פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
חוסר שינה ו רן 27/06/2022 | 21:11אני סובל מחוסר שינה מעבודה מרובה כל יום עד אחת בלילה ואחת לשבוע לילה שלם עובד.קרה לי פעם אחת בנהיגה לפני שלושה חודשים. ושוב פעם השבוע כמו איבוד ריכוז מיקום נקרא לזה.השאלה שלי האם זה יכול לנבוע מעייפות יתרפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה לחוסר שינה לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 05/07/2022 | 10:12אתה נמצא בחסך שינה שגורם לך לישנוניות יתר. זה נגרם כתוצאה מזה שאתה לא ישן מספיק. אתה צריך להקפיד על שעות שינה מספיקות (לפחות 7-8 שעות שינה)
מדיקאייר mike56 21/06/2022 | 07:40מדיקאייר מטהר אוויר לטיהור האוויר בחדר MedicAir Z72 האם זה אכן עוזר לדום נשימה בשינה ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה האם זה עוזר לדום נשימה לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 21/06/2022 | 15:23ככל הידוע לי לא. אני לא מכיר פרסום מדעי בכתי עת מדיים שבהם המוצר שהזכרת עוזר להפרעת נשימה בשינה
תשובת מומחה תשובה להתמכרות לכדורי שינה לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 10/06/2022 | 21:27שלום, ניתם לפנות לטיפול פסיכולוגי CBTI לנדודי שינה שיכול מאד לעזור
סטורציה בשינה AYELET 08/06/2022 | 00:52אני חולת COPD משתמשת בביפאפ מחובר לחמצן.סטורציה מחוברת למכשיר 90 אחוז.דרגה 3 במחולל.האם זה טוב.דרגה פחות במחולל 87 אחוז. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה לסטורציה בשינה לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 09/06/2022 | 13:56שלום, חסרים פרטים רבים בפנייץך על מנת שאוכל לייעץ. ממליץ בכל מקרה לפנות לרופא הריאות שאצלו אתה מטופל עם הביפאפ להמשך ייעוץ
הפרעת שינה קטלנית ומייסרת נואש לעזרה אדם 08/03/2016 | 12:59סובל מהפרעת שינה 5 שנים . בפרעות שינה התחילו בלי סיבה ואולי היה פאן פסיכולוגי בתת מודע שאיןלי מושג מה הוא אבל בהתחלה הכל התחיל מבעיות הירדמות בלבד ושהייתי נרדם הייתי נרדם לכמה שעות . אחריי זמן מה התופעה התעצמה כאשר עד שאני נרדם אני נרדם לחצי שעה ומתעורר ... לאחר מכן עד שאני נרדם זה ל5 \10 דקות בלבד עם הזיות . הבעיה שלי כיום איך שאיך שאני נרדם אני מייד חולם ומקיץ אחריי מספר דקות ולפעמים שאני מתפקד בצורה סבירה וקצת "טוב" לי בחיים אני במצב של עוררות ועוד יותר לא יכול לישון ועד שאני נרדם שוב חולם קצת ומתעורר . ניסיתי כבר מאות כדורים עם זה כל בונזדיאפינים \ נוגדי דכאון וחרדה \ סירקדין (שאיתו התחילה הבעיה של עוררות יתר ואי יכולת להירדם, למרות שהרופאים טענו שהם לא חושבים שזה מה שהעצים לי את הבעיה ) כמובן הייתי CBT וטיפול פסיכולוגי ששוב לא עזר . כיום המצב שלי החמיר אני סובל מהזיות בעירות אבל בעצימת עיניים , וכאבים ראש מטורפים מש כמו משקולות בראש, תחושה של עוררות ועייפות ביחד משהו לא מוגדר .עינווים גדולים ואני רק בן 24 . והכי גרוע שאין לי מושג מה יש לי והיותר גרוע שלא הייתה לזה סיבה היו לי חיים מושלמים וטובים .הייתי ספורטאי .הייתי בזוגיות הכל היה טוב .. יכול להיות שהיה טריגר שהדליק את האש הקטנה אבל להגיע לרמות כאלה של לישון כמה דק' ביום ?. וזה אובחן במעבדת שינה בבית חולים הכרמל שאני ישנתי מתוך 9 שעות במיטה ישנתי שעה וחצי עם יקיצות רבות שכל יקיצה זה הזיה וזה כמה דק' . ניסו לתת לי ציפרלקס 20 מ"ג כדי לדחות את שנת החלום אבל במקום זאת פשוט לא הייתי מסוגל עוד יותר להירדם והייתי ער אבל עוצם עיניים למעלה לכמה שעות . לקחתי גם כדורים אנטי פסיכוטיים כמו אטומים שבהתחלה עזר קצת אבל הפסיק להשפיע מהר אפילו הגעתי למינונים של 80 מ"ג ועדיין הייתי מתעורר כל 5 דק' אומנם ה5דק' היו שינה עם חלומות אבל איכותית יותר . אני נואש .. איבדתי הכל את התפקוד שלי ואת הכל ואני ממשיך לא לישון . הייתי אצל רופאים\פסיכיאטרים\ דברים טבעיים ולא עוזר כלום . אני מרגיש מיום ליום שאני מאבד השפיות למרות שמנהל מחלקה נירולוגית ברמב"ם אמר לאחר בדיקת EEG כמה ימים שהוא ראה שאני לא ישן כלל והתחיל להזיל דמעה "למה בחור צ עיר צריך לסבול ככה" וזה נדיר שעדיין אני עם שפיות ולא איבדתי אותה . כיום אני סובל מהזיות בעירות אומנם אני עוצם עיניים ... מדבר לעצמי בהזיות ואנ מודע להכל ואין לי שינה כלל . ז"א מנסה להירדם ואב יש לי הזיה כזאת או שאני רואה תמונות מהחיים שלי (כמו שסרט מוקרן על מסך ולאט לאט מתבררת תמונה כן יש לי ) . מצב מתוסבך ואני רוצה לצאת מזה ואין לי מושג איך . מיואש .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעת שינה קטלנית ומייסרת נואש לעזרה דר' דליה שכטר-עמיר 08/03/2016 | 19:36אתה מתאר הפרעה קשה מאוד ומורכבת וכמובן קשה לקבוע אבחנה על פי התיאור בלבד. כתבת שעברת בדיקת שינה - האם לילה בלבד? האם לילה ויום? האם עברת גם בדיקת אקטיגראף במשך שבוע-שבועיים? ומעבר לבירור בכיוון של מחלת שינה - האם עברת בירור נוירולוגי מלא? כולל MRI של המוח? עם יותר אינפורמציה אולי אפשר להתקדם. בברכה,
לד"ר דליה שכטראדם 09/03/2016 | 08:57עברתי 3 בדיקות שינה במעבדה בערך אחת לשנה . לצערי לא נותנים בדיקות שינה למעבדה לכמה ימים . ובנינו בדיקה פעם אחת בשנה זה באמת לא רציני במצבי . אקטיגרף הרופא אמר שזה לא מתאים לי כי אם אני לא זז במיטה האקטיגרף יראה כאילו וישנתי . עשיתי בדיקת EEG כמה ימים וראו שאני לא ישן אבל לא ידעו לפענח חוץ מזה ששראו שאני סובל משיתוקי שינה משלב עירות לשלב שינה . זה קורא לי לפעמים שאני ממש מרגיש עייפות וסוסוףף מרגיש שאני יכול לישון . mri יש לי מחר לעשות Mri ראש . חשוב להדגיש שעשיתי mri לפני 3 שנים שהמצב היה פחות גרוע בהרבה וללא תסמינים מיוחדים והממצאים היו תקינים לגבריי מכון מור מר . *קיבלתי גם קנאביס רפואי שעוזר לי מאוד לכאבים ולנגזרות אבל כרגע לא מיציתי את הטיפול כולו אני צריך לקבל זנים נוספים שיעזרו .
לד"ר דליה שכטר נוסףאדם 09/03/2016 | 09:03חשוב להדגיש . אני לא ישן לא בלילה ולא ביום . פשוט לא מסוגל . לפעמים אני כ"כ גמור עם כאבי ראש מטורפים אז אני פשוט עוצם עיניים ולא קורה כלום . אולי לפעמים משתחלת לי איזה הזיה של 2 דקות . בעבר שהיו לי בעיות הירדמות ונניח ולא ישנתי בלילה אז בקלות הייתי נרדם בצהריים לאיזה 4 שעות רצוף שינה עמוקה . אבל היום ? כבר שנתיים+ שאין לי את היכולת להשלים שעות שינה . (שוב הסיפטום הספציפי הזה קרה לאחר לקיחת סירקדין שפשוט גרם לי קודם כל לקץ מוקדם ולעוררות יתר וגם לאי יכולת להירדם השעותה יום ולישון מעט ) וכמובן זה כדור שלג שכל דבר מוביל לדבר ומגביר וזה לא נעצר . והכי הזוי שאין לי מושג למה ! גם לפיסכולוגים שהייתי לא היה לי על מה לדבר . חוץ מהבעיה עצמה .
תשובת מומחה בהמשך דר' דליה שכטר-עמיר 09/03/2016 | 12:44קודם תשלים את הבירור הנוירולוגי. בהמשך נראה לי שצריך לעשות רוויזיה מתחילת הסימפטומים והערכה יסודית מבחינת השינה כדי להתקדם וזה מעבר לתפקיד של הפורום. בברכה,
ד"ר דליה שכטראדם 09/03/2016 | 19:05איך אפשר ליצור עמך קשר ?
תשובת מומחה 2 הקלקות על שמי יובילו אותך לפרטי התקשרות דר' דליה שכטר-עמיר 13/03/2016 | 22:15
בעיות שינה קשות כתוצאה מחבלה של מ. הביטחון לתפארת מדינת ישראלדימור סייטולוגיה 05/06/2022 | 18:28גם לי את הבעיה החמורה הזאת של חוסר יכולת הרדמות. אין לי חיים! -רצח מושלם של מ. ישראל..הכול לכאורה "טיבעי" מ-6 שעות שינה חלה הדרדרות ל מינוס 3.5 ימים ב 16 שנים האחרונות. דפקו לי את מנגנון ערות שינה בהיפותלמוס בשיתוף פעולה עם סייטולוגיה
יעוץ -אונניהקוקי מוקי 05/06/2022 | 18:302 הקלקות על שמך-יגרעו ממני 1000 ש"ח ואקבל קדחת!
אינפורמציהירון 05/06/2022 | 18:37התשובות שלך כאן דליה מאפשרות להבין את יכולות הבדיקות לבעיות שינה ובתקווה שיש טיפול... חבל שלא ניתן אינפורמציה מספקת מבלי לבזבז כסף מיותר כמתקשרים אליכם...
תשובת מומחה תשובה לבעיות שינה לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 05/06/2022 | 21:07אני ממליץ לפנות לייעוץ מקצועי בהקדם. טין סיבה לסבול מבעיות שינה. פנה לרופא המשפחה ובקש הפניה למכון שינה
מה זה fl runs יותם 26/05/2022 | 01:27היי, בתוכנה של הסיפאפ מראה לי שיש לי 8 אירועים בשעה של fl runs רציתי לדעת מה זה אומר האם זה מסוכן, והאם יש צורך להפחית את זהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה לדוח סיפאפ לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 29/05/2022 | 11:01הי, עפ הנתון שתארת מכשיר ה CPAP מטפל בך יפה. להמשיך בשימוש ב CPAP.
דפיקות ראש לצורך הירדמות ענת 28/12/2016 | 22:37שלום, ביתי בת 16 ומגיל קטן דופקת ראש במזרן המיטה בכדי להירדם. זה מפריע לנו שומעים את זה ויותר מדאיג מה קורה לה ואיך גורמים לזה להיפסק? האם יכול להיגרם נזק מכך? תודה. עליי לציין שזה קורה כשהיא לא עייפה ומנסה להירדםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה דפיקות ראש לצורך הירדמות דר' דליה שכטר-עמיר 29/12/2016 | 22:39תנועות ראש ריתמיות לפני ההירדמות, לפעמים גם עם תנועות גוף, היא תופעה מוכרת ושייכת ל- rhythmic movement disorder. זו תופעה לא נדירה בילדות מוקדמת ועפ"ר נוטה להיעלם בגיל ההתבגרות אבל יש מצבים בהם זה נמשך בגיל מאוחר יותר. צריך לשים לב שהראש לא נחבט במשטח קשה. מעבר לחבלה אפשרית אין בזה סכנה. מבחינת טיפול: לעיתים נטילת קלונקס במינון נמוך עשוי לעזור. קלינית נמצא שדחיית שעת ההירדמות עוזרת מאוד להכחיד את התופעה. אני ממליצה לכם להנחות את ביתכם לאחר את שעת ההליכה לישון ובעיקר לא להיכנס למיטה כשהיא לא עייפה! בהצלחה!
אותה הבעיהקקקק 07/01/2017 | 00:09אח שלי בן 22 סובל מאותה הבעיה רק חמור יותר. בתחילה היה מנדנד את הראש או דופר אותו על המזרן, היום המצב החמיר. הוא דופק את הראש בחוזקה רבה בקיר, אחרת הוא לא מצליח להרדם. מה אפשר לעשות? אף רופא לא נותן תשובה גם אחרי בדיקות ומעבדות שינה.
תשובת מומחה אותה הבעיה דר' דליה שכטר-עמיר 07/01/2017 | 11:50כמו שכתבתי בתשובה לשאלה הראשונה בנושא זה: טיפול עם קלונקס לפני השינה עשוי לעזור וגם - כניסה מאוחרת יותר למיטה לישון. חשוב ביותר לסדר את סביבת השינה כך שלא יחבל בראשו! בברכה,
דפיקות ראש בלילה המלצה לקלונקסענת 19/01/2019 | 22:32בהמשך לתשובתך אם לוקחים כבר לוסטרל האם אפשרי גם קלונקס יחד עם לוסטרל?
דפיקות ראש רפיטטיבית במהלך השינה..מדריך 28/05/2022 | 07:51אני עובד בפנימייה ואחד הילדים בני ה10 דופק את הראש במהלך השינה לפחות 8 "התקפים" כאלו במהלך הלילה, זה יכול לפצוע אותו, וחוץ מזה מפריע לשאר הילדים בבית לישון. מעבר לטיפול תרופתי, האם יש איזה שהו סוג טיפול שהוכח כיעיל?
תשובת מומחה תשובה ל"דפיקות ראש" בשינה לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 29/05/2022 | 11:00הי מדובר בתופעה של תנועות מחזוריות במהלך השינה. זו הדרך שלו להירדם ולשמור על השינה. ניתן למגן את המיטה כך שלא ייפצע ע"י כריות או ספוגים שימנעו פציעה של הילד. עקרונית, מעבר להשגחה שלא ייפגע בעצמו אין צורך בטיפול בד"כ. ניתן לפנות לביצוע בדיקת שינה במכון שינה על מנת לאבחן באופן מלא את התופעה
שאלה בנוגע לפרוביגיל רעות 10/05/2022 | 00:55בת 25, בריאה בדרכ, מאובחנת עם הפרעה חרדתית דיכאונית וכפייתית. עקב תלונות בשנים האחרונות על עייפות בלתי נסבלת הומלץ לי כטיפול סיפטומטי ותומך בהפרעת שינת יתר-היפרסומניה תרופה בשם פרוביגיל וחוששת עקב קריאת תופעות הלוואי ואחת תופעות הלוואי שהדאיגה אותי הייתה מאניה/ מחשבות אובדניות לא עלינו. מעולם לא היו לי גם כאלה. אך עדיין האם יש סיבה לדאגה? אציין שאת הסרוקסט התחלתי לפני בערך שלושה חודשים במינון נמוך שהועלה בהדרגה ל60 מ״ג וזוהי התרופה היחידה שמצליחה איכשהו לאזן אותי מבחינה נפשית לאחר ניסיון כושל עם תרופות אחרות. אם אני מאוזנת על ssri דוגמת הסרוקסט שהוא מהסוג המרגיע וכן יש לי עוד את הקלונקס במינון נמוך בנוסף אזי אין סכנה של עלייה ברמת החרדה ובהחמרה מהפרוביגיל?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה לפרוביגיל לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 11/05/2022 | 16:13את שואלת שאלה שלא ניתו לענות עליה במסגרת זו. מומלץ לפנות לרופא המטפל שרשם לך את התרופה או לפסיכיאטר המטפל ולהתייעץ
במה מדובר? ג׳ולי 09/05/2022 | 22:21שלום, הבן שלי בן 8, כל הלילה מסתובב מצד לצד, לא ישן רגוע בכלל כבר תקופה ארוכה, ממש זז ללא הפסקה. כמו כן כבר כמה פעמים יצא לי לשמוע שיוצא לו צליל של חנק, כאילו הוא נחנק בשינה ואז מתחיל להשתעל חזק. במה יכול להיות מדובר? לאיזה רופא צריך לפנות על מנת לבדוק ולקבל הפניה למכון שינה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 11/05/2022 | 16:11מומלץ לבצע בדיקת שינה בשאלה של הפרעת נשימה בשינה. יש לפנות לרופא הילדים או לרופא אאג ולבקש הפניה לבדיקת שינה. כללית, שינה של ילדים צריכה להיות שקטה ורגועה ועפ התיאור שלך ייתכן שהןא מתקשה בנשימה בשינה
הפרעות שינה ריקי 08/05/2022 | 10:19אני סובלת מבעית שינה.יש ימים דאני נשארת עירה כל הלילה ולמחרת לא יכולה לתפקד.אני בת 68וסובלת מדלקת פרקים קשה ונעזרת בהליכון .אני רוצה להתחיל כדורי שינה אך פוחדת מהתמכרות אבל כנראה שאין ברירה.האם יש כדור שינה מומלץ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה להפרעות שינה לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 08/05/2022 | 16:59את סובלת מנדודי שינה, כדורי שינה יכולים להיות טיפול יעיל לבעיה. רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי בחירת הכדור הספציפי שבו תטופלי. ניתן גם לנסות טיפול CBTI, טיפול פסיכולוגי קצר, 6-8 מפגשים, שיכול לעזור מאד לנדודי שינה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד