פורום הפרעות שינה ודום נשימה בשינה - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
כדור שינה
דנה 06/11/2022 | 20:33האם לקיחת כדור שינה (לוקחת שליש זודורם) אכן משפיעה לרעה על איכות השינה? ממליצים על 7 עד 8 שעות (בת 62 בריאה) המטרה לשמור על בריאות המוח. האם לקיחת הכדור פוכעת בכך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בתרופות שינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 14/03/2023 | 14:52טיפול תרופתי בכדורי שינה כאשר הוא נעשה תחת השגחה ומעקב רפואי יכול מאד לעזור לטפל בבעיות שינה.
-
-
הפסקת נשימה בזמן ההירדמות
שירן 04/11/2022 | 17:42היי, קרה לי עכשיו כשנמנמתי וקרה עוד מס בודד של פעמים אני חושבת שזה קורה תוך כדי ההירדמות.. יוצא קול של חירחור ואני מפסיקה לנשום ואז קמה בבהלה וחוזרת לנשום.. אשמח להבין מה התופעה, עד כמה זה מצריך טיפול ולמי פונים.. בת 43, בריאה, במשקל תקין. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפרעת נשימה בשינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 04/11/2022 | 18:13את מתארת תיאור שיכול להתאים להפרעת נשימה בשינה. ממליץ לפנות לרופא משפחה ולבקש הפניה לבדיקת שינה. בהתאם לתוצאות בדיקת השינה יותאם לך טיפול במידת הצורך
-
-
תשישותת דיכאון והפרעות שינה אחרי קוביד-19 אצל חולה פרקינסון
עומר 02/10/2022 | 14:45שלום, אבא שלי, בן 76, סובל מפרקינסון (כרגע בדרגה קלה יחסית) מזה כשנה וחצי ומטופל ברסג'ילין (אזילקט). לאחרונה הוא חלה בקוביד-19. היה לו חום (38.6) ליום-יומיים ושיעול, אבל הבעיה המרכזית היתה (ונשארה) תשישות ושינה לא סדירה. למרות שהמחלה האקוטית כבר עברה, הוא עדיין סובל מתשישות קשה ומהפרעות שינה. יותר מזה – ואולי בהקשר לזה – הדיכאון שהיה אצלו מאז שהתחיל אצלו הפרקינסון (דיכאון שלצערי הוא לא מוכן להודות בו) החמיר מאוד. מעבר לכך, אני חושב שאיטיות התנועה, שליוותה אותו ביתר שאת מאז תחילת הפרקינסון, החמירה לאחר שחלה בקורונה. בנוסף, מדובר באדם שהיה עושה הליכות של 8-9 ק"מ עד לפני כמה שבועות, ועכשיו הליכה של 300 מטר מתישה אותו באופן קיצוני. אציין שההורים שלי חזרו מארה"ב בערך 24 שעות לפני שגילו שיש להם קורונה (אמא שלי עברה את זה כמעט בלי סימפטומים), אז אמנם היה להם ג'ט לג, אבל עברו כבר כשבועיים וחצי מאז ועדיין אבא שלי הולך לישון באמצע היום (למספר שעות), ושנת הלילה שלו (בין אם שבגלל זה או לא) די גרועה – הוא מתעורר בסביבות 3:00 (במקום 8:00 או 8:30 עד לפני כמה שבועות) ולא חוזר לישון. זה יוצא דופן, כי אבא שלי אף פעם לא היה ישן באמצע היום, וגם לא היה נוטה להתעורר ב-3:00 בבוקר ולא להירדם מחדש. בכל אופן, השאלות שלי הן: 1. מה הסיכוי שהתשישות, הדיכאון והפרעות השינה יחלפו מעצמם? אם כן, כמה זמן (גם אם בהערכה גסה) זה יכול לקחת, עד שהבעיה תחלוף (או לפחות תשתפר מאוד)? 2. האם נראה סביר שיש לכך קשר לפרקינסון? ואם כן, האם שינוי הטיפול התרופתי בפרקינסון (למשל, התחלת טיפול בלבודופה) יכול לעזור בנושא? 3. אם לא שינוי בטיפול התרופתי בפרקינסון – האם יש טיפול תרופתי אחר שאולי כדאי לנסות? מה לגבי תרופות כמו פרוביג'יל, או כל תרופה אחרת שתוכל לעורר ולהמריץ אותו קצת (או אולי אפילו לשפר את מצב הרוח שלו ואת עניין המוטיבציה), או לפחות לשמור אותו ער במהלך היום כדי שישן בלילה כמו שהיה רגיל לישון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בהעיית שינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 29/10/2022 | 19:28ממליץ לפנות למומחה שינה..יש כאן שילוב של מספר גורמים שכל אחד מהם יכול לגרום להפרעת שינה. ממליץ להתחיל ץהליך של ייעוץ אצל מומחה והתאמת טיפול בהתאם -
ניסיון כמחלימה עם לונג קוביד
ענת 25/10/2022 | 08:21הי עומר, מבינה אותך מאוד,לאמי יש פרקינסון כך שמכירה מקרוב את ההיבטים, ולי יש לונג קוביד ולכן אשתף אותך שיש חולשה קיצונית ומגוון סמפטומים למי שמפתח לונג קוביד/פוסט קורונה וזה גורם לכל מטר שהולכים להיות אתגר גם בלי פרקינסון. לא מספיק יודעים כיצד להתמודד עם זה והלכתי לכל המומחים בארץ ואשתף בשתי המלצות: 1. לעשות לאבא בדיקת שינה, לי אותר דום נשימה מהלונג קוביד 2. לשקול טיפול בתא לחץ שזה יקר מאוד { 900 לטיפול באיכילוב 650 באסף הרופא) ותורם ליצירת כלי דם חדשים במח.
-
-
איך מעמיקים שינה רדודה
ענת 25/10/2022 | 08:25הי, שעון חכם מראה בעקביות שאין לי שינה עמוקה, רק רדודה, אני נרדמת בקלות אבל קמה תשושה, זה אחד התוצרים שיש לי מפוסט קורונה. בבדיקת שינה ביתית אותר דום נשימה (הוצע לי סד או cpap, cpap ניסיתי וזורקת אותו במהלך הלילה, הדום נשימה קל..) איך מטפלים בהעמקת שינה ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בבעיית השינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 29/10/2022 | 19:26ממליץ לפנות לייעוץ של מומלה שינה. אני מבין שאוהחנה הפרעת נשימה בשינה. הפרעת נשימה אינה משפיעה רק על דפוס הנשימה אלא גם יכולה לגרום לשינה להיות קטועה ולא מרעננת. ממליץ לחזור למכון השינה בו נבדקת להתאמת טיפול
-
-
כאילו דבר מה חונק אותי
נורא 23/10/2022 | 20:15אבא שלי בן 82 מזה כמה חודשים לא יושן טוב רוב הלילות ,כשהוא נכנס למיטה הוא יושן במהלך השינה הוא מרגיש כאילו דבר מה חונק אותו והוא קם מהר ולא מצליח לחזור לישון וכל היום מרגיש עייף, אבא סובל מיתר לחץ דם ועבר אירוע מוחי קל לפני שבועיים שעבר בשלום,מה צריך לעשות למי לפנות? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה הפניה לבדיקת שינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 29/10/2022 | 19:24ממליץ לפנות לרופא המשפחה בקופת חולים ולבקש הפניה לבדיקת שינה. ע"פ תוצאות בדיקת השינה שאביך יעשה יותאם לו טיפול. תודה.
-
-
שינה פעמיים ביום
יעל 21/10/2022 | 19:53שלום, אני עם מיגרנה כרונית ובעקובתה עייפות כרונית וגם עקב שינה לא איכותית עקב ריפלוקס למרות תרופות. אני קמה ב 10 בבוקר. משלוש עד שלוש וחצי ישנה חצי שעה. בשש וחצי יש לי שוב נפילת אנרגיה ממש קשה. אני רוצה רק לשכב לנוח קצת אבל ישר ארדם. האם שינה של רבע שעה עד שבע בערב כשהולכים לישון בשתיים בלילה עלולה לפגוע באיכות השינה בלילה ועדיף לישון רק בצהריים עד חצי שעה? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תשובה לשעות שינה לא מסודרות
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 22/10/2022 | 09:28אני מציע לפנות לייעוץ. ע"פ מה שתארת שעות השינה שלך לא מסודרות וצריך לעשות ברור משוע זה כך. מציע לפנות למומחה שינה או מכון שינה
-
-
בעיות בשינה
שגיא 13/10/2022 | 16:25יש לי בעיה שאני לא נרדם, ואני מנסה לקחת תרופות טבעיות כמו שורש וולריאן ועוד ולא עוזרים. גם תרופות רגילות לא עוזרות, מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה בדרך טבעית? האם יש טיפול או תרופות וצמחים שיכולים לעזור?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בנדודי שינה
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 22/10/2022 | 09:26ע"פ מה שאתה תאאר יש לך נדודי שינה. הטיפול היעיל והטוב ביותר הוא טיפול התנהגותי קוגנטיבי לנדודי שינה. מציע לחפש פסיכולוג מומחה ל CBTI.
-
-
איך אפשר לטפל בשינה לא עמוקה?
רונן 07/10/2022 | 16:29אני ישן יותר משבע שעות שינה קבוע, אני נרדם בקלות, לא מתעורר בלילה, מתעורר עצמאית סביבות שש בבוקר. לפי אשתי אני לא נוחר, לא זז יותר מידי בשינה, לא מתעורר, לא מזיז רגליים. לא אוכל או מתאמן לפני השינה. ועדיין לרוב כשאני קם בבוקר אני מרגיש כאילו לא ישנתי טוב, לא רענן, כאילו השינה לא הייתה עמוקה. אפילו אם אלך לבדיקה יש מה לעשות כדי לשפר שינה לא עמוקה? אני נרדם בקלות, לא נוחר, לא מתעורר... פשוט מרגיש שאני לא ישן שינה עמוקה. יש מה לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שחנה לא מרעננת
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 11/10/2022 | 07:35מציע לפנות לייעוץ לבדוק למה השינה שלך אינה מרעננת
-
-
-
תשובת מומחה טיפול בסד דנטלי
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 11/10/2022 | 07:34סד דנטלי הוא טיפול להפרעת נשימה בשינה בדרגת חומרה קלה ובינונית
-
-
דום נשימה בשינה
ליאור 06/10/2022 | 04:40שלום, בן 34, בשום אופן לא מצליח להתגבר על הלחץ החיובי של הסיפאפ בזמן הנשיפה וזה מחרב לי את השינה. להבנתי עם ביפאפ העניין הזה יכול להיות פשוט בהרבה עבורי. באיזו קונסטלציה אני יכול להגיע למצב שנותנים לי ביפאפ? האם צריך מרשם? האם ניתן לשכור זמנית לניסיון? מוכן גם לרכוש פרטי למקרה שהקופה לא תסכים להשתתף. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה טיפול בביפאפ
לווינשטיין מדיקל ישראל בע"מ 11/10/2022 | 07:33מומלץ להתייעץ עם מכון השינה שבו נבדקת. עקרונית, ביפאפ הוא מכשיר שרופא ריאות יכול להחחיט על שימוש בו במקרים רפואיים מיוחדים ולא בכל מקרה של הפרעת נשימה בשינה
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים