*מזהיר מראש, פוסט ארוך*
אמ;לק - שינה מקוטעת קיצונית, סביר להניח שמקושר לבעיות בקיבה, לא מתפקד, צריך עזרה כלשהיא דחוף
אני סובל משינה מקוטעת כבר מספר שנים, אך בחודשים האחרונים זה החמיר.
אני חי על 2-4 שעות שינה בממוצע, כשאני מגיע לגג 30 דקות של שינה עמוקה (ע''פ שעון חכם).
אני סובל סבל לא יאומן, אני מרגיש איך התפקוד של המוח שלי יורד מיום ליום.
אני לא מסוגל להחזיק בעבודה בגלל שאני לא מסוגל לתפקד, אין לי אפילו טיפה של יכולת ריכוז, אני עייף 24\7, אני סובל משינויים במצב הרוח, אני לא מסוגל להתחיל את החיים שלי, אני לא מסוגל להתחיל תואר, אני פשוט חי כמו סוג של זומבי.
אני ראיתי עשרות רופאים בהם: אנדוקרינולוגים, המטולוגים, א.א.ג, אורטופדים, רופאי גסטרו וכו וכו', ונותרתי ללא מענה. שלא לשכוח לציין דיאטניות ונטורופתים ורופאים פרטיים למיניהם שהלך לי עליהם במצטבר עשרות אלפי שקלים.
אני אובד עצות ומבקש כאן עזרה, אני הולך לתאר בצורה מפורטת ומדויקת
את המצב הנוכחי שלי, את כל הדברים שניסיתי, את הכיוונים האפשריים שאני חושד בהם למקור
הבעיה, מאוד מעריך את מי שיקרא את זה, ובעזרת השם, מקווה שמישהו במקרה נתקל בדבר כזה ויש לו איך לעזור לי.
*בבקשה לקרוא עד הסוף לפני שאתם מציעים לי פתרונות כמו "שתה כוס מים", "נסה להרגע" או "אל תאכל לפני השינה", כי בשלב הזה, סביר להניח שניסיתי וזה לא צלח, אחרת לא הייתי רושם את זה*
מידע כללי:
- בן 23, גובה 1.84, משקל 78 ק''ג.
סובל מהתסמינים (שאתאר אותם מיד בהמשך) בערך כ-5 שנים, המצב התחיל להחמיר בצורה ניכרת בערך בשנתיים האחרונות.
אתחיל להסביר על הבעיה,
אלה הן 2 תמונות של גרפים, זה לקוח משעון חכם של אפל, אשר מודד את השינה שלי.
- https://imgur.com/a/ohNElXv
- https://imgur.com/a/ZdZNPGp
כאשר הגרף למטה, זה אומר שינה עמוקה, כאשר הגרף למעלה, אני ער.
אני ישן ככה כל לילה בלי יוצא מן הכלל, ולרוב יותר גרוע ממה שהצגתי בתמונות.
כמו שאפשר לראות, הגרף קופצני מאוד. (השוויתי לעומת אנשים אחרים עם אותו השעון, זה לא במצב כזה אצל אף אחד.)
אפשר לראות מהגרף שברגע שאני נכנס למצב של שינה עמוקה, אני גם מיד מתעורר ממנו, כל פעם, במשך כל הלילה.
יש היגידו ששעון זה חרטא וזה לא אינדיקציה, יכול להיות, אך עשיתי גם מעבדת שינה (לא מכשיר ביתי, אלא בתוך מכון), התוצאות היו דומות ופשוט אובחנתי עם "אינסומניה".
אתאר את כל הסימפטומים שאני חווה:
(ביניהם גם סימפטומים של בעיות שינה, וגם בעיות גסטרו שאני חושד שיש להן קשר לכך)
1. אני מרגיש את הלב שלי דופק בחוזקה, מה שמקשה עליי להרדם, וכנראה זה אותו גורם שמונע ממני מלהשאר ישן. (אק''ג והולטר לב יצאו תקין).
הדופק אינו מהיר בכלל (דופק ממוצע כ50 בשינה ותקין במהלך היום), אך הוא חזק ומורגש מאוד ומפריע להרדם *מאוד*.
2. ברגע שאני מצליח להרדם, אני מיד מתעורר מהשינה שלי, לא מצליח לתחזק את השינה משום מה.
3. אם אני נרדם על הבטן במקרים נדירים, במאה אחוז מהפעמים הללו, אני אתעורר אחרי דקות אחדות עם רפלקס הקאה ואעצור את ההקאה בכוח. (מעולם לא הגיע להקאה עצמה, רק הרפלקס עצמו, יכול להיות כי עצרתי את זה בזמן תמיד עד כה).
4. כמעט כל לילה, בערך בחצי השני של הלילה, יש לי לפחות 2-3 פעמים שאני חייב ללכת להשתין.
זה לבדו מפריע לשינה, אך זה בנוסף לרוב מלווה בכאבי גב תחתון שגורמים לי לשנות תנוחה בכל רגע ופשוט לא לחזור להרדם כמעט אפילו עוד יותר. (אולטרה סאונד עמוד שדרה יצא תקין).
5. בכל פעם שאני שונה או אוכל משהו, זה מרגיש שהתוכן של הקיבה פשוט עולה למעלה, ואז יש לי את הדחף לבצע כמו מעין בליעות כדי שזה לא יעלה.
זה קורה בין אם הארוחה קטנה או גדולה, כמה שהארוחה יותר גדולה זה נהיה יותר גרוע.
זה מחמיר כשאני במצב שכיבה, והתסמין הנ''ל קורה גם אפילו אם אני על בטן ריקה.
6. הרגשה של התרוקנות בשירותים ב"דיליי".
אני יכול לשבת באסלה, רוב ההתרוקנות תקרה בדקות הראשונות, אבל אז אני יכול לשבת רבע שעה, ואז ייצא עוד, ואז עוד רבע שעה נוספת, ואז ייצא עוד וכו'..
בקיצור, אין הרגשה של התרוקנות מלאה והצואה לרוב לא תהיה במרקם אחיד.
7. כשתוכן המזון\קיבה עולים (כמו שהסברתי בסעיף 5), *אין* הרגשה של שריפה, לכן אני לא יודע אם זה נחשב לריפלוקס קלאסי.
עליית התוכן המתוארת קוראת לי לפחות כל 10-15 דקות במהלך היום, כולל בלילה.
8. אחרי ארוחות גדולות (עוד הרחבה על סעיף 5), אני מרגיש שאני עוד רגע מתפוצץ ושאני בהריון או משהו. הבטן העליונה שלי מנופחת בטירוף ומורגש שם לחץ אדיר.
הדופק שלי מיד מתחיל לעלות ולדפוק בעוד יותר חוזקה (כמו בסעיף 1), זה מלווה בהמון גיהוקים, דחף לבלוע כל רגע, אני ממש צריך לעצור בצד ולתפוס את הנשימה שלי מרוב שזה מוגזם.
במידה ואני לא עוצר את התוכן שעולה מהקיבה על ידי בליעות, אני לא באמת מגיע למצב של הקאה אבל זה מתקרב לשם, והנשימות שלי בצורה אוטומטית נהיות מאוד מהירות.
9. ברוב המקרים כשאני מרגיש שאני הולך להרדם, אחת הגפיים שלי קופצות בצורה בלתי נשלטת, מה שמעיר אותי וכל פעם שזה קורה, יותר ויותר קשה להרדם עד שאני לא מסוגל להרדם בכלל למשך שעות ארוכות.
סיימתי לתאר את כל התסמינים שאני חווה, מתנצל מראש אם חזרתי על חלק מהדברים כמה פעמים.
עכשיו אתאר לפי סעיפים את כל הטיפולים והבדיקות שעשיתי עד כה דרך רופאים, ואת התוצאות שלהן.
הבדיקות ותוצאות:
1. מעבדת שינה, לא נמצאו עדויות לנחירות לכן אפשר לשלול את זה.
פשוט אובחנתי עם "אינסומניה" ושינה מקוטעת.
2. אק''ג והולטר לב, תוצאות יחסית תקינות:
לחץ דם סיסטולי דיאסטולי גבוליים ומעט מתחת לטווח התקין, שונות לחץ דם תקינה.
קצב סינוס עם ממוצע של 88 לדקה ביממה (57-137), נרשמו הפרעות קצב חדריות בודדות – 4.
(לא יודע עד כמה רלוונטי, עשיתי את הבדיקה כשהייתי חולה מת מצונן גם)
3. בדיקת נשיפה של סיבו (שגשוג חיידקים במעי הדק), יצא תקין ושלילי לסיבו.
4. בדיקות דם והורמונים – הכל יצא תקין, כולל בלוטת תריס. המטוקריט והמוגלובין מעט נמוכים מהנורמה. נמצאתי שלילי להליקובקטור.
5. סיטי בטן ואגן – הכל יצא תקין לגמרי.
הבדיקה שהכי ביאסה אותי, כי כאן דווקא ציפיתי למצוא את מקור הבעיה שלי.
אך בבדיקה עצמה, יש התייחסות לכל איברי הבטן, אך לא לקיבה עצמה,
אני מציין זאת מכיוון שאני חושד בבקע סרעפתי שגורם לריפלוקס וגורם לי לא לישון, אז אולי הבדיקה הזאת היא לא הבדיקה הנכונה לאיתור בקע (?).
6. צילום בית חזה (אולטרהסאונד). כלום לא נמצא, הכל תקין.
7. אולטרהסאונד עמוד שדרה, הכל תקין.
8. בדיקת מנומטריה רקטלית -
אבחנו אותי (בצורה שגויה סביר להניח) עם דיסאנרגיה של רצפת האגן.
עשיתי פיזיותרפיה לא נעימה בכלל במשך כ-4 חודשים רק כדי שהפיזיותרפיסט יוכל להגיד שאין לי שם שום בעיה בכלל. עשיתי טיפול עם ביו-פידבק וכו' למי שמבין.
9. פסיכיאטר, אובחנתי כשפוי לא לדאוג.
קיבלתי ממנו מרשם לכדורי מירו, שהם כדורי שינה בעצם כשזה על מינון נמוך.
בלילות הראשונים זה גרם לי לקבל הרבה יותר זמן של שינה עמוקה ושנת חלום, אך כשהסתכלתי על הגרף של השעון, ניתן היה לראות שמספר ההתעוררויות היה גם הרבה יותר גבוה. ז''א שהצלחתי להרדם הרבה יותר פעמים, אך בכל פעם שנרדמתי התעוררתי בצורה חדה, הגרף היה מאוד קופצני.
אציין כאן עוד מספר דברים שאני עושה כרגע ודברים מוזרים שניסיתי בעבר שלא בהכרח היו בהמלצת רופא:
1. קניתי מזרן נוח ואורטופדי (של פנדה זזז)
2. כל החדר מוחשך לחלוטין ואני ישן בטמפרטורה קרירה ונעימה.
3. נמנע מלגעת בטלפון או מסכים שעה לפני השינה.
4. ניסיתי לא לאכול או לשתות שעות לפני שהלכתי לישון. (כולל צום של כ36 שעות)
5. לקחתי תוספי תזונה לשינה, כמו מלטונין, מגנזיום, גליצין וכו' שאני לא זוכר כבר.
6. כדורי שינה מירו (כמו שרשמתי מקודם)
7. אומפרדקס, כדורים להורדת חומציות בקיבה, נטלתי במשך חודש, אפס הבדל.
8. ניסיתי כל דיאטה בארסנל: הייתי צמחוני, הייתי על דיאטת פירות בלבד, דיאטה ללא גלוטן ולקטוז, דיאטת פודמאפ, אפילו עשיתי צום של 36 שעות (כמו שרשמתי מקודם). אף דיאטה לא הייתי יעילה והן רק החמירו את המצב לרוב, חוץ מהצום. הצום עזר לי להכנס יותר פעמים לשינה עמוקה, אך על כל הרדמות, הייתה גם התעוררות.
9. ניסיתי וויד, לא עזר.
10. חי חיים בריאים, חדר כושר, ריצות, שחייה, חוג אגרוף וכו וכו'.
זה כולל גם חיים נטולי סטרס, אין עליי שום מעמסה נפשית, ולמי שלא מאמין לי,
רק אוכל להגיד שחוויתי תקופות של סטרס ואני חווה את התקופה של עכשיו, אז אני יודע את ההבדל, סטרס זה לא פקטור בבעיה שלי.
לסיכום,
יש לי בעיות שינה קשות שהורסות לי את החיים.
דיברתי על בעיות בטן כי אני חושד שזה עלול להוות גורם מפתח לבעיות השינה שלי, נכון לעכשיו אני חושד בבקע סרעפתי, אך אין לדעת כי בעבר חשבתי שידעתי מה יש לי, אך טעיתי עד כה.
הרופא משפחה שלי עיוור למצבי לחלוטין, רוב הרופאים המומחים שללו אותי על סמך זה שאני צעיר, רובם המוחלט מסרב להקשיב בכלל, ואלה שכן הקשיבו.. נאמר לי פשוט משפט כמו: "אני מודה שיש לך בעיה, אך לא יודע מה הפתרון". (עברתי מעל 30 ביקורים, לא מגזים)
אני מיואש, גמור מהחיים, כבר לא יודע למי לפנות, בשלב הזה אני לא מצפה כבר לכלום, אם מישהו\י מבין את המקרה הנ''ל ויש לו איך לסייע, אני אעריך את זה מאוד,
תודה רבה על הקריאה!