פורום התפתחות הילד - עמוד 8
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לא רוצה לשבת
לימי 22/10/2015 | 18:07בני בן ה 9שנים לומד בכתיבה ג.המורות מתלוננות שכתב ידו לא גרור לא מספיק להעתיק מהלוח וחסר שקט.בבית לא רוצה לעשות שיעורים צריך להושיב אותו ולתת לו כל מיני צופרים בכדי שיעשה את שעוריו. למי עלי לפנות מה לעשות אני אובדת עצותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ילד שלא רוצה לשבת
MA נורית שמיט קלנדרוב 12/11/2015 | 18:07שלום לך, כדאי לפנות לאבחון פסיכולוגי ואולי גם דידקטי על מנת לאבחן את מקור הקשיים וכן לבדיקה אצל נוירולוג על מנת לבחון אם יש קשיי קשב וריכוז שמשפיעים על תפקודו. כדאי להתייחס גם לגורמים כמו משך זמן הקשיים , האם הקשיים שיש לו הם בכל המקצועות או רק בחלקם וכן תפקודו החברתי וההתנהגותי. בהצלחה
-
-
קושי שפתי
ליאנה 21/10/2015 | 19:56שלום רב בני דובר שתי שפות רוסית ועברית האם הדבר גרם לקושי בשפתי ממנו סובלפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי שפתי
MA נורית שמיט קלנדרוב 22/10/2015 | 21:27שלום רב, למידת שתי שפות אינה גורמת לקושי שפתי, אולם כאשר לילד ישנו קושי המבטא בשפה בהבעת השפה או בהבנת השפה מומלץ לרוב להתמקד בדיבור עמו בשפה אחת, לרוב השפה לה הכי יזדקק לצורך שיחה ותקשורת עם סביבתו, וזאת על מנת לסייע לו בקושי השפתי ממנו סובל. במידה והקושי השפתי איננו מטופל מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת להערכה וטיפול בהתאם. בהצלחה!
-
-
ילדה בעייתית
עלמה 02/09/2015 | 17:55בתי בת השלוש לא מצליחה לשחק לאורך זמן במשחקים, היא משתעממת מאוד מהר, אני לא מצליחה לשבת ולשחק איתה לאורך זמן, ואני לא יודעת אם היא יודעת להרכיב פאזלים או לא. היא רק מקשקשת והגננת אמרה שהיא צריכה כבר לכתוב את שמה ולא יודעת. במפגשים בגן אינה יושבת והגננת צריכה להחזיר אותה לכיסא. גם בבית היא משתעממת מהר מסיפורים שאני מקריאה לה, מה עלי לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ילדה בעייתית
דר' דניאל שפירא 02/09/2015 | 18:29מומלץ לפנות למרפאה בעיסוק בכדי לאמוד את יכולותיה של בתך. בנוסף, מומלץ לפנות לפסיכולוג התפתחותי ולנוירולוג התפתחותי כדי לברר אם לא מדובר על קושי התפתחותי נרחב יותר , או הפרעת קשב של הגיל הרך
-
-
ילד שצוחק כל הזמן
בת חן 01/09/2015 | 17:16ילדי בן שנתיים ושלושה חודשים. בטיפת חלב אמרו לי שהיקפי הראש שלו קטנים. הוא כל הזמן צוחק. הוא לא מדבר. כשהוא רוצה לבקש משהו הוא צוחק או צועק, אך בעיקר צוחק. הוא לא הולך עדיין. אני מתרשמת שהוא מאחר מאוד ביחס לאחיו בהתפתחות ונראה לי שמשהו מאוד לא תקין. בתודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי בהתפתחות
MA נורית שמיט קלנדרוב 01/09/2015 | 20:37שלום לך, מכלול הקשיים אשר תיארת מצביעים כפי שאת אומרת על איחור התפתחותי מבחינת התחום השפתי ומבחינת תחום המוטוריקה הגסה. לא ציינת לגבי יכולת המשחק שלו, אך חשוב לדעת אם הוא יכול להרכיב פאזל פשוט או להתאים צורות בדלי צורות. בנוסף, היקפי הראש הקטנים מצריכים בריר מקיף ומעמיק גם לגבי יכולת ההתפתחות שלו והיקף הראש הקטן (הנקרא מיקרוצפליה). מומלץ לבצע הערכה התפתחותית מקיפה וכן ברור גנטי לאור הנתונים שציינת. שיהיה בהצלחה
-
-
קושי בקריאה, למי לפנות?
נתי 31/08/2015 | 16:43שלום, בתי בת ה- 10, מתקשה מאוד בקריאה. המורה מציינת כי הקריאה שלה אינה שוטפת. יש לה גם קושי בהבנת הנקרא, יש לה שגיאות כתיב מרובות והיא איננה מספיקה להעתיק מהלוח. המורה מציינת כי היא לא קשובה, מפטפטת, זורקת תשובות בלי לחשוב והתשובות שלה לא מעידות על היכולות שלה. למי עלי לפנות? בתודה, רותי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה קושי בקריאה
דר' דניאל שפירא 31/08/2015 | 17:51רותי שלום, עולה הרושם מדברייך כי לבתך יש לקות למידה והפרעת קשב. כדאי לפנות לאבחון המבוצע על ידי פסיכולוג ילדים בכדי למקד ולאפיין את הקשיים הלימודים (לקות למידה במידה ואכן קיימת) ולהתאים תוכנית לימודים ועזרה בהתאם לצרכים של הילדה. כמו כן, מומלץ להיבדק על ידי נוירולוג ילדים בשאלה של הפרעת קשב בהצלחה.
-
-
בעיות עם הבן שלי
שרית 26/08/2015 | 12:03שלום רב בני בן השנתיים מדבר מעט מאוד, הוגה מילים לא ברורות, מדבר באופן לא ברור, קשה מאוד להבין אותו. הגננת אומרת שמאוד כועס בגן ואף נושך, מרביץ וחוטף לילדים משחקים. אשמח לעזרתכם.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה בעיות עם הבן שלי
MA נורית שמיט קלנדרוב 26/08/2015 | 12:50שלום שרית, נשמע שלבנך ישנם קשיים בשני מוקדים עיקריים: בתחום של ההתפתחות השפתית ובתחום ההנהגותי. לעיתים רואים קשר בין השפה וההתנהגות אצל ילדים צעירים. כאשר הדיבור עדיין לא ברור, קשה לילד להביע את עצמו וקשה להבין אותו ולכן הוא עשוי להיות מתוסכל ולהראות קשיים התנהגותיים. מומלץ לבצע בדיקת שמיעה כדי לבדוק אם השמיעה תקינה וכן לבצע אבחון של קלינאית תקשורת. בהתאם לתוצאות האבחון של קלינאית התקשורת יתכן ויופנה לאבחונים נוספים. מקביל כדאי לפנות גם להדרכה הורית כדי לקבל כלים ועזרה בהתמודדות עם הקשיים ההתנהגותיים שלו בגן. כדאי גם לבחון איך בנך מרגיש ומתנהג במפגשים עם ילדים בני הגיל אחר הצהריים. בהצלחה!
-
-
הבת שלי לא אוהבת לשכב על הבטן
רוני 24/08/2015 | 16:43שלום ד"ר הבת של בת חצי שנה עדיין לא מרימה את הראש מהמזרן, לא אוהבת לשכב על הבטן, בוכה כל הזמן ולא מתהפכת, למי עלי לפנות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה לשכב על הבטן
דר' דניאל שפירא 25/08/2015 | 08:04תינוקות רבים אינם אוהבים לשכב על הבטן (יש להשכיב על הבטן בנוכחות הורה בגיל זה) יחד עם זאת, לפי התיאור עולה קושי בתחום המוטוריקה הגסה. הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומגוונות. יש צורך באבחון של פיזיותרפיסטית, ובמידת הצורך יפנו לאבחונים נוספים.
-
-
ילד שמתחצף
מרינה 23/08/2015 | 15:33שלום יש לי ילד בן 8, שסיים כיתה ב', המורה מכיתה א מתלוננת על כך שמתקשה לשבת ולהתרכז, קשה לו לשבת בשיעורים, לעיתים הוא מתחצף. בבית קשה לו לשבת לעשות שיעורים וללמוד למבחנים. גם בבית הוא מתחצף וצועק. מה לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה ילד שמתחצף
דר' דניאל שפירא 23/08/2015 | 17:26שלום רב, נראה כי מדובר בילד עם קשיים אשר יכולים להתאים להפרעת קשב וריכוז. לצורך כך יש לבצע אבחון על ידי מומחה בתחום ולראות האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז אשר יכולה להיות מלווה בקשיים התנהגותיים ורגשיים או ילד לו קשיים התנהגותיים הנובעים מקושי רגשי ללא קושי קשבי. בהתאם לתוצאות האיבחון ניתן להתאים את הטיפול הטוב ביותר לילד.
-
-
גן טיפולי או גן רגיל
אתי 20/08/2015 | 13:04שלום קוראים לי אתי ויש לי ילד בן ארבע. הייתי איתו בהתפתחות הילד והמליצו לי להכניס אותו לגן טיפולי, והחלטתי להשאיר אותו בגן רגיל. רציתי לשאול האם יש השלכות לכך?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה גן טיפולי או גן רגיל
דר' דניאל שפירא 23/08/2015 | 17:23איננו מכירים את הילד ונצא מנקודת הנחה שעבר אבחונים מקיפים במכון להתפתחות הילד או מקום אחר ובגין הקשיים שעלו המליצו לשלבו בגן טיפולי. היתרון בגן טיפולי הוא שהוא גן קטן, טיפולים בתוך המסגרת, צוות מיומן שעבר הכשרה לאפל בילדים עם קשיים התפתחותיים, כאשר המטרה העיקרית היא לקדם את הילד בכל התחומים. הכנסתו לגן רגיל משמעותה שיצטרך לקבל טיפולים בשעות אחר הצהריים במסגרות אחרות והוא יהיה במסגרת יותר גדולה שיתכן שלא תתאים לו ופחות תתאים לו.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים