פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
התאמת מסיכה בעקבות זקן גדול (לת)
רובי 26/02/2024 | 21:09ב"ה שלום ותודה! יש לי דום נשימה ברמה חמורה משמעותית. הפסקת נשימה כל כ 3 דקות. זה ממש משפיע על החיים שלי במס' תחומים. קניתי מכשיר סיפאפ עם מסיכה אך היות וב"ה יש לי זקן, כאשר המסיכה זזה מעט - המכשיר חושב שהפסקתי לנשום , משחרר "זרם אוויר חזק" אשר גורם לי לי להרגשת מחנק. האם יש מסיכה לבעלי זקן? האם מישהו יכול לעזור בהתאמה של המכשיר? האם יש צורך לקנות מכשיר או מסיכה אחרים?פתח בחלון חדש -
הפרעות שינה חוסר בשינה וקושי בהירדמות
ליאור 28/12/2023 | 17:31שלום, אני בת 36 ואובחנתי לאחרונה עם פיברומיאלגיה + מיקרואדנומה+ מיגרנה(מילדות) בחודשים האחרונים יש לי קושי בהירדמות (לוקח המון זמן להירדם) וגם כשמצליחה להירדם אני מתעוררת לאחר שעה או שלוש שעות במקסימום - יש לציין שאני לא ישנה צהריים. לאחר ההתעוררות מהשינה בלילה אני לא מצליחה לחזור לישון- כן נשארת במיטה עד שעות הבוקר המוקדמות אבל ערה. זה נמשך כבר יותר מ10 חודשים - מאוד עייפה לאורך כל היום ומאוד קשה לתפקד- לבצע כל פעולה קטנה כי הגוף עייף - מפהקת בלי הפסקה אבל גם אם מנסה לישון במהלך היום לא מצליחה. יש לציין שאני נוחרת בלילה בשעות שכן מצליחה להירדם נחירות מאוד חזקות לפי המשפחה ששומעת. אשמח להתייעצות אם זה משהו שהוא הגיוני שנמשך כל כך הרבה זמן, בתודה מראש.פתח בחלון חדש-
מחכה לאישור המרפאה
ליאור 10/01/2024 | 23:28תודה :) -
יעל
יעל 07/01/2024 | 09:31לכי למעבדת שינה
-
-
דום שינה (לת)
רני 03/01/2024 | 11:10היי שאלה האם יתכן שהיה לי דום שינה ונחירות לפני שנתיים וכיום ירדתי 14 קילו עם הרבה ספורט וריצות ועשיתי בדיקות והדום שינה נעלם האם זה יתכןפתח בחלון חדש -
פיענוח תוצאות בדיקת מעבדת שינה (לת)
יעל 29/12/2023 | 12:30שלום רב אינני ישנה טוב בלילה - קיבלתי הפניה למעבדת שינה ולהלן הממצאים הנבדקת ישנה במעבדה כ-3-4 שעות נרדמה תוך כ-125 דקות ושינה ביעילות שינה של 50% שלבי השינה כללו 21% שנת חלום ו-32% שינה עמוקה, במהלך השינה נחרה בעוצמה - חלש, ניצפה 73 הפסקות נשימה באורך ממוצע של 26 שניות מסוג חסימתי ומעורב בצפיפות של 17 בשעההן לוו בירידות חמצן מ-98% עד ל-79% בסך הכל שהתה 11 דקות בריווי ימצן נמוך מ-90% רישום קצב הלב VPBs אירועים חריגים - זמן הרדמות ארוך מהרגיל - השכמה בוקר מוקדמת אבחנה - obstructive sleep apnca syndrome - הפסקות נשימה נצפו בעיקר בשנת חלום עלי לציין לאחרונה אני מרגישה שאני שוקעת בישיבה על הכורסא יש לי תור למעבדת שינה הבנתי שאצטרך לשים מסיכה אני מקווה שלא - אני ממש חוששת ורוצה לדעת האם זה הפיך אשמח לתשובתכם הדחופה תודה רבהפתח בחלון חדש -
דום שינה חמור (לת)
אורן 22/12/2023 | 08:15שלום דוקטור, בבדיקת שינה ביתית שערכתי יצא שאני סובל מדום שנה חמור (סהכ 281 הפסקות בבדיקה). הומלץ לי לרכוש את. המכשיר אבל במקביל ראיתי פרסומים על טיפול בלייזר. האם טיפול בלייזר אפקטיבי?פתח בחלון חדש -
קפיצה לפני שנרדמת (לת)
פזית 17/12/2023 | 18:33היי, אני בת 46, שמתי לב שיש לי לאחרונה)לא בכל לילה) ברגע שאני נרדמת תופעה שאני מתעוררץ.בבהלה, וזה קורה לפעמים עם תחושה של שריר תפוס ברגל, לפעמים אני נרדמת אחרי פעם אחת שזה קרה, לפעמים זה קורה כמה פעמים עד ששוקעת בשינה עמוקה, הדבר מדאיג אותי רק מסיבה שקראתי שזה עלול במקרים נדירים להעיד על בעיות נוירולןגיות? האם אני צריכה להיבדק? ואם כן על ידי רופא אאג??פתח בחלון חדש -
הורות והרגלי שינה של הילד/ה (לת)
עידן רייבשטיין 04/11/2023 | 22:37אימהות יקרות שלום רב, למרות שאני מגויס והתקופה לא פשוטה בכלל, אני ממש זקוק לעזרתכן לאיסוף הנתונים. למרות המלחמה מועד ההגשה מתקרב ואני באמצע הדרך של האיסוף. אני עורך מחקר מקיף בנושא הורות והרגלי שינה של הילד/ה. המחקר פונה לאימהות לילד/ה בגילאי 2-5 שנים. במידה ויש לכן מספר ילדים בטווח גיל זה, אנא לבחור את אחד מהילדים. לכל המעוניינת מצורפים בשאלון הפרטים האישיים שלי וניתן לפנות אלי בהמשך לקבלת תוצאות ומסקנות המחקר. אשמח לשיתופים וסיוע בהפצת השאלון תודה, עידן https://forms.gle/xEAWSM9eiXDEY1db9פתח בחלון חדש -
בדיקת שינה
אלמוני 02/10/2023 | 02:00מה הפרוצדורה של בדיקה במעבדה, והאם המטופל מתחבר בעצמו לציוד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקתש ינה ביתית
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 13/10/2023 | 14:57הי, בבדיקה ביתי הנבד מרכיב על עצמו את המכשיר. בבדיקה במכון הטכנאי.ת ירכיבו את המערכת
-
-
מידת המהימנות בדיקת שינה
אני 06/10/2023 | 22:13שלום רב, האם ניתן להגיע למסקנות ולנתח את איכות השינה בבדיקה שנעשתה בבית ובה כמעט לא נרדמתי בגלל ההפרעה של המכשור הבעייתי? לא watch pat והאם ניתן להעריך איכות השינה בבדיקת מעבדה במכון שינה בה לא ישנתי כמעט בגלל כל החוטים המכשור והמדבקות בכל הפנים? להוסיף עצבים מתח וחוסר נוחות עם הליכות 5 פעמים לשרותים? ולהגיע למסקנה שיש לי דום נשימה חמור המצריך cpap? האם ניתן לסמוך על ניתוח הממצאים? האם יש סיכוי שיש טעות כי לא צריך להעריך כשהשינה לא מתאפשרת בנוחות ובטבעיות?ובנוסף, בלי שרופא שינה דיבר איתי בכלל לא לפני ולא לאחר הבדיקה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בדיקת שינה- מהימנות
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 13/10/2023 | 14:56שלום רב, כל מקרה צריך להיבחן לגופו. כמובן שצריך לבדוק לעומק את הדברים ולשקול את מכלול הנתונים בכדי לתת מענה רציני. צר לי, ללא מידע מלא לא אוכל לעזור
-
-
הפסקות נשימה בזמן שינה
עידית 11/10/2023 | 07:45קיבלתי המלצה להשתמש במכשיר סיפאפ או בסד לשיניים. מה משניהם עדיף? מה יעיל יותר? למה יש סיכוי טוב יוצר להסתגל ולהתמיד בשימוש לאורך שנים? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת נשימה בשינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 13/10/2023 | 14:54שלום, סיפאפ וסד יכולים לטפל בהפרעת נשימה בשינה. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות בהתאם למצבך. מציע להתייעץ עם מומחה שיעזור לך להתאים טיפול
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים