פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 48
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שעון ביולוגי
לירן 28/04/2015 | 16:44אני בן 30. הבעיה שלי קצת מוזרה: אני מתעורר בבוקר מאוד מוקדם, בערך בחמש וחצי מקסימום ב-6, אפילו בחופש ובסופש ובלי קשר לשעה שבה הלכתי לישון. זה כבר מגיל צעיר. החברים שלי צוחקים עלי כי בקולנוע אני תמיד נרדם.. יש דרך לשנות את זה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה מה שאתה בעצם מתאר זו הקדמה של פאזת השינה
דר' דליה שכטר-עמיר 28/04/2015 | 16:47מה שאתה בעצם מתאר זו הקדמה של פאזת השינה כפי שיש לאחוז קטן מהאוכלוסייה ובקצה השני לאחוז קטן של האוכלוסיה יש פאזת שינה מאוחרת. קיים מרכיב תורשתי שקובע את תזמון השינה (יש עוד טיפוסי בוקר מובהקים במשפחה שלך?) ובעצם לא ניתן לשנות את זה מהיסוד. אפשר לנסות לדחות את פאזת השינה ע"י חשיפה לאור בהיר בערב ובמקרים קיצוניים ניתן ליטול תרופות מעוררות כדי לתפקד טוב יותר בשעות הערב.
-
-
קשה לי להירדם. מחפשת תחליף
קארין 27/04/2015 | 17:35שלום ד"ר, אני בתקופה מאוד לחוצה וקשה לי להירדם. רופא המשפחה נתן לי כדור שינה – בונדורמין. אני מפחדת להתמכר ומחפשת פתרון אחר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה חוסר שינה
דר' דליה שכטר-עמיר 27/04/2015 | 17:36שלום קארין, לדעתי יש פחד מוגזם מפני התמכרות לכדורי שינה. במצבים כאלה אני כן ממליצה ליטול כדור שינה למשך מס' ימים בתקופות של לחץ כדי לא לפתח נדודי שינה כרוניים בהם קשה יותר לטפל. נטילת כדור שינה מדי פעם או למשך מס' ימים לא גורמת להתמכרות. צריך גם לזכור שחוסר שינה מזיק לא פחות מכדור שינה.
-
-
מפחדת להתמכר לכדורי שינה
אירית 26/04/2015 | 17:24אני בת 35, בריאה ולא לוקחת תרופות. כבר הרבה זמן קשה לי להירדם בלילה! אני נכנסת למיטה מוקם יחסית, בערך בשעה תשע בערב כדי לנסות להירדם. זה נורא! אני מתגלגלת במיטה שעות. אני מפחדת לקחת כדורי שינה כדי לא להתמכר. איך לפתור את הבעיה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה יש סיבות רבות לקשיי הירדמות.
דר' דליה שכטר-עמיר 26/04/2015 | 17:25יש סיבות רבות לקשיי הירדמות. סיבה עיקרית היא דאגות / חרדה / מתח. לפעמים הטריגר הוא אירוע מסויים ואחרי זמן הדאגות והחרדה כבר סביב השינה עצמה וממש מופיע פחד מללכת לישון בערב. טעות נפוצה היא ללכת להיכנס למיטה כדי לנסות לישון. השהייה הארוכה במיטה בלי לישון עוד מגבירה את המתח והחרדה וכך למעשה יש החמרה בקשיי ההירדמות. טיפול התנהגותי קוגניטיבי קצר מועד עשוי להיות מתאים במצב זה. במהלך הטיפול הקצר לומדים כיצד "לחבר" בין המיטה והשינה ע"י הבנת ההפרעה, גורמי החשיפה לה, טכניקות הרפייה ושינויים התנהגותיים מסויימים.
-
-
כדורי שינה
שוש 21/04/2015 | 08:20איני נרדמת ללא כדורי שינה. נוטלת המון, בונדורמין, נוקטורנו, סטילנוקס, לעיתים שניים יחד. איך נגמלים???פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה כדורי שינה
דר' דליה שכטר-עמיר 21/04/2015 | 18:22אתחיל מהסוף: ברוב המקרים ניתן להיגמל בהדרגה מכדורי שינה. זה לא פשוט אך אפשרי. כדי לעשות את זה יש להבין טוב מה גרם לנדודי השינה (גיל? מצב רפואי? רקע פסיכולוגי / פסיכיאטרי? תרופות באופן קבוע?) מה המהלך? איך היתה השינה קודם להתחלת ההפרעה? בהתאם לבירור נקבע הטיפול האופטימלי שעשוי להיות טיפול התנהגותי-קוגניטיבי או טיפול תרופתי ספציפי לפרק זמן מוגדר. בשלב הראשון כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה. בהצלחה!
-
-
ער אבל הגוף משותק
רועי 20/04/2015 | 17:16אני חייל בן 20. בזמן האחרון היו לי כמה אירועים ממש מוזרים וגם מפחידים: אני מתעורר בבוקר ואני יודע שאני ער אבל הגוף כולו משותק, לא יכול להזיז אצבע. פעם אחת גם היו לי מחשבות מפחידות מלוות בהרגשה של קושי בנשימה. זה עובר אחרי כמה שניות (נדמה לי) כשאני ממש מתאמץ להזיז משהו. אני מתחיל לפחד ללכת לישון כדיי שזה לא יקרה לי! מה זה?? חוץ מזה אני בריא ואין לי בעיות שינה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה Sleep Paralysis
דר' דליה שכטר-עמיר 20/04/2015 | 17:18שלום רועי, אתה מתאר מצב מוכר ולא נדיר שקרוי Sleep Paralysis. בעצם כולנו עוברים מצב כזה של שיתוק כמעט מלא בזמן שאנו חולמים. לעיתים השיתוק של שנת חלום לא מתפוגג עם היקיצה וחולף רק אחרי כמה שניות. התופעה הזו קורית לפחות פעם אחת בחיים באחוז גבוה מהאוכלוסיה אבל מה שמגביר את השכיחות הוא חוסר שינה כרוני, ובמיוחד אצל צעירים ובזמן השירות הצבאי... התופעה אמנם מפחידה אך אין היא מעידה ברוב הגדול של המקרים על מחלה קשה. Sleep Paralysis הוא סימפטום אחד של מחלת שינה הקרויה נרקולפסיה (מחלה נדירה למדי בארץ) אך אז יש סימפטומים אופייניים נוספים.
-
-
מלחמות עם הבת על שעות שינה
דנה 20/04/2015 | 17:15שלום ד"ר, בתי בת 15. מזה כשנתיים יש לי מלחמות איתה על שעת השינה – היא הולכת לישון מאוחר מאוד ואומרת שאינה מסוגלת להירדם מוקדם יותר. בבוקר יש מאבק כדי שתקום בזמן לבית הספר ונרשמו לה איחורים רבים. מה אפשר לעשות? היא לא תוכל להמשיך כך בתיכון!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שינה בגיל ההתבגרות
דר' דליה שכטר-עמיר 20/04/2015 | 17:17בגיל ההתבגרות קיימת דחייה מסויימת של זמן השינה ועפ"ר הרקע לכך פיזיולוגי ונורמלי כחלק מהשינויים עם הגיל. במקרים מסויימים דחיית השינה קיצונית והיקיצה בבוקר מתאחרת בהתאם ואז מדובר ב-Delayed Sleep Phase Syndrome. בדר כלל עם הגיל יש הטבה מסויימת אם כי אחוז מסויים מהאוכלוסיה ממשיך עם הסימפטומים. חשוב מאוד לשלול סיבות אחרות להפרעת השינה שתארת: שתייה מרובה של משקאות המכילים קפאין (למשל קולה!), חשיפה אינטנסיבית למסכים בהירים של המחשב / טאבלט / סמארטפון לפני השינה, שנת צהריים ממושכת שגורמת לדחיית ההירדמות בלילה. ברוב המקרים ניתן לשפר את השינה בהתאם לגורם הראשוני או בצורה סימפטומטית, ולא עם כדורי שינה!
-
-
לא נרדמת
תמר 19/04/2015 | 15:33שלום אני בת 21 ולאחרונה אני כשאני הולכת לישון אני שוכבת אולי 4 או 5 שעות במיטה בלי להרדם, לפעמים מרגישה שהנה הנמנום בא ובשניה זה עובר ואני ערנית שוב. אני סוחבת את עצמי בצהרים כדי שאני ירדם בלילה אבל ברגע שני עולה למטה באופן רשמי השינה בורחת לי. למה זה יכול לקרות? (אציין שהתחלתי טיפול נפשי כל שהוא (בלי תרופות) ואני מוצאת את עצמי חושבת עליו המון...) קשור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לתמר
דר' דליה שכטר-עמיר 19/04/2015 | 16:10אתחיל מהסוף: עוררות נפשית גבוהה, קרי מחשבות טורדות, סטרס נפשי, היא גורם מרכזי לקשיי הירדמות. אז כן, ייתכן שהטיפול שהתחלת ומה שהוא מציף גורמים לקשיי ההירדמות. מעבר לזה קיים כבר מרכיב של התנייה בכך שהשינה "בורחת" ברגע שאת רק נכנסת למיטה וכמעט נרדמת. כדאי מאוד לטפל כבר עכשיו בנדודי השינה כדי לא לפתח הפרעה כרונית. טיפול התנהגותי קוגניטיבי קצר מועד יכול להיות יעיל מאוד במקרה זה. בהצלחה!
-
-
אי שקט ברגליים
חנה 16/04/2015 | 14:18שלום, מאוד קשה לי להירדם בזמן האחרון. אני מרגישה אי שקט נוראי ברגליים שמפריע לי להירדם עד שאני קמה מהמיטה ומסתובבת קצת בבית. כשאני הולכת לישון בצהריים הכל בסדר. אני בת 56. יש לי חוסר ברזל קל.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תסמונת הרגליים העצבניות
דר' דליה שכטר-עמיר 16/04/2015 | 14:18שלום חנה, על פי התיאור של הפרעת השינה מדובר קרוב לוודאי ב"תסמונת הרגליים העצבניות" (Restless Legs Syndrome). זו הפרעת שינה שכיחה למדי ובו בזמן לא מוכרת מספיק, שכיחה יותר בנשים ובעיקר סביב הגיל שלך. הביטוי של הפרעה זו הוא קושי להירדם בגלל אי שקט / נימול / כאב / לחץ ברגליים (לעיתים רחוקות גם בידיים) שמופיע בשעות הערב וכן במצב של ישיבה ממושכת (בקולנוע, במטוס). התחושה הזו ברגליים מוקלת ע"י תנועה / עיסוי / חימום. יש גורמים שונים להפרעה זו – אנמיה מחוסר ברזל זה גורם אחד וטיפול מתאים מקל מאוד על הסימפטומים ומשפר את השינה.
-
-
הפנייה של בדיקת שינה מקרדיולוג
איתי 16/04/2015 | 14:15הקרדיולוג שלי הפנה אותי לבדיקת שינה בגלל אי ספיקת לב. אני סובל גם מלחץ דם גבוה ומטופל עם תרופות. מה הקשר לשינה? אין לי תלונות מיוחדות.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה דום נשימה בשינה
דר' דליה שכטר-עמיר 16/04/2015 | 14:16אני מניחה שהופנית לבדיקה בשאלה של דום נשימה בשינה. זו הפרעת שינה נפוצה שהתסמינים השכיחים שלה הן נחרות, התעוררויות, שינה לא מרעננת, עייפות במשך היום. דום נשימה בשינה שאינו מטופל עלול להחמיר אי ספיקת לב וכן קשור ביתר לחץ דם. בברכה
-
-
נחירות
מוטי 12/04/2015 | 18:52אשתי מתלוננת שאני נוחר חזק מאוד. אני אומר לה לשים אטמי אוזניים והיא טוענת שזה פוגע בבריאות. אני בן 52, בריא ועם קצת עודף משקל. מה דעתך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נחירות כמחלה
דר' דליה שכטר-עמיר 12/04/2015 | 18:53שלום מוטי, לעיתים נחרות זה רק רעש שמפריע לסביבה אך לעיתים זה תסמין של דום נשימה בשינה וזו מחלה! מחלה זו שכיחה במיוחד בגברים וספציפית יותר כאשר יש עודף משקל וקשורה בסיכון מוגבר לתחלואת לב, יתר לחץ דם, סוכרת ועוד. לכן מומלץ מאוד לאבחן ע"י בדיקת שינה. בברכה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסיה לנג פרנקו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים