פורום עין עצלה, פזילה - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בת 26 עם פזילה ימינה והוחצה והטית ראש
אנומית 19/04/2019 | 11:37שלום וברכה נאי בת 26 עם פזילה ימינה והחוצה והטית ראש רציתי לשואל אם יש משהו לעשות בגיל הזה להטית ראש התחלתי לעשות מיקוד ראיה אצל אורטופיסטית וזה לא עוזר מה עושים בכהז מצב האם עדיף ללכת לניתוח פזילה אמרו לי בשערי צדק שאני יכולה לעשות ניתוח פזילה מתי שאני רוצה אני חייבת תשובתכם דחיפות כי הבעיה כבר בלתי נסבל תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה
דר' מיכאל כינורי 19/04/2019 | 13:50שלום רב, קשה לענות על שאלה כזו ללא בדיקה שלך. בהחלט ייתכן שניתוח פזילה זו האופציה הטובה ביותר. מציע שתיבדקי ע"י רופא עיניים בנוסף לאורטופטיסטית.
-
-
פזילה פנימה לבן 4
אני 22/02/2019 | 15:42שלום. לפני 4 חודשים זיהיתי פסילה קלה של עין ימין לבני בן 4 כאשר היה מסתכל על מסך הטלויזיה. לקחתי אותו לבדיקת פזילה והסתבר שעין ימין עצלה עם מספר +3.5 ועין שמאל +2.5 הראיה בימין היתה לא טוב. התחלנו מיד במשקפים קבועות פלוס רטייה שעה ביום.ברגע שהרכיב את המשקפיים הפזילה נעלמה ורק בלעדיהן רואים אותה כשמתמקד מקרוב. לאחר 3 חודשים של משקפיים בקביעות ורטטיה שעה ביום בביקורת נמצא שיפור בראייה בעין ימין אך צורך בלהמשיך רטייה שעה ביום ומשקפיים. ולהמשיך ביקורת עוד כמה חודשים. הרופא חשב על אפשרות לעשות mriבגלל שהפזילה הופיעה בגיל מאוחר יחסית אך לא בוצע עדיין והנוירולוג לא ראה צורך אך אני ממש חוששת שמא כן יש צורך דבר נוסף, הפסילה אינה ניראית לי משתפרת ללא המשקפיים שאותם מסיר לרק בשינה ומקלחת. שתי שאלות בבקשה, מתי יראה שיפור ממש בפזילה ועד איזה גיל בערך יצטרך לשים רטעה כל יום? הערכה בלבד כמובן. שאלה נוספת, האם יש סיכון לא לעשות mri? אולי יד חס ושלום גידול או משהו וזה אחד התסמינים? או שיכולה להיות רגועה בענין כזהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רטייה בבן 4
דר' מיכאל כנורי 24/02/2019 | 09:26המשקפיים משמשות לנטרול הפזילה אבל בהרבה מקרים כשיש הבדל ב"מספר" בין העיניים, גם אם הפזילה נעלמת עדיין העין עם המספר הגבוה יותר רואה פחות טוב (=עין עצלה). מטרת הרטיה על העין הטובה היא להכריח את הילד להשתמש בעין החלשה יותר. במידה והראיה משתווה, ובהתחשב בפרמטרים נוספים, אפשר יהיה לנסות להפסיק עם הרטייה תוך מס' חודשים ולראות מה קורה. לפעמים יש צורך גם להגביר את הסגירות (למשל לשעתיים ביום ואפילו יותר). -
האם כל כך הרבה שנים צריך את הרטיה?
פזילה לבן 4 22/02/2019 | 23:46תודה רבה דוקטור על המענה. האם הגיוני שכעת במשך שנים נשים רטיה כל יום? הוא בן 4 זה אומר עוד כ 5 שנים לשים רטיה כל יום לשעה? למרות שהמשקפיים מבטלות את הפזילה כאשר הוא מרכיב אותן והן עליו כל הזמן -
תשובת מומחה פזילה פנימה לבן 4
דר' מיכאל כנורי 22/02/2019 | 23:24שלום רב, בהתחשב בסיפור המקרה כפי שסיפרת אני לא חושב שהדמיה של המוח נחוצה. פזילה מהסוג שיש לבן שלך (אזוטרופיה אקומודטיבית) מופיעה לרב בגיל 2-4 שנים (אך יכולה להופיע גם בגיל מספר חודשים בודדים עד 7 שנים). בהנחה שאין "דגלים אדומים" אחרים (שאני משוכנע שנשללו ע"י רופא העיניים \ הנוירולוג) אין צורך בהדמיה. לגבי עניין השיפור בפזילה - בחלק גדול מהילדים רוחק הראיה יורד בגיל העשרה ועם הירידה ב"מספר" מופיע גם שיפור בפזילה. משתמשים ברטיות לעיניים עד שחדות הראיה שווה וטובה בשתי העיניים והתפקודים הדו עיניים תקינים. במצב זה אפשר לנסות לרדת בהדרגה עם הסגירות. בכל מקרה בגיל 9-10 שנים מפסיקים.
-
-
פזילה וקרקוטונוס
שמואל 11/02/2019 | 02:24היי.. אני בן 30 יש לי פזילה די רצינית החוצה בעין שמאל מגיל צעיר ובנוסף יש לי קרטוקונוס ואני רוצה לתקן את זה אך אמרו לי שלא ניתן לעשות ניתוח(רופא עיניים) .. האם אפשרי לעשות ניתוח לתיקון פזילה וגם ניתוח לקרטוקונוס ואם כן מה קודם?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה וקרטוקונוס
דר' מיכאל כנורי 14/02/2019 | 20:22שמואל שלום, ברב המוחלט של המקרים ניתן לבצע ניתוח לתיקון פזילה. השאלה היא מהם סיכויי ההצלחה וזה תלוי במספר גורמים שעליהם תדון עם המנתח שלך במידה ותחליט לבצע ניתוח פזילה. בכל מקרה, ניתוח הפזילה צריך להיות מבוצע אחרי שסיימת או הטיפולים לקרטוקונוס (בין אם זה טיפול ניתוחי או קרוס לינקינג). לא ניתן לבצע אותם בו זמנית. בהצלחה!
-
-
פזילה וצלינדר, בן 3
לימור 01/02/2019 | 00:05שלום, מבדיקה אצל רופאת עניים לבני בן ה 3 התקבלו הממצאים: פזילה (לא קבועה) של עין שבורחת החוצה ב 2 העניים (ישנה עין שיותר פוזלת). ימין- sph מינוס 0.5, צלינדר מינוס 1.75, axi 90. שמאל- sph מינוס 0.5, צלינדר מינוס 1.5, axi 90. המלצה - משקפיים בכל שעות הערות. שאלתינו- האם כדאי ללכת לחוות דעת שניה, האם באמת יש צורך במשקפיים? מה ההשלכות אם נתעכב עם המשקפיים? האם יש סיכוי לעין עצלה? עד כמה פזילה כרגע יכוולה להשפיע על היום יום ?האם הוא רואה מטושטש? כמה זה מפריע? הבנו שמשקפיים יכולים לתקן פזילה אך לא צלינד. האם יצטרך משקפיים לכל ימיו? תודה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה וצילינדר
דר' מיכאל כנורי 04/02/2019 | 21:33הכוונה היא שמתן משקפיים אינו תלוי רק ב"מספר" אלא גם בגיל המטופל. דין צילינדר של דיופטר אחד בגיל שנה אינו כדין של צילינדר זהה בגיל 3, בגיל 6 וכך הלאה. לא כל צילינדר מצריך מתן משקפיים. כמו כן יש חשיבות לעניין ההבדל בין העיניים (כלומר האם הצילינדר בשתי העיניים הוא דומה\זהה או שונה). עם צילינדר כזה הילד רואה "בסדר" אבל לא חד וחדות הראיה שלו אמורה להשתפר עם המשקפיים אם כי לא תמיד חובה להגיע לראיה של 6\6 בגיל 3. זה גם תלוי בשיתוף הפעולה של הילד בבדיקה. במקרה הספציפי של הילד שלך המשקפיים עשויים גם לשפר את הפזילה שלו. הדרך היחידה לדעת זאת היא לתת לו את המשקפיים, לבדוק שוב ולראות מה קורה עם הפזילה וחדות הראיה. -
תודה על תגובתך המפורטת בנושא הפזילה לבן 3
לימור 04/02/2019 | 17:04מה הכוונה שהצלינדר ב גיל כזה גבולי למתן משקפיים? האם הצלינדר משפיע על חדות הראיה שהיא 6/20 או על המספר חצי? לא הבנתי מה ההבדל ועד כמה מטושטש הוא רואה בפועל? האם אפשר לצפות שבגיל כזה תתוקן הפזילה במלואה באמצאות משקפיים? כמה זה תיקון כזה יכול לקחת? תודה רבה -
תשובת מומחה פזילה וצילינדר
דר' מיכאל כנורי 01/02/2019 | 17:36לימור שלום, לבנך יש צילינדר בשתי העיניים. צילינדר כזה בגיל כזה הוא גבולי למתן משקפיים. עם זאת, במידה והמספרים מדויקים גם אני הייתי ממליץ על הרכבת משקפיים במקרה שלו בגלל שיש לו פזילה ובפזילה הספציפית הזו הרכבת המשקפיים במרשם הזה כן יכולה לשפר מעט את הפזילה. לגבי הצפי לעתיד - צילינדר יכול מעט להשתנות במהלך החיים אך לרב השינוי אינו גדול במידה כזו שאפשר לוותר על המשקפיים, אבל כפי שידוע לך יש היום מספר פתרונות לאנשים שרוצים לא להרכיב משקפיים (עדשות, ניתוחים). אבל דיה לצרה בשעתה (דהיינו גיל 18 ומעלה). לגבי חוו"ד שניה - במידה וההורים מרגישים צורך בכך, זו מבחינתי אינדיקציה לקבל חוו"ד שניה. אני מעודד את הורים לקבל חוו"ד שניה כי האמונה שלהם ביעילות הטיפול חשובה ביותר.
-
-
התאמת משקפיים לבת 8
מריה 09/01/2019 | 22:08ממש אודה להתייחסות. בתי בת 8 מרכיבה משקפיים עם פלוס גדול (7,6.5) שמהווה תיקון מלא לפזילה. בהרכבת משקפיים אין פזילה. במאמץ ללא משקפיים יוצאת הפזילה. בבדיקת ראייה נמצא שרואה לרחוק 6:7.5 עם המשקפיים. בביקור הרופאה לא הייתה בטוחה בעצמה, הזמינה רופאה נוספת ובהתייעצות החליטו לתת לה משקפיים חדשות בחצי מספר פחות. ההסבר לא היה ברור והן נשמעו מאד לא בטוחות בעצמן. החלטנו ללכת לחוות דעת שנייה. שם נמצאה תוצאה שונה חצי צילינדר נעלם והמספרים קצת עלו (בהפרש של חודשיים) והרופאה הייתה בגישה שונה לחלוטין. המליצה להזמין משקפיים בתיקון מלא (כולל הגדילה במספרים) כי ככה הפזילה לא יוצאת. ועכשיו אנחנו מבולבלים עוד יותר בגלל שתי הגישות ההפוכות, האם עדיף להוריד במספרים (הטיעון הלא ברור היה משהו בסגנון פגיעה בראייה לרחוק לאורך זמן ארוך) או לתת מספר מלא ולהימנע מהפזילה. היא כבר בת 8...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה התאמת משקפיים
דר' מיכאל כנורי 09/01/2019 | 23:41מריה שלום, במקרה של רוחק ראיה גבוה ופזילה פנימה נהוג לתת את "התיקון המלא". זה נכון שאפשר "להוריד קצת" בילדים גדולים יותר כמו במקרה של הבת שלך בתנאי שהפזילה נשלטת (כלומר אין פזילה כאשר מרכיבה את המשקפיים גם לקרוב וגם לרחוק) וגם אין פגיעה בראיה הדו עינית.
-
-
בדיקת שדה ראיה ממוחשב-שאלה נוספת
עדי 07/01/2019 | 01:45לד"ר מיכאל כינורי, תודה רבה על תשובתך בענין דומה. יש לי שאלה נוספת באותו ענין: המכון הרפואי לבטיחות בדרכים שלח אותי לבצע בדיקת שדה ראיה ממוחשב בתכנת איסטרמן בינוקולר 120 נקודות. אני נהג ותיק,47 שנים, וזהיר ללא כל עבר תעבורתי שלילי (אני בן 71). הבדיקה תהיה בסוף ינואר 18 ואני חרד מאוד ומבוהל ממנה כי שמעתי שמכון זה קשוח מאוד ומחמיר עם נהגים. נהיגתי עם משקפיים ממש מצויינת ואין לי כל בעיה. השאלה היא האם בדיקה זו תתבצע עם משקפיים לפי בקשתי, והאם דבר זה אכן יסייע לי לעבור את הבדיקה בהצלחה. אשמח לעוד "טיפ" או שניים. תודה רבה על תשובתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה שדה ראיה ממוחשב
דר' מיכאל כנורי 07/01/2019 | 07:34עדי שלום, אין זה הפורום המתאים לשאלות מסוג זה. תנסה בפורום גלאוקומה. על פי מיטב ידיעתי הבדיקה נעשית עם משקפיים. כמו כן, לעבר התעבורתי הטוב אדם מסוים (שהוא בהחלט ראוי לציון במדינה כמו שלנו) אין כל השפעה במידה וקיים פגם חדש בחדות או בשדה הראיה. חסר בשדה הראיה הוא מסוכן שבעתיים מכיון לא תמיד האדם עצמו מודע לחסר ועל כן מסכן את עצמו ואת אחרים. אני מאחל לך הצלחה רבה.
-
-
בדיקת שדה ראיה ממוחשב
עדי 04/01/2019 | 02:42בבדיקת שדה ראיה ממוחשב נכתב בפענוח: "התמונה הדו עינית מתאימה לקוודריאנופסיה ימנית תחתונה (right lower homonymous quadrianopsia) פריפרית מאוד". מה זה אומר, והאם אבחנה זו יכולה לפגוע בכושר הנהיגה? תודהפתח בחלון חדש-
שדה ראיה ממוחשב
עדי 05/01/2019 | 19:34תודה רבה. -
שדה ראיה ממוחשב
עדי 05/01/2019 | 19:34תודה רבה. -
תשובת מומחה שדה ראיה ממוחשב
דר' מיכאל כנורי 04/01/2019 | 19:58עדי שלום, הפענוח מתאים להפרעה בשדה הראיה הימני התחתון בשתי העיניים. יש להראות את התוצאות לרופא העיניים או הנוירולוג המטפל (והכי טוב - לנוירואופתלמולוג). ברב המקרים יש צורך בהדמיה של המוח כדי לברר מדוע יש פגם כזה בשדה הראיה (שאינו נובע לרב מבעיה עינית אלא מבעיה מוחית). לגבי שאלתך בנוגע לנהיגה שאלי את רופא העיניים שלך, ייתכן ויהיה צורך לבצע שדה ראיה נוסף מסוג אחר כדי לקבוע זאת. עד שמקבלים תוצאה סופית אני ממליץ לא לנהוג כיון שבהרבה מקרים האדם אינו מודע לחסר בשדה הראיה וזה מסוכן כפליים כמובן. הוא יכול לפספס כלי רכב הבאים מימינו ולא לדעת מזה בכלל.
-
-
-
תודה על התשובה
לאה 31/12/2018 | 12:37תודה -
תשובת מומחה האם 2 אישונים הקרבים לאף במבט קרוב אצל ילד נחשב פזילה?
דר' מיכאל כנורי 25/12/2018 | 22:21לא
-
-
עין עצלה
שיר 27/12/2018 | 21:10לבתי בת 13 אובחן עין עצלה מבדיקת ראיה בבית הספר. לאחר בדיקה אצל רופא עיניים, הומלץ לסגור את העין עם רטיה לשעתיים ביום ומשקפים , בעין העצלה יש מספר של 4+ העין השניה תקינה יוצר מצב שבעין העצלה העדשה מגדילה את העין, הילדה לא רוצה לרכיב את המשקפיים מהסיבה שמסתכלים עליה רואים את ההבדל. רציתי לדעת האם חייב להרכיב משקפים או שמספיק הרטיה? אשמח לתשובה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עין עצלה
דר' מיכאל כנורי 29/12/2018 | 08:41שיר שלום, ראשית אבחון עין עצלה בגיל 13 הוא מאוחר מאוד ולא בטוח שגם טיפול אינטנסיבי ישפר את חדות הראיה. עם זאת, המחקרים מראים שאם היא לא טופלה בעבר (משקפיים\רטיות) יש טעם בנסיון טיפולי. הנסיון הטיפולי צריך להיות אגרסיבי כדי שתהיה בו תועלת ולכן היא זקוקה למשקפיים ולרטיות גם יחד. ייתכן מאוד והיא תזדקק לרטייה על העין ליותר משעתיים ביום אבל זה לשיקול הרופא המטפל. במידה והרכבת המשקפיים היא בעייתית ניתן לבדוק אם אפשר לקנות משקפיים דקות יותר על מנת להפחית את אלמנט ההגדלה (זה יתבטא בעלות גבוהה יותר) או לשים עדשת מגע בעין העצלה בלבד ואז לא יהיה צורך במשקפיים. במידה וזה הפתרון הנבחר יש להבין את הסכנות הכרוכות בהרכבת עדשות מגע ולהתנהל באחריות. יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולהחליט יחד.
-
-
משקפיים רוחק ראיה גיל 8
שרה 10/11/2018 | 18:29שלום, הבן שלי מרכיב משקפיים מגיל קטן, יש לו מספרים גבוהים ופזילה ללא המשקפיים. תמיד קיבלנו תיקון מלא (7-8). בבדיקה האחרונה נאמר לנו שבגיל כזה לא נותנים תיקון מלא גם אם זה על חשבון הפזילה והמליצו להתחיל להוריד מספר במשקפיים. לא הבנתי למה להוריד את המספר? כיצד הרכבת משקפיים במס שלו תשפיע על הראייה העתידית? ומה למעשה השתנה בגיל הזה? חיפשתי מאמרים לא מצאתי גם... אשמח מאד להסבר.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רוחק ראיה גיל 8
דר' מיכאל כנורי 10/11/2018 | 22:19שרה שלום, שאלות מצוינות. אכן בילדים קטנים עם פזילה פנימה של העיניים (אזוטרופיה) ורוחק ראיה ("פלוסים") נהוג לתת מה שנקרא "תיקון מלא". כלומר אם הילד הוא +7 הוא יקבל +7. עם זאת, כשהילד גדל הרבה פעמים ה"פלוס" יורד וצריך להתאים את המשקפיים בהתאם. גם אם הפלוס לא יורד ניתן להתחיל להוריד את הפלוסים כל עוד הפזילה נשארת בשליטה. ההורדה נעשית בהדרגה עד שמגיעים למרשם שבו חדות הראיה היא אופטימלית מצד אחד והפזילה בשליטה מצד שני. למשל במקרה של הבן שלך אפשר לבדוק את חדות הראיה לרחוק ולקרוב עם +6 ואז לבדוק אם הפזילה נשארת בשליטה לקרוב ולרחוק וקיימת מה שנקרא "בינוקולריות" (יש מס' מבחנים לזה שאני בטוח שנעשו לילד שלך) ואם הכל בסדר אפשר להתחיל להוריד את המספר בהדרגה. יש לכך גם משמעות קוסמטית שאין לזלזל בה בגיל בית ספר (משקפיים פחות מגדילות), אך זה כאמור בחשיבות משנית. לגבי השאלה של "מה השתנה בגיל הזה?" התשובה היא שבגיל הזה ניתן לבצע בדיקה סובייקיטיבית אמינה של חדות הראיה יחד עם בדיקות נוספות שעוזרות לנו להחליט מה לעשות. בגילאים קטנים יותר אנו סומכים בעיקר על הממצאים האובייקטיבים בבדיקה ופחות על ה input שמקבלים מהילד הקטן שטיבו אינו תמיד ברור. מקווה שעיניתי.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים