פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 47
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סירקדין
יעלי 01/06/2015 | 03:09האם לקיחת סירקדין משפיעה באופן מיידי או רק לאחר פרק זמו מסויים מתחילת השימוש בתרופה?פתח בחלון חדש-
סירקדין
יעלי 01/06/2015 | 13:41תודה -
תשובת מומחה סירקדין
דר' דליה שכטר-עמיר 01/06/2015 | 06:50תרופה זו יש ליטול בצורה מסודרת ומדי לילה לפחות 3 שבועות-חודש כדי להעריך את יעילותה. ברוב המקרים מומלץ ליטול בסביבות השעה 21-22. בהצלחה
-
-
בעיות שינה מגיל צעיר
גל 28/05/2015 | 10:29שלום, אני בן 29 ואפשר לומר שכל חיי היו לי קשיים להירדם. אני נגד נטילת תרופות ולכן לא ניגשתי לרופא מומחה. האם יש "תרופות טבעיות" שאני יכול לקחת לדעתך? והאם עליי לפנות למומחה בכל זאת?פתח בחלון חדש-
בעיות שינה מגיל צעיר
ד"ר דליה שכטר-עמיר 28/05/2015 | 20:07קשה לדעת מה הגורם לקשיי ההירדמות מהן אתה סובל כל חייך. האם מדובר בשעון ביולוגי דחוי? או אולי אינסומניה ראשונית? הטיפול כמובן בהתאם לאבחנה ולכן אני ממליצה לך מאוד לפנות לייעוץ פרטני. בברכה
-
-
המנגיומות עכבישיות
נעה 27/05/2015 | 16:13שלום ד"ר בת 21,סובלת כבר המון שנים מטשטוש ראייה לסירוגין,צפצופים באוזניים,כאב לוחץ בראש. לאחרונה טשטוש ראייה קבוע וכאבים כמו זרם חשמלי בגוף. בct ראש הבחינו במספר המניוגמות מסויידות. שאלותיי הןמה עליי לעשות כעת וכיצד אדע שלא אאבד את הראיה שלי? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה המנגיומות עכבישיות
דר' דליה שכטר-עמיר 27/05/2015 | 16:52לאור מה שתארת מומלץ מאוד לשוחח על החששות שלך עם הנוירולוג או הנוירוכירורג שהיפנה אותך לCT. אולי יש צורך בבדיקת הדמייה נוספת? בדיקה ע"י נוירואופטלמולוג (רופא מומחה לנוירולוגיה של העיניים והראייה). תרגישי טוב!
-
-
שינה לא רציפה
יפעת 17/05/2015 | 11:43ד"ר שלום רב, אני אישה, עוד 3 חודשים בת 45 ונימצאת כרגע בטיפולי פוריות כיחידנית. מעט יותר מחודש אין לי שינה רציפה. אני לא מצליחה לישון יותר מ-5 שעות ברציפות, אם יש לי מזל מצליחה לישון 6 שעות אבל נדיר. מתעוררת פעם אחת במהלך הלילה, כל לילה, בד"כ קמה לשירותים וחוזרת לישון ולשמחתי מצליחה להירדם שוב. העניין מאד מטריד אותי. אני לא מרגישה עייפה במהלך היום אבל מרגישה שהמצב גורם לי לעצבנות וחוסר ריכוז. האם יש משהו שניתן לעשות?פתח בחלון חדש-
תודה
יפעת 26/05/2015 | 07:12תודה רבה על תשובתך :) -
תשובת מומחה שינה לא רציפה
דר' דליה שכטר-עמיר 25/05/2015 | 16:45תלונתך היא שינה לא רציפה עם התעוררות מהשינה וחזרה לישון. בדרך כלל הגורם הוא מתח נפשי וטיפולי פוריות ובכלל ההחלטה להיכנס לתהליך בהחלט כרוכים במידה זו או אחרת של מתח. גם השינויים ההורמונליים עלולים לפגום בשינה. מאחר שאת מתכננת הריון ולא רצוי ליטול תרופות מרגיעות אני ממליצה על תרגול טכניקות הרפייה (יש לקנות ספר+קלטת או דיסק בהם הדרכה כיצד לעשות זאת). אם בכל זאת הרופא שלך מאשר לך מדי פעם ליטול תרופה מרגיעה / תרופת שינה עשי זאת. שיהיה בהצלחה! (ואני מתנצלת על האיחור בתשובה..)
-
-
rdb
רות 17/05/2015 | 01:43בעלי מרבה לדבר ולצעוק תוך כדי שינה. ראיתי את תשובתך על rdb. האם עליו לבצע בדיקות נוירולוגיות לבירור, או כל עוד הוא לא קם ולא מסכן ממילא את עצמו, וישן היטב, אז אין צורך? האם יכול להיות קשור בסוכר או מחלה אחרת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה rdb
דר' דליה שכטר-עמיר 17/05/2015 | 09:39לא כל דיבור וצעקות מתוך שינה מהווים סימפטום של RBD. ייתכן שאלה סימפטומים של סיוטי לילה (nightmares) על רקע פסיכולוגי, מצוקה?!. דיבור מתוך שינה לעיתים כלל אינו קשור בפתולוגיה כלשהי. להערכתי אין קשר לסוכרת. אני ממליצה להתייעץ עם נוירולוג ואם בכל זאת עולה חשד להפרעת שינה יהיה צורך בבדיקת שינה מלאה (פוליסומנוגרפיה). בברכה
-
-
שינה לא רציפה
שושית 15/05/2015 | 18:41שלום רב, בת 67 ,בריאות - כמו הממוצע (כדורים ל"ד, תת פעילות בלוטה וכו'). מאז מלחמת המפרץ הראשונה 1992 התרגלתי לצערי לשמוע רדיו בווליום נמוך במהלך הלילה. אני נרדמת במיידי אבל מתעוררת לפחות 2-3 פעמים מסה"כ שינה של 6 שעות. לא רוצה לקחת כדורי שינה אלא כשאין לי כבר כח (לוקחת חצי כדור וליום). ניסיתי מספר פעמים להירדם ללא רעש הרגע של דיבור מהרדיו-ללא הצלחה. יש לך עצה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינה לא רציפה
דר' דליה שכטר-עמיר 16/05/2015 | 21:50לגבי ההירדמות עם רדיו - זה כבר הרגל רב שנים וקשה להיפטר ממנו בלי תהליך תומך. ממה שתארת לא ברור האם הרדיו שמתנגן ברקע הוא הגורם להתעוררויות?! יש סיבות שונות ליקיצות ליליות. זה סימפטום נפוץ למדי למשל אצל נשים אחרי גיל המעבר או אחרי הפסקת טיפול הורמונלי חליפי או עקב הפרעת שינה ראשונית. מומלץ לפנות לייעוץ פרטני כדי להבין טוב יותר את מהות ההפרעה. בינתיים התיעצי עם רופא המשפחה לגבי ניסיון של שבוע, 10 ימים עם כדור שינה כדי "לשבור" את ההרגל. אין מה לחשוש מטיפול קצר עם כדור שינה. בהצלחה.
-
-
התעוררות כ 3 עד 5 פעמים בלילה למתן שתן כאשר ביום התופעה הנ"ל לא קיימת
עלי מעוז 04/05/2015 | 17:36שלום לד"ר דליה שכטר- עמיר. שמי עלי מעוז ואני בן 67. אני סובל כבר שנים רבות 10-15 שנים מקימות מרובות בלילה למתן שתן, כאשר בלילה הגוף שלי מייצר שתן פי 4 מאשר ביום. נבדקתי ע"י כמה אורולוגים וכולם קבעו שהבעיה איננה אורולוגית או נפרולוגית ולא היה להם פתרון. גם רופאי משפחה וגם פסיכיאטרים ניסו להתאים לי כדורי הרגעה או שינה ודבר לא עזר. התוצאה: שינה מופרעת בלילה ועייפות וחולשה ביום. לפעמים קורה (מסיבה לא ברורה) שאני קם רק פעם אחת ואז ביום אני מרגיש חיוני רענן מלא כוח וכו'. שמעתי על תרופה בשם פרוביג'יל שטוענים לגביה שגם אם השינה גרועה בלילה ניתן להמשיך לתפקד היטב ביום. אני מחפש נוירולוג שיקשיב לי, יבין שהבעיה אינה אורולוגית או אחרת ויסכים לרשום לי תרופה זו. אני מוכן להתקבל לבדיקה בתשלום וכמהה למצוא תרופה ש"תעיר" אותי ביום ותאפשר לי לתפקד. בברכה עלי מעוז 050-6660360פתח בחלון חדש-
התעוררות
נופר 13/05/2015 | 22:37גם אני כנ"ל. אבל נרדמת מהר. אולי יש לך סוכר. וכן יתכן ואתה מתקשה לנשום ולא יודע מכך.ואולי יש לך שלפוחית רגיזה? תבדוק אפרויויות אלו. -
תשובת מומחה נוקטוריה
דר' דליה שכטר-עמיר 04/05/2015 | 17:52ממה שאתה מתאר מכונה בשפה הרפואית נוקטוריה. ייתכנו סיבות שונות להשתנה המרובה בשעות השינה, אחת מהן היא תסמונת דום נשימה בשינה. זו הפרעת שינה שכיחה, במיוחד בגברים ובמיוחד כאשר יש עודף משקל. נחרנות היא סימפטום שכיח מאוד. האם עברת בדיקת שינה? אם לא - כדאי לבקש הפניה לבדיקה מרופא המשפחה! אם מאובחן דום נשימה בשינה ומותאם טיפול יש הקלה ניכרת בנוקטוריה. אם אין דום נשימה בשינה ואין סיבה רפואית אחרת להשתנה המרובה אכן ניתן לטפל סימפטומטית בעייפות היומית (בלי לשפר את שנת הלילה) ע"י תרופות מעוררות - ריטלין או פרוביג'יל (כמובן אם אין מניעה רפואית לטיפול בתרופות אלה). התרופות הנ"ל אינן בסל התרופות במקרה שלך. מקווה שעזרתי.
-
-
צועק ומכה מתוך שינה
א 30/04/2015 | 14:18שלום, בעלי בן 65. לפני כשנתיים היה מקרה די מפחיד לפנות בוקר: פתאום הוא התחיל לצעוק ולהכות אותי! נראה לי שהוא עשה את זה מתוך שינה ובכלל לא היה מודע. הצלחתי להעיר אותו בקושי והוא היה מאוד מבוהל ממה שקרה. הוא סיפר לי שחלם שמישהוא התנפל עליו והוא נלחם בו. מאז היו עוד 2 אירועים של דיבור, נפנוף ידיים אבל זה לא הגיע לדרגה של האירוע הראשון. כל האירועים היו לפנות בוקר. בעלי סובל מסוכרת ולאחרונה גם אובחנה אצלו מחלת פרקינסון. אני מאוד מודאגת מזה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תחושה של עירנות כל הלילה
דר' דליה שכטר-עמיר 13/05/2015 | 20:57לא כל כך ברור מה הכוונה ב"הפרעות שינה בדרגות כאלה ואחרות". לעומת זה - התופעה בה יש תחושה של היעדר שינה כשבעצם יש שינה מוכרת וקרויה "אינסומניה סובייקטיבית" או Sleep State Misperception. יש צורך לברר את מכלול הפרעות השינה שאת מציינת וקשר אפשרי לתחושה של היעדר שינה כדי להציע טיפול מתאים. בברכה -
תחושה של עירנות כל הלילה
רבקה 13/05/2015 | 12:42שלום לך, בת 63, בריאה בדרך כלל, עד לפני חצי שנה ישנתי רגיל ללא הפרעות מיוחדות, ומאז ועד היום סובלת מהפרעות שינה בדרגות כאלה ואחרות, לא מעונינת להעזר בכדורי שינה מחשש להתמכרות, ופה ושם נעזרת בכדורים ללא מרשם על בסיס אנטי היסטמינים וכאלה, אבל בחודשיים האחרונים אניחווה תופעה קצת לא ברורה, אני מרגישה שאני כמעט כל הלילה נמצאת בעירות מוחלטת , זזה מצד לצד,קמה לא מעט לשירותים, אבל מתברר שאני בעצם כן ישנה, בעלי טוען שמידי פעם נוחרת, אני גם חולמת לא מעט, אני גם לא ערה לדברים שמתרחשים בבית, כיבוי אורת צלצול טלפון וכדומה,האם התופעה הזו מוכרת? אגב השתמשתי בערכת שינה, ואמת בקושי נרדמתי עם הערכה, התשובות עדיין לא הגיעו. אשמח לחוות דעתך בעניין, תודה מראש. -
תשובת מומחה הפרעת שינה הנקראת REM Sleep Behavior Disorder - RBD.
דר' דליה שכטר-עמיר 30/04/2015 | 14:38על פי התיאור שלך, הגיל, הרקע הרפואי ותזמון האירועים קרוב לוודאי מדובר בהפרעת שינה הנקראת REM Sleep Behavior Disorder - RBD. הפרעה זו שייכת לקבוצת הפאראסומניות כלומר אירועים חריגים שקורים במהלך השינה, במקרה הספציפי הזה – בשנת חלום. למעשה באירועי RBD לא נשמר שיתוק השרירים האופייני לשנת חלום כך שיש הפעלה של תוכן החלום (כמו שתארת). פאראסומניות שכיחות במיוחד בילדים צעירים אך אז מדובר בפעילות חריגה כמו הליכה מתוך שינה או ביעותי שינה שמתרחשים בשינה עמוקה, בתחילת הלילה. RBD שכיחה במיוחד בגברים מבוגרים ועפ"ר קשורה במחלות נוירולוגיות ובעיקר מחלת פרקינסון. חשוב ביותר לסדר סביבת שינה בטוחה כדי למנוע פציעות תוך כדי אירוע, נפילה מהמיטה וכד'. במקרים קיצוניים ניתן לטפל תרופתית.
-
-
קשיי שינה, והתעוררות מיד לאחר ההרדמות
דליה 13/05/2015 | 15:44שלום רב אני בת 62, ומזה מספר חודשים מאד מתקשה לישון. נדמה לי שהשיבוש החל אחרי הפסקת השימוש באקטיבל, והתעוררות מגלי חום. גלי החום פחתו מאד, אבל מאז אני מתעוררת בבהלה זמן קצר אחרי ההרדמות/ מתעוררת מספר פעמים במשך הלילה. שימוש בחצי כדור בנדורמין פותר את הבעיה, אך אני מהססת להשתמש בו ברצף.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קשיי שינה, והתעוררות מיד לאחר ההרדמות
דר' דליה שכטר-עמיר 13/05/2015 | 20:51אכן, שינויים הורמונליים (כמו הפסקת טיפול הורמונלי חלופי) עשויים לגרום להפרעת שינה כפי שתיארת. טיפול התנהגותי קוגניטיבי קצר מועד עשוי לשפר את השינה ללא כדור שינה, אם כי לדעתי אין מניעה ממשית להמשיך עם חצי כדור בונדורמין. לחילופין - ניתן לנסות טיפול עם סירקדין (תכשיר של מלטונין). רופא המשפחה יכול לתת לך מרשם. בהצלחה!
-
-
הפרעת שינה
ס 02/05/2015 | 20:56קורה לי בזמן האחרון שאני הולכת לישון וכמה דקות אחרי שנרדמתי אני חולמת שאני לא מצליחה לנשום, קמה בבהלה מבלי יכולת לזוז או לקרוא למישהו , נרדמת ושוב קמה ככה, וזה קורה בערך פעמיים שלוש- פעם אחר פעם. ותמיד בחלום הכל נמצא במקום בדיוק כמו במציאות (עם הטלויזיה פתוחה- היא פתוחה גם בחלום, הבגדים אותם בגדים..)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת שינה
דר' דליה שכטר-עמיר 03/05/2015 | 13:35לא ברור מהתיאור אם את באמת מתעוררת ולא מצליחה לזוז או שמא זה חלום בו את חולמת שאת מתעוררת. בכל מקרה, ייתכן שמדובר בתופעת ה-sleep paralysis - שיתוק שינה. זה קורה בשלב המעבר בין ערות לשינה והביטוי הוא התעוררות של המוח אך שיתוק של הגוף למשך כמה שניות, לעיתים קרובות מלווה בתתחושה של קושי לנשום ומעין חלום. זה עלול לקרות מס' פעמים ברצף עד כניסה לשינה רצופה ולעיתים זה קורה גם ביקיצה. ברוב הגדול של המקרים לא מדובר במחלה אלא בתופעה לא שכיחה במצב של חוסר שינה כרוני. לעיתים נדירות זה סימפטום של נרקולפסיה אך אז יש סימפטומים נוספים אופייניים. בברכה,
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים