פורום עין עצלה, פזילה - עמוד 6
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
עין עצלה אצל בת 18
נסרין 07/05/2020 | 19:50הבת שלנו אלינור 18 שנה סבלה מעין עצלה כשהייתה ילדה קטנה, לפני כמה חודשים חלה עוד ירידה דראסטית בראיה , אנו מאוד חוששים ורוצים לשמוע חוות דעת מרופא מומחה בעין עצלהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה נסרין
דר' מיכאל כינורי 07/05/2020 | 22:19ירידה דרסטית בראיה בגיל 18 אינו אופייני לעין עצלה. יש להיבדק ע״י רופא עיניים בהקדם לשלול בעיות עיניים אחרות.
-
-
עייפות ופזילה
מירי 07/05/2020 | 10:23אני עם פזילה קלה, מאז ומעולם עם משקפיים. לאחרונה מרגישה שכשאני עייפה אני פוזלת, למרות המשקפיים. האם זה מעיד על חוסר התאמה של המשקפיים? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה עייפות ופזילה
דר' מיכאל כינורי 07/05/2020 | 22:18יכול להיות. אין ברירה אלא להיבדק ע״י רופא עיניים שמתמחה בפזילה :-)
-
-
רטייה למניעת עין עצלה
נועה 21/02/2020 | 15:00שלום רב. ביתי בת השנתיים עם פלוסים גבוהים. יש לה לפרקים קצרים בעיקר שמתמקדת לקרוב פזילה פנימה עם משקפיים ( התחיל לפני מספר חודשים) . הרופע עיניים המליץ על שעתיים רטיה ביום . רציתי לדעת אם יש העדפה לבוקר או ערב? מה יותר יעיל? והאם ניתן לפצל את הדבקת הרטייה לפעמיים ביום כל פעם שעה בערך? ובכלל מה הממלצות בעניין. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה רטייה
דר' מיכאל כינורי 12/03/2020 | 15:07אין העדפה מיוחדת לשעה מסוימת ביום. ניתן לפצל את משך הדבקת הרטייה. יש לבדוק אם היא לא זקוקה למשקפי ביפוקל
-
-
פזילה עם משקפיים
עינת 12/03/2020 | 12:06אני מרגישה שבתי פוזלת עם המשקפיים. האם זה אומר שהם לא מתאימים לה מבחינת המספר? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה עם משקפיים
דר' מיכאל כינורי 12/03/2020 | 15:04יכול להיות. ייתכן גם שהמשקפיים מתאימות אך היא זקוקה לניתוח פזילה.
-
-
עין קטנה בעקבות ניתוח פזילה
עידן 05/02/2020 | 08:58שלום, בתי בת השנתיים עברה לפני חודשיים ניתוח פזילה. הניתוח לא הצליח. בנוסף, אחת העיניים, שבה נותחו שני שרירים, החלימה, אך נותרה קטנה יותר. ההבדל בין העיניים הוא משמעותי. שאלתי, האם יש סיכוי שתחזור לגודלה המקורי והאם יש משהו שיכול לעזור. והאם בדיקת OCT רלוונטית. תודה מראש.פתח בחלון חדש-
כי זה נראה שזה רק מחמיר
עידן 06/02/2020 | 08:25העין נראית קטנה יותר -
עין קטנה
עידן 06/02/2020 | 04:19העין הקטנה היא שמדאיגה אותי, שהרי את זה לא ניתן לפתור בניתוח תיקון. מדוע זה קרה? האם ניתן לעשות משהו? -
תשובת מומחה עין קטנה
דר' מיכאל כינורי 05/02/2020 | 23:43זה יכול להשתפר עם הזמן (גם הפזילה וגם מפתח העפעפיים). הייתי מחכה לפחות עוד חודשיים לפני הגדרת כשלון הניתוח. בניתוחי פזילה לצערנו גם לאחר תכנון וביצוע מדויק של הניתוח יש צורך בניתוח פזילה נוסף ולפעמים יותר... במידה והמצב לא משתפר בעוד כחודשיים אפשר לשקול ניתוח נוסף. -
שהיא גם העין הפוזלת ועצלה
עידן 05/02/2020 | 21:29שהיא גם העין הפוזלת ועצלה -
פזילה פנימה ואלכסונית
עידן 05/02/2020 | 21:00הניתוח בשתי עיניים, בשרירים האופקים, כאשר בעין הקטנה גם קיצור של אלכסון תחתון -
תשובת מומחה עין קטנה
דר' מיכאל כינורי 05/02/2020 | 20:11שלום רב. האם את יודעת איזו פזילה היתה לה ואיזה סוג ניתוח פזילה היא עברה? בדיקות OCT היא צילום של הרשתית ואינה קשורה לעניין.
-
-
משקפיים אלקטרונים
ורדית 06/01/2020 | 23:09שלום, איפה אפשר לקנות משקפיים אלקטרונים, והאם מצאימים לגיל שנתיים? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה משקפיים אלקטרונים
דר' מיכאל כינורי 06/01/2020 | 23:39שלום רב, אם הכוונה למשקפי אמבלייז לדעתי הם כבר לא משווקים בארץ. בכל מקרה לא מתאים לגיל שנתיים.
-
-
סוגי פזילה
סיוון 09/12/2019 | 17:56לפני כמה ימים גיליתי שהפזילה הופיעה לי בגיל 5 לא בפעם אחת (הייתה, נעלמה, הייתה נעלמה עד שהחליטה להישאר) מה ההבדל בין פזילה מלידה לפזילה כזאת? הטיפול אמור להיות שונה? (עשיתי ניתוח בגיל 18 אבל לא כזה מוצלח)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח פזילה חוזר
דר' מיכאל כינורי 09/12/2019 | 20:40הי סיון. חלק גדול מהפזילות מתחילות בצורה אינטרמיטנטית (כלומר לפעמים רואים פזילה ולפעמים לא) והמשך הופכות לקבועות. הטיפול בפזילה מותאם באופן אישי לכל מטופל ותלוי במס׳ גורמים כמו גיל, סוג הפזילה, חומרתה ועוד.
-
-
ניתוח פזילה חוזר
סיוון 09/11/2019 | 21:44לפני 10 שנים עשיתי ניתוח לתיקון פזילה, המנחת כנראה אמרה לי שתשאיר פזילה קטנה בגלל שאצטרך להרכיב משקפיים. היא השאירה פזילה ולא קטנה וברוך השם אני רואה בסדר ללא משקפיים. הלכתי לאחרונה לרופא והוא טען שאני לא יכולה לבצע ניתוח עד שאטפל בראייה שלי ולטענתו בקרוב מאוד אהפוך להיות עיוורת, והראיה הקרובה שלי לא טובה, מה שאני בכלל לא מרגישה. השאלה שלי אם יש קשר בין הדברים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ניתוח פזילה חוזר
דר' מיכאל כינורי 11/11/2019 | 21:48סיוון שלום, לצערי בלתי אפשר לענות על השאלה ללא בדיקה שלך.
-
-
תירגול בעין עצלה
מירית 18/09/2019 | 11:43שלום, האם תירגול בגיל 40 יכול לשפר מצב של פזילה? אני עם משקפיים אבל מפריעה לי מאוד הפזילה ברמה האסתטיתפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה תרגול
דר' מיכאל כינורי 18/09/2019 | 22:21מירית שלום, תרגול יכול לשפר קצת סוגים מסוימים של פזילות קטנות. במרבית המקרים דרוש ניתוח. מציע לך להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לפזילה
-
-
רשיון אזרחי
Ori12 21/08/2019 | 15:11שלום, יש לי בעיה של פזילה וראייה כפולה שאני עייף, אני כבר 9 חודשים בצבא ואני הרבה זמן מהיום רואה כפול. וצריך להגיד שלא הייתי ככה באזרחות. כרגע הגעתי ליומיות ורוצים שאהיה נהג, הייתי אצל מומחה ואפשר להגיד שקצת הרחבתי את מצבי ואמרתי שאני רואה כפול המון זמן מהיום, התשובה שלו הייתה זה שהוא שולח אותי למומחה אזרחי שימליץ ואם אכן אני רואה כפול כל היום אז ישחררו אותי מהצבא, שאם זה אין לי בעיה, אבל העיניין הוא שהוא אמר שהצבא ידווח למשרד הרישוי ויקחו לי את הרשיון. יש לי כבר שנתיים רשיון והראייה שלי טובה מאוד ברוך השם. השאלה שלי זה אם אני יוצא לאזרחות ומשחררים אותי מהצבא ולוקחים לי את הרשיון ,האם אני יכול להחזיר לי אותו עם טופס ירוק חדש או מה יקרה..?? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה פזילה וראיה כפולה
דר' מיכאל כינורי 22/08/2019 | 15:12אורי שלום, לדעתי כדאי להתמקד בשלב ראשון בשאלה למה יש לך כפל ראיה. לאחר מכן צריך לבדוק איך אפשר לטפל בכפל הראיה. כפל ראיה היא מן הסתם סכנה לך בתור נהג ולכל הסובבים אותך אבל אני לא מאמין שישחררו אותך מהצבא (אולי מהתפקיד...). בכל מקרה ברור לך שהכבישים שאתה נוהג בהם בהיותך חייל הם בדיוק אותם הכבישים שאתה נוהג בהם באזרחות והחוקים הם אותם חוקים. תסכים איתי שאין זה הגיוני לשלול לך את הרשיון בתור ״חייל״ ולהשאיר לך את הרשיון בתור ״אזרח״.
-

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים