/2023 | 12:43בתור חולת אפילפסיה לא מאוזנת שנוטלת טגרטול עבר 40 שנה , ובשנים האחרונות בבדיקות הדם יש לי המוגלובין נמוך שמלמד על אנמיה, האם יכול להיות שהאנמיה נובעת מהטגרטול ?פתח בחלון חדש -
פיקומפה
חנה 10/09/2015 | 08:11שלום לרופא התרופה הבאה שמוצעת לנו אחרי למיקטל שנכשל היא פיקומפה הבנתי שזו תרופה חדשה יחסית שעובדת במנגנון שונה מה דעתך על תרופה זו בשילוב דפלפט כרונו הבנתי שבין תופעות הלוואי שלה יש סחרחורות ובעיות התנהגות מה דעתכם מתוך הנסיון שלכם תודה חנהפתח בחלון חדש-
איפיליפסיה
אא 10/02/2023 | 21:56כמה זמן לוקח עד שהחולה מתאזן מאיפילפסיה -
אפילפסיה
אוריה 16/06/2022 | 22:16ילד שלאחר אישפוז התאזן ברוך ה' ומאחר שנטל תרופות חזקות התחילו לרדת בשלושה סוגים במקביל במינון ולאחר כמה ימים היו לו רעידות. התרופות למערכת העצבית אלו מה שהרגעיו אותו כך שהיה צריך להרגיע את המערכת העצבית שככל הנראה היא עושה רעידות הדמות לפרכוסים. השאלה אם הירידה החדה גורמת לרעידות או שכשיורדים בתרופה ככה הגוף מגיב עד שמתרגל וחוזר לאיזון. תודה -
תשובת מומחה פיקומפה
דר' דליה שכטר-עמיר 12/09/2015 | 09:29אין מניעה ליטול שילוב של פיקומפה ודפלפט. את התרופה החדשה בכל מקרה מתחילים ממינון נמוך עם עלייה הדרגתית כך שניתן לעקוב אחר תופעות לוואי כפי שציינת. כדאי לנסות ובתקווה שתהיה שליטה טובה בהתקפים. שנה טובה!
-
-
בדיקות דם במהלך נטילת למיקטל (לת)
מיכל 29/01/2023 | 14:20התחלתי ליטול למוג'ין, התחלתי ב- 25מ"ג ביום ונתבקשתי להעלות במינון כל 14 יום עד להגעה למינון מקסימלי של 200מ"ג ביום. מכיוון ורופאת המשפחה שלי לא ממש ידעה לענות לי וגם תורים לנוירולוג נראים רחוקים כרגע מלהשיג, כל כמה זמן יש לבצע בדיקת דם במהלך נטילת התרופה? האם רק לאחר 14 יום מרגע שהתחלתי ליטול אותה (קרי לאחר 14 יום שבהם אני נוטלת 25מג ליום בלבד)? או שמא כל 14 יום, קרי כל פעם שמעלה ב- 25מג נוספים? או שמא רק לאחר הגעה למינון הסופי (200מג ליום)? תודהפתח בחלון חדש -
רישיון נהיגה (לת)
מיכאל 27/12/2022 | 11:55אני מוגדר כחולה אפילפסיה מ2010 ומ2016 עד עכשיו לא היו לי התקפים מה שאפשר לי להוציא רישיון נהיגה לפני 5 ימים חטפתי התקף טוני קלוני לאחר שהייתי ער חצי לילה לאחר פעילות מאומצת ביום.. האם בגלל שאני יודע בוודאות שמדובר באירוע חד פעמי ושאני מאוזן תרופתית אני יכול להמשיך לנהוג ברכב ?פתח בחלון חדש -
אפילפסיה (לת)
נויה 27/10/2022 | 17:00היי קוראים לי נויה, אני לומדת במגמת רפואה ויש לי פרוייקט גמר של המגמה.הנושא שבחרתי לעשות עליו את הפרוייקט הוא מחלת הכפיון- אפילפסיה. חלק מהדרישות של הפרוייקט זה לראיין רופא והייתי שמחה לראיין רופא פה בפורום.הראיון זה ממש 10 דקות גג ואלו השאלות: 1.האם תוכל לספר מה ידוע לך על המחלה? 2.מהם הסימנים והתסמינים העיקריים שאתה מזהה אצל המטופלים? 3.מה הטיפול האופטימלי למחלה? 4.האם ישנם טיפולים אלטרנטיביים מלבד תרופות? 5.האם ישנם מחקרים חדשים לגבי המחלה או הטיפול-טיפולים חדשניים? 6.האם ישנה משמעות לנוכחות המשפחה בטיפול ולתגובות המשפחה ? 7.איך הפעילות יתר מתרחשת כי לפי מה שאנחנו יודעים יש סינפסות מעכבות ויש סינפסות מגבירות? 8.האם זה נפוץ שאפילפסיה אצל מטופלים היא אדיופטית? 9.אם מצאו חלק מהגורמים הלא ידועים? 10.יש לך משהו להוסיף? והכי חשוב לאשר שזה בסדר שהתשובות יופיעו בפרוייקטפתח בחלון חדש -
תרופה levetirartam (לת)
נתי 04/10/2022 | 21:15אבא שלי בן 90 לוקח תרופה המחליפה את הקפרא.. כנגד פרכוסים. אין לו פרכוסים כבר שנים רבות ומעולם לא סבל מאפילפסיה נרטה שהוא ממשיך לקחת התרופה פשוט כי היא רשומה שם… מבלי שאיש נותן על כך את הדעת האם יש סיבה להמשיך כך עד 120? למי פונים? איזה רופא עושה סדר כמו שצריך בתרופות?פתח בחלון חדש -
כדורים לשיכוך כאבי מחזור לחולת אפילפסיה (לת)
מירי 23/09/2022 | 10:14שלום רב, מבקשת לדעת לגבי חולת אפילפסיה בת 20, מאוזנת בשנתיים האחרונות, אך סובלת מכאבים חזקים מידי חודש בעקבות מחזור, לכן רוצה לרכוש כדורים שיסייעו לי לשיכוך הכאבים, אך חוששת בעקבות האפילפסיה. אלו כדורים אוכל ליטול במצבי שלא יזיקו לי? תודהפתח בחלון חדש -
בוטוקס רפואי (לת)
אפרת 22/09/2022 | 19:42שלום רב. אני מאובחנת כאפילפטית מזה השנתיים, אני נוטלת 175 מ"ל למודקס. אני סובלת משרירי לסת חזקים דבר הגורם לי לנעילת לסתות הטיפול הוא הזרקת בוטוקס לשרירי הלסת, האם אני יכולה לעבור את ההליך 'ל הבוטוקס עם התרופות שאני לוקחת ? תודהפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים